Xenon žarometi
Zanima me, če ima kdo od vas dodatno vgrajen Xenon KIT v svoj avto?
Predvsem me zanimajo informacije o ton, kak to tolererata policija in pa možje na tehničnon pregledi? Je resan, ka se v zime zaradi ne-segrevanja Xenon žarnice sneg oprijema sprednje luči in je zato obvezno imeti pranje žarometov?
Hvala za odgovore!!
Komentarji
Helium
Če nejmaš zadeve homologerane, te kar pozabi na xenon.
San mel gor pred lejtami in po enon tedni me je stavila policija 50m pred domom. Če nebi bil poicaj razumen, bi mi šle tablice in sledila bi kar velka kazen.
Xenon kit leko homologiraš samo, če vgradiš še avtomatsko nastavljanje posvejtov in pranje posvejtov. Za to se tüj dobi kit, samo je kar predcej drago.
San pa zdaj fejst alergičen na tiste, keri majo xenon žarnice v navadij posvejtaj, zato ka svejti ponavadi previsko in motijo nasprotivozeče. Najhüjši so tisti, keri v posvejtaj nemajo leč in dajo xenon žarnice notre.
Na zdajšnjon avtoji man serijsko xenon in je rejsan zakon.
Moje mnenje: Ali vgradiš vse potrebno, ali pa rajši pistiš kak je ker te na konci pride predrago, da ti vzemejo tablice.
Moj avto v bistve že ma lečo, tak ka načeloma nebe smel biti tak velke problem. In če bi se že odločo, bi zel 4300k, kera je najbole podobna navadnin žarnican, edino belo sveti.
Glede ostalih zakonskih pogojov pa znan, ka vse trbej mete, ampak je v bistve vse skup preveč drago, če se v to spistiš, ka bi še to cuj vse davo.
Če maš luči z lečo potem ni problema.Še nisem slišal, da bi kdo od znancev mel probleme. Brat ima že pet let, nikoli problema. Gnjavijo bolj, če imaš kaki starejši avto, ker jim je takoj jasno, da je mala šansa, da ima avto že serijsko xenon luči.
Grejo pa tudi meni na jetra osebki, ki si dajejo xenon komplete v navadne luči in potem sveti vsepovsod, samo na cesti ne. Takim pa res treba vzet tablice.
za xenon kit moreš meti pranje pa primerne parabole. ovak nede nič.
Ide že, ide brez toga, ampak nesme se nišče v to not smesti.
Če ma žaromet lečo pa so not 4300k žarnice, te mislen ka avto neje tak vpadljive - seveda pa trbej višino snopa malo doj pistiti, ka ne blešči vseh ostalih.
spotreti posvete sen idjoton ka nekse fejk zadeva pa napau not delajo
Ne obstaja niti en ksenon kit, keri bi imel ustrezne papirje po zahtevi ministrstva, ka bi ga lejko homologero.
Na tehničnih pa do tuj začali bole kontrolerati posvejte.
če želiš vgraditi xenonkit ga moreš dati homologirat tudi če maš leče ali ne... HOMOLOGIRAT MOREŠ VSAKO STVAR KI SE VNA AVTO VGRADI NAKNADNO!!! to je prvo... zdaj če maš leče je res malo manj opazno, sam keri zadevo vsaj malo ve bo tudi ugotovil da maš vgrajene naknadno saj ze na zunaj verjetno nimaš pranja žarometov... prav tako bo pa takoj ugotovil da maš kit, ko bo od tebe zahteval da odpreš pokrov motorja... in ko bo ugotovil da maš nehomologirane dele na avtu ti bojo vzeli tablice, 400eur globe in napotil te bo na ponovni tehnični pregled vozila...
pogoji za homologacijo xenon so pa papiri od xenona o utsreznosti (TUV), papiri o vgradnji xenona pri poblaščenem serviserju, pranje žarometov, in žarometi z avtomackim dvigom in spustom luči med vožnjo...
to je na kratko kar moreš vedeti!
V sloveniji je na tisoče totih kitov pa nihče ne teži, tak da človeka ne treba strašiti z odvzemom tablic in ne vem kaj.
Če maš soliden avto z lečami od letnika 2005 naprej ti skoraj zagotovo policaj ne bo gnjavil, če maš pa neko staro šakartuljo, pa po možnosti še z navadnimi lučmi pa je možno.
Moraš imeti veliko smolo, da ti v Pomurju policaj gnjavi s homoligiranimi stvarmi.
v pomurju bolj ko ne ker so bolj ko ne stare generacije policitov pa se ne obadajo s temi forami.. če te pa dobijo MB ali LJ prometniki si ga pa ziher nasankal... verjemi...
Zanima me, če ima kdo od vas dodatno vgrajen Xenon KIT v svoj avto?
Predvsem me zanimajo informacije o ton, kak to tolererata policija in pa možje na tehničnon pregledi? Je resan, ka se v zime zaradi ne-segrevanja Xenon žarnice sneg oprijema sprednje luči in je zato obvezno imeti pranje žarometov?
Hvala za odgovore!!