Skrajno neprimerna oglaševalska akcija by Mercator
Torej. Danes sem v Lj zasledil oglaševalsko akcijo, ki jo izvaja "najboljši sosed". Glede na trenutno finančno situacijo večine prebivalstva se mi zdi le ta nemoralna, zgrešena, lahko bi rekli tudi žaljiva... Prvovrsten dokaz kako enostavno je razvrednotiti pomen darila, v namene pridobivanja praznične finančne pogače...
Komentarji
uh :S
Ma delno majo prav. Večina staršov nema pojma, ka bi si najstniki dejansko želeli, pa ne mislen s ten dragih stvari ampak nite pocejne.
To se strinjan, ampak se to da na dosti lepši način predstaviti javnosti... Je pa poanta darila nej ka dobiš nekaj ka si želiš (seveda je fajn, če dobiš neka ka si želiš... s toga tudi famozni "seznami" za božička itd..) ampak samo dejstvo ka se te nešče spomni z darilon. Dejstvo je, ka so želje otrok dostikrat nemogoče, oz njin se zdijo čist realne, staršon pa nažalost nej... Kak reklamni slogan uporabiti izjavo ka de najstnik zaproso za posvojitev, je pa malo too much..
Drago Balajc
Se strinjam, da je milo rečeno, slogan neposrečen. Toda, ali me je presenetil? Kje pa! Trgovci so, ko gre za prodajo, brez skrupulov, vedno bolj brez nekih moralnih zadržkov in tudi brez dobrega okusa. Posebno Mercator ima bedne reklame - se spomnite tiste na TV, ko kupci pojejo neko bedno besedilo na neki bedni hrvaški komad?
Reklama ki bi naj vplivala na čustva staršev, psihološka reklama!
Fingerling se popolnoma strinjam z tabo, vendar v kapitalizmu ni morale.
Mercator ma najjače reklame!
Evo, namen reklame je bil dosežen.... guči se o njoj in o Mercator-i. Bravo!
Slogan je konkretno zgrešene. Ampak slaba reklama je dobra reklama, ker se o njej guči in te je v ton primere šokerala.
stari v biznisi nega čustev pa kolegof. tu so samo pejnezi, stroški pa dobiček. dokeč te samo potrošniki toga pač nete razmili.
sicer pa poglednite kakši ste potrošniki. kelko je takših primerov ka je v hoferi trgovka krijva ker se nekomi pokvari bormašina za 9,99 eur.
pravi potrošnik je tisti ka pozna postopek in zna ka išče. ges si ne predstavlan kak recimo nešče like upokojenci pa totalni nevedneži npr. babe idejo kupit neka tehničnoga npr. avto televizijo računalnik. nemren si predstavlati ka bi mlato po nekšon trgovci zatou ka mi je povedo točno tou ka mi more povedati samo moja kratka pamet toga ne razmi ampak mi vseeno na prodajnon mesti sproducejra lepi nasmešek in pretvarjanje ka mi je vse jasno.
reklami nič ne fali. izvirna je pa še provocejra.
Že ka me je reklama šokejrala, ampak dvomin ka so dosegli svoj namen... Namreč v zadnjih 3 letih san dejasnko nej nič kupo v Mercatori in dvomin ka mo po toj reklami spremeno to navado...
Apropos bormašini v hoferi... Dokleč jo uporabljaš v skladu z navodili, ter pod predpisanimi pogoji, seveda ka boš reklamejro zadevo če crkne, tudi če je koštala 10 €, pa je vsakomi jasno ka to nemre delati... Oglaševana je bila kak delujoča bormašina, in ti si to kujpo... (znan ka je banalen primer, navezujen se na dupontov post..)
Glede čustev pa kolegof itd.. Vse to mi je jasno, izpostavlan samo to, ka se eni ne poslužujejo takšnih prijemov, pa so zato nej nič menje uspešni. Znamka kot Mercator je nej znan kot priljubljena znamka kontroverznih, kere bi takšna reklama hudomušno opomnila.. Dvomin ka do stare babice kda čakajo na trolo, tak veselo pa analitično sprejele to reklamo.
V skrajnon primeri zemimo (opet banalni primer, :) malo esktremen), ka kupiš dejansko diteti kartico za 40 €, pa dobi kolega vekšo za 80€ pa si zato froc želi posvojitev :)? V ZDA bi že tak tožili ka čuda...
Sramota,kelko se je mercator že pa podražo!Menej samo neka zanima,ka ma mercator takšoga ka bi si deca ali pa odrasli najbole tan želeli?Lego kocke?cenejše so v mileri!Darilne torbice z parfumi?Cenejše so v DM in v tuši skoro 40%.Vaze?Vaze so dost cenejše v merkurji pa lepše.Mogoče nakit?Nakita nimajo,pa še v zlatarnah je večja izbira.Mogoče kaj za oblečt?Raje se v MB odpeljem pa si kupim nekaj kvalitetnega.Neven,niti ne razmim,ges osebno nemam želj,ka bi mi nešče maj nujno neka kujpo v mercatori,ka znan ka mercator nema darilnih idej!Vačik pa bi raje denar,ki so ga namenili za te jumbo plakate,cene znižali,ne pa da gromozanske marže pobirajo!Mercatorjevo nizko trajno mleko je za malenkost cenejše od pomurskoga.Pa daj,sploj j enj telko vrejdno.Raje iden v tuš pa kujpim prekmursko trajno mlejko.
pa nejsi ti edini potrošnik. man občutek ka se je tebe ta reklama bole doteknola kak drujgih. tu se nejde za posameznika ampak za maso potrošnikov. dokeč mi dosegamo dober rezultat prodaje je vseeno če je tou one-off trade potrošnik ali pa lojalne stranke.
tou je čisti halo efekt. ti v merkator ne odiš zato ti ide na živce reklama kera jin je po tvojon mnenji nej preveč uspela. tou je tak kak či se meni tvoja firma fotoaparatov ne dopadne si tij avtomatsko drek od človeka za menej. seveda davlen samo primer.
z bormašino si mej tuj nej razmo. delavka v hoferi nema nič s ten. nej z delovanjonn pa nej z reklamacijskimi postopki. njena dužnost je napuniti police, sprazniti skladišče, blokejrati na blagajni pa delati po internih operativnih navodilih nadrejenih. v obiji tuj delajo čisti laiki za gradbeništvo, strojništvo, lesarsko, vrtnarstvo pa tak dale. ampak ges tou znan in se zanašan na svoje pridobleno znanje in izkušnje. en dedi de pa pač na vse pretege vztrajo kakšen more trgovec biti. po drugi strani kda pa prijde do pravih meštrov keri se razmijo v biznis pa opet palamudi ka un tou čez eno voro nuca tij pa znaš je za tou storitev potrebnih npr. 10 vor dela.
či je tou tak kak tij praviš ka deca tekmujejo z darili te nemo nikoli najšli konca. namesto kartic lejko en dobi mobitel za 50 eur en pa računalnik za 2k eur. delanje takših razlik nemre spremeniti nobena ponudba ali oglaševanje.
Freestayler.... Primerjo san cene vseh večjih trgovcov in prišo do zaključka, ka se meni osebno(glede na artikle ka jih kupuvlen) v mercatori najbole splača keš trošiti. Tudi Tuš je ugoden. Je rejsan ka majo ene stvari predrage, samo za mene, ka ščen kupiti vse na enon mesti, tak najbole ide skoz... Je pa tude odvisno ka kupuvleš. Či nabavlaš samo najbole ugodne znamke je pa stvar verjetno drugačna. Hofer lidl euro spin...tomi pa enostavno ne zavupan.. Saki naj ide kama njemi paše, pa ge njemi najbokše skoz ide.
Ka se špara tiče, pa tan nebi trošo pejnez, pa čigli bi najfalejši bili. Rajši Cocta kak Coca Cola:D
Za MILE82 Ja je pa resno rrazlika baje,pa tuj v katalogaj se vidijo cejne,naprimer ti za en izdelek piše kakša je cejna v marketi in kelko je cenejše v hipermarketi.Tou maš prav ka se ide zaradi preživetja.Je pa govor o darilaj.Mislin,ka si ne želiš ka bi doubo bon za 20 evrov,ka ti nebi blou drujgoga kak pa si meso,pa kruj kujpiti,nevem kako darilo bi to bilo.Sam pa je res draga kozmetika,pijača,pa še marsikaj.glih zadnjič san glejdo vodice po britju od oldspiaca in v DM je za 3 evre cenejše,pa britvvice pa pena za britje.Privarčeval san ziher 9 evrov.Lejko pa se san ideš prepripračat,pa primerjaš cejne.
Meni je kvečjemu zabavna.
V prekmurji mercator nejde, to je resno ampak v ljubljani... Mercator je edini keri ma kak tu vijdin vsaj eno trgovino v radiji 1km. Pa to nej male kak v kakšon doliči ali pa trdkovi, ampak preci velke trgovine ge dobiš vse. Zdaj pa je tu dilema, boš kupo mlejko v mercatori do keroga boš šo 5min max, ali boš pa šou v špar pa se vozo 1 vro pa dobo 20% falej.
@Dupont: No tej aspekt glede prodajalke san pozabo omeniti. Vrvlen ge ka je ona nej nič kriva, samo kakšne so realne šanse ka v hoferi prideš do kakšne odgovorne osebe? Pač se obrneš na tistoga keri ti je odau škart robo, on pa naj to rešavle dale. Na računi ki ga izda ta blagajničarka piše Hofer d.o.o (oz pač ka koli je..) tak ka po eni strani predstavla trgovino. Če tij kupiš blago kero je nej ispravno, je nej tvoja naloga ka boš lejto od enga šefa oddelka do drujgoga, ampak pač enostavno daš nazaj ta ge si zeu, pa pričakuješ ka se zadeva v čim krajšon roki rejši... Pač tak kak blago pride po najkrajši poti od blagajničarke do tebe, pričakuvleš tudi ka ga daš nazaj, oni se pa naj z ten trgajo... Saj pa majo službo za reklamacije pa so plačani za to...
vidin ka slabo poznaš to. z reklamacijami se lejko trgovina ukvarja samo v zakonsko določenon roki po nakupu (8 dni na prodajnon mesti oz. 15 dni če kupiš po neti). trgovec nema z vračilon v garancijskon roki zaradi okvare nič. v najboukšon primeri de trgovina to poslala dobavitelji/servisi. v primeri hofer/lidl ti dajo kontakt servisa pa njemi račun pokažeš in to z njimi urejaš.
v glavnon skrenola sva totalno. dejstvo pa je ka bi potrošnik rad mel pravice kere njemi sploh ne pripadajo. čustva pa v trži menjavi ne špilajo nobene vloge. tebi se ne zdi fer ka so izdelki dragi ali tebi pač neustrezni in te ne briga če ma tisti svetovalec tudi osebne probleme.
vsekakor pa kupec največkrat pričakuje ka je za vsemi policami horda serviserov, keri popravlajo vse. halo, tou je nej specializejrani ponudnik... tou ti je samo hipermarket ge je point ka potrošljivo robo čimprlej prodaš. ovak boš mogo pokvarjene jogurte ta metati ali pa tik pred rokon odati kakši šoli za malice po pol cene.
Vrvli mi ka dobro poznan zadevo z Hoferon ker san že ene 8 stvari vrno še isti den nakupa, ker so iz škatle nej delale. Pa tudi znan ka moreš iti do servisera, kar je totalen nonsens. Če trgovina odavle izdelek naj za njin stoji, pa ga, če je ne delujoči/pokvarjeni pač popravi oz. zamenja. Na konci san ge lejto od hofera do servisera do hofera pa še enkrat do servisera keri je te pametno ugotovo, ka ja, aparat ne dela... In so mi dali novoga, keri, na presenečenje, pa neje delo. In te so se končno zmislili pa mi vrnili keš...
Kar se pa tiče odprtja teme, me je dotična reklama pač zbodla, pa me zanima vašo mnenje :).. Kratko malo mi je vseeno če što kaj kujpi v mercatori oz ge koli..
Dupont, ne ven keri zakon si ti prešto. V Zakoni o varstvu potrošnikov namreč v 37. členi med drügin piše tüdi:
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti
prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
– odpravi napako na blagu ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.
V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.
Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
Tou zna sakši bautaš, keri je trgovsko šoulo končo – drügo je, ka njemi njegovi šefi tupijo.
Na žalost premalo lidi pozna tej pravice, pa ji tak pomali šetajo.
Verjetno je v zakoni še kaj tüj o oglaševanji, samo se mi ne da šteti.
meni je super in mislin, ka nikoga ne užali, razen če se sikejraš za to, ka mogoče koga užali. vse kul.
Se pridružujem mnenju, da je reklama dosegla svoj namen. Družba se spreminja in nekatere vrednote pač prehitevajo ostale. Če je to pozitivno ali ne pa bo pokazal čas.
Reklama je dosegla svoj namen. Odločitev posameznika pa je ali bo zagrabil za finto in nasedel reklami ali pa ne.
Torej. Danes sem v Lj zasledil oglaševalsko akcijo, ki jo izvaja "najboljši sosed". Glede na trenutno finančno situacijo večine prebivalstva se mi zdi le ta nemoralna, zgrešena, lahko bi rekli tudi žaljiva... Prvovrsten dokaz kako enostavno je razvrednotiti pomen darila, v namene pridobivanja praznične finančne pogače...