Na Hrvaškem so medtem v soboto zabeležili rekordno dnevno število novih okužb s koronavirusom. Potrdili so jih kar 140, dan prej jih je bilo 116.

Danes pa so sporočili, da so v minulih 24 urah potrdili 50 novih primerov okužbe, en človek je umrl. Trenutno je obolelih v državi 1117, med njimi se jih 132 zdravi v bolnišnicah. Na ventilatorjih so trije oboleli s covidom-19. Skupaj so doslej na Hrvaškem potrdili 3722 okužb, umrlo je 119 ljudi.

Jutarnji list danes povzema mnenje več hrvaških epidemiologov, med drugim Branka Kolarića, da bo verjetno število na novo okuženih še naraščalo in bi lahko doseglo tudi na 200 dnevno. Kolarić meni, da je začela vlada strožje zajezitvene ukrepe sprejemati dva ali tri tedne prepozno.

Trenutno je sicer na Hrvaškem po uradnih podatkih okoli pol milijona tujih gostov. Na prvem mestu po številu so Nemci, nato Avstrijci, Slovencev na tretjem mestu je 92.000, sledijo jim Čehi, Madžari in Slovaki.

Letošnje število nemških turistov na Hrvaškem je zaenkrat na približno 90 odstotkih lanskega, dodaja časnik, a opozarja, da zaradi hitrega širjenja okužb na Hrvaškem nemški mediji z Bildom na čelu že več dni vodijo kampanjo proti počitnikovanju na Hrvaškem. Madžarski premier Viktor Orban pa je Madžare pozval, naj ne dopustujejo na Jadranu, ampak raje na Blatnem jezeru.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost1 (nepreverjen)

Jaz nisem strokovnjak in znam,da bo vsaki dan slabse.A vi se samo smejte in imejte se dalje odprte meje.
Pocajke se dva tedna gdaj se zacnejo dopusti v Austriji in Nemciji.Potem de vrak mlade isko.

Sosedadanica (nepreverjen)

Tele jedno. Ce ne ves ka se zej po noven to siri edino se po proznih glovah.

In reply to by Gost1 (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

OPICA

In reply to by Sosedadanica (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

(Pocakajte) sem zgoraj napacno napisal.

In reply to by Gost1 (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Hrvati prikrivajo okuzene zaradi turisticne sezone!!!!

Gost1 (nepreverjen)

Prav imas

In reply to by Hrib (nepreverjen)

LG f st jj (nepreverjen)

Zelimo imena teh vasih strokovnjakov!!!

In reply to by Hrib (nepreverjen)

AA430 (nepreverjen)

Smeh gor ali dol....AMPAK,vcasih je treba pogledati tudi realnosti v noge,kot pravijo. Vsi t.i. hejterji(verj.iz prve roke,ce bi videli dolocene ljudi,ki so to zadevo prebolevali v najhujsi obliki,bi se verjemite kot krt,sami zakopali v zemljo)!
In tega sebi ali svojim najblizjim niti najmanj ne bi zeleli!
Marsikdo je v svojem letnem nacrtu imel morje in tudi nihce ne bo umrl od tega,ce enkrat clovek ne gre na morje?! Ali?!
Odkrito povedano eni se drzimo nekih pravil se vedno....ampak vecina ljudi je(po lokalih,trgovinah in da ne bom nasteval se v nedogled),kot iz hleva spuscen stampedo eden gor po drugem...maske???? Kje pa....
Po toci zvoniti je bilo vedno prepozno in se vedno je. Pamet v roke namesto slik iz morja...vseeno je zdravje cloveka se vedno najdragocenejsa vrlina.
Pa lep pozdrav vsem...pazite nase

1111111111 (nepreverjen)

Po dolgem casu pameten komentar ne samo propaganda iz najbolj cudnih virov interneta proti ukrepov. Sem ze mislo ka resno celo prekmurje glupo do daske. Druge brige nega kak ite na jebeno hrvasko na morje. Kak da bi drugo ne obstajalo na tem sveti. Vidim ka vseeno se obstaja clovekov z mozganami prinas.

In reply to by AA430 (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Se strinjan ka je zdravje na prvon mesti, ampak zakoj na enouk takšna panika zaradi enoga virusa, ge se vedno bole kaže, ka neje dosta hujši od gripe? Gripi smo vsako leto pistili, ka zaradi nje mejrajo lidgej, a korona virus pa je zdaj prioriteta? Eni, šteri tak poveličujete posledice korone, ste tudi gripe, štera se pojavla vsako leto v drugi obliki in štera vsako leto vzame več kak pol milijona življenj na sveti kljub cepivi, nej nikdar doživeli. Ges san jo tudi še nej. Poznan pa kar nekaj lidij. So bole mladi pa so dva do tri kedne ležali...

In reply to by AA430 (nepreverjen)

1111111111 (nepreverjen)

Ne hujsa kak gripa?? Evo tista ena glupa govorica od somara keri se samo na polovico pozanima ali iz takih virov glupanov ki so se proti cepivi proti tetanus ali poliomielitis. Ce znas kaj je to?? Verjetno ne. Tak brezveze razlagati. Idi pa se pozanimaj kak treba pa pol komentiraj...

In reply to by tutu (nepreverjen)

lol34929 (nepreverjen)

''strokovnjake'' haha

nedelica (nepreverjen)

Krivi so tisti ,ki koristijo bone po vsej državi družijo se v množici in krivi so v veliki meri pašteta turisti ,ki so letovali u ljepi njihovi in jim l****i riti domov pa prihajajo okuženi

Sladoljedar (nepreverjen)

Vprasanje je samo zakaj se ne zapre meja.... Ali hrvati vedo kaj prevec.... Ali pa so komu kaj obljubili.....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice