Lastnik pekarne z verjetno najdražjo pico na hrvaški obali je letos cene svojih pic še dvignil. Ne boste verjeli, koliko pica stane danes.

Lansko poletje so hrvaški mediji poročali o verjetno najdražji pici na hrvaški obali. V pekarni Drinks & Pizza Place na Rivi v mestu Hvar na istoimenskem otoku je že lani bilo za dve pici potrebno odšteti več kot sto evrov.

A kot vse ostalo, se je tudi zloglasna pica z letošnjim poletjem in uvedbo evra na hrvaškem občutno podražila. O letošnjih cenah se je prepričal tudi bralec, ki nam je posredoval fotografijo aktualnega cenika.

Kupci se počutijo prevarane

Kot smo poročali lansko leto, je eden izmed obiskovalcev enega izmed draguljev hrvaškega obmorskega turizma ostal odprtih ust, ko je za dve pici moral odšteti kar 800 takratnih kun oziroma nekaj več kot 100 evrov.

Hrvaški mediji so takrat poročali, da gre sicer res za tako imenovane maxi oziroma jumbo pice, ki so nekoliko večje od običajnih pic v restavracijah, ponudniki pa jih pogosto prodajajo na kos. A seveda tisti nekoliko bolj lačni brez težav pojejo celo takšno pico sami.

Cene tovrstnih pic so se na celini, denimo v Splitu, ki ravno tako ne slovi po nizkih cenah, lansko poletje gibale okoli osem do 12 evrov.

O tem, kako nerazumne cene pice imajo v omenjeni pekarni na hvarski Rivi, pričajo tudi izjave turistov v ocenah na Google Maps. Ti se pa ne pritožujejo le nad cenami v pekarni, temveč tudi nad vzvišenim odnosom zaposlenih.

»Za osem evrov na kos pizze bi pričakoval vsaj povprečno pizzo ... Pizza je bila zelo podpovprečna s cenenimi sestavinami,« je zapisal Roman P.

»Pizza šest evrov na kos podnevi, osem evrov ponoči! Kakšna prevara. Tudi zelo nesramno osebje. Niso bili pozorni name, le kartomat so usmerili vame,« je pripomnil Toby F.

»Absolutno predrago! Dva kosa pice z dvakrat colo 24 evrov. Žal tudi pica ni dobrega okusa ...« je zapisal nekdo tretji.

Prevarani se počutijo celo britanski obiskovalci

Če so bile cene na hrvaški obali nekoč za turiste iz Velike Britanije ugodne, danes temu več ni tako. Predvsem ne na Hvaru.

Skupina britanskih obiskovalcev pekarne, ki so želeli kupiti kebab, bi tam pustila skupaj vsaj 200 evrov, a jim niso želeli postreči vode iz pipe, zato so jih poslali v sosednjo pekarno.

»Ko sem poskušal kupiti hrano, sem imel resne težave. Smejali so se mi, ko sem prosil za vodo iz pipe. Bilo nas je vsaj 20 strank, ki smo bili pripravljeni kupiti kebab po najmanj 15 evrov. Namesto tega so bili odločeni, da ne bodo postregli Britancev in naj raje gremo v sosednjo pekarno, kot da bi nam postregli vodo iz pipe in od nas zaslužili vsaj 200 evrov. Slaba storitev, zelo ne priporočam,« je zapisal Theo H.

Lastnik pekarne: »Takšen je naš poslovni model.«

Iz uredništva Slobodne Dalmacije so lansko leto po poplavi objav o nesramno dragi pici poiskali lastnika pekarne na Hvaru ter ga povprašali o tem, kako odgovarja na očitke o tem, da gre pri njihovih cenah dobesedno za krajo. 

Kot je povedal brat lastnika pekarne Marjan Lekaj, je takšen njihov model poslovanja. Na ceniku imajo jasno napisane vse cene. 

»Ne gre za rop, vsak lahko izbira, ali bo jedel in po kakšni ceni. Mi imamo že od nekdaj najdražje. Nikoli ni bilo težav, le nekajkrat z domačimi ljudmi, ki so hoteli poklicati policijo. Pa kaj ima policija s picami?« je še dodal.

Pohvalil se je tudi, da je nekemu gostu prodal kar 20 pic za skupaj skoraj tisoč evrov. Sicer pa največ pic prodajo popoldan, okoli šeste ure in zjutraj, okoli desetih. Pekarna obratuje neprekinjeno, 24 ur na dan.

Za pico na Hvaru vrtoglavih 80 evrov

A če se je že lansko leto zdelo, da pica skorajda ne more stati več, kot je, se je lastnik ob uvedbi evra in pričakovanju rekordne sezone odločil ponovno dvigniti cene.

