Slika je simbolična.
Sredino zasedanje v italijanskem parlamentu je bilo zelo burno. Prišlo je do fizičnega obračuna, po katerem so poslanca s seje odpeljali na invalidskem vozičku.

V spodnjem domu italijanskega parlamenta je včeraj izbruhnil pretep. Poslanci so se sprli med razpravo o spremembi zakona o avtonomiji dežel, ki ga je predlagala desna vlada premierke Giorgie Meloni. Zakon bi po mnenju opozicije le še povečal razlike med severom Italije in revnejšim jugom. 

Seja je bila kaotična že od začetka. Opozicijski poslanci so razpravo prekinili z mahanjem z zastavami, prepevanjem himne in pesmi Bella Ciao. 

Kot poroča portal Rai News, je opozicijski poslanec stranke Gibanja petih zvezd Leonardo Donno vstal in italijansko zastavo želel predati ministru za regionalne zadeve in avtonomijo Robertu Calderoliju. 

Takrat pa je izbruhnil pretep.

Eden od poslancev obležal na tleh

Vmešali so se varnostniki, ki so želeli odvzeti zastavo, kmalu za tem pa so proti opozicijskemu poslancu stekli poslanci iz vladne stranke Liga in začelo se je prerivanje, v katero so se vključili tudi nekateri drugi.

Med množičnim prerivanjem je eden od koalicijskih poslancev Igor Iezzi proti Donnu zamahnil s pestmi. V kausu je Donno padel na tla, predsednik poslanske zbornice pa je sejo prekinil. 

Donno je za televizijo La7 povedal, da v bolnišnici čaka na pregled, ker je »prejel več udarcev«. 

Po pisanju Rai News je posredovalo medicinsko osebje, poslanca so z invalidskim vozičkom odpeljali iz dvorane. 

Zdravniško pomoč je potreboval tudi eden od varnostnikov, ki naj bi prejel udarec v trebuh.

Komentarji (3)

so (ni preverjeno)

tako se dela
Naši poslanci pa so prevelike mevže da bi se stepli

Niko i Ništa (ni preverjeno)

a si že kdaj videl pedre da se tučejo

In reply to by so (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)

Slovenski poslanci so lažljivci,prevaranti,hinavci,in strahopetci,največji pa pedri in lezbijke,kurvarija največja na svetu jebejo se kot podgane in tudi so podgane.

Starejše novice