Zagon windows XP
eno pitanje za strokovnjake. Na novo sem instaliral XP in se mi po naložitvi še ostalih programov zaganjajo eno 90-100 sekund. Se pravi logo XP na črnem ozadju gledan tak dugo.
Mam pa 1GB rama in 320GB hard disk (novi) in Procesor Athlon 64 3000+
Kaj mi je za storiti?
Hvala za nasvete
Komentarji
Format :)
Chevapcic Himself
.. kak prvo osnovno določi, keri programi se ti naj ob zagone OS sploj zaženejo, ker zdaj se ti verjetno kopica programov avtomatsko zaganja (ob zagone OS), kar po nepotrebnem požre preveliko memory-a, CPU je preveč obremenjeni, zato je sam zagon OS telko počasnejši ..
.. če ne vejš tau sistemsko narejdite, si cukne doj Startup Manager programje in akcija .. teh programov je sicer cela kopica .. malo pogooglaj ..
.. najprle tau narejdi, pa te boš vido, kakšen de časovni odziv .. če de isto kak prle, je neka drugega narobe .. ;-)
če piše ka je boot screen tak dugi so windowsi v k*rci in nema veze z zagonon programov...
San skino navlako od grafične (razen drivera) in se zdaj zažene v cca. 25 s
Apachi nede trbelo formata ali?
Se mi glih nede pa se skup na novo gor nalagati.
Probaj naložiti kakšen novejši .NET prek windows update pa boš vido če de bokše..
Navadno je problem v gonilnikih ki jih folk išče po proizvajalčevih straneh.. resno so preverjeni, ampak ponavadi počasni :)
Cvapcic to san probo in neje glih kaj hitreje delalo vseeno hvala.
apachi ta tvoj zadnji nasvet pa je dal vetra zagonu. Muchos grazias
Chevapcic Himself
.. zgučano in glavno: .. srečno sređeno .. ;-) :-)
Definitivno so krivi drajveri.
eno pitanje za strokovnjake. Na novo sem instaliral XP in se mi po naložitvi še ostalih programov zaganjajo eno 90-100 sekund. Se pravi logo XP na črnem ozadju gledan tak dugo.
Mam pa 1GB rama in 320GB hard disk (novi) in Procesor Athlon 64 3000+
Kaj mi je za storiti?
Hvala za nasvete