Parlament je prejšnji teden pripravil predlog zakona, po katerem bo v državi prepovedano imeti hišne ljubljenčke, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zakon, ki ga bodo vzpostavili v Iranu, med drugim predvideva visoke denarne kazni za sprehajalce psov in trimesečni zaseg vozil, ki pse prevažajo. Poleg tega lastniki stanovanj ne bodo smeli oddajati lastnikom psov in mačk.

V islamu je imeti psa v hiši 'nečisto', toda duhovščina v Iranu zavzema strogo stališče do vseh hišnih ljubljenčkov. Menijo tudi, da sprehajanje psov povzroča paniko med prebivalstvom.

Policija je že večkrat poskušala pse v celoti prepovedati, a neuspešno. Prepoved bo zdaj postala zakon. Opazovalci sicer menijo, da bodo lastniki psov in mačk nov zakon ignorirali, tako kot so ignorirali prepovedi.

V zadnjih letih se je trend lastništva hišnih ljubljenčkov v državi precej povečal, predvsem pri mladih Irancih, ki pse in mačke k sebi vzamejo zaradi svojih otrok. Skladno s tem zlasti v prestolnici Teheran in drugih večjih mestih že nekaj let beležijo vedno več veterinarskih klinik in trgovin za hišne ljubljenčke, še poroča dpa.

Komentarji (16)

dogshit (ni preverjeno)

Končno neka pametnoga od Irancov.

Kufer (ni preverjeno)

Klasični sobotainfo odgovor mislin ka je: "Odseli se ta!"

In reply to by dogshit (ni preverjeno)

micikaaa (ni preverjeno)

NOBENA Žival ne sodi v blok......zaščitniki Živali.....to je mučenje......Vas je treba na povodec ....pa goniti po mestu....

dogshit (ni preverjeno)

Prvi pameten komentar od tejbe pa seriji imbecilnih političnih parol.

In reply to by micikaaa (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

V mojoj kuči, mojon domi, mo ges meu, ka mo ges ščeu. Zatou pa naj lüdski ostanejo tan ge so, pa naj see ne odijo. Itak mamo že puno svojih domačij somarov. Se opravičüvlen somari.

dogshit (ni preverjeno)

Aja? Tu zdaj nekšo svojo volou uveljavljaš, pri koroni pa se nesmi nišče san odločiti?
Ali po drugi strani pa maš prav, tej drekomate mejte v svojon domi in ne buzorejrajte cejli svet s temi baterijaši po ulicah...

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bon ti nazaj povedo, ednostavno. Gda maš psa, mačko, ptd v svoji kuči, stanovanji, ne ogrožaš nikoga,se pa tüj zgodi ka štera domača žival, napadne domače. Či se ne cepiš, se s svojimi nedeli, pasivnostjo, postavlaš na stran širjenja virusa. Seveda najbole direktno ogrožaš sebe, indirektno pa vse okoli, znance in neznance. Seveda ma cepivo tüj stranske učinke, tak kak domače živali. Samo edno pitanje, bi če bi te postavili pod odločitev, cejpo svojoga nap. psa ali bi ti ga pa evtanazejrali. Ges mislin, ka bi ga cejpo, zakoj pa te nebi sebe. Smo mi lidge mogoče, kaj več vredni ?.

In reply to by dogshit (ni preverjeno)

Smešnež (ni preverjeno)

😂😂😂😂😂😂

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

necepec (ni preverjeno)

... mamo kakšnoga filozofa tu, ka bi osebki 100-100 odgovoro,
če smo mogoče lidge več vrejdni kak psi. Prosin!!

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Brez živali, nede več lidi. Brez človeka na zemeljskoj krugli, do živali dale, oziroma ešče dosta dosta več de jih. Malo si pogleni zgodovino, pred nastankon človeka-dinozavri.

In reply to by necepec (ni preverjeno)

8o990 (ni preverjeno)

Ita tja pa jim tam povejte

Totenhem (ni preverjeno)

Psi so nečiste živali, smrdijo, kakajo vsepovsod in so glasni.

Janša lopov123 (ni preverjeno)

Kot ti

In reply to by Totenhem (ni preverjeno)

Toti pesek (ni preverjeno)

Kak njihovi lastniki. Še vrečke pa lopatke pa nagobčnika nemajo s sebof. Peseki po Soboti serjejo seposedi. Nesnage nesnajžne!

In reply to by Totenhem (ni preverjeno)

pongi (ni preverjeno)

o tem sem prvič bral točno pred 10-imi dnevi. zaostal si sobotainfo, nazadnjaški ste očitno

Gost1 (ni preverjeno)

Zivali nimajo kaj iskati v stanovanju.

Starejše novice