Letos boste za celo veliko pico v zloglasni pekarni morali odšteti 56 evrov oziroma sedem evrov na kos. Gre seveda za margarito, najcenejšo različico pice, ki je obložena le s pelati in sirom.

Za kos peperoni pice, ki je obložena tudi s salamo, boste morali odšteti osem evrov, medtem ko boste za celo pico peperoni morali dati kar 64 evrov.

Najglobje boste morali seči v denarnico, če boste si želeli privoščiti pico Hvar Mix, ki je ima tudi morske dodatke. Za kos najbolj prestižne pice, ki jo premore pekarna Drinks & Pizza Place na Rivi v Hvaru boste morali odšteti deset evrov, če boste pa želeli življenje na dopustu zajeti z veliko žlico in si boste privoščili kar celo pico, pa vas bo to stalo 80 evrov. 

Komentarji (24)

pleskavic (ni preverjeno)

jejte ako ste bhumbari

realnooo (ni preverjeno)

kiri, te clanke o hrvaski ti pises?
Sorry totalna bledarija,...lazes napihujes...

Niko i ništa (ni preverjeno)

Kaj si nor 80 eur za pizzo!
Še v Soboti gen pizze za 20eur in več.
Aja za sirotinjo je Royal.

čarni vrag (ni preverjeno)

Pizza je hrana za sirotinjo.

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

Nejja (ni preverjeno)

Dajte že nehajte z to Hrvaško. Vsi vemo,da hrvati napihujejo cene in za ta denar ne nudijo ničesar. Najbolj butasti so pa tisti Slovenci,ki se za Hrvate gor jemljejo ka to ni res pa ka so bolj poceni kot prinas,potem pa ostanite na Hrvatiji se tam zaposlite in delajte za 600e če vam je tak fajn tam zakaj ste še v Sloveniji po kateri tako pljuvate.

- (ni preverjeno)

ti si rejsan
tele mamino zabitp
z drisko polito

In reply to by Nejja (ni preverjeno)

Gosst2 (ni preverjeno)

Bravo cestitam prav imas.

In reply to by Nejja (ni preverjeno)

Pistek1 (ni preverjeno)

Odlicno si napisal,tak njim trbej.

In reply to by Nejja (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Ja, pa kaj ?

Lahko ima cene, kot hoče.

Kupec se pa sam odloči, če gre tja ali ne.

Če kupcev ne bi imel bi cene spustil ali zaprl.

Že ve zakaj ima tak "poslovni model", kot je sam povedal.

Pridejo razni snobi, ki se potem pač počutijo nekaj več in nekaj posebnega, ker so eni izmed redkih, ki so bili tam.

Ne vem zakaj se sploh s tem ukvarjate ?!

. (ni preverjeno)

Ja pa ka či ma cejne napijsane kak trbej ka bi radi? Či ti je predrago se obrni pa na sv udenje enostavno.

Vilmoš Tkalec (ni preverjeno)

Malo dragše kak pre cemeštre 🤑

No name (ni preverjeno)

Pizza 13 e, točeno pivo 0,5 pa 4,6 e

Kuli

Klošare, če nemate pejnez, sploj ne odite na dopuste. Prekleta raja, plebejci, socialci, bagavdarji. Bojte doma sirotinja od sirotinje.

Orljof sin (ni preverjeno)

Kaj si pa te ti kuli??? Usrao si se mi smo orljovi sinovi za tebe gospoda!

In reply to by Kuli

- (ni preverjeno)

ti si kurec
od ofce

In reply to by Orljof sin (ni preverjeno)

MestuINsvetu (ni preverjeno)

Izbora za naj pico pa čevape v Međimurji pa nete meli,...?! Lejko bi,...

čarni vrag (ni preverjeno)

Lastnik picerije ni hrvat ampak šiptar.

Slo-10 (ni preverjeno)

Vrnili se iz Splita pica v restavraciji 7,30pivo 2,60 za stadionom Hajduka

realnooo (ni preverjeno)

TA NOVICA JE FEJK.....
BIU V ROVINJU, PULI, BIOGRAD NA MORU IN PICA NIC DRAZJA KOT PRI NASI NONI....

TAK KA....

Tecumseh (ni preverjeno)

Tij si nej dale od kamešnice še bil tak da ne laži.

franček75 (ni preverjeno)

Izključno tan, ge so lastnijki Albanci, takje na cejlon Jadrani...

dopustnik (ni preverjeno)

Obstaja na Hvaru klientela,ki tam kupuje

. (ni preverjeno)

Hvalabogi skrbijo da je manj gužve na hrvatiji.

Moje ime... (ni preverjeno)

Ko ima budalo denar, pameten služi...

Starejše novice