Totalka + kasko

|

Man eno pitanje za vse keri so meli takšne in podobne probleme.
In sicer v petek san mela nesrečo - zdrs iz ceste, soudeležencov je nej bilo. Avto je totalka, star je bil 5 mescov, zeti na lizing keri je nege 60% odplačani. Man kasko z 1% odbitne franšize. Zdaj pa me zanima kak je s ten, kakšni so postopki, kelko lejko čakan, ka mi zavarovalnica odplača. Če je bokše zeti drugi avto pri isti avtohiši ale iti kama drugan...

Prosim samo za konkretne informacije. Ne nucan zdaj, ka bi bilo pol postov v smisli - ženske so nej za avto itd.

Fala za vse informacije in nasvete

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Coconut

Man eno pitanje za vse keri so meli takšne in podobne probleme.
In sicer v petek san mela nesrečo - zdrs iz ceste, soudeležencov je nej bilo. Avto je totalka, star je bil 5 mescov, zeti na lizing keri je nege 60% odplačani. Man kasko z 1% odbitne franšize. Zdaj pa me zanima kak je s ten, kakšni so postopki, kelko lejko čakan, ka mi zavarovalnica odplača. Če je bokše zeti drugi avto pri isti avtohiši ale iti kama drugan...

Prosim samo za konkretne informacije. Ne nucan zdaj, ka bi bilo pol postov v smisli - ženske so nej za avto itd.

Fala za vse informacije in nasvete

leon b

Lp
ja plačati boš verjetno mogla tej 1% franšize "mogoče tude nej" , zavarovalnica pa ti more izplačati na novo vrednost takšnoga avtoja.
Zaj pa ka je avto na lizinig in 60% odplačani . Do ti izplačali 60% ali  100 % na novo vrednost to pa neven .
Kak koli na zavarovalnico moreš ite , vupan ka maš tude zapisnek pa ka si policjo pozvala pa test alco. pri kasko zav. to zahtevajo . Če pa toga osebno nemaš pa je policija bila pa pač poveš ka je to se bilo napravleno pa se naj zav. obrne na policijo  in to je to .

Profile picture for user flower-in-the-sun flower-in-the-sun

ko zavarovalnica dobi zapisnik policije, vrne denar - meni so za skoraj celega novega, razsuti je bil star 2 leti. na izplačilo sem čakala malo več ko 1 mesec, je pa bila totalka sredi poletja ...
nadomestno vozilo: aveo pri Kolmanič & Dokl, plačati je bilo treba vnaprej; zavarovalnica je vrnila denar ob predložitvi računa
lizing: ne vem
srečno!

p.s.: razbiti avto moraš sama odjaviti iz prometa, vrniti tablice; če imaš odrezek od plačila cestnine, ti vrnejo sorazmerni delež (glede na "porabljene" mesece); pa razbitino moraš tudi sama prodati - jaz sem imela srečo, da ga je vzel nekdo od AMZS, kjer se jim je valjal na dvorišču 

Mile Z

San že meu takši primer, kak je že napijsano najprlej odjavi avto iz prometa, pa na zavarovalnico z odjavlenov prometno. Tam zapisnik izpuniš pa te ti oni na podlagi totalke izplačajo, verjetno do malo škrtlanili, lopovi kak ponavadi odbili do ti tuj 1% od vrednosti novoga, glede na starost avtoja boš pa verjetno dobijla vrejdnost nouvoga mogoče do ti kaj odbili, češ da to ka je ostalo lejko odaš za kakši evro, ka oni tou nedo meli.
Za lizing se pa najboukše zmeniti tan ge si ga kupila, s tejn sicer neman izkušenj, je pa verjetno najboukše ka s pejnezami odplačas ka je ostalo pa te drujgoga kujpiš, ka je verjetno varianta ka še naprej plačuvleš nekaj ka več nemaš nesmiselna. Drugoga pa lejko küpiš te ka ščejš pa ge koli. Oni do seveda najrajši če pri njij zemeš drugoga :)

Mile Z

Ja, pa za nadomestno vozilo se pozanimli, če te pripada, pa kak dugo!

hijena

Ja pa še tau je glavno raskejraj 50 evrof pa da te zavarvalnica da ponudbo jo nesi k odvetnike ka  te preveri če so te nej premalo ocenile, kajti tu se popuste štere te je dala avto hiša tude coj štejo , franšizo do te pa odbile od izplačila, nej zdraven podpijsate ges san dobo te pejneze za 45 dnij ka san se nej strinjo pa san daubo namesto 5800,oo€  kar 7100,oo€  tak ka so meščele za 1300€  znorite pazi ka so lukave na zavarvalnece - kda enauk podpijšeš je gotovo

hijena

Če se mel ful kasko te nadomestno vozilo pripada, oziroma te ga morejo zagotovite v roku 24 ur od časa policajskoga zapisnika, pa  dokeč ti ne isplačajo, pa ka do pravle ka nemajo se sten ne strinjaj morejo te ga zagotovite pa pika-  če se mel ful kasko, oziroma asistenco za nadomestno vozilo, če pa si nej mel se pa v avtohiše ge si ga kupo pa boš drugoga kupo sigorno kakšega tetnoga posodijo za teden ali dva

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet