Slika je simbolična.
Furs opaža številne kršitve pri spletnih igrah na srečo.

Finančna uprava Republike Slovenije (Furs) pri nadzorih na področju prirejanja iger na srečo opaža, da vse več spletnih prirediteljev nezakonito prireja igre na srečo. Takšnim izdajo odločbo o prepovedi opravljanja dejavnosti, a številni je ne upoštevajo in s kršitvami nadaljujejo.

Za prirejanje iger na srečo je v Sloveniji treba imeti veljavno koncesijo vlade. Za kršitelje so v skladu z zakonom o igrah na srečo predvidene globe.

Izdali 34 odločb

Kot so za STA pojasnili na Fursu, so na področju izvajanja prepovedi nedovoljenega prirejanja iger na srečo preko interneta in drugih medijev v letu 2023 opravili 115 nadzorov. Zoper kršitelje, ki niso upoštevali izrečenih opozoril, so izdali 34 odločb o prepovedi prirejanja iger na srečo.

Pri tem jih kar 28 ni prenehalo z nedovoljenim prirejanjem iger na srečo, zato je finančna uprava zanje upravnemu sodišču predlagala odreditev omejitve dostopa do spletnih strani, prek katerih se prirejajo spletne igre na srečo brez koncesije vlade.

Ukrep omejitve dostopa do tovrstnih spletnih strani pomeni, da slovenski igralci, ki imajo na njih že odprt igralni račun, prek dostopa do interneta slovenskega operaterja ne morejo več dostopati do svojih denarnih sredstev.

Da bi se izognili takšnim težavam, na Fursu udeležencem spletnih iger na srečo svetujejo, naj se pozanimajo, ali je spletna stran v Sloveniji legalna ali ne. Seznanijo naj se tudi z zakonodajo na področju iger na srečo, ob morebitni udeležbi pa morajo prevzeti odgovornost za nastanek morebitnih nezaželenih posledic, so zapisali.

Spletne igre na srečo lahko v skladu z zakonom prirejajo le gospodarske družbe, ki imajo koncesijo za trajno prirejanje klasičnih iger na srečo ali koncesijo za prirejanje posebnih iger na srečo v igralnicah. Prireditelji z veljavno koncesijo so objavljeni na spletnih straneh ministrstva za finance.

Komentarji (3)

Sirotinja (ni preverjeno)

Monopol pa mate banda.

Lajtunga (ni preverjeno)

Pa ko jih jebe. Kaj bodo oni meni govorili kje naj igram? Požvižgam se na njihove pogoje in predpise ki so napisani hinavsko in v prid monopolistom na slovenskem trgu. Se že mi znajdemo po svoje. Ko blokirajo Link prek katerega dostopam že za 5 minut dobim novega in njim kažem fakiča🤣🤣odjebite FURS. Ste največji lopovi v tej državi.

Kitajska (ni preverjeno)

SIVA EKONOMIJA RASTE, LE ZAKAJ? ZATO KER TALE VLADA ROPA DRŽAVLJANE VSAKODNEVNO !!!

Starejše novice