Stacionarni radar Vanča vas
Kak je kaj z ten radaron? Je že v obratovanje ali nej?
Komentarji
Prazna skatla.
100% ?? :D
Neven, če je skous prazna, znan pa ka radar kroži po tej škatlaj.
Ptičja krmilnica
no ge san se včeraj večer malo prehitro :P pelo mimo pa se je nej nič zblisnilo... tak ka je verjetno prazna ta škatla...ali ka vij pravite? :D
Helium
Sigurno je prazna škatla. Dokeč de tisti kabel na betonskoj štangi doj viso, do teča de škatla prazna. Pa nika ne kaže ka de se v kratkon priklopo, ka nega dokumentacije (duga zgodba).
To so informacije iz prve roke. Da de se priklopo, vas obvestin.
Kak je pa kaj z drugeme " škatlami" so še tude prazne ali so že naselile kakšni " ptički" not ? :D :D
Radar v Vanča Vasi je občasno v tej "škatli", vendar se pa seli... kak imaš pač srečo
Helium
@edey22
Radarji v drugih treh škatlah (Hrasje Mota, Sp. Ščavnica, Grede) delujejo oz. takrat delujejo ko je v njih radar.
@teddy
Motiš se. Ta radar 100% NE deluje, ker ni priklopljen na elektriko. Niti še ni števca zmontiranega v omarici.
Je pa dobra stvar in upajmo da bo RES čimprej radar.Ker je kr nevaren.Se sam velikokrat peljem mim.
naj ide eden s črnin sprejon pa pobarva steklo pa merna bosna.
naj madžari odpela za staro železo :D
pprejšnjiva dva sta najboukša
"stacionarke" so večinoma prazne, tak ka nega bojazni
Kaj zaj-dela ali nej?Danes sem bil malo hiter...Blisnilo neje nič...
Kak san že včeraj napiso v eni drugi temi: man zanesljive informacije ka je radar priklopleni!
Sliko je baje že okoli 2000 prehitrih, od toga bi jim naj polovici zeli izpite...
Pelo sam proti radari-dela v obe smeri?Hm,pa nic neje blisnilo....
Če si proti radari pelo bi te skoro sigurno mogo poslikati. Hm neven ne bi te rad strašil neka za bv ale kelko san ge čul zadeva delujvle... Je pa verjetno nastavleno tak, kak pri dosta drugih radarih, ka pod 60 km/h ne slika.
Zaj če pa meri v obe smeri pa neven :)
Ma...bomo vidli...bom sporočo,če bo kaj...prej kak po novem leti itak ne bo nič....Mogoče sem mel srečo,pa je prazen....
radar tam je jas sem dobo za 12 oktobra ob 15:30, me je dobo na 67kmh, da san se pelo notre v vas nemren pa te zagotovite če je bil v autoje ali z škatle , mislen pa ka je bil z škatle,pelo san se realno okole 80, dobo san domau 67, tak ka mislen ka 99% ka je bil
Kolko te je skasiro?
Meni se zdi ka je radar, ki ga selijo po tej škatlaj tak ka neje skoz notrik, samo vrag naj zna da je notrik in da nej. Boukše se je držati dovoljene brzine.
Saj maš prav,ali,kaj češ,včasih se zgodi...ma en moj pajdaš mi je prej reko,ka je zadnjih 14 dni začel obratovati...zdaj ga pa znaj,ka je res in kaj ne...pa če jih je že 2000 polovo,čudno,ka se nej niko oglaso tu,na forumi.....
Skatla je prazna. Slikano par ur nazaj.
Ej,vsaka čast,si me rešil dvomov...Tnx..pa če se kdaj srečamo,maš pir v dobrem-za to lepo sliko...
Ni problema ;)
@kiri: radar se seli.. enkrat je tu, drugič je v drugi "škatli". Do pa zdaj začeli pošiljati domov plačilne naloge za prekoračitve s tega radarja!
In zakoj takšni problemi glede toga? Pelaš se po omejitvi, ker itak ni potrebe ka bi se pelal hitreje pa je vse ok. Če bi se vsi držali omejitev pa pravil bi bilo vse ok, ampak te se najdejo kekci keri se pelajo v vesi 80 in je samo vprašanje časa gda de se nekaj zgodilo. Te de pa seveda vse drugo krivo razen prazne in zaletejne glave.
Par dni nazaj je ekskluzivni poročevalec za prekmurje Marjan Maučec poročal v oddaji 24 ur gli o tem radarju ter navedel podatke @Doc1, kak prekmurci hodijo sprobavat radar in kolko ljudi bo dobilo kazni in nagrado v smislu ponovnega opravljanja izpita !
Pa saj teh lokacij, kjer so radarji ni tako dosti. Tam pač zmanjšaš na 50, potem pa normalno nadaljuješ z vožnjo.
Te omejitve so marsikje neumno postavljene. V Avstriji imajo veliko bolj smiselno postavljene omejitve po vaseh. Redko kje se boste morali peljati 50 skozi vas po glavni cesti.
Saj že tu tudi spreminjajo omejitve po teh glavnih cestah ge so na obeh straneh še pločniki. Več ali menje že spreminjajo na 70. Vsaj ta relacija Črenšovci - Lendava.
Pred dvema tednoma je bila kamera nameščena in to v popoldanskih urah, ko je nameščena je v spodnji odprtini opazna rdečkasta leča, in to se lepo opazi z tudi večje odaljenosti, voziti po predpisih ni težko če se tega zavedaš, to velja tuj za ta radar v Vanča vasi , je tu in je drugje, ga selijo in to z zagotovostjo, meri pa približno v približevanju od sto metrov do samega radarja.
V tem delo se opazi rdečkasta leča
Čriček ... v tem delO ge nič ne opazin xD
Sedaj se ne opazi ker je prazen , omenil sem da se opazi ko je nameščen, to sem pozabil dodati, sicerr pa tzizek se kar lepo vidi ko je notri.
No tu se vidi na tej sliki, podobno je v tej v Vanča vasi ko je nameščen.
Prav imate,glede hitrosti,a vendarle-včasih se zgodi,da si malenkostno prehiter,sploh takrat,ko ni nikakršnega prometa in tega se zaveš šele pred to ,,kišto,, ,ki veselo zre z višine na tebe...V mojem primeru nisem ničesar opazil,niti bliska ali kakršnekoli rdeče svetlobe...In zanimalo me je predvsem tole,ali je bil včeraj radar nameščen v ,,kišti,,ali pa ne...Kiri je dal lep odgovor(slika)-narediti pa- tako ali drugače ne morem nič-samo čakam lahko,kot vsi drugi...Počasi in previdno....
spss, daj link od novice, če leko najdeš prosim :)
V naselju s 174 kilometri na uro-- mogoče je to?
To je to. Fala čriček.
Zanimiva je pa slika v novici, kjer se lepo vidi kak gnili policaj prevozi puno črto. Samo njeme pač nišče nika nemre ka je policaj :)
Sicer pa resno ne razmin zakoj narod izziva srečo. Škatla je bila tan postavlena že en lepi čas in samo vprašanje časa je bilo kda do ji priklopili. Ampak nej, težko se je pelati 50, rajše tvegaš odvzem pa kazen. Ja ok, sami so si krivi :)
Aja pa ne leti na tebe Doc1, ka nede kakše zamere ;)
Pa še to. V članku piše Renkovci, kar je nej isto kak Rankovci (dve različnivi vasi). Se mi zaj sploj o dobron radari pogučavlemo ale pa gre za tiskarko napako? Tistem poleg Vanče vasi?
Ta skatla za radar je v Vanca vasi in ne v Rankovcih, se manj Renkovcih. Sicer pa v clanku nikjer ne pise nic o tem, da bi kakrsnekoli meritve opravljali z radarjem v tej skatli.
Tista omejitev na Grede - Jula Marof (to je pri Hotizi) je pa tam cisto brezveze. Res je tam prehod za pesce, ampak je preglednost dalec v obe smeri. Naj se pesec pac preprica, da je cesta fraj, ne pa da terorizirajo vse, ki se tam vozijo.
Jih selijo, kak so kaj nalečeni pa zna-jo tista služba ki je za to zadolžena, kdo pa je to ?
Nikakrsne zamere ni,@Monteee,le zakaj?Konec koncev smo res krivi sami,če smo bili prehitri(eni bolj,drugi manj),vendar verjemite mi,da ni lahko zmeraj kontrolirati hitrost-do km/h natancno in gledati na števec...
Ja,Čriček,to mene tudi zanima...Mestni redarji?Jih M.Sobota ima?
smo pred casom pisali o tem: http://sobotainfo.com/novice/ogled/9610/?s=s
Kiri,se enkrat hvala za ta link...vseeno pa sem mnenja,da bo *žaljiva vsebina je bila odstranjena* merilnike-vstavljal v ohišja-le nekdo drug,ta specializirana enota uniformirane policije,bo samo obravnavala pridobljene podatke...
doc1,zato je pa toleranca odstopanja,tak da ne govorit da ni lahko zmeraj kontrolirati hitrost.
Toleranca odstopanja je zaradi načina delovanja samega radarja in ne na račun moje hitrosti...pa še to je samo- približno 5 km/h....sicer pa sam poskusi držati hitrost na -50 km/h,brez da bi gledal na števec-kako dolgo ti bo to uspelo?In med tistim preverjanjem hitrosti,se tudi lahko marsikaj zgodi...
Doc1, da no, ne seri. :D
Zizektobi-imaš prav...Dovolj je bilo,grem raje na pir...
Ge se pa čist strinjam, ka je resno težko držati točno določeno hitrost brez gledanja na števec.
kansas, toleranca je pa namenjena zaradi možnosti zmote samega radarja oz. odstopanja od dejanske hitrosti, nej pa zaradi toga, če se slučajno ''spozabiš'' in prehitro pelaš :)
če nisi sposoben peljati po predpisih,nisi sposoben da voziš po cestah.sicer pa vsk ima svoje mnenje o ton,taka nesmiselno se je o ton pogajate.
Mogoče zna gdo povedati v keron mesci bi naj tej radar začo obratovati? Decenber ali november?
LP
To bi vedeli povedati tisti,kateri so že dobili kazni po pošti....jaz še čakam....
no in kak dolgo približno traja da dobiš kazen po pošti?
Helium
POZOR!!!
Radar v Vanča Vasi de v kratkon priklopleni!!!
Nej je to 1. aprilska, ampak informacija iz prve roke.
Tak ka pazite na hitrost v Vanča Vasi.
Si se tri mesece prekesno zbudo, [email protected] že tudi kazni bile in to lepe vsote.
Helium
CANYON to sigurno nede držalo, ka kabel še zdaj doj visi na štangi. Pa števca za elektriko še tüj nega notri. Če ne vörvleš idi gledat.
Če pa je štoj kazen dobo, pa sigurno nej od toga radara, zmejs majo tan avto doj postavleni in je sigurno tisti mero.
Tü se nemo dal prepričati, ka poznan celo zgodovino od toga radara.
helium, tej radar je priklopleni že kar lepi čas! San siguren 100%! In kak ti je že canyon pravo, so bile tudi že lepe kazni napisane. Nemaš pravih informacij sigurno...
Pa tudi v toj temi maš prilepleni link jao: http://www.slovenskenovice.si/clanek/133379
Ne napelavli lidi, radar dela občasno že tri mesece .Če ti je kaj nej jasno pitaj na pristojne službe.
Helium
No mene je seeno, ka vij mislite.
Ge zanan ka tej radar še do zdaj nikdar nej delo (razen če dela brez elektrike :)) de pa v kratkon prikloplene in nika ne napelavlen lidij. Što ne vörvle naj ide pa se prepriča ka v elektro omarici nega notri števca.
Če pa vij vörvlete slovenskin novican.....
Kak san že omeno poznan celotno zgodbo od projekteranja pa zdaj do priklopa ter znan za vse zaplete.
Če štoj ščej znati podrobnosti pa na PS, ker ne mislin več tü pijsati.
Naj mi prosim kdo pove ce danes ta radar deluje ali ne?
nabavte si radar detektor pa nete meli nevole sten
jaz san lani 2 prodavo za samo 50€ pa nihče nej ščel meti,samo so spitavali kak to deluje
samo merne duše se vozte vsi kelko se ščete mimo toga radara kda pa dobite položnice za plačati te pa tudi merni bojte , zaj pa šteri ma đajca naj proba srečo
pa tej radar ne dela :D kda pa de te ga pa jebi :D
Branko Boldižar
Ah, tou ka so pozabili pijtati lastnika zemlej če lejko tan postavijo... :)
Kak je kaj z ten radaron? Je že v obratovanje ali nej?