Vročina na radgonskem sejmu

|

Včeraj sem bila na radgonskem sejmu. Takih muk že dolgo nisem doživljala, kot tam. V halah je neznosno vroče, prepričana sem, da je ponekod vsaj 30 stopinj. Ne razumem kako razstavljalci sploh še pristanejo na to, da plačujejo tako drago najemnino za razstavni prostor, organizator jim pa ne zagotavlja osnovnih delovnih razmer. 
Razumem, da so hale iz pločevine, ampak dajte zadevo normalno klimatizirat. Dandanes to več ne bi smel biti prevelik problem, ne? Ali pa vsaj sejem prestavite nekam na konec septembra ali kakšen drug termin, ko ni tako neznosno vroče.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Martina Horvat

Včeraj sem bila na radgonskem sejmu. Takih muk že dolgo nisem doživljala, kot tam. V halah je neznosno vroče, prepričana sem, da je ponekod vsaj 30 stopinj. Ne razumem kako razstavljalci sploh še pristanejo na to, da plačujejo tako drago najemnino za razstavni prostor, organizator jim pa ne zagotavlja osnovnih delovnih razmer. 
Razumem, da so hale iz pločevine, ampak dajte zadevo normalno klimatizirat. Dandanes to več ne bi smel biti prevelik problem, ne? Ali pa vsaj sejem prestavite nekam na konec septembra ali kakšen drug termin, ko ni tako neznosno vroče.

Martina Horvat

Se tebi zdi normalno, da sejmišče kasira razstavljalce najem razstavnega prostora par tisočakov, obiskovalce pa 7 EUR, na koncu pa ne zagotovi niti normalnih razmer? Oprosti, ampak meni se 30 stopinj v halah ne zdi življenjsko.
Človek komaj čaka, da pride iz hale ali pa stoji celi čas pri tistih nekaj stojnicah, kjer imajo srečo, da je klima namontirana nad njimi. To ni namen sejma, se strinjaš? Razstavljalcem je to dejansko tudi v škodo. Namen razstavljanja na sejmu je, da ljudem pokažeš kaj imaš ali kaj delaš, da jim lahko stvari v živo predstaviš in razložiš. Slike in videz izdelkov si tako ali tako lahko na internetu ogledajo. Če pa obiskovalci komaj čakajo, da pridejo ven na zrak, pa sem sigurna, da tega namena, zaradi katerega si kot razstavljalec konec koncev tam, ne dosežeš.
V tujini imajo te stvari dosti bolje rešene.

hlapec

te pa idi v tujino, nišče vas ne drži v toj slabi sloveniji ka se jo tak z užitkon šinfle. idi, samo idi..

Aleš Vlaj

AAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, tinka, ka za droge tij gejš? To bi rad probo, ka vidin ka dela čuda ::::))))))))))))))))))))))

Swan

Pa kaj ste tako grdi. Za ženske ve biti problem zdaj ko je vročina. Noge se skupaj lepijo, puder ne zdrži več na obrazu. Skratka ni fajn. A ne Tinka? Bedra pa probaj z Baby pudrom namazati. Zanima me tudi, zakaj nisi preden si odšla zavila še na levo, v upravno zgradbo in malce potarfnala o tvojih težavah?

Andraž Bencak

Vpa nej ti trbej tan oditi.. Ge san zaradi vročine sploh ne šao na sejem, ka tak znan ka je tan ubitačno te dni.. Pa mislin, ka je par ludi tudi tak naredilo..
In ti zdaj ideš pa novo temo odperaš, kao ka te zdaj vsi tvojo objavo štejo, pa do te resno zeli, pa do začali klimo monterati po vseh halaj.. Za vsaki drek temo odperaš. Te probleme razglabljaj pri organizatorjih sejma, pa te tu napiši ka do ti pravli.. ;)
Sicer pa se doma tudi lehko pomeniš z takšnimi temami, nej pa na SI.com
Če ti ne paše v Sloveniji, te idi nekan v tujino na sejem, idi samo, idi...

Bonifacij Rumpelstilski

V tujini na sejmaj je glih takšen drek gda so takšne temperature. Še celou pri vejčon števili obiskovalcov pa razstavljalcov.

tinka si predstavlaš ka notranjost hale ohladijo na 25°C, vöni je pa na tiston razgreton asfalti pred halo 37°C ali več. Si predstavlaš ka se zgodi enomi starejšomi človeki (keri predtstavljajo večino na takšnon sejmi), gda iz tiste lepou ohlajene hale vö stoupi??? Te bi pa pa nouvo temo odpejrala kak na sejmi nika ne brodijo pa ka starejši krepavlejo od vročinskih udarov.

Landini

Tudi sam se strinjam delno s Tinko, pa ne zato ker me moti vročina, ampak zato, da bodo razstavljalci začeli odhajat na druge sejme in se več ne bodo vračali sem. Sam tudi letos nisem obiskal sejma, predvsem zaradi vročine, pa tudi zato, ker v prihodnosti ne nameravamo kupovati kakšne mehanizacije. Smo se pa dogovorili s kolegi, da bomo obiskali sejem Agritehnica v Hannovru letos novembra. Je pa resnica, da je na nekaterih sejmih v tujini bolj poskrbljeno za obiskovalce (boljše je parkirišče itd.). Predvsem mi je pa na teh večjih sejmih v tujini najbolj zanimivo to, da se predstavljajo priozvajalci ne pa prodajalci, kot pri nas, kjer VN znamko predstavljajo na treh mestih. Mene je še bolj motilo tisto, ko so pred 2-3 leti nazaj zaračunavali parkirišče, ki je bilo tako blatno, da so morali avtomobile s traktorji ven vlačiti.
Drugače je pa to vseeno tradicija in upam, dase bo Agra obdržala še zelo, zelo dolgo.

zoe zoe

Ja dejstvo je ka se te vročijne trenutno neda normalizerati  nikak zatou so tude vse debate brez predmetne !  Kelko krat se je pa že zgodilo ka smo zmrzavali toga časa ?! Vrejme kak vrejme ,...

V Hannovri je letos novembra pa agritehnica kera je na vsaki 2 leti (mehanizacija) to pa je tisto pravo - tan je 1 den premalo če ščeš vse normalno prehodite in poglednoti in dejansko maš kaj vidite, ker večinoma se predstavljajo vse svetovne novosti,....

x y

se popolnoma strinjam s Tinko78.
Mislim da obstajajo celo nekakšni minimum standardi pogojev pod katerimi se lahko dela in pod katerimi lahko delavec odkloni delo in če se prav spomnim temperatura nad 28 stopinj ne predstavlja zdravih delovnih pogojev in lahko delavec odkloni delo.
Kaj pa živali ki so razstavljene v teh halah? človek lahko stopi za trenutek ven, žival ne more. Kaj že se šteje za mučenje živali?
Sicer pa je ta sejem "posiliživ", izgleda kot je izgledal pred 30 leti, čisto nič niso modernizirali kljub temu da so verjetno eden dražjih sejmov v Sloveniji kar se tiče cene razstavnega prostora. Pa še po vseh teh letih niso uspeli urediti parkiranja!

Landini

elanino, razstavljalci se sami odločaj o tem ali bodo tam ali ne, je pa dejstvo, da če si v Sloveniji podjetje, ki se ukvarja s kmetijstvom na kakršenkoli način, moraš biti na Agri prisoten. Poleg tega so pa to  največkrat zaposleni prek študenstkih servisov, ki pa so srečni če kahko dobijo kakšen drobiž. Tako, da je to popolnoma njihova stvar, ne pa vaša , ki ste se malo sprehajali tam.
Res pa je, da je ta sejem za razstavljalce zelo drag, saj razstavni prostor tudi nekaj stane. Vsaj kar se slovenskega prostora tiče.

dupont

tinka neje tak enostavno konstantno hladiti plejnate hale ker nega nikše izolacije. kak hitro toplota ide not tak hitro de tudi tisti ohlajeni zrak uhajal. hale so pa odprejte in tak bi blo še menje efekta. doj zaprejte hale pa noben ne bi povoho :)
pa še kakši naravovarstveniki bi takoj skočili v luft. obremenitev električnoga omrežja, redundanca in tak naprej.

Martina Horvat

Vsem tistim, ki pisarite na pamet in se zgražate nad mojim mnenjem in očitno sploh niste obiskali sejma, ne mislim odgovarjati.
dupont verjamem, da je te hale težko hladiti, ampak zakaj za vraga potem sejem organizirati v drugi polovici avgusta? Saj je pa vsako leto vroče v tem obdobju. Naj prestavijo za kakšna dva tedna, pa verjetno ne bo nihče opazil niti, težav z vročino pa se tudi znebijo.
Še vedno pa sem skoraj sigurna, da bi se to težavo dalo rešiti. Namontirati drsna steklena vrata, ki se avtomatsko odpirajo in zapirajo ali pa celo taka, da se odpirajo na pritisk gumba, zaprejo pa sama, pa se teh težav z uhajanjem zraka rešijo. Verjetno bi dosti pripomogla tuudi primerna izolacija. Dejstvo je, da bo nekaj potrebno ukreniti, ker delo v takih razmerah je neznosno, obiskovalci pa komaj čakamo, da pridemo iz hale in gremo nekam na pijačo.
Kar se tiče tujine pa lahko povem, da sem bila pred nekaj leti na sejmu v Hannovru in se spomnim, da so svetlobna leta pred nami.

just_a_cook

To vreme, kar je ta teden, ni normalno. Se pač zgodi. In zdaj delati iz toga veliko znanost in nalagati organizatorju naj boljše klime montira ipd je nesmisel in potrata denarja.
Malo potrpite, drugič bo bolje.

Profile picture for user maxxx maxxx

Saj so prekmaknili čas sejma in to zaradi dežja.   

Bonifacij Rumpelstilski

Jao tinka..... vej pa za sejem se ne zgučijo en keden prlej.... ampak eno leto prlej.  Mislin, pijšeš takšne bedarije ka me je že vse straj šteti tvoje poste.... ka misliš ka tej firme kere tan razstavljajo cejlo leto samo čakajo na radgonski sejem ka bi si te oni samo tak zmislili pa datume prestavljali? Ka pa če bi zdaj biu en keden dež pa mrzlo? Tou ti sigurno pa nebi pasalo ka hale nebi bilej segrejvane pa prepih bi biu.... ali?

Ka se tijče tujine.... eni sejmi so boukši eni pa še slabši..... na sejmaj na kere ges odin v tujino se glih takšne stvari zgodijo.... naslednji teden se začne največji sejem na svejti iz moje branže.... pa zaradi vročine nejden.... ka gda san biu nazadnje tan je glih tak bilou takšno vrejme pa smo crkavali od vročine.... sejem ma 12 hal pa v vseh je savna. Tak ka tinka... tudi v nemčiji je nej glij vse za ta spadnoti.... radgonski sejem je pa itak eden izmed menših pa razen za slovenijo glij nej kaj ekstra pomebnih sejmov.

Unknown User

jes san bil na sejmi, ja bilau je vrauče pa ka te moreš? ..V puščavi te nej vrauče bilau? ... te pač nejdi či ti vročijna škaudi.

Matej Kranjec

jes san büu na sejmi pa san prežijvo. spiješ 2,3 mrzle špricare, pa pa ne piješ, pa je bijla mrzla voda v sakoj hali ka si lehko spüu, pa je super :)

bb bb

pijača te ne ohladi,ampak odžeja in skrbi da ne dehidriraš,tak da se z tabo matey87 nebi  strinjo.Pa tudi vsak posameznik drugače prenaša vročino.

dupont

no no to je zaj samo pol resnice. seveda te vnos vode posredno hladi zato ker se ta voda s švicon izloča in kda evaporera na koži se hladiš zato pa tudi nesmih dehidrerati. človek pač že po naravi švica. če bi bil suji kak poper bi te bilo neprimerno bole vroče pod istimi pogoji. nelagodje ob švicanju, smradu pa lepljivosti pač največkrat zamaskera dejanski efekt švicanja - to je hlajenje

Sobochanec

Tou bi lejko na ovo rdejčo halo zakelili dvajstigezero plošč 20 centimeterskoga stiropora, pa na plafon zašrajfali osenstodvajsti Panasonic klimatski naprav, pa ešče trijslojne glažojne na dveraj, senzori za zapejranje, na zunanji ploščadi bi lejko bilou talno hlajenje z špiralami pod asfalton, kravan bi lejko inštalejrali tuše ali pa kakše portabl avtopralnice, svinjan pa na sakše štiri po en Gardena razpršilec. Povezave med halami bi lejko bilej hlajene tople grejde, ošterđaški falat bi pa lejko zaprli, ka pri idealnoj temperaturi nišče niti nebi žejden grato. Mogouče bi edijno lejko talali kakše bunde (na reverz), ka si malo ogrneš, če ti mrzlo grata.

Zna biti, ka DubajAgra že tou vse ma !?!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet