Mladi udeleženci Erasmus+ izmenjave 'Divided by Media, Joined by Humanity' so danes obiskali televizijo IDEA.

Zavod Roka v sklopu izmenjave 'Divided by Media, Joined by Humanity' gosti 33 mladih iz Slovenije, Grčije, Romunije, Bolgarije, Litve in Madžarske.

Izmenjavo, ki bo trajala od 2. do 10. decembra 2023, spremljajo pozitivna pričakovanja in želja po izmenjavi znanj ter spoznavanju raznolikosti evropskih kultur skozi prizmo medijev.

Mladi so želeli obiskati uredništvo Sobotainfo in televizijo IDEA in se seznaniti z delovanjem medijev, predvsem pa izraziti zanimanje za boj proti sovražnemu govoru in lažnim novicam v Sloveniji in Evropi.

Udeleženci izrazili navdušenje nad priložnostjo sodelovanja z vrstniki iz Slovenije, Grčije, Romunije, Bolgarije, Litve in Madžarske. 

Eden od udeležencev, ki se je iz Romunije pridružil izmenjavi, je delil svojo motivacijo za sodelovanje in novo pridobljeno znanje o ustvarjanju časopisov. 

»To je prvič, da sem na TV postaji. Danes sem se naučil, kako izgleda televizijska postaja, koliko ljudi je zaposlenih in kako poteka delo,« je dodal.

Slovenka Anja Sever je poudarila, kako izmenjave prinašajo veliko učenja, obenem pa je vesela, da lahko izmenjava poteka v domačem okolju. 

Mladi so z zanimanjem spremljali, kako poteka delo na televiziji, kako izgleda televizijski studio, ter so bili navdušeni, da so imeli priložnost nastopiti pred kamero.

Komentarji (4)

tuncika

Novi "polit-kolesarji", čakam še pojočega medoja in nikico.

administrator (ni preverjeno)

Niko i nista je car ker me je nategnil

In reply to by tuncika

kuntakinte (ni preverjeno)

...za te mlade tou predstavla ...škoda časa...boukše bi bilou ...či bi v bunkeri pijvo pilij...

Dokležovskigej (ni preverjeno)

Ge je pa ZLATKO HORVAT Dokležovski 🤷🤷🤷ups nej je več PED.r ma deklo 🤣🤣🤣🤢🤢🌈🌈🌈zlatko zdaj terbej malo KURREL DELAT samo nej v BUL🤧🤧🤧pozdrav iz naselja lejpih dečkov in deklic ...Tvoj prijatelj iz tvojega naselja 🤣🤣🤣🤣🌈🌈🌈🌈🌈čej. In iva.a

Starejše novice