Služba..
Ko ti prijazno razložijo, da je brezveze pošiljati prošnjo, ker je delovno mesto že v naprej zasedeno in da je oglas le zaradi zakona.. :(
Kaj je to? Pa jaz bi samo rada službo, ker imam rada svoj poklic in ga z veseljem opravljam..
Komentarji
Tudi ti bi raje zaposlila nekoga, ki ga poznas, kot nekoga, ki ga ne poznas. Vsaj priblizno ves kaj dobis... Zal...tako pac je.
Je pa res, da vcasih na tak nacin tudi kaj "dobrega" odleti mimo...
Hm.. Ker nimam poznanstev, pa naj kar ostanem doma?
ne ;)
Se trudiš in vztrajaš dalje !
To že, ampak ko je razpis objavljen je že vse zasedeno.. Bom kar morala okoli po Murski hoditi, če kdo kaj rabi.. Mogoče pa najdem kaj, še preden dajo potrebo po delavcih ven v objave..
Če "naivno" poenostavimo:
Glede na izobrazbo in tvoj interes se odločiš, kaj bi rada delala, začneš zbirati reference, napreduješ. Potem pa, ali te kdo kot dober kader zaposli, ali pa se kaj sama ustanoviš.
Je pa v tej enostavnosti veliko kompleksnosti. Problem in pa priložnost obenem pa je tudi lokalno okolje.
Še izda ostane ena dobra opcija in sicer emigracija :)
Mah kakša emigracija. Postani sodobni Robin Hood,
torej kradi bogatim in zadrži zase (ale kak je tau v moderni časaj moderno)
@simona24 prosim povej kera ferma je tou
eh.. škoda omembe..
Tej zakon je prinas rejsan nepotreben...gda ges ščen zaposliti kakšoga nouvoga delavca, pa če glij si ga zaradi specifike dela moren san poiskati v že znanon krogi kandidatov, moren sigdar odnesti še tisto vlogo za potrebo po delavcih na zavod. Pa jih sigdar lepou prosin ka naj ne objavijo prosto delovno mesto glih zaradi takšin nevšečnosti kere je v začetki omejnila simona. Pa nič...jebe se njin ka moren ges te en teden po telefoni, maili in osebno razlagati, ka je mesto že zasedeno pa ka smo objavo za prosto delovno mesto objavili samo zatou ka tak veleva zakon. In dostakrat mi šteri obupani iskalec dela vrže v očij...ka pa te objavljate, če je že v naprej zasedeno....pa nekak nešče razmiti ka je tou nej naša krivda.
simona24...kakšno službo pa iščeš oziroma hočeš in ka si po poklici???
Jutro! Ne iščem nič več.. Znova mi je pomagal nasvet M4LiCk4 - Se trudiš in vztrajaš dalje ! - in uspelo :) Upam, da je beseda HVALA! dovolj, če pa te kdaj srečam v živo, pa se ti še 1x zahvalim kot se spodobi.. Lep dan vsem!
Cestitke! ;)
Dosta nas je takših ka iščemo službo pa se nan tau dogaja kak simoni...Čestitan če ti resno uspelo po zaslugi te objave tu :)
BRAVO simona24! Viš ka se da!
Saj gnes den brez vztrajnosti tak nikan ne prideš, sploj pa nej v teh časaj! Zaj pa samo lepo pridno služi ka nas te na pico 1× povabiš;)
Lp!
ja itak :) samo da spoznam to lepo mesto - se še iščem :) lp
Si ti dexter prepričan, da je treba še vedno dajat objavo na zavod? Meni so namreč rekli, da ni več obvezno, če ne iščeš res koga, če že imaš izbranega.
Januara in marca gda san ges urejo papejre za nouve in stare delavce je bilo še potrebno.
"Si ti dexter prepričan, da je treba še vedno dajat objavo na zavod? Meni so namreč rekli, da ni več obvezno, če ne iščeš res koga, če že imaš izbranega."
Včeraj je sodelavka zvala na zavod, ker je trenutno na neki delovni preizkušnji 1 mesec in jo bo podjetje redno zaposlilo, pa ji je rekla na zavodu, da bo potrebno vseeno dat javno objavo na zavod, da iščejo zaposlenega. Potem pa se pojavlja že znana zgodba. 100 ljudi bo klicalo in vsakemu bo potrebno reči, da je kandidat že izbran.
Če se zaposli delavca za določen čas, do treh mesecev, ni potrebno objavljati na zavodu. Kar pa je nad 3 mesece, pa je po zakonu potrebno, le v prijavi se odkljuka, da ne želite posredovanja zavoda, ker če tega ni, zavod obvesti vse prijavljene brezposelne osebe, ki ustrezajo pogojem, o vašem razpisu in v tem primeru se vam jih lahko res ogromno prijavi.
Kak san že napijso, ges vedno odkljukan in še ekstra posebej prosin naj se ne objavi....pa še vedno dobivan prošnje za zaposlitev. Neven ge te tej lidje dobijo informacijo ka mij kao iščemo delavce??? Se mi zdi ka mi je enkrat ena ženska tan povejdala gda san se buno glede toga, ka če kao ges odkljukan ka se ne posreduje zadeva iskalcen zaposlitve oni vseeno nekak morejo objaviti prousto delovno mesto...edijno ka ne napravijo je tou ka ne posredujejo direktno iskalcem. Mogouče san nej kaj dobro razmo...ali meni sigdar prijde bar 15 lidij gda vložin tou potrebno po delavcaj brez da bi dovolo posredovanje informacij zavodi.
ti napraviš vse dobro, tuj zavod, edino to je, ka oni morejo objaviti pri njih na oglasni deski, to pa morejo po zakoni...in tisti lidje, keri so brezposelni, itak znajo, kdo se objavlajo oglasi in te tan vidijo objavo, te pa dajo vlogo...tomi se pa nemreš ogniti in to je seveda dodatno delo za nas, keri vloge sprejemamo, pa jim moramo tuj odgovarjati. Žal tok je.
Ella --
Po zakonu vsako prosto delovno mesto (razen izjeme npr. zaposlitev za manj kot 3 mesece, manadžerski mandat, podaljšanje pog. o zaposlitvi že zaposlenemu delavcu za določen čas..) moraš javno objaviti, ker drugače ne moreš urediti zdravstvenega zavarovanja za novega zaposlenega.
To, da se pa ljudje potem prijavljajo na delovno mesto kljub temu, da tam piše, da je kandidat že izbran, pa ni nič slabega. Ko podjetja iščejo nove zaposlene, ponavadi pobrskajo po že obstoječih vlogah.
@dexter objavijo pa vseeno tukaj, tudi če ti izbereš ne-objavo: http://www.ess.gov.si/slo/Iskanje-dela/PDWeb/PD/PD.ASP
Ko ti prijazno razložijo, da je brezveze pošiljati prošnjo, ker je delovno mesto že v naprej zasedeno in da je oglas le zaradi zakona.. :(
Kaj je to? Pa jaz bi samo rada službo, ker imam rada svoj poklic in ga z veseljem opravljam..