Vseslovenska vstaja 27. april

|

Zanima me, če bo kdo šel na vstajo v Ljubljano? Proti komu bomo sedaj štrajkali? Vzamem proti Janšev transparent s sabo ali nalepim drugo sliko? Kdo je sedaj razredni sovražnik? Lenčica, troika, Barroso,...? Ali nam bodo zopet tam povedali?

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
loncarm

Zanima me, če bo kdo šel na vstajo v Ljubljano? Proti komu bomo sedaj štrajkali? Vzamem proti Janšev transparent s sabo ali nalepim drugo sliko? Kdo je sedaj razredni sovražnik? Lenčica, troika, Barroso,...? Ali nam bodo zopet tam povedali?

x y

Nasprotnik je trenutna državna ureditev oziroma DRŽAVNI NERED :D

Daddy Cool

Verjetno proti cerkvi in zunanjomi sovražniki (evropi). Na poletni vstaji mogoče že proti Lenčici, te se bo pa tak menjal predsednik vlade, ker bo Lenčica mogla dati plac državnim pogrebcom.

Profile picture for user divjejabolko divjejabolko

Kdaj bo to? 27. aprila? Super, samo, da pripravim kokice.
Upam, da bo tako policija kot "protestniki/vstajniki" naredili dobr šov.

Plemeniti

Te žabarske vseslovenske kvazi vstaje so pesek v oči. Vstaja se bo mogla zgoditi v Mariboru, ker tu vsaj znajo štrajkati za razliko od Ljubljane.

- -

Ja, kar masovno drvite tja, "ovce jedne"! Proti komu boste pa zdaj protestirali? Ponovno bodo v prvih vrstah komunjarski profesorji na fakultetah, propadli pisci in pesniki, razni filozofi, od katerih itak ni nobene koristi.

V glavnem taki, kateri so spet zaslutili, da se jim pogača manjša. Ja, so za varčevanje, le da se pri njih ne varčuje!

Zima Bela

Truplo,
drli se bomo, da naj ti na Slabi banki službo dajo!
Greš zraven?

- -

He, he... dober vic.

Poglej, proti komu in čemu boste protestirali, ko bo tudi ta vlada več ali manj nadaljevala z varčevanjem in to kje? Tam, kjer lahko vzame. Pri meni kaj dosti ne more, pri zaposlenih, katere pa ona plačuje, pa seveda lahko. In kdo bo vodil te proteste: spet eni in isti, katerim se pač zmanjšuje količina v koritu, kakor se pravi, čeprav je še vedno dokaj polno oz. se stalno polni, kar pri mnogih ni problem.

Proti komu, ko več Janše ni? Ni treba biti genij, da sešteješ ena in ena in če rabiš tri, enega moraš nekje dobiti? Ampak, kaj ti tega enega evra ne dam, če ne vidim, da se trudiš varčevati, da imaš prihodnost, da ne zapravljaš, kot bi bil Rockfeller. Alenčico Absolutno več ali manj že dobro "zajebavajo" mediji, saj se je izkazalo, da nosi prevelike čevlje... to ni njena številka. Slaba retorika, prodajanje floskul (povedano na PopTV v dnevniku), nepoznavanje jezikov in uporaba plonk listkov in še se najde, predvsem pa: lagala je celi čas, ko je nastopala proti Janši (še huje bo, če je to delala iz nevednosti?) in kdo ji bo verjel, da ne bo lagala naprej oz. da je tako nesposobna, da vse izgleda kot laž. Kaj je torej govorila: fiskalno pravilo (absolutno proti), proti varčevanju (zagon gospodarstva, povečanje bilance na prihodkovni strani - pobožna želja, se mi zdi), stalno opozarjanje na strašenje Janše, a kaj je hujšega: povedati resnico, da smo v dreku, ali dajati lažno upanje?

To so tako enostavna gledanja, razumljiva vsem, kaj bolj tehtenega, strokovnega pa bo že kdo napisal. Brez skrbi.

- -

... aja bo zanimivo, ko bo komsomolček Štrukelj demonstriral proti svojim, he,he... pa vemo, kdo je med tistimi na pol mrtvimi prišel prosit Jankovića na Magistrat, naj prevzame levico in osvoji oblast?

Prozac

Truplo je itak patološki bolnik. 22 let janšizma jemi je pistijlo trajne posledice.

Vglavnon. Jes se bon udeležil protesta. Absolutno. Zatau ka san zmožen polgednoti preko črno bejlij ideološkij zidov, v kere se določeni lidje zaperajo.
San že karkrat napjsau, pa mo še enkrat. V Sloveniji nega nej lejvij nej desnij. So samo isti.

Protesta mo se udeležo ker ne vidjin spremembe na bolše (kere san niti nej pričaküvau od trenutne sestave parlaneta), ampak samo nadaljevanje destruktivne politike, prejšnje vlade, kera vodi nezadržno v propad. San se udeležil vseh protestov do zdaj in če de potrebno še naslednjij 10.

- -

Kdo je patološki bolnik ne bi, mene nenazadnje tudi nihče ne sili v t. i. "janšizem"!

V koga pa ti veruješ? Vsak, kateri trdi, da v Sloveniji ni levih, desnih, je zrel dobesedno za bolnico. Tudi tak, kateri trdi, da je prejšnja vlada delala slabo, destruktivno. Popolnoma v drek nas je porinila do sedaj naslabša vlada v zgodovini, to pa je Pahorjeva.

Ampak, komu jaz to razlagam?

Aja, ti samo pojdi na proteste. Pa ne, da si kakšne pesnik, kateri je v življenju uspel napisati in natisniti eno knjigo, katero je prodal v 100 izvodih, če ne računamo kakšne knjižnice v šoli, kjer morajo knjige itak kupiti, pa če se jih bere, ali ne? Mogoče kakšen filozof, kateri ni živi dan povedal nič pametnega, mogoče kakšne profesor, kateri kljub še vedno solidni plači sedaj stoka, da bo izgubil dvesto, tristo evrov?

Kdaj pa bodo protestirali brezposelni, kateri so izgubili službo ne po svoji krivdi, navadni delavci, kateri so po svoje brezposelni, ker plač ne dobijo, tudi večina upokojencev, kateri komaj preživijo? Si se kdaj to vprašal?

- -

... aja, pa verjetno si kakšen bivši komunjar, kateri je še pred dvema mesecema vzklikal parole: Nisem ne za leve, ne za desne, ampak dol Janša!

(z Janšo je padel tudi Šuštaršič, pa Vizjak...). Ostali pa so oportunisti in zahrbtneži tipa Virant, Erjavec, vmes se je prislinil kakšen Taliban Jakič in podobni.

Sicer pa sedaj ni več lačnih, Štrukelj za enkrat še ne visi vsak dan pred parlamentom in podobno. Ja, Indija Koromandija je pri nas!

- -

Falsch! Jaz nikoli nisem jedel tablet... kar pa, se lahko prešteje na prste ene roke.

Predlagaj kaj drugega... morda me povabiš... na pivo? Saj sem že ubil nekaj ljudi, morda nate pozabim, tako da ne glej vse črno že na začetku, he, he...

Profile picture for user BB Branko Boldižar

Zakoj ste pa rdejči tak fejst prouti janši brejčali če smo kao vsi isti 
Jankovičove cifre so dosta vejkše od janše ka so tan protikorupcijski vö najšli - pa je vse vrejdik Jankovič je odstopo pa vseeno šeta po parlamenti pa glejda kak kaj njegvi delajo...

Vuneni travožderi...

Prozac

Ja Truplo komunist san... O bože kak lejko nešče ma tak preprani mozeg.
Tebi dobesedno nemre več nišče pomagati. Mogauče edijno kakša inštitucija. Pa še tau teško.

Nonostop ponavlaš ene te iste parole. Razmišlati si nej zmožen.
Še menje pa si sposoben komunicirati z lidnim keri so nej pripravleni se spistiti na tvoj nivo. Či se nešče opredelij kak ne-levi in ne-desni ga tij enostavno moreš postaviti med komuniste ker pač vači nemaš kaj za povedati. Nücaš navideznoga sovražnika s kerin lejko komunicejraš na nivoji parol s kerimi so te 22 lejt pumpali.
Jes se ne mijslin spüjščati na tvoj nivo, ker zavolo takšij kak si tij smo v takšen sranji kak smo. Ka namesto ka bi se pogovarjali o vsebinskij vprašanjaj, tij rajši lidij obkladaš z komunistami pa podobnimi pravlicami in nesmislami. Či si še nej zasledüu, komunizem se je kunčau 22 lejt nazaj...

Či si pa nej sposoben razmiti mojega posta, pa še enkrat pomali prešti. Eli pa povej pa ti stavek po stavek razložin.
Nej pa ka ti človik povej ka so vsi isti, tak "lejvi" kak "desni" in iz toga tij vö potegneš ka san komunist pa neven ka. Fala baugi san prežijvo v komunizmi dobrij 7 lejt. Či bi več bi, še ge prišeu vö tak zahojeni pa spreprani kak tij.

Truplo: "Kdaj pa bodo protestirali brezposelni, kateri so izgubili službo ne po svoji krivdi, navadni delavci, kateri so po svoje brezposelni, ker plač ne dobijo, tudi večina upokojencev, kateri komaj preživijo? Si se kdaj to vprašal?"
A do zdaj so na protestaj nej bilij brezposelni pa navadni delavci pa tak dele? Si büu na protestaj ka telko znaš o ton? Se pravi ka či si nej brezposelni se nesmiš odeležiti potestov? Ker je stanje v Sloveniji tak rožnato in se nesmimo za kaj buniti.
Lidje keri se zbiramo na protestaj ščemo dosečti spremembo na bauše. Za skupno dobro. Ka do vsi lejko dostojno živeli. Mij se ne delimo na vaše pa naše.
Takši kak si pa tij bi pa vse napravili ka bi zadejva spodletejla, ka nebi prišlo do sprememb, samo zatau ka se ne opredelimo za "vaše". In smo sovražnik. In smo komunisti in podobno. Tij si pripravleni ka dobesedno pocrka pau naroda, samo ka nebi prišlo do sprememb. Ker ti tak zapovedüvlejo tvoji nadrejeni. Sprevrženo do amena.

Vglavnon. Tau je tau z moje strani do tebe.
Glede na tau ka si nej zmožen pogovora brez ideološkij pravljic izpred 70 lejt ti neman kaj več za povedati. Či te pa gda sreča pamet pa lejko kakšo povejva.

- -

Mater si se razpijso. Tij somo senjaj!

Pa louče parole od napijsaneh stavkov. Je zatok seeno razlika.

Tij somo protestejraj. Fčeraj se se drl "Nej san za lelve pa nej desne, ale doj Janša"! (tou je že parola, ale edijna napijsana od menej).

Vütro se boš drl: "Nej san za nikoga, ale Janšo zaprejte"! Kakšen den sledek: "Zdaj man vas se zadosta, doj z desno politeko"! Pa te nika nede pomagalo, pa te poven zakoj, ka se malo svoje postrešje spücaš:
Nekak mora biti na oblaste!!!! Te je tou jasno?

- -

... aja, müva se lejko srečava gnes, vütro, ale da tebej telko srejča pomet, ka boš telko čeden, ka ednouk tij pa tebe podobne spoznate, ka si ne mijslemo kak VIJ in tüde nemo. In se delijva, pa tij biu komunjar ale nej, ale ges san sigurno po razumejvanje politeke, nazore na desne!!!!! Ge se te zdaj tij?

loncarm

Štrajkali smo proti elitam vseh barv. Janša je odšel, drugi so ostali. Kje so zdaj volitve, katere je zagovarjal Lukšić? Naši nam barvajo oči, da bo vse v redu in nam obljubljajo še večje plače, še več zaposlenih. Svet ( CNN, FAZ… ) nam kažejo ogledalo, lovimo pa se na besede nekega bivšega uradnika, ki Slovenijo uvršča na tretje mesto v Evropi. Zato pa je bivši. Ta trenutek so obresti narasle čez 7%, http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/slovenske-obveznice-spet-nad-sedmimi-odstotki država je na robu zloma, to je naša realnost. Najbolj se bom veselil, ko bodo zopet skupaj stavkali Semoličevi in Štrukljevi sindikalci. Kako lahko delavca v gospodarstvu nekdo napizdi, da stavka za tistega, ki ima večjo plačo od njega in ni pripravljen na znižanje plače. 

- -

Ja, Boug nan pomagaj, što de nan pomago... Predstavnik nekšne ... pankerske univerze. Tou obstaja?

De prijdemo v Sloveneje k pamete pa ednouk spoznamo, ka do nas vodile takšne, štere pač zvolemo. Edijno tan je šansa, nej pa cesta odnosno linč.

Pa rajše ejnjan, ka se zdaj itak sijple na desetj pristašov komunjarof, štere do pijsale se mogouče... "Što ne ubija, jaća..." pravijo, tak ka me do žijvoga nemrete.

BuLsHiT

in seveda trbe DPU posrati brez ka bi kaj presto od njih a truplo 

Swan

Truplo, mislim, da si pa zdaj že potrošil ved vplačan denar, ki si ga dobival za podporo.
Tako, da nehaj srati po državi katera te hrani. In pazi levo za tabo v grmu se en komunist skriva. Pazi da te ne ugrize. Boš še ti komunist postal.

- -

Solidno si udaril mimo:
- jaz nikoli nisem do sedaj dobival podpore in upam, da tudi ne v bodoče,
- glede financ sem še daleč od konca,
- mene ni država do sedaj nikoli hranila in upam, da me tudi ne bo, razen če misliš, da je npr. prejemanje že vplačanega nadomestila ali pokojnine življenje na račun države,
- komunist ne bom postal niti v sanjah.

Tako, da ti nehaj sanjati!

Ti in podobne ovce pa le na proteste... rabijo take bedake, da jim krijejo hrbet. Samo, da se enkrat slučajno ne zbudi realni sektor in bo začel štrajkati proti javnemu, kjer plače več ali manj ne padajo, odpustitev praktično ni in še kaj. Sam Štrukelj baje opravlja nekaj služb in dobival okrog šes tisoč neto plače. Ja, ti se kar bori zanj!

Swan

truplo ne motej o tem realnem in nerealnem sektorju. Ne želim ti, da te bi enkrat avto podrl in potem bi moral ta tvoj jebeni javni sektor pomagati od policije, zdravnika, medicinske sestre ali mogoče še psihiater. Vsi ti ljudje opravljajo svoje delo in mi jim zato moramo plačati. Enako kot ti plačaš frizerja ali avtomehanika da ti uredita glavo ali avto. Edini, ki verjetno niso dobro opravili svojega dela so bili tvoji učitelji.

Swan

aja kako nisi dobil nadomestila za brezposelnost? par mesecev nazaj si trdil, da to kar si dobil si ti vplačal. In to da nisi dobil podpore si se verjetno debelo zlagal. 
In ja država te je hranila, ker delal si v najlošiji banki kot sam praviš.

Mraz

Ne želim ti, da te bi enkrat avto podrl in potem bi moral ta tvoj jebeni javni sektor pomagati od policije, zdravnika, medicinske sestre ali mogoče še psihiater. Vsi ti ljudje opravljajo svoje delo in mi jim zato moramo plačati.

Hehe, ta je pa dobra. To je tako, kot če bi zagovarjal (slabo) prehrano človeka s prekomerno telesno težo, da pač mora jesti, ker telo za delovanje rabi hranilne snovi.

Profile picture for user buldog Drago Balajc

Truplo, tudi ti udarjaš mimo....
Kako si lahko izmisliš take izjave: ....Samo, da se enkrat slučajno ne zbudi realni sektor in bo začel štrajkati proti javnemu, kjer plače več ali manj ne padajo, odpustitev praktično ni in še kaj. "
To je čista laž. Pred nedavnim se je "javnemu" sektorju znižala plača in to linearno. Odpuščanj ni, novih zaposlitev pa tudi ne, kar je praktično enako. In nehaj deliti zaposlene na neke sektorje in podtikati ideje, da so delavci v nekem sektorju na nasprotnem bregu delavcem nekje drugje. Vse skupaj je realni sektor in so vsi zaposleni zelo odvisni drug od drugega.
Pa še to: saj ni treba, da smo javni uslužbenci "javni". Privatizirajmo zdravstvo, šolstvo, policijo.... opustimo vse socialne transferje....ukinimo pokojnine in uvedimo pokojninske sklade (bo sicer malo problematično, ker nekaj generacij ne bo dobivalo pokojnin)  in država ne bo imela nobenih izdatkov več. V realnem sektorju bomo vsi dobivali neobdavčene plače in DDV lahko ukinemo. Takrat bo postalo življenje v tej državi prekrasno.
Pa še eno vprašanje: v kateri "sektor" pa ti šteješ samega sebe?

- -

Swan ne motaj, vse si obrnil. Nikjer nisem napisal, da si doktor, uradnik... ne zasluži plače. Le, da je treba nekako rezati v stroške in da jih je treba zmanjšati. Tudi zdravniške, zato me ne straši, da mi ne bodo pomagali, če me podre avto oz. da sem lahko vesel, da mi pomagajo v takem primeru. Po drugi strani, ker sem kri dal do sedaj eno 65 krat bom mogoče izstavil račun, naj mi to plačajo... po realni ceni, če se že trdi, da je kri tekočina, katera nima cene.

Drugo, kje pa sem napisal, da kdaj nisem dobil nadomestila? Dobim še eno in potem je konec, državo ne briga nič. Razen, če zaprosim za podporo, kar je drugo. Nisem se zlagal, podpore do sedaj nisem nikoli dobil in upam, da mi tudi nikoli ne bo treba zaprositi zanjo. Tako da ne govori o drugih, če nimaš podatkov. Lahko pa se komot srečava na kakšni pivi, še plačam jo in ti pojasnim.

Kdo večinoma služi v proračun? Realni, ali javni sektor. Tako bolj hipotetično sem mislil, kaj če se en dan utrga zaposlenim v realnem sektorju zaradi razloga, ker se neki Štrukelj, pa ta in oni... stano bunijo za plače, a te so za sedaj stalne, pa tudi ne najnižje. Ja, zmanjšali so jim res nekaj, pa so neke tožbe dobili, pa mora sedaj država to plačati in še kaj. Tako, da ne prodajaj megle!

In pojdi ti kar na protest!

Matjaž Gomboc

Sine miko, v realnon sektori se nikomi nede ftrgnolo, zato ka vsi tan zaposleni v pod gledajo in boga molijo, ka do naslednji mesec še meli slüžbo. Viska brezposelnost je voda na mlin realnomi sektori, keri lejko delavce menjavle kak ti spodnje hlače in njin plača minimalca. Brezposelnost se nede nikoli zmenšala, zato ka je velka prijateljica kapitalizma. Pa tüdi zaradi tehnologije kera se uvaja v delovne procese. Robotizacija, avtomatika,...  Pač za isti delovni proces se gnes den nüca dosta menje lidi kak še 10-15 lejt nazaj. Politika je pa itak samo PR gospodarstva. Yo! :)

- -

Sine miko, kar si napisal drži. Moje mišljenje je bolj hipotetično, kaj bi bilo, če bi bilo. Je pa lahko za razmislek.

Pa še nekaj: ko sem še delal mi ni dišalo, da nam plača ni šla gor mislim da vsaj 3 leta, pa sanjal o tem, da bi lahko bila 20% boljša. Da se nadovežem nate: ja, v realnem in še kje gledajo dol in so veseli, da imajo delo. Ker imamo zakone, kakršne imamo, da se lahko z delavci počne, kar se jim zahoče. Veseli so, da vsaj dobijo plačo. Tudi sam gledam na te zadeve sedaj drugače, več me ne mučijo revolucionarne misli, da je treba nekomu vzeti in drugemu dati. Le, da imaš nekaj, to je tudi t. i. boj za obstanek. Ja, daleč smo prišli.

Sem zadnjič zvedel, da se npr. v Avstriji delavca ne sme odpustiti npr. v petek! V čem je štos ne vem, nekaj pa že mora biti.

SramnaDlaka

"Sem zadnjič zvedel, da se npr. v Avstriji delavca ne sme odpustiti npr. v petek! V čem je štos ne vem, nekaj pa že mora biti."

Tau je nej rejsan.

Mraz

Ena zadeva mi ni jasna pri teh protestih, tako mimogrede. Kako to, da protestniki, razen parih transparentov, tako rekoč niso omenili Jankovića (pri katerem so stvari hujše (večji zneski) in očitne, da bolj ne bi mogle biti - link - eden izmed množice primerov), medtem ko so Kanglerja skoraj razčetverili, mestno hišo pa zažgali (in še kaj zraven). Mogoče bi kdo rekel, da so Ljubljančani pač drugačni, vendar je tudi v Ljubljani bilo prisotnih kar nekaj Mariborčanov, pa tudi Ljubljančani so zmožni uničevanja in spopada s policijo, kakor smo lahko videli. Torej, kako to, da ob vsej načelnosti vstajniškega gibanja nista bila deležna niti približno enake obravnave?

mile82

Mraz...O protestih poročajo novinarji. Tako zvana levica, je s pomočjo medijov vkradnola proteste, in vas prepričala, ka se ide samo za Janšo., Zaj smo pa v poziciji, v keri politikon ne pašejo protesti. Zokijovi so na oblasti in naenkrat je z njihove strani vse OK. Tako zvani desnici, pa odgovarja takšno stanje, ker majo čunto za glodati. Kao v smisli "Janšo ste odstavili, Zokija pa nej".... V ozadji je pa straj naše politične srenje. Bojijo se sprememb, bojijo se, ka do odgovarjali za svoje nedelo. In napravili do vse, ka nas prepričajo, ka smo brez njih nej sposobni preživeti... Razlika med Severno Korejo in Slovenijo? Obej državi sta totalni diktaturi. Vodilni lejko delajo ka ščejo, in za tou ne odgovarjajo. S ten ka se korejci zavedajo diktatorstva, mi pa rešetk ne vidimo. Smo sužnji sistema, či ga nemo spremejnili se nan slabo piše. 

jože kuplonga

Truplo, danes strada v sloveniji 500.000 ljudi!! komunizem jih je ubil le nekaj! če bi že moral izbrati, bi raje dobil metek, kot pa prosjačil in stradal!!

bojci19

okroglazoga Odvisno kaj pomeni za tebe stradanje.....za mene je bolj problem v tem, da slovenija nima več realnega srednjega sloja. Glede komunizma pa raje ne bi, ker tile časi so hvala bogu mimok.

Spy

@Mraz, točno tak. Ljubljančani so slejpi, glupi in tolerantni. In kelko opažan ga majo (kljub vsen ten svinjarijan ka jih je napravo) še vedno radi. In zato pravin ka so glupi in slejpi. Ka se toga tiče: vsa čast Štajercon ka se ne pistijo nategovati.

@mile82: 'Razlika med Severno Korejo in Slovenijo? Obej državi sta totalni diktaturi.'
Daj no... Takšne primerjave ka san skoro bruho po tipkovnici.

@okroglazoga, daj povej mi ge gemlejš tej podatke!? Četrtina lujdi v Sloveniji STRADA? Nemajo za gesti? Ojoj...

Profile picture for user buldog Drago Balajc

Ajoj, telko kritik prejk komunizma.... samo naivneži verjamejo, da je komunizma konec. Samo naivneži mislijo, da bo sistem, ki producira na eni strani nekaj sto milijarderjev (dolarskih!) in stotine milijonov brezposelnih brez možnosti dostojanstvenega preživetja na drugi strani preživel.... ko na eni strani napuhli bedniki več ne vejo kako razkazovati svoje brezmejno bogastvo, na drugi strani pa so brezposelni oropani najosnovnejšega dostojastva.
Ne gre toliko za različna pojmovanja revščine; čeprav tudi ta v najbrutalnejši obliki trka na vrata marsikatere slovenske družine.... gre za dejstvo, da ljudje nimajo dela, da so oropani osnovnega človeškega dostojanstva, postavljeni v vrsto pred Karitas in da otrokom lahko rečejo le, kakor poje Kovačič.... naj si odtrgam roko....
In ko človek izgubi vsako upanje ni več vodljiv.... v takem trenutku več ne pomagajo eskadroni robocopov in vodni topovi.... dovolj bo, da poči v eni državi in požar se bo širil naprej. Zgodovina se ponavlja.
Še enkrat poudarjam: revščina na svetu ni zato, ker ne bi mogli prehraniti revnih, temveč zato ker ne moremo nahraniti bogatunov...

- -

Več ali manj se moram ponovno podpisati pod Pesekovim pisanjem. Verjetno je kje malce zašel, a 99% drži.

Nekje po letu 2000 smo sedeli, kakor več ali manj vsak petek zvečer štirje delavci takratne Pomurske banke. Dva sva bila in sva še sedaj "črna", ostala pa "rdeča". In takrat sem povedal nekako takole: "V naši državi je marsikaj narobe, pa tudi drugje (kritika pa je letela ravno na dejstva, katera navaja Pesek in so se že takrat začeli izskristalizovati, ne samo pri nas, ampak širše) in verjemite mi, čez 15 let bo najverjetneje tekla kri. Pa ni važno, kako se bo imelovala revolucija: komunistična, socialistična, kapitalistična, globalna..."!

Mislim, da me vsaj ona dva "rdeča" nista vzela resno... Če se dobro spomnim, je bilo nekako takole: "Tako mora biti, vedno je bilo tako... Eni so na svetu zato, drugi smo pa zato..."!

Kot bi bral Kranjca in njegove Strice?

Zima Bela

Truplo, pa ne da te "hvata", da bi tudi ti revolucijo delal?
Bo, kot pravi buldog, bo revolucija, samo tokrat svetovna, ne neka ruska ali jugo!!
Ja, ljudje so lačni, in ni ga večjega revolucionarja, kot je je lačen, ki ima doma še dva lačna otroka!!
(rdeča nit: francoska buržoazna revolucija, pomlad narodov 1848, oktobrska revolucija v Rusiji,  naslednja bo pa ...???)
Še bo hodil socializem po svetu -  kot predhodnik v nadaljevanju brezrazredne družbe, kot je bila praskupnost. Samo ne vem, kako bodo to novo ciljno organizacijo družbe poimenovali (nekoč so jo opredelili kot komunizem, samo to ima že toliko negativnih prizvokov, da si bo treba izmisliti nekaj drugega). Marks in Engels se po svetu na veliko bereta, njune knjige se množično ponatiskujejo. Samo - kot povsod - smo tudi tu mi "malo" odzadaj.
NOBENA, NOBENA ureditev ni trajala večno, tudi ta ne bo.
Samo: nas takrat več ne bo!
Sicer pa: tudi Prešeren je navdušujoče pisal o železnici, siromak pa ni dočakal, da bi jo zagledal v Ljubljani!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet