Soočenja POP in RTV
Ste gledali?
- RTV Slak: Dobro, profesionalno
- POP: Zanič, neprofesionalno
Komentarji
Aja, pa ocena kandidatrov: VIrant 4-5, Jankovič 4-5, Janša 4, Pahor 4, Žerjav 2, Kresal 2, Erjavec 1, Jelinčič 2.
RTV san nej gledo... ampak Slak ma ponavadi dobro.
POP TV pa je bil ok, edino ta vprašanja na konci so bla totalno mimo.
ka tij si 2 soočenji naenkrat gledo? Fenomen.
Vačik pa nemo komentejro kandidatov, sigurno pa se mi je bole vidlo na RTV
Kresalova, Žerjav, Erjavec, Jelinčič pa Golobič lejko naslednič samo doma ostanejo. Virant se mi je zdel pred soočenjon dobra izbira, po soočenje pa neven. Samo guči ka trbej napravit, nej pa kak. Jankovič tak tak... Slab retorik... Janša ok, delno priznal par napak ka so napravli pod svojin mandaton. Pahor mi je pa vrede bil, zagovarja te reforme kak jih je ščel spelati in so nujne, samo je "na slabon glasi" pa itak nema šans.
Vsi govorijo kak trbej reforme itd... Pahor jih je ščel uvesti, takrat so bli proti... Zanimivo... Kak so pa nekateri pravli. Slovenija večino izvozi, torej si morjo prvo opomočti druge države, ka mo mi tudi na konji ;) Takšno je moje mnenje, nej me napadat če ste proti. Me pa zanimajo vaša.
slak dobro?? v keron sveti pa ti zives, obicen provokator ka ti ne pisti do besede tista drolja na popi pa se 10x ujsa... katastrofa v glavnon
drugo je pa vec sploj nej vredno komentara, ka je se skuper totalna greznica
rešitev je Janša...Zoki pa Virant obečavleta kak de bolše kar ne more bit!
Gledal sem samo Pogledi Slovenije. Tam je velik poraženec Pahor, po mojem mnenju. Tudi Virant si je na pol zataknil kravato s svojimi čudnimi izgovori glede tistega nadomestila. Namreč, njegovo mnenje, da je moralno, da vzameš, kar ti po zakonu pripada se mu bo vrnilo kot bumerang. Če bo predsednik vlade, mu lahko vsak sindikalist, stavkajoči človek pove, da mu naj da samo, kar mu pripada po zakonu.
Janković bo še doživljal hude trenutke, glede njegovih sinov je bil več kakor neprepričljiv, na trenutke pretirano živčen. Že, da so sinovi odrasli, vendar je tule veliko mutnega, nedorečenega. Kot npr. kako bo zagovarjal, kot hipotetično bodoči predsednik valde, naložbe in transakcije v Sloveniji, ko mu sinova poslujeta na Cipru in verjetno še kje.
Pahor,Janša,Žerjav... pa dugo, dugo, nihče.
janša jih poseka kak retorik po celi črti,...
glede ostalih pa man rajši še 4 lejta v vladi levi trojček vred z kahlom kak pa bi vidli v parlamenti vidli samo enoga poslanca iz jankovičeve liste !
Chevapcic Himself
.. publika v studio ni vedno dobrodošel člen .. tisto ploskanje ob skoraj vsaki izrečeni besedi je bilo nadležno .. preveč monkey see, monkey do ..
.. drugače malo pokukal oboje .. mhm, jap, Virant se je malo zafrkno okrog nadomestila, pač ni vedel, kaj naj pove - pač, denar imamo vsi radi, vsi smo hipokriti, je pa fakt, ka kandidat toga nekak nesme preveč javno priznate .. no, pač malo je najebo .. si je 2 leti nazaj mislo, ka v politiko več nede nazaj šau, pa te ga tak nede nišče pejglo zaradi toga ..
JANŠA je daleč daleč najbolj pripravljen kandidat s svojim programom, za njim pride še Virant, ki je daleč za njim, ostali pa niso za vodenje vlade. Program je Janša s svojo ekipo pripravljal že od takrat, ko se je začćelo opozrajanje Pahorja, kaj je potrebno storiti, če ne že prej in Janša bo takoj naslednji dan, ko bo vlada konstituirana začel z delom. Ne pa kot pravi Janković, da še sploh nima kandidatoov za svoje ministre, kaj še da bi imel temljno - hrbtenično odločen program za katerim je potrebno stati.
Janša tokrat si se izkazal in občutek imam, da boš krepko vodil pred drugimi in tako imel možnost postaviti državo na noge! Bravo Janša!
