Volitve se ne dobivajo s plakati
Ne bi o imenih kandidatov, saj že sami povejo o sebi največ .... ampak to moram zapisat.
Ko sem videl, da je eden od kandidatov dejansko prelepil celo Soboto, se mi je to zdelo kontraproduktivno ... Ko pa danes vidim, da je prelepil stari in vsem znani simbol sobote - BLAGOVNICO, pa se mi zdi, da so na teh volitvah nekateri presegli vse meje dobrega okusa.
Občina ali redarska služba ali upravna enota, kdorkoli bi take poteze morala sankcionirati, ne pa da dopusti, da Murska Sobota izgleda v času volitev kot ukrajinska prestolnica.
Moje sporočilo kandidatom je, da so take poteze kontraproduktivne, temu pa dokazujejo javnomnenjske raziskave.
Po drugi strani pa se sprašujem, kako bo lahko to financiral iz budžeta? En kvadrat takega panoja stane pri vsakem tiskaru približno 20-30 evrov. Brez dela in brez postavitve ... On ima tega definitivno 200-300 kvadratov ... In je že presegel volilni budžet. Ta je po mojih informacijah nekje 3 tisočake ...
Komentarji
Saj ma svoje zavode, štere njeme financejrajo kampanjo andrkavr z EU kešon za meglaraj projekte.
od kda pa je Blagovnica simbol Sobote ? ;)
Ges san sploj nej več znal ka ta napis obstaja, dokler san ga nej vido v včera v MS ka je prelepleni z zastavo.
sicer pa je v vsen ton smešno ka se od napisa vidi samo BL----------A. :)
V sodobnon svejti tomi pravimo SPAM, žal se ga na emailaj lejko enostavno rešimo, tu pa pač moremo počakati ka volitve minejo, pa upam, ka občina resno spremeni pravila glede toga. Sodobni evropski varaši majo jasna pravila plakatiranj in označevanj.
Kar se pa volilnih pejnez tiče, pa toga itak nišče ne preverja nikoli.
eden od kandidatov za župana je polejpo z svojimi plakatami okna na stanovanji na Lendavskoj nad otroško ambulanto .
Moji kolegici so ponudili 200 evrov na roko, če prelepi svojo okno za čas 2 tednov s plakaton enga kandidata, neven točno kerega.
Slavinca očitno, glupača.
Na privat stavbah lokalna skupnost nima pristojnosti glede plakatov oz. sankcij če lastnik to dovoli tistemu kateri plakate namešča, 9.člen ZVRK
Max. stroški volilne kampanje pa znašajo 0,40 € na volilnega upravičenca. Koliko jih je v moms nemam pojma.
volivcev je okoli 16.000, stroški za županske volitve pa so limitirani na 0,20 € na volivca.
Skupaj torej zaokroženo okoli 3200 € za županske kandidate.
Hitra ocena števila plakatov enih presega omenjeni znesek za nekajkrat :)
@visla
Naj da meni 200 eurov in bom nalepila plakate po vseh oknih.
+1
When money talks, bullshit walks!
¸Volitve se dobivajo z bograči in pečenim kostanjem in moštom, na žalost za to vrsto predstave nimajo ja.. raje porabijo tisoče evrov za brezvezni papir, kot pa da stopijo med množico in jih lačne nakrmijo z lažmi.
no kelko pa te pride recimo 500 plakatov B2 formata v 4 barvah. 500 €?
Za 200 eur, prelepin celi avto z plakati pa mo se vozo kak reklamni pano , čakam ponudbe.
Kak nas pa žejne prek deroče reke kristalno čiste vode peljejo! Koliko zlaganih obrazov nas skuša prepričati, da so oni edini pametni in sposobni. Potem se pa prekmurci sprašujemo zakaj nas močvirniki in preostali predeli Slovenije zaničujejo in nas imajo za manjvredne - kot na dlani je odgovor -NAROD SI PIŠE SODBO SAM, še posebej, ko si izvolimo takšne nesposobneže, ki samo obljubljajo ne storijo pa nič!
Za primerjavo kolikšne so cene plakatov , od ene izmed Slovenskih tiskarn.
ZA 2.200 eurov se lahko smejiš po celi Soboti , z vseh možnih lokavcij, 1000 krat.
Plakatna mesta so pa šenki ali ka ščeš prafti?
Chevapcic Himself
.. glih san bio na rundi nočnoga šejtanja pa si malo pogledno .. he he .. jap, Slavinec njeme je dau za hasek .. :-))
.. sicer je res, ka plakati kaj dosta pomagali nedo, samo nej pa je nič naraujbe, če plakati so .. naj so .. pač volitve .. ni paniie u bajt .. ;-)
.. glede financ za volitve? .. ah, v praksi se dosta več zapravi, kak pa zakon narekuje, ampak s tem tiho .. ;-) .. tau so seveda samo moje "gostilniške" domneve, kak vedno .. :-))
čriček računanje ti glih nejde ali? za 220 € se lejko 1000 krat smejiš.
Daddy Cool, plakatna mesta na privat mestih so "ponavadi" šenki.
Čevapčič: ... mejne recimo tudik zanima što in kak hitro de Slavincove plakate odstranil. No to pitanje velja tudi za ostale. Torej kdo bo imel najdaljši staž na plakatih ;) ..,.,.,.. bo mogoče porumenel? 'Sflorecentiral'? ;)
Frenk: ne sekeraj se za Črička - do ga že nafčili ;)
Frenk pa se ti zdi, ka so polepljena samo privat mesta? Ka pa tista, ka so polepljena na črno? Jih što kaznuje? Kazni bi mogle iti na račun kampanje!
Sicer pa se gučij, ka tudi Celecovi podaniki ka ga po Spartacusi spremlajo v cestarskih jopičaj, dobijo kar neka plačano za to, ka delajo klovne iz sebej.
Daddy če te moti pa jih prijavi komunalni inšpekciji MOMS.
Ja mate prav pika je tam ge nesmi biti pravilno je 220.00 eura, .Sicer pa što zna kelko si je šteri kandidat dal napraviti plakatov.
Oddam v najem oglasno površino velikosti cca 10m x 10m vidno iz celotnega pokopališča in železniške proge.
Ponudbe na ZS :)
@ Aleksn
Plakati bodo najbrž še dolgo vihrali v vetru in dežju, dokler jih ta dva ne bosta odstranila po naravni poti. Tako je običajno. Vsaj pri večini kandidatov.
Sladkorček ob kavi z Mitjo, do kam seže Slavinčeva vsiljiva kampanja je dokaz tale sladkorček za j.kavo, priložen k kavi v enem izmed lokalov v Maksimusu, včeraj,
če mi što da takšen cuker se zdignen pa odiden, kave ne spijem in ne plačam.
Jaz tak grenko pijem, tak da mi je vseeno za cuker.
Apachi, za tebe majo cuker Štihec Samo v najboljših lokalih
Či je kava dobra in nej draga je zaradi mene na ovitki cukra namalani sam satan.
polek jagode pre parke je kar gor na drejvo zakeljene :\
Ne bi o imenih kandidatov, saj že sami povejo o sebi največ .... ampak to moram zapisat.
Ko sem videl, da je eden od kandidatov dejansko prelepil celo Soboto, se mi je to zdelo kontraproduktivno ... Ko pa danes vidim, da je prelepil stari in vsem znani simbol sobote - BLAGOVNICO, pa se mi zdi, da so na teh volitvah nekateri presegli vse meje dobrega okusa.
Občina ali redarska služba ali upravna enota, kdorkoli bi take poteze morala sankcionirati, ne pa da dopusti, da Murska Sobota izgleda v času volitev kot ukrajinska prestolnica.
Moje sporočilo kandidatom je, da so take poteze kontraproduktivne, temu pa dokazujejo javnomnenjske raziskave.
Po drugi strani pa se sprašujem, kako bo lahko to financiral iz budžeta? En kvadrat takega panoja stane pri vsakem tiskaru približno 20-30 evrov. Brez dela in brez postavitve ... On ima tega definitivno 200-300 kvadratov ... In je že presegel volilni budžet. Ta je po mojih informacijah nekje 3 tisočake ...