Zvočna izolacija vrat

|

Zanimle me kak zvočno izolejrati vrata, kera majo na sredini steklo.

Ka bi lejko dala gor na steklo ka bi mi slüžilo kak zvočna izolacija? Problem je v ton, ka či se v sobi normalno pogučavleš se vse čüje na hodnik. 

Či bi na steklo z obeh straneh dala peno gor (3cm), peno kak se v stolce dejvle mijslin, pa karton prek, bi to kaj hasnilo? Pa kakšne dodatno tesnilo med vrata in štok?
Ta pena -> http://www.plama-pur.si/sl/spletna_trgovina/plamaval_in_plamafon_plosce… je kaj bole učinkovita kak obična?
Ka pa škatule za bilice so učinkovite? Z notranje strani vrat ta opcija prijde v poštejv ka gor zakelin.

Menjava vrat ne prijde v poštejv, praf tak ne prijde v poštev oblačenje celotnih vrat v peno in usnje.

Torej, kak te vrata izolejrati ka se nede vsaka figa vö čüjla?

Nasveti dobrodošli :)

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Direktna Direktna

Zanimle me kak zvočno izolejrati vrata, kera majo na sredini steklo.

Ka bi lejko dala gor na steklo ka bi mi slüžilo kak zvočna izolacija? Problem je v ton, ka či se v sobi normalno pogučavleš se vse čüje na hodnik. 

Či bi na steklo z obeh straneh dala peno gor (3cm), peno kak se v stolce dejvle mijslin, pa karton prek, bi to kaj hasnilo? Pa kakšne dodatno tesnilo med vrata in štok?
Ta pena -> http://www.plama-pur.si/sl/spletna_trgovina/plamaval_in_plamafon_plosce… je kaj bole učinkovita kak obična?
Ka pa škatule za bilice so učinkovite? Z notranje strani vrat ta opcija prijde v poštejv ka gor zakelin.

Menjava vrat ne prijde v poštejv, praf tak ne prijde v poštev oblačenje celotnih vrat v peno in usnje.

Torej, kak te vrata izolejrati ka se nede vsaka figa vö čüjla?

Nasveti dobrodošli :)

Wizeman

pena piramidaste oblike je bole namenjena razbijanji pa absorbciji zvoka, kak pa samoj zvočnoj izolaciji. Nüca se predvsem tam, ge neščemo odmejva. Enako vala za bilicine škatule.
V ton primeri de ti dosta več valala puna goba - spužva, štera je pa niti naj tak fál. Steklo, cilou či je enoslojno pri zvoki vibrejra pa slüjži kak membrana, štera prenaša zvok na drüjgo stran vrat. Či samo na obej stranej notri (v izrez za steklo) zakelš gobo polovico debelijne vrat, te pa recimo na noutranjoj strani prejk po cejloj površini deneš enako spužvo debeline 1 cm, pa mogouče še valovito lepenko prejk (lejko jo priheftaš z rajsneglnami), te je tou že bogovska zvočna izolacija.
Dober učinek dosegneš že tüdi z zavesof iz težje - gostejše tkanine, či jo obejsiš med štok na zvinešnjoj strani vrat štera se verjetno odperajo notri v sobo, ka te nede overalo pri prehodi.
 Za dihtanje folcof na vrataj pa küjpi tesnilo iz ekspandejrane gume. malo de se bole žmetno zaperalo, ali de pomagalo.

Direktna Direktna

V bauhausi san gledala ka 200 x 100 x 3cm pene pridejo slabij 10€, to so nekše žute. Zelene majo večjo gostoto, tiste so drakše. So pa tou takše mejke pene taka ne ven če je to ok ali je to preslabo. So mi pa te cenovno sprejemljive. Majo še nekše čarne, za kere je pravila prodajalka tan ka so prej za zvočno izolacijo ampak tiste pa pridejo po 30€, kar je predrago.

Za ovo peno z linka sna pa pijtala zato, ker majo na spletni strani napijsano, ka je to prej za zmanjševanje hrupa.

Fala za odgovor, mo napravila kak si pravo, pa vüpajmo ka de te vredi.

Apfelstrudel

Tista črna za 30€ je to kar ti nucaš. S tistimi zelenimi neboš nič dosti rešila, mogoče edino če jo zalepiš po ostali površini vrat. Pozorna boj tudi na špranje na vratih. Če se ponoči vidi levo, desno, spodaj, zgoraj luč skoz, te znaš ka so med vrati in podbojon oziroma pragom velke špranje in je potrebno rešiti tudi tisto.

Direktna Direktna

Ka pa stiropor? to bi bilo bokše od zelene pene? Ali to je samo za toplotno izolacijo?

Zeleno peno san mislila dati na obeh strani stekla (3cm), pa na notranji strani celotno površino vrat pa prek valovito lepenko kak je pravo @Wizeman.

Ker čarna pena mi je enostavno predraga. To bi te mogla zeti 2 kosa ka bi vse prekrijla, ka me te prijde 60€.

Za špranje bom pa še poglednola kak je situacija. Ker zdaj je itak vse svetlo zavolo stekla in san na to še nej bijla pozorna tak.

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet