Stroški prenove hiše
Prosil bi za nasvet, na koga se lahko obrnem za oceno stroškov za obnovo hiše.
Hiša je stara okoli 40 let, 2 nadstropna, velki hodniki, "male" sobe... kak se je pač včasih delalo. Se pravi, čisto nasprtoje toga ka se smatra za racionalno gradnjo gnes den.
Skratka, rad bi, da si nešče situacijo pogledne in mi da oceno potrebnih del in okvirnih stroškov.
Komentarji
To bo pa zelo odvisno na kakšen način se boš lotil. In kaj vse misliš prenovit?Streha, fasada, ogrevanje, okna, samo notranje prostore.
sem gradbena stroka in lahko bi ti pri tem svetoval, če hočeš me pokliči na 041247357
kot pravi "kukec" to je zelo odvisno na kakšen način in kaj vse misliš prenovit.
preden se lotite prenove si preračunajte (PREDRAČUN)ali se vam splača,kajti adaptacija celotne hiše je kar precejšen vložek.tudi če podrete vso notranjost hiše(STENE)vam v bistvu ostanejo le zunanje stene,nato se vse pozida po želji lastnika,prenoviti je treba elektriko,ogrevaje,prenoviti v celoti odtoke,narediti tlake(ESTRIH)po možnosti talno gretje,in nato oprema.proporočljivo je izmeriti vlago v zunanjih stenah ter narediti izolacijo zunanjih sten(ŽAGANJE STENE)računajte na zamenjavo strehe,obnovo fasade,po okolica pa boste videli ali se splača obnova ali pa je cenejša nadomestna gradnja.
To je ravno to, ker poseg bi bil obsežen, kajti zamenjati/prenoviti je potrebno praktično vse.
Tak da bi rad en pregled stroškov, da razmislim kako in kaj.
Cenovno se ti po moje bole splača vse skup podreti pa novo postaviti.
Sicer je seveda malo drakše (podrianje, odvoz, nova opeka, železo, itd..)
Ampak maš komplet vse novo in po svojih željah..
Prijaviš adaptacijo, podereš (ker so pač vse stene hin, temelji in plošče razpokane, itd.. :) ), postaviš znova z "enakimi zunanjimi merami", znotraj si itak napraviš kak ti paše in to je to..
Kot ti pravi anubis, če je treba prenoviti praktično vse, je bolje napraviti na novo.
Drugače pa: za tvojo namero potrebuješ vsaj odličnega gradbenika, statika. Če pa želiš spreminjati tudi namembnost posameznih prostorv pa predpostavljam da tudi arhitekta...
pozdraf
midva sva pred enen leton delala enako in sicer 190 kvadratov površine z tem ka nejsva delala streje pa menjavala oken ker ni bilo potrebe delala pa sva novi vodovod novo elektriko, podrla vse stene glavno notre sva rasturala do ciglov in večinoma delala sama razen vodovoda in elektrike pa naj je koštalo nege 40.ooo eur tau pomejne vred z materialon pa majstre za vodovod in delno elektrike, pa te poven ka sva mela največe problem kam z gradbenim materialom. Ampak se je splačalo zelo maš narednjeno kak tebe paše pa po tvojon okuse,...
pizdun gradbene odpadke lahko odpelaš na pomgrad gramoznca sprejmejo vse vrste gradbenega odpada po konkorenčnih cenah
Prosil bi za nasvet, na koga se lahko obrnem za oceno stroškov za obnovo hiše.
Hiša je stara okoli 40 let, 2 nadstropna, velki hodniki, "male" sobe... kak se je pač včasih delalo. Se pravi, čisto nasprtoje toga ka se smatra za racionalno gradnjo gnes den.
Skratka, rad bi, da si nešče situacijo pogledne in mi da oceno potrebnih del in okvirnih stroškov.