Hrvaški stranki Most naj bi uspelo zbrati potrebne podpise za razpis referenduma glede obvezne uporabe covidnih potrdil o cepljenju, prebolevnosti ali testiranju.

Pobudniki so morali zbrati podpise skupno desetih odstotkov volilnih upravičencev, kar znaša natančno 368.446 podpisov.

V Mostu želijo referendum o obvezni uporabi covidnega potrdila, ki so ga pred mesecem dni uvedli tako za zaposlene kot uporabnike storitev državnih in javnih ustanov pred prihodom na delovno mesto ali ob vstopu v poslopja javnega sektorja. Pred tem so podoben ukrep že uveljavili v zdravstvu in socialni oskrbi.

Obvezna covidna potrdila zavrača več hrvaških desnih opozicijskih strank, zaradi njih so na Hrvaškem že potekali tudi množični protesti, stranka Most pa je nato začela zbirati tudi podpise državljanov.

Poslanec Mosta Nino Raspudič je po poročanju portala Index.hr izrazil prepričanje, da jim je uspelo zbrati potrebno število podpisov. A šlo naj bi za las, zato bodo tudi sami preverili njihovo veljavnost in ne bodo zlahka dopustili, da bi se jih razveljavljalo, je dejal.

Tudi podpredsednik stranke Nikola Grmoja je na Facebooku podobno izrazil prepričanje, da jim je uspelo zbrati zadostno število podpisov pod referendumsko pobudo. In tudi on je opozoril, da bo štel vsak glas in da ne smejo izgubiti nobenega podpisa.

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
...... (nepreverjen)

Pogumno Hrvati, naj vam uspe, in se zacne sirit po eu.

khmmmm (nepreverjen)

Cakaj malo. Ti slucajno mislis ka de te vsega konec? Ka mo normalno dale ziveli? Te kda mo se
mogli vsi testerati in to na 24ur, do testi gratali
placljivi. Ze zdaj hitri testi dnevnp drzavo kostajo pol miljona dnevno. Zdaj pa si zracunaj kelko dnevno bi kostali ce bi se vsi testerali na 24 vr. Znas zracunati? Ale ka de te TAK fest super? Kvecjemi bos na 24vr dal ta 10€, ka se bos lejko gibo

In reply to by ...... (nepreverjen)

koneccc (nepreverjen)

Konec nede niti, če mo vsi 10x cepljeni. Ka ne vidite kama vse to ide?
Te pa ova nekša doktorca že izjavi ka de naslednja pandemija še hujša.
Wtf?

In reply to by khmmmm (nepreverjen)

Kaoooo (nepreverjen)

So že uveljavili in tudi uspeli! Slovenske pičkice pa čakajo da jih de soused rešo...

In reply to by koneccc (nepreverjen)

premislimodale (nepreverjen)

Pa cakanje na testeranje. Naj se samo cepleni ne testerajo, ker meni se se enkrat definitivno ne da cakati po vro pa vro pa pol na test. Tak kak je zdaj mi je fajn. Pa naj tak ostane. Gli de meni kaj hasnolo ce mo pa na testeranje cako pol dneva pa to se saki den. Nej fala. Pa vsi znamo keri se testeramo kak je bilo prle, kak so bili vsi zaposleni histericni pa tecni, vmes mi je malo nej skopala oci v s tisto palcko.

Tak ka ge san 10000% za to ka ostane tak kak je. Pa naj so cepljeni tan ge so zdaj!

In reply to by khmmmm (nepreverjen)

soul hunter (nepreverjen)

zato placujemo zdravstveno zavarovanje bijk si pravi

In reply to by khmmmm (nepreverjen)

Trajtar83 (nepreverjen)

Hehe, sami ste/smo si krivi!!! Narod doj uživa, mi pa kak najvekši luzeri, daj no, prosim te. V bistvu pa tak ide penaz od davkoplačevalcev, nas praktično in boli njih en velki patak, kelko de koštalo, država nikdar nikome nika ne šenkala, nej ka bi še teste, hehe, pomale več srat ne boš mogo iti brez kode, balkanija pa laganiniii, znajo živeti, ne kak mi, zacügnjenci

In reply to by khmmmm (nepreverjen)

...........nb (nepreverjen)

omikron času imamo celo kot kaže v nekaj državah negativno učinkovitost cepiva proti okužbi. Ja, točno to, necepljeni ima manjšo možnost okužbe od cepljenega ... Sedaj se cepljeni, ki so jih na suho, lahko malo bolj zaskrbljeni.

Vestni_opazovalec

Ja, res zanimive stvari prihajajo na dan in sicer: trenutna cepivatudi poživitveni odmerki imajo med 30-40'% zašćito pred omikron verzijo (torej 70-60% ni zaščite po 30-60 dnevih). Dejasnko WHO in CDC to potrjujeta (torej ni več govora o "FB doktorh+jih". Zanimivo, da 2 odmerka (ali v Izraelu niti 3-je) več niso dovolj, zato se zdaj po 2 mesecih gre vedno po naslednji odmerek. A bo to šlo v neskončnost? Pa še ena stvar mi ni jasna: omikron je najbolj kužen a njegove posledice so daleč najšibkejše-zakaj potem taka panika in pozivi na poživitvena cepljenja, ko pa prebolevniki prav tako lai bolje prenašajo okužbo? EU je sicer za 2022 nabavila že 1,4 milijarda odmerkov cepiv...zakaj? Nekatere stvari po ZKP (zdravi kmečki pameti) ne gredo več skupaj. Tudi zdravnica iz J.Afrike, kjer se je ta sev pojavil pravi, da ne razume globalne panike glede virusa, ki je na ravni običajne gripe (po učinkih na telo).