@Tori...pa daj, Jan Vlaj-u mečeš v oči, kako je lahko gledal 2 soočanji, sam pa si v naslednjem stavku napisal, da ti je bilo bolj všeč na RTV....;))) ti si še FENOMEN:))
joj narod, kak ste naivni , vsi vse obečajo , pa fantazirajo , kaj bi bilo potrebno narediti , ne naredijo pa na koncu spet NIČ , JJ pa seveda pameten kot vedno , saj se ve kaj je naredil za vse nas , PREMALO , naj on sam zateguje pas za par lukenj , naši delavski pasovi so na zadnji luknji ali pa pasu niti nimamo več .... novih obrazov pa ne pričakujte , od kje le , a se vam ne zdi da je Slovenija premala za neki velik izbor novih ljudi ...... ajaj ...
Ravnokar prebral na delo.si, da si je soočenje kandidatov na RTV SLO ogledalo 18% ljudi, na POP TV 23%, Kmetijo pa kar 40% ljudi, ki je potekala istočasno.
To je zelo žalosten podatek. Slovenci se od zdaj naprej moramo začeti obnašanti politično aktivno, ker smo se preveč navadili na pasivnost in apolitičnost. In ravno to je dajalo politikom krila, da so z našo državo počeli, kar jim je bila volja.
@betka; se popolnoma strinjam, tisti, ki so dovolj pametni sploh v politiko ne bodo šli.
Na internetu sem pogleda prva dva posnetka (cca. 40 minut) tega soočenja. Tudi anketo na 24ur.com... Janša se je najbolje izkazal pravi anketa. Tudi javnomnenjska mnenja, raziskave so krepko na strani SDS-a.
Po mojem bo Virant padel, Janković pa bo največ tretji. Škoda, da SD ne da v ogenj kakšnega drugega politika na ta soočenja, kajti Pahor je glede svoje retorike, stalnega jokanja glede te reforme (predvsem pokojninske) dobesedno dolgočasen in težko poslušan. Jaz ga po svoje spoštujem, do sedaj se je izkazal, da je pošten, ampak kaj to pomaga, ko v tej državi malodane vsi kradejo, kateri imajo priliko.
Ne vem točno, mislim pa, da je to rekel Janša, prvo rabimo red. In to lahko dosežemo trenutno samo z represalijo, kar so tudi sodišča, tožilstva. Torej kar najhitreje sprejeti najnujnejše zakone in to take, kjer bo možno odvzeti nezakonoto pridobljeno premoženje, take zakone, kateri bodo sodne postopke zelo, zelo skrajšali ipd. Tudi take zakone, kateri bodo takoj kaznovali neplačnike in še kaj. Bilokaj drugega počeli, vse po spet podobno, četudi bomo takoj dosegli popolno zaposlenost.
@truplo, se strinaj. Pahorju je ta odločnost, ki jo zdaj kaže v soočenjih manjkala v teh treh letih, ko je vodil vlado. Malo bi bolj moral bremzat Golobiča in Kresalčko.
Med Pogledi Slovenije in oddajo Pop TV skoraj ni razlik. Slak je (skupaj s Travnom) s Pogledi Slovenije še na RTV SLO prinesel senzacionalistični tip ustvarjanja oddaje. Vse skupaj samo en show. Oblika daleč daleč pred vsebino. Skoraj na ravni oddaje Vroči stol (Vodušek). Ocena obojim: zadostno (2). Odmevi so pa že en drug tip oddaje.
A mislite, da vam bodo TV soočenja prinesla kašne bistvene informacije? Novinarji so del tega istega politikantskega sistema, ki sam razpada. Nikoli ne postavljajo pravih vprašanj, nočejo slišati relevantnih odgovorov, ampak že vnaprej vedo kaj naj bi vprašani odgovoril. Ne zanima jih prava informacija, ampak bombastična površnost. Senzacije. Panika. Groze, kot da rabijo najboljši adrenalinski rush. Poročajo, kot da smo še zmeraj sredi (osamosvojitvene) vojne. Derejo se v mikrofone, v ozadju pa parlament, pa če to ima kakšno zvezo s prispevkom ali ne. Tako tudi dirjanje po preddverju parlamentra ni (koristno) novinarstvo in tudi slikanice z raznoraznih zasedanj tudi ne.
Kar poglejte malo z distance. Vsak medij ima svojega političnega zvezdnika. Ko ta kihne o njem že poročajo. Bistvene teme nikogar ne zanimajo, sama prikrita reklama, ki se financira tudi iz sklada za medije. Zato pa imamo takšne politike, ki jim je ego večji od sposobnosti in iskrivljeno sliko realnosti.
Ne vem, če je to mogoče oz. bi kakšna televizija upala storiti npr. tole:
Sistematičn obdelala *žaljiva vsebina je bila odstranjena* volilne obljube, točno vse zapisala, kaj je kdo oboljubil. In nato čez pol leta stalno opozarjala določenega politika, stranko... zakaj pa ni obljubljenega! Tako udarno, senzaciolistično... zakaj pa ne?
Ste gledali?
- RTV Slak: Dobro, profesionalno
- POP: Zanič, neprofesionalno