*Fotografija je simbolična
V sosednjem Gradcu je bila pozitivna na koronavirus ena izmed zaposlenih v tamkajšnjem vrtcu.

Po poročanju avstrijskega Kronen Zeitung, je imela ena izmed vzgojiteljic, ki živi v Gradcu in je zaposlena v vrtcu, iz četrtka na petek visoko vročino, zato v petek ni prišla v službo, ampak je šla na testiranje za covid-19. O pozitivnem rezultatu na koronavirus so jo obvestili v soboto popoldne, v vrtcu pa so takoj ukrepali.  

Vrtec, ki se nahaja v Gradcu na ulici Dornschneidergasse je imel v preteklem tednu v varstvu približno 20 otrok, sedaj pa je zaprt vse do sredine tega tedna. Danes bo opravljeno razkuževanje celotnega objekta, vsi zaposleni in tudi starši otrok so v domači karanteni, osebje pa se testira na morebitno okužbo s koronavirusom. Starši otrok se lahko odločijo tudi za testiranje otrok, če to želijo.

Za starše, katerih otroci obiskujejo vrtec, je organizirana alternativna oskrba v drugih ustanovah, vzpostavljena pa je tudi telefonskega številka za vse potrebne informacije. Kot so sporočili iz vrtca, bodo družinam zagotovili najboljšo možno podporo s ciljem, da vrtec čim prej ponovno odprejo z upoštevanjem vseh potrebnih ukrepov.

Spomnimo, pred dnevi je do podobnega primera prišlo tudi na Dunaju, kjer se je s koronavirusom ravno tako okužila ena izmed zaposlenih oseb in so vrtec morali zapreti.

Več kot polovica otrok se je danes vrnilo tudi v vrtce v Sloveniji, v veljavi pa so tudi zaščitni ukrepi, glede manjših vzgojnih skupin do uporabe igrač. Kot poudarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, pa je osnovni pogoj za vračanje v zavode, da so otroci, ki se vračajo in zaposleni v zavodih zdravi, torej brez znakov akutne okužbe dihal.
 

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koronček (nepreverjen)

Pa kama tou pela? Si predstavljajmo, ka bo do takšne okužbe prišlo v pomurskem vrtcu, kar je možno. Zapremo vrtec, šolo... pa deca ostanejo doma. Težava za starše. In če tej virus nede izginil, kar je možno, ka mo delali? Večno zaprejti vrtci in šole? Pa mo čičkali doma in pazili svojo deco, ka se ne okužijo? Jelinčič je dobro pravo: denar ne raste na drevesu. Siromaštvo bou, siromaštvo. Samo ljudje, bar nej vsi, so tiou še nej skužili.

murek1 (nepreverjen)

Glih jelinčiča si najšo, kdo de njemi dal več denarja za njega de rokou zdigno.

In reply to by Koronček (nepreverjen)

Zivljenje (nepreverjen)

Eni smo na to ze v starti opozarjali... ampak zgleda ka de se hujse od mojih napovedi...

In reply to by Koronček (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Po tvoje se mo spravili v samice pa vo kukukali kak opice iz kletk, vej je pa po sveti milijone okuženih in telko pa telko mrtvih pa nej je konec sveta v sakšoj vojni so žrtve na žalost?

In reply to by Zivljenje (nepreverjen)

loopol (nepreverjen)

glih pokvarjenega Jelincica si nasel, ki bi svojo familijo se prodal za evre, kaj ne bi prodajal poslanskih glasov.

In reply to by Koronček (nepreverjen)

Jugo (nepreverjen)

Dajte si enkrat dopovedati, če ga nebi iskali, ga nebi našli.
Zadnje tri mesec ste kaj slišali od prehladov in viroz, NIČ.
VSE je bila samo korona, lepo vas prosim, malo se še zajebavajte pa bo dejansko katastrofa, tretja svetovna in včasih res človek pomisli in to bo lep izgovor za povod.

ŽELELI STE PA IMATE (nepreverjen)

Ne vem ka se mora zgoditi ka do komunisti pa rdeči prišli k pameti, ravno oni so zahtevali celo protestejrali proti ukrepom. Seveda ko se pa kaj zgodi oni nič krivi ALI LJUDSTVO PAMTI.

Karčči (nepreverjen)

No, ne vem ali si spremljal poročila, ampak epidemijo je ukinil največji slovenski epidemiolog Ivan Janša. Seveda pa imaš v bistvu prav, ko govoriš o komunistih in rdečih. Nihče jih bolje ne pozna kot ta priznani epidemiolog, šolan v Kumrovcu, romar v Jajce in doktor prištinske univerze. Nekateri njegovi vzorniki so celo pisali učbenike in opere.

In reply to by ŽELELI STE PA IMATE (nepreverjen)

podmladek bradek (nepreverjen)

ahahahahaha, isto kot v franciji v šoli, komaj po 1 tednu in že OFF. hja, kaj pa so mislili! in tako bo tudi pri nas. hja, dosti je brezposelnih doma, dajte svoje otročke v varuštvo, čist simpl, problem rešen.

Kopypast (nepreverjen)

Tej testeri pokazejo vsem podobnim obolenjom covid 19 pozitivno. Vij mislite ka tester loci ci mate gripo ali korono?, ce pa so isti simptomi. Tej kitajske testere so ze pozitivni ali negativni v fabriki kera jih dela zgleda. Kolo srece. Predsednik Tanzanije jih je fajn zafrkno kda je poslo brise od sadja pa jim dal cloveska imena.Eno par sadezev je bilo pozitvnih. Haha

čarni vrag (nepreverjen)

jaz sem pa nekje prebral da je tito dojenčke jedel

DF (nepreverjen)

jaz tudi
sem to prebral v uradnem listi
ene od afriških država

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice