V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo upravlja švicarski velikan Barry Callebaut, so odkrili bakterije salmonele. Podjetje, ki izdelke iz kakava in čokolade dobavlja tudi družbam, kot sta Nestle in Unilever, je proizvodnjo v tovarni že ustavilo.

»Vsi izdelki, proizvedeni po testu, so bili blokirani,« je za AFP dejal tiskovni predstavnik podjetja Korneel Warlop.

»Podjetje Barry Callebaut trenutno kontaktira vse stranke, ki so morda prejele okužene izdelke. Proizvodnja čokolade v kraju Wieze je do nadaljnjega prekinjena,« je pojasnil in zagotovil, da se večina izdelkov, za katere je bilo ugotovljeno, da so kontaminirani s salmonelo, še vedno nahaja v tovarni.

Kljub temu je podjetje stopilo v stik z vsemi svojimi strankami in jih pozvalo, naj na tržne police ne pošiljajo izdelkov, ki so jih izdelali iz čokolade, izdelane od 25. junija dalje v tovarni Wieze v Flandriji, severozahodno od Bruslja.

Švicarska družba Barry Callebaut v tovarni ne izdeluje čokolade za neposredno prodajo potrošnikom, temveč proizvaja tekočo čokolado v veleprodajnih serijah za 73 strank, ki izdelujejo slaščice, navaja AFP.

Družba sicer dobavlja izdelke iz kakava in čokolade številnim podjetjem v živilski industriji, tudi velikanom, kot so Hershey, Mondelez, Nestle in Unilever.

Nobeden čokoladni izdelek s salmoneli ni v prodaji

Včeraj pa je švicarski čokoladni velikan Barry Callebaut sporočil, da nobena čokolada, ki je bila okužena s salmonelo, ni prišla do strank.

»Glede na izsledke notranje preiskave Barry Callebaut lahko potrdi, da noben čokoladni izdelek, ki je bil v proizvodnem obratu v belgijskem kraju Wieze okužen s salmonelo, ni vstopil v maloprodajno verigo,« je podjetje po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisalo v sporočilu za javnost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice