V Avstriji bodo od srede dalje morali prehitri vozniki seči globlje v žep.

Pri naših severnih sosedih bo namreč v veljavo stopila novela, ki za prehitre voznike določa tudi globe v višini do 5000 evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po novem bodo v Avstriji kazni za prehitro vožnjo približno enkrat višje. Kdor bo tako na primer v naselju peljal 40 kilometrov na uro prehitro in zunaj naselja 50 kilometrov na uro prehitro, bo moral v prihodnje plačati 300 evrov kazni in ne več 150.

Najvišja možna globa za prehitro vožnjo pa ne bo več znašala 2180 evrov, ampak 5000.

V naselju le 30 kilometrov na uro?

Dodatno so zaostrili tudi pogoje glede odvzema vozniškega izpita. Kdor je doslej v naselju vozil do 60 kilometrov prehitro, je bil ob izpit za dva tedna, po novem pa bo brez en mesec. Če bo prekršek ponovil, bo voznik brez izpita ostal tri mesece. Zaznamki prekrškov pa se bodo po novem zbrisali šele po štirih letih.

Avstrijsko prometno društvo (VCÖ) je opozorilo, da se je lani 63 odstotkov vseh prometnih nesreč s poškodovanimi zgodilo v naseljih. Skupno je bilo v naseljih 22.812 ranjenih in 89 smrtnih žrtev.

Društvo tako zahteva, da bi omejitev hitrosti na 30 kilometrov na uro v naseljih postalo pravilo, višja omejitev pa izjema.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gasilski vici (nepreverjen)

V Avstriji so kazni dosti manjse in tuti kontrole je dosti manji , ker njihovi policaji niso inkasanti in nimajo norme koliko pokasirati ,ker to ni yugo !

en (nepreverjen)

Kazni so res manjše, (čeprav se je ta razlika sedaj zelo zmanjšala, ker so prinas kazni zelo zmanjšali, tam pa zelo zvišali) ampak kontrole pa so enake. Jaz jih ogromnokrat srečam kako se v Laafeldu skrivajo za gasilskem domu z radarjem, ali pa malo naprej v Bad Radkersburgu pri bolnici kjer je omejitev 30 jih tudi ogromnokrat srečam.

In reply to by Gasilski vici (nepreverjen)

tt (nepreverjen)

Zaj če se ti enkrat na leto pelaš v Graz po nakupih, pa te ne srečaš polcajov, to še ne pomeni ka nega tan kontrol, ker jih je še več kak pa prinas! Pa ka nemo začo o ton kakšno vzvišeno obnašanje majo tan policaji do nas Slovencov, ko da smo mi manjvreden narod od njih. Gnoji avstrijski!

In reply to by Gasilski vici (nepreverjen)

nikotina (nepreverjen)

Še jodlarom se je začelo mešati v glavi...

komateorej (nepreverjen)

ste vidli kak so samo prinas zriktali,vse do zaj,!!zaj pa šček več kaznij malo lepše za napisati razporejenij,zdAJ,D se zresnite pa plačajte,šček več.

Starejše novice