Velika noč
Kaj vam pomenijo velikonočni prazniki?
Komentarji
pubi
TotenKopf
nikaj, edino način prehranjevanja se za par dni spremenij
Totenkopf, torej ti velika noč podzavestno vendarle nekaj pomeni, če ne moreš brez tradicionalne hrane za ta praznik.
Oziroma kot je nekoč rekel Rode, tudi največji ateisti svojih najbližjih pokojnih ne odvržejo v kanto za smeti, ampak jim namenijo dostojen pogreb.
Španski borec, seveda tudi največji ateisti bližnjih ne odvrežjo v kanto za smeti, ampak jim namenijo dostojen pogreb, vendar pa to nima čisto nič opraviti z religijo. Ni nobene vzporednice s trditvijo, da velika noč podzavestno vendarle nekaj pomeni.
Poleg tega pa tudi meni velika noč zavestno pomeni kulturno tradicijo, družinski praznik, ne povezujem pa ga z religijo.
Meni je edino žal, da so križanje opustili.
divjejabolko
Meni tudi. Si predstavljate pot do Ljubljane in na obeh straneh so križani korumpirani politiki, tajkuni, direktorji, menedžerji, leni delavci itn.?
Pa zraven bi lahko še kostanje, kakšen hotdog, hamburger, kebap ali pa kaj takega prodajali ... kot 1. novembra na določenih pokopališčih ...
Kot vsi prazniki. Da se za kakšen dan ustaviš in pomisliš malo nase in na svoje.
pozdraf
TotenKopf
španski borec, nekak se nejde tomi izognoti, zato ka je vseposedi navzoče... na sakon konci pirhi, zavci itd. sicer san nej ateist, za mnenje rodeja in podobnih podgan mi je pa tak ali tak vseeno! ka se pa tiče odpravljanja posmrtnih ostankov ljudi, je pa krematorij najbauša opcija.
Nič.
Kaj vam pomenijo velikonočni prazniki?