Slika je simbolična.
Zaokrožila je fotografija, ki razburja. Moški, posedeni v vrste, okoli vratu pa list z osebnimi podatki.

Med mediji je zaokrožila fotografija moških, ki sedijo v vrstah, okoli vratu pa imajo list z osebnimi podatki. Fotografijo so prejeli v uredništvu oddaje Svet na Kanalu A. 

Tako naj bi lansko leto avtoprevozniki, tudi slovensko podjetje, izbirali voznike, ki jih bodo nato prepeljali v Slovenijo za poceni delovno silo. 

V Levici so se že odzvali

Na svojem Facebook profilu pa se je odzvala Levica. Zapisali so, da so šokirani nad fotografijo, ki so jih posedli na tla in jim kot živini okoli vratu obesili liste z osebnimi podatki. 

»Fotografija ne vzbuja zgolj nelagodja z asociacijami na dolgo zgodovino, ki jo ima človeštvo s suženjsko trgovino z ljudmi. Je tudi vnovična demonstracija izkoriščevalskega odnosa do delavcev in še posebej delavcev migrantov, ki prihajajo na delo v Slovenijo,« so še zapisali v Levici. 

Odzvali so se tudi v delavski svetovalnici

Delavska svetovalnica je organizacija, namenjena zagovorništvu, varstvu, promociji ter razvoju delavskih, socialnih in statusnih pravic najbolj ranljivih skupin, kot so migranti, begunci in prosilci za azil.

Opozorili so, da ne gre za osamljen primer, da so se s primeri novodobnega suženjstva že ukvarjali. 

»Namesto, da se v kali zatre kakršno koli izkoriščanje temeljnih pravic delavcev, pa zaradi neustreznega ukrepanja nadzornih inštitucij to očitno prerašča v - poslovni model,« so zgroženi. 

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Šefi (nepreverjen)

Pa neje sran te naše visoke šefove. Ka bi njim siromačeki delali. Ka do oni lejko Bigboss špilali

Harariiiii (nepreverjen)

Vse te pohlepne zlovenske podjetnike izgnati v Bangladeš in bomo vsi srečni.

In reply to by Šefi (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Dokec de drzava tolerirala sikaniranje vseh delavcev, tudi domacih bomo ziveli kak v kaki banana drzavi! Z neukrepanjem se samo daje potuha nesposobnim, pohlepnim osebkom ki si polnijo zepe,

fdsgdf (nepreverjen)

More like Kozina..amiright

hujs (nepreverjen)

Ka se zdaj zgražate? Vsi po vrsti pa kupujete izdelke, kere proizvajajo tej novodobni sužnji v Aziji, Afriki in po celi Evropi. Ker tisto, ka napravijo domači lidje kvalitetno van je vse predrago. Narod na pune naroča iz Aliexpresa in podobnih spletnih trgovin iz Azije ge prodajajo poceni robo kera pride iz fabrik s takšno delovno silo, te gda pa pridejo na svetlo takšne informacije in takšne slike pa vsi pametni kak je to grozno. Isto se dogaja na plantažaj v Italiji in Španiji ka te lejko vi cejlo leto žrejte pocejni paradajz. Malo se zamislite prvo nad sebov, prlej kak se nad ten zgražate. Tudi vi ste eden od členov v toj verigi zaradi kere se to dogaja.

DarjaSD (nepreverjen)

Ce bi levici in njenim somisljenikom bilo do dela so takih prizorov ne bi prislo!!!

Starejše novice