Fotografija je simbolična.
Eden najuglednejših časnikov na svetu je danes izšel s prav posebno naslovnico.

Združene države Amerike se približujejo mejniku 100.000 smrtnih žrtev zaradi novega koronavirusa. So najbolj prizadeta država v pandemiji novega koronavirusa.

Ameriški časnik New York Times je danes na prvi strani namesto običajnih člankov, fotografij in grafik objavil imena tisoč umrlih zaradi covid-19, poroča STA.

Pri časniku so pojasnili, da so seznam sestavili na podlagi tisoč osmrtnic, ki so bile objavljene v več sto časnikih po državi. Ob imenih umrlih so navedli tudi letnice njihovega rojstva in nekaj biografskih podrobnosti, pa tudi kratke odlomke iz osmrtnic.

Na ta način je časnik New York Times počastil žrtve in opozoril na edinstvenost vsakega izgubljenega življenja.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
umrli od.... (nepreverjen)

Korona: 237.469
Malarija: 327.267
Samomor: 357.785
Prometne nesreče: 450.388
Rak: 2.743.193
Lakota: 3.731.427
Nalezljive bolezni: 4.331.251
Splavi: 14.184.388
.
Vir Svetovna zdravstvena organizacija (worldometers.info) za obdobje 1.1. do 1.5.2020
.
Zaradi česa je torej ta korona virus tako poseben, da je potrebno ustavrjati takšno paniko?

ZA LEVIČARJE I… (nepreverjen)

To pokažite slovenskim banditosom, katerim je dovoljeno po Ljubljani in ostalih mestih, nekaznovano, noreti s transparenti UBIJ, UBIJ ...... PREDSEDNIKA VLADE. Po odločbi slovenskega komunističnega sodišča to ni kaznivo dejanje, cela Evropa se čudi takim nečloveškim odločitvam in ne more verjeti, da sredi Evrope obstaja taka država Slovenija, spremljajte malo tuje medije ne samo RTV in POP TV ki je isto sramota državi in ljudstvo. Zdaj samo čakam, da bodo z ISTIMI VATLI nazaj udarili nasprotniki in kaj bo potem tovariši ?? SE BOMO PAČ UBIJALI, ČE JE TO DOVOLJENO.

klumparija (nepreverjen)

Zato pa vsi predsednik vlad in zunanji ministri našiš sosednjih držav med sebov sodelujejo, se pogovarjajo, majo sestanke, odpirajo meje med svojimi državami.... edino naših politikov nišče ne povabi na te sestanke in meje s Slovenijo še vedno ostajajo zaprejte, slovenskin državljanon pa je še vedno prepovedan vstop v države kama do vsi ostali lejko šli brez problema. Vada pravi kak smo najboukši po rezultataj, ostali svjet nas pa vodi kak najbole luzersko državo in nas uvršča na 40.mesto na lestvici držav po uspešnosti borbe proti virusi. Tak ka ja, malo spremljaj tuje medije, RESNE TUJE MEDIJE, nej npa tiste fake news linke kere van servejra nora24. Ali ti itak to neboš razmo, še naprej boš lago in zavajo s svojin pisanjon.... tak kak s to izjavo UBIJ, UBIJ.... PREDSEDNIKA VLADE. Takšnoga transparenta san ges nej vido na niti eni sliki iz protestov. Lažeš, kradeš, v pekel padeš!

In reply to by ZA LEVIČARJE I… (nepreverjen)

Starejše novice