Zdravstveni odbor je objavil nove smernice, s katerimi je na Danskem covid-19 izenačil z boleznimi, kot je gripa.

Nove smernice na Danskem pomenijo, da prebivalcem ne priporočajo več, da se po pozitivnem izvidu testa na covid-19 za najmanj štiri dni samoizolirajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odbor je pojasnil, da so se za nove smernice odločili, ker je število hospitaliziranih jeseni ostalo stabilno, v zimskih mesecih pa je pričakovati le majhno povečanje. Vseeno pa poudarja, da morajo ljudje ostati doma, če se počutijo slabo, ne glede na to, s čim so se okužili.

Danska je zaradi svoje hitre kampanje cepljenja proti covidu-19 in obsežnega testiranja razmeroma dobro prestala pandemijo. Od izbruha pandemije so na Danskem, ki ima skoraj 5,8 milijona prebivalcev, potrdili več kot 3,1 milijona okužb z novim koronavirusom.

V državi so vse omejitve zaradi pandemije odpravili že februarja in jih ne nameravajo znova uvesti. To pa je vodja danskega zdravstvenega odbora Soren Brostrom junija utemeljil s tem, da je njihova strategija družba brez omejitev, zato je potrebno bolj kot okužbe preprečiti bolezen.

Komentarji (5)

janez janez (ni preverjeno)

Pri nas bodo pa pomali začali z lajno: cepi se, cepise, cepise
pa cepi se proti gripi
pa cepi se proti bakterijski pljučnici
pa ..... jbte se!!!

baba od žipana (ni preverjeno)

moj ded se je tudi cepil sedaj se mu pa ne digne več
za žipana bo že dober sem dejala in si našla dojebača

realnooo (ni preverjeno)

fejk medij ka se laze VSE ZA KLIKE!!!

sava (ni preverjeno)

Ne vupajo direkt priznati?

Initiatorcigo (ni preverjeno)

Svedska vlada oz. pristojno ministrsvo je mislim da ze aprila ali marca letos razglasila, da se COVID vec ne tretira kot druzbeno nevarna bolezen...dalec od tega, da so Danci prvi.

Starejše novice