Slika je simbolična.
V leto 2023 vstopamo v obdobju retrogradnega Merkurja, čaka pa nas leto planeta Marsa.

Ah, retrogradni Merkur. Nihče mu ni pretirano naklonjen, a po drugi strani je še kako pripraven, da ga krivimo za impulzivna sporočila bivšim, zamujanja, nezmožnost, da bi se držali dogovorov, krhanje odnosov, raztresenost in ostale življenjske obrate ter neugodne situacije.

Za kaj sploh gre?

Ko govorimo o tem, da je nek planet retrograden, to pomeni, da je z Zemlje videti, da se premika vzvratno. V resnici se to seveda ne dogaja, toda z astrološkega vidika vpliva na nas, še posebej, kadar se to zgodi z Merkurjem, planetom komunikacije, potovanj in tehnologije.

V letu 2023 nas zopet čakajo štiri obdobja retrogradnega Merkurja, toda ne le to: pod njegovim okriljem bomo vstopili tudi v novo leto!

Obdobje retrogradnega Merkurja se namreč pričenja že jutri, 29. decembra, trajalo pa bo vse do 18. januarja.

Ta retrogradni Merkur bo v znamenju kozoroga in lahko prinese zaplete in nesoglasja na področju dela, kariere in financ.

Sledijo še retrogradni Merkur v biku med 21. aprilom in 14. majem, retrogradni Merkur v devici med 23. avgustom in 15. septembrom ter retrogradni Merkur v kozorogu, ki se začne 13. decembra in se bo prav tako podaljšal v novo leto, saj se zaključi ravno s 1. januarjem 2024.

Leto bomo torej začeli in končali v znamenju tega komunikativnega planeta.

Kako se čim bolje pripraviti na ta obdobja? Če ste tip človeka, ki se mu ob prometnih zamaških, petminutnih zamudah in neizpeljanih načrtih podre svet, je bolje, da si med retrogradnim Merkurja vzamete nekaj dodatnega časa zase.

Poleg tega ni slabo, če na dogovorjena srečanja ne prihajate zadnji hip, temveč z dvajsetimi minutami ali celo pol ure viška, če poskrbite, da boste končali odprte projekte in debate iz preteklosti, ste potrpežljivi z ostalimi ... in, ja, tistega toksičnega bivšega partnerja ali ljubimca za vsak primer blokirate na družbenih omrežjih.

Leto Marsa

Začetek leta 2023 bo torej zaznamoval retrogradni Merkur, v marcu pa tudi uradno vstopamo v Marsovo leto, čeprav številni astrologi opozarjajo, da bo Marsovo energijo mogoče čutiti že prej.

Mars je planet, ki je ime dobil po rimskem bogu vojne in neposredno vpliva na naša dejanja, na to, kako se pozicioniramo v svetu, kako reagiramo na posamezne dogodke, koliko in kakšno energijo imamo. Spodbuja nas, da se branimo, da uspemo svoje notranje želje spraviti na površje in se zanje boriti.

V zodiaku je mars planet ovna in škorpijona.

Tako imenovani rdeči planet je bil že v srednjem veku proglašen za svetlo, gorečo zvezdo, ki jo je mogoče z Zemlje videti s prostim očesom. Obenem nas svojo močno energijo usmerja v premagovanje težkih časov in to, da se v vsaki situaciji postavimo zase.

Mars tako simbolizira določeno mero egoizma, celo narcisizma, a po drugi strani izjemne ljubezni do sebe.

Kako se pripraviti na Marsovo leto 2023?

Astrologi pravijo, da bodo v prihodnjem letu najbolj v elementu tisti, ki se ne bojijo sprememb, temveč jih vzamejo kot nove izkušnje in priložnost za rast. Za vse ostale pa bi leto znalo biti nekoliko turbulentno!

Na trenutke se boste zato lahko počutili, kot da se vam pod nogami majejo tla, toda imejte v mislih, da so spremembe lahko izjemno pozitivna sila v življenju, zato jih vzemite kot motivacijo za to, da njihovo energijo uporabite karseda koristno.

Komentarji (3)

. (ni preverjeno)

Astrologi oziroma mešalci megle lepo vas prosin.

Realnoo (ni preverjeno)

Psihič

In reply to by . (ni preverjeno)

Kfuvewer (ni preverjeno)

Gnoji lažnivi za vse tej lažne članke bi vas trebalo kazniti samo lažete 24h.

Starejše novice