In reply to by ...........nb (nepreverjen)

890poi (nepreverjen)

Pa ga imamo prvi primer ko je sodisce rasodilo da za nepreverjanje PCT ni prekrsek in ni kazni. Jao, da inspektorji tega ne vejo. Vse vir andraz-tersak.si

Cor.core (nepreverjen)

Zdravniško društvo pravi, da praktično vsakodnevno testiran, negativen in zdrav, ki se izogibam gneče, razkužujem, nosim masko... ogrožam cepljene, ki jih čudežno zdravilo ščiti. Minister pa je izrazil veselje, ker bodo z mano končno lahko dokončno obračunali...

loppp (nepreverjen)

Kaksen link do taksne izjave? Lepo prosin

In reply to by Cor.core (nepreverjen)

Precedens (nepreverjen)

Po celon svejti desne in ultra desne stranke nasprotujejo PCT, kovidnin potrdilon, nošenji mask, kovid ukrepom.... samo pri nas desničari vse to zagovarjajo. Saj glede na mentalni domet slovenske desnice, bi verjetno pri nas bilo isto, če nebi bili na oblasti. Eni se ful veselijo aprila in volitev, ne zavedajo pa se ka se na ton področji nebo nič spremenilo, saj naša KUL opozicija enako zagovarja vse tej nebulozne ukrepe, kere nan servira trenutna oblast. Meni de verjetno najbole fascinantno kak de se naša desnica v teh zadevah obnašala gda bo v opoziciji. Ali do sledili svojin desnin partneron po Evropi in do delali v nasprotji s ten ka so nan dve leti tupili in nas prepričevali.... ali do pa podprli KUL, če de slučajno na oblasti? V obeh primerih do se osramotili na puno.
Ges sicer upam, ka aprila nede nihče od teh zmago na volitvah. Mojoga glasa nema niti ena stranka kera je trenutno v parlamenti.

Ohjoj (nepreverjen)

Domovinska liga je proti temu korona cirkusu, niti njih ne bi volil?

In reply to by Precedens (nepreverjen)

Precedens. (nepreverjen)

Napiso san ka nemo volo niti eno stranko, kera je trenutno v parlamenti. Do aprila man čas ka se odločin komi dan svoj glas. Obstaja možnost ka oddan prazno glasovnico, če me nišče ne prepriča.

In reply to by Ohjoj (nepreverjen)

231222323442342 (nepreverjen)

VSE SODELUJOČE V TEJ PREVARI USMRTITI NA ELEKTRIČNEM STOLCU IN JIM ODVZETI VSE PREMOŽENJE TO BI BILA EDINA PRAVIČNA DEPOPULACIJA!
PODKUPLJENI mediji vam lažejo 24ur! NATEG in PREVARA po celem svetu!
https://www.facebook.com/100055981178962/videos/939050340295424/
NOBENE NEVARNOSTI NI RAZEN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH MASK IN STRUPENIH CEPIV!

Hulahophop (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bebec! Tvojo mater trbej zapreti ka je taksen zabiti stvor gor stepla! Sicer pa ka lejko drugo od Horvatove ciganice cakas…. Tocno to ka si ti

In reply to by 231222323442342 (nepreverjen)

Trajtar83 (nepreverjen)

Hehe, te si pa te inekcije v čelo spikaj pa odi okoli, kak drevo življenja, zdaj so vsi vse vö najšli, mater smo napredovali z tehnologijo 😂😂

In reply to by Hulahophop (nepreverjen)

Trajtar83 (nepreverjen)

Hehe, te si pa te inekcije v čelo spikaj pa odi okoli, kak drevo življenja, zdaj so vsi vse vö najšli, mater smo napredovali z tehnologijo 😂😂

In reply to by Hulahophop (nepreverjen)

black panter

231222323442342
alo tele zabito,si se še nej navolo že dvej leti eno in isto tupiti

In reply to by 231222323442342 (nepreverjen)

eqeqweeqe12 (nepreverjen)

Cepiva so tista katera oslabiji imunski sistem in ljudje so prehlajeni ne oni pa si izmišljujejo da je kriv omikron proklete gnide lažnive z vsemi sodelujočimi v tej prevari jih osmrtiti na električnem stolcu in jim odvzeti vse premožemje!

hahahhaha (nepreverjen)

premožemlje ja 🤣🤣🤣🤣
Sedi -1! Pa nazaj v osnovno solo!

In reply to by eqeqweeqe12 (nepreverjen)

bnjh (nepreverjen)

mislin ka bi zdaj že lejko z ten vsi henjali skoraj vsi so bili že betežni

Muraa pfuj (nepreverjen)

Ej vaxerji cepilski roboti...cepivo cutite kak vas sciti pred vsem tem norijam z cim so vam mozgane sprali in vzeli svobodo????cutite ????kak dobro deluje????zato pa 4km od nas odaljeno umrla starejsa en ena 41 letna par dni po cepljenju???? Kar tako ane???? Vi vaxerji sprani kateri nevejo razmisljat z svojo glavo ste krivi zato kje smo!!!bomo sprickali?seveda bomo ni problema daj se setro ter mati polek...za en shoping trip ali eno pivo vvasem baru ste pripravljeni prodat vaso svobodo vaso duso ....stam me je res me je sram da zivimztakimi majmuni

Benkooo (nepreverjen)

Še zadnjič naj vam osebno razloži še dr. Robert Malonei. Če se kdo vpeaša keri FB doktor je to naj se raje skrije v klet.

JJJJ1 (nepreverjen)

Bolj se gre na jug, boljse kaže balkanska inteligenca in FB doktorjev.

HojSS PRESS (nepreverjen)

No, ne glede na vse skupaj je jasno, da imajo Hrvati jajca !!!!!!
Pri nas pa bolj pi.de !!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice