Zvočna izolacija sobe

|

Zdravo

Rad bi si zvocno izolejro sobo. Nej ka se nebi okolica cula v mojo sobo ampak ka se nic nebi iz moje sobe ven culo. San premislavo o lepljenji stiropora na stene, kere so obrnjene proti ostalin soban stanovanje v kere nescen ka se cuje.

Fora je v ton ka nas je vec na stanovanji in ce scen meti vsaj na normalnoj glasnosti muziko ponoci se malo prevec cuje v druge sobe. in ker san ponavadi gor cez noc je to malo problem.

Je kdo kaj podobnoga sprobavo? Kaksen nasvet ali pa dva nebi skodila :) tnx...

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Primož Vogrinec

Zdravo

Rad bi si zvocno izolejro sobo. Nej ka se nebi okolica cula v mojo sobo ampak ka se nic nebi iz moje sobe ven culo. San premislavo o lepljenji stiropora na stene, kere so obrnjene proti ostalin soban stanovanje v kere nescen ka se cuje.

Fora je v ton ka nas je vec na stanovanji in ce scen meti vsaj na normalnoj glasnosti muziko ponoci se malo prevec cuje v druge sobe. in ker san ponavadi gor cez noc je to malo problem.

Je kdo kaj podobnoga sprobavo? Kaksen nasvet ali pa dva nebi skodila :) tnx...

Nino Škalič

včasih san vido po tv, ka so si lidge lepili ove kartone od bilic po stenah. zaj če to kaj vala...ne ven.

lendavcan

Predvidevam, da se boš lotil načina "sam svoj mojster."
-
Najprej se moraš vprašat, koliko si sploh pripravljen v to investirat.
-
Za popolno zvočno izolacijo se je potrebno lotiti projekta čisto na ''začetku''... To pomeni obložiti stene s 0,5 do 1cm debelo gumo, na to gumo pritrditi lesene letve in nato vmesni prostor zapolniti z zgoraj omenjeno stekleno ali kameno volno... kot ''polnilo'' lahko uporabiš tudi stiropor... ko imaš to postavljeno pa vse lepo zakriješ z opažem( lesene dilce) ... Seveda na podoben način ''opremiš'' še strop in tla. Ko imaš vse to narejeno pa si lahko kot dodatno opremo omisliš tudi studijsko peno (cena za m2 je kar visoka)... seveda je potem še vprašanje, kaj storiti z oknom ( v kolikor je v sobi)... Vrata pa enostavno snameš in jih pelješ k prvemu tapiserju, da ti jih na eni strani oblepi s peno in potem obleče z umetnim usnjem...
Na ta način bi dosegel skoraj 100% zvočno izolacijo... seveda pa tudi najdražjo...
-
Najcenejši trik, pa je seveda uporaba kartonov za jajca... Lepo oblepiš celo sobo in dosežeš kar lep rezultat... - Seveda pa vedi da če boš res celotno sobo s tem oblepil imaš potem tudi že ene vrste studio, zelo primeren za snemanje različnih zadev ;)
-
Poznam pa primer bratranca: njegov hobi zahteva dobro zvočno izoliranost prostora... Igranje bobnov zna biti kar glasno in neprijetno za ostale ... Ima pa sicer srečo, da je njegova soba na podstrešju, vsa v lesu , ki skriva 7cm debelo plast tervola... Ko na polno "žge" po bobnih se skoraj nič ne sliši v spodnje nadstropje...
-
Pa dosti sreče!

Dani Smej

Pozabili ste še dodati, da sta močna "zvočna prepustnika" tudi lajava vrata in kaka zanič stara okna!

Profile picture for user čevapčič na ražnje Chevapcic Himself

.. evo ..  ..  te slušalke ti dajo takšen detajlirani zvok, ka nemaš kaj + vo iz njih se nika ne čuje, če tudi maš na full, tak ka nede nikoga motilo .. ;-)

^^ .. evo, kak fajn nežna dujšica muziko posluša .. jap ..

Profile picture for user Kiri Tadej Kirinčič

Hmm...moje laicno mnenje: kartoni za jajca samo odpravijo odmevanje, ne zagotavljajo pa zvocne izolacije. Ali pac?
Osebni bi rajsi reskejro kaksnih 100 EUR za kaksne malo boukse slusalke :)

e e

poliuretan je edina ršitev.ena izolacijska kocka 50x50cm je cca 20 eur. surovi poliuretan pa je 16 eur na kilo.

Primož Vogrinec

erm... malo pretiravate se mi zdi :) neje moj cilj 100% zvocna izoliranost...

Saj glavni krivec so valda stara lesena vrata, kera niti ne dihtajo kak bi lejko in so obrnjena ena v kunjo in ena v sosednjo sobo. tu se po mojen najvec skoz cuje. tak ka san premislavo ka bi poskrbo ka bi malo bole dihtala in na njih zalepo kaksno 3-4cm debeli stiropor ka bi malo prek robov gledo...  Bi to palilo ali bi mogo celo steno prelepiti? še enkrat povdarjan ka ne cilan na 100% zvočno izoliranost ampak telko ka se nede glih vsaka sapica cula v sosednjo sobo.

problem je pa še ka nemren glih velkoga posega delati v stanovanje ker je nej moje in so lastniki malo haklavi.

Slusalke so itak v plani ampak ce man obisk in se malo glasneje "pogovarjamo" se opet vse cuje v drugo sobo.

kiri meni se tudi zdi ka so kartoni za jajca bole proti odmevon kak za izolacijo.

in pa moj budget keroga san namenjeni nameniti v to je nej glih visiki za to iscen bole "good enough" resitev.

uiui uiuiui

Ka pa mi ka mamo nekše stene vukojebinske ka not boksneš pa v podereš pa man malo naglas se čuje v na hodnik pa po cejli sobi? Taka moren mus meti slušalke pa man sensheiner hd555 pa še iz teh se vse v čuje :S

-chaser-

Kakše stene maš? Če maš votle montažne ale pa nekše stare beton te moreš stene tude. Ovače pa če vrata vajn podihtaš be se opazela razlika.

Mojca Horvat

spi ponoči, larmaj podnevi :P
(op: san ščela dati smileya z jezikon pa mate same nekše perverzne na ton forumi )

.. Voogy srmak nemre seksati ali pa masturbejrate v mejre, pa si je zmislo, prej ka se ide za poslušanje muzike ..

_mt_

Na avtoceste odmontejraj en del protihrupnoga zida pa ga v sobe na zid včesne pa bo...

ivor knafelj

Voogy, pozovi me, pa ti razlozin ka napravi, namrec edino Kiri je napiso "delno" praf, pa eden ka je omenjo gostoto materiala, ostali brsete v kmico!
Samo de hujse, ce te keri gor znapela :))

@ Chevap: Don't make me laugh...technics?!

i

.. Knafelj, za domačo uporabo oz. poslušanje muzike ne nucaš tej specifike, ka si ti dau .. tau je vkraj vrženi pejnaz, ne nucaš toga, tau je za produkcijo .. Technicsove za 60-80 eur so prec zadosta ..

ivor knafelj

@KIRI: :))) nej, ovo ge si pravo neka o odmevi, v bistvi skatle za bilice absorbejrajo in difuzejrajo (torej bi skoraj lejko pravli ka so abfuzori, poleg zraka med njimi in stejno), nemajo pa nikse whatsoever zvocno/izolacijske funkcije, "razbijejo" pa samo določene frekvence zvoka, tan nendre med 2kHz pa 4kHz, torej v spektre človeškoga glasa... Odjebi bobne, izolacijo za sobo, ka se nebi culo vo iz nje, al pa godforbbid uporabo skatel v kakšne koli studijske namene...
V smisli izolacije je bil najblizje LENDAVCAN, s ten pa ka me je zgubo pri skatlaj za bilice, ge je kvaso kratko-malo bedarije.

@Raženj: To je nej specifika, ampak entry level (zeeeeelo spodoben) can. Slušalke za produkcijo NE obstajajo, tou ka prestes v PR clankih je samo marketing.  Okej, mooce ie40 od Maudia, ampak kostajo za en fajni par entry level model nearfield monitorof.
Ka nemo dale naklado, slusalke njemi v primeri veselih gostov kaj dosta ne pomagajo, skatle za bilice so - vgunili  ste - samo skatle za bilice, večji - in edini tu ucinkoviti je poseg v akustiko sobe, keroga bi pa delo samo *žaljiva vsebina je bila odstranjena* ali pa clovek, ka  sce naprfate v Voogy-jevi sobi studio in zapraviti dvajsti povprecnih slovenskih plač. Ka nan se ostane? 

@ Voogy: Lejko za zacetek kupis samolepljivi gumi-trak, dobis ga v fsakon merkuri za 5eur, znash, of trak ka se po navadi lepi na okna pri stikih z okviron, ka ne fuda pozimi. Zalepi ga lepo okoli vrat. Skratka prva faza, zadelaj fse luknje, kere vidis v sobi in so veza z zunanjin svejton. :) (internet je nej luknja) :))
S ten seveda problema nebos rejso, kvecjemi bos ga malo umilo. Je pa dejstvo, ka vash pogovorni klub, ob trej vnoci lejko cuje tudi malo ze naglusna babica tri stoke nad vabi v bloki iz ciglof... tak ka voogz, rajsi isci novo stanovanje ;)
i

.. figure of speech glede na kontekst teme, Knafelj, če si me nej razmo glede slušalk pa specifike pa obstoja slušalk za produkcijo, da ali ne  ..

.. za domačo uporabo in samo v namen poslušanja glasbe pa kakšen enostaven mix za narejdite, pa kakšen simple video, je davate za slušalke več kak 60-80 eur čisti fail ..  .. 80 eur je že itaq preveč .. 

Primož Vogrinec

mhm: no go!:P nemres podnevi gor biti ponoci pa spati :P to primeni ne pali :)

cevap: tebi pa itak samo "brez komentara" lejko poven...

Za vse ka mi o slusalkaj gucite lejko enjate. san ze na zacetki pravo ka si slusalke v plani ampak ka je glavni problem izolacija sobe.

Plueg: ja, luknje ob vratih ipd. mo itak mogo zadelati. to je prva stvar. te dale san pa brodo ka bi cez celo steno na mero (podstresna soba) vrezo stiropor ene 3-5cm debeli pa ga dal prek stene ka bi bla cist cela stena prekrita na tesno. stiropor je dokaj poceni pa se mi zdi ka tudi kar neka zvocne izolacije premore. ali? v bistvi je moje glavno vprasanje kak fejst de pomagalo ce vse stene (kere so votle oz. gips plosce) cist prekrijen s stiroporon. kelko san gledo bi za cca 20eur dobo zadosta stiropora ka bi vse prekril ka mislin.

Tnx vsen za odgovore... enin bole enin menje :P

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet