Foto: Bobo
Največ novih okužb so zabeležili na območju Zagreba in osiješko-baranjske županije.

Po poročanju STA, štab civilne zaščite navaja, da imajo na Hrvaškem trenutno 897 obolelih s covidom-19, med njimi je 99 hospitaliziranih in pet oseb priključenih na ventilatorje. Do danes so zabeležili tudi 113 umrlih zaradi koronavirusne bolezni. 

Kot dodajajo, so doslej na Hrvaškem potrdili 3220 okužb, 2210 oseb pa je okrevalo. Opravili so skoraj 86.000 testiranj, 587 v preteklih 24 urah.

Pred tem so županijski štabi civilne zaščite poročali o epidemiološkem stanju na svojih območjih. V Zagrebu je 19 novih primerov, v osiješko-baranjski županiji pa 17, večinoma v Đakovu.

Šibeniško-kninska županija je prijavila še šest okuženih, brodsko-posavska pet, vukovarsko-sremska štiri, splitsko-dalmatinska in sisaško-moslavška po tri, dubrovniško-neretvanska pa dva. V istrski in zadrski županiji so v preteklih 24 urah zabeležili po en nov primer. Hrvaški mediji poročajo, da je med okuženimi tudi turist iz Velike Britanije, ki je v Splitu, piše STA.

Mej ne bodo zapirali, manjše številke na Balkanu

Direktor hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak je danes novinarjem v Zagrebu dejal, da bodo s Slovenijo okrepili strokovne pogovore o kriterijih za prehajanje državne meje. Meni, da se epidemiološko stanje na Hrvaškem ne bo poslabšalo, poroča STA.

Napovedal je, da bodo obravnavali možnost zaostritve ukrepov proti širjenju virusa, če državljani ne bodo spoštovali obstoječih. Vsem je priporočil, naj v zaprtih prostorih nosijo zaščitne medicinske maske ter se izogibajo velikim prireditvam in potovanjem v države, kjer "divja" epidemija.

Izpostavil je, da spremljajo stanje tudi v drugih sosednjih državah. Kot je dejal, meja ne nameravajo zapreti, a bodo, če bo to potrebno, uvedli dodatne ukrepe proti širjenju epidemije za državljane, ki prihajajo iz držav, v katerih se je epidemiološka slika poslabšala.

Iz balkanskih držav danes poročajo o nekoliko manjšem številu novih okužb z novim koronavirusom kot v preteklih dneh. V Srbiji so v preteklih 24 urah potrdili 289 novih primerov, v Severni Makedoniji 78, v BiH pa 62. Na Kosovu so medtem znova uvedli policijsko uro v nočnem času v Prištini in še treh krajih, še piše STA.
 

Komentarji (2)

Gost1 (ni preverjeno)

Kaj se pogajte z njimi,zapreti granice in konec,ce ne zdaj potem za mesec dni sigurno.
To je samo zacetek,bo se hujse.Kje ste zdaj vi pametni,zdaj vidite kaj se dogaja.
Lahko se dalje norca detate iz mene kod pred 10 dnevi gdaj sem napisal komentar.

biograd (ni preverjeno)

Vütro iden na morje na Hrvaško. Komaj čakan ka mo končno meo mer pred paničarskimi Slovenci.

Starejše novice