Na hrvaškem so po petkovem rekordu, včeraj zabeležili 162 okužb s koronavirusom. V Avstriji so v zadnjih 24 urah zabeležili več kot 300 novih okužb. Gre za najvišje število zabeleženih novih okužb v enem dnevu od začetka aprila.

Na Hrvaškem so v petek zabeležili rekordno število okuženih od začetka epidemije, in sicer so našteli 208 primerov. Danes je nacionalni štab civilne zaščite sporočil, da so v minulih 24 urah potrdili 162 novih okužb. Največ okužb so potrdili v Zagrebu, tam jih je bilo 47. Dve osebi sta umrli. 

Število aktivnih primerov na Hrvaškem danes znaša 1062. Med njimi je 106 obolelih v bolnišnici, od tega se jih 10 zdravi na intenzivni negi. Trenutno je 3702 ljudi v samoizolaciji.

Številke naraščajo tudi v Avstriji 

V Avstriji so velik porast okužb zabeležili že v petek, ko so našteli 282 novih okužb. Glede na podatke avstrijskega notranjega ministrstva so v zadnjih 24 urah zabeležili 303 nove okužbe s koronavirusom, od tega kar 131 na Dunaju.

Kot poroča STA, se v avstrijskih bolnišnicah sicer zaradi covida-19 trenutno zdravijo 104 ljudje. 21 jih je na intenzivni negi. Veliko število novih okužb je posledica potovanj, številni okuženi so se vrnili iz Hrvaške. 

Avstrija je zato v petek pozvala svoje državljane, naj se nujno vrnejo iz Hrvaške. Od ponedeljka pa bodo morali vsi, ki se bodo vračali iz Hrvaške in hoteli vstopiti v Avstrijo, predložiti negativen test na koronavirus, ki ne bo starejši od 72 ur. S tem je Avstrija izenačila obravnavo potnikov iz Hrvaške s tistimi iz drugih držav Zahodnega Balkana. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Prešernov TRG (nepreverjen)

KOLESARJENJE STROGO PREPOVEDANO !!!

Janez

Njusi (nepreverjen)

Nikane cujen Kacina, Kreja pa Beovicko ka bi cvilili ka trbej lidi ka pridejo iz avstrije v karanteno dati.

Starejše novice