Si mobil - prenos podatkov

|

Zdravo!
Gnes san neka preverjala prenos podatkov na "Moj Simobil" pa mi piše ka man prenosa 18 Mb. Te san pa začala vse prenose (v ton mesci, pač do 10.1.2012) seštevati pa san seštela 770 Mb. Zaenkrat fala bogi, nejsan še nika prekoračila (3gb +101 mb ali kelko je že šenki) ali redno san živčna ka tak zavajajo. Zanimivo je tudi to, ka san v enkrat med 6-9. januaron prenesla 1 aplikacijo + bluzila po Fb gledala videje na Youtubi, pa mi za tiste dneve nika ne piše ka bi kaj prenašala... Gnes isto, kda san prenesla pomoje enih 4 aplikacij, vmes san ene tuj brisala...
To temo odperan bole zato, ka pazite malo na prenose, ka je en moj kolega z enoga dneva na drugi den dobo 514 eur računa (prejšnji den 54 eur). Cenik za prekoračene prenose = 0,005 EUR/Kb...
Kakše so kaj vaše izkušnje s ten?

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Kaja Kuhar

Zdravo!
Gnes san neka preverjala prenos podatkov na "Moj Simobil" pa mi piše ka man prenosa 18 Mb. Te san pa začala vse prenose (v ton mesci, pač do 10.1.2012) seštevati pa san seštela 770 Mb. Zaenkrat fala bogi, nejsan še nika prekoračila (3gb +101 mb ali kelko je že šenki) ali redno san živčna ka tak zavajajo. Zanimivo je tudi to, ka san v enkrat med 6-9. januaron prenesla 1 aplikacijo + bluzila po Fb gledala videje na Youtubi, pa mi za tiste dneve nika ne piše ka bi kaj prenašala... Gnes isto, kda san prenesla pomoje enih 4 aplikacij, vmes san ene tuj brisala...
To temo odperan bole zato, ka pazite malo na prenose, ka je en moj kolega z enoga dneva na drugi den dobo 514 eur računa (prejšnji den 54 eur). Cenik za prekoračene prenose = 0,005 EUR/Kb...
Kakše so kaj vaše izkušnje s ten?

ge san prvi mesec tude dosta mogo plačati zaradi prenosa podatkov. sedaj se pa vežen še samo na wi-fi, man mobilne internet izkloplene.
man pa problem z MMSe, ker se vedno ko hočem viditi sliko prijavite na mobilne internet, ker drugače ne gre. ma što kako rešitev?

Spy

Serif,  to je pa nej kriv operater pač pa mobilni telefon keroga maš. Androida maš nej? :)

lendavcan

Če še mogoče ne veste ... tudi če gledate video na youtubi, je to prenos podatkov ... :)

Spy znan ka san ge krijv, samo praven ka man mobilne internet zatau izkloplene, ka se več to ne dogaja. Androida man ja

Daddy Cool

Ne razumem koja vam je to fora. Kupite si pameten (dragi) telefon, te si pa izklaplate prenos podatkov. To je isto kot če bi si kupili dober avto pa izklaplali klimo, ker s klimo žre več bencina.
Če pa mislite ka vas operater nategavle pa ga enostavno menjajte. Na mobiteli ne poznan nikoga ka bi mel težave.

Spy

No saj to je pri androidi takša redjno bedna ''fora'', ka moreš vklopiti prenost podatkov ka leko sprejemaš/oddajaš MMS...

Profile picture for user Kiri Tadej Kirinčič

Zato ker MMS pac deluje na podlagi prenosa podatkov. Ce bi rad na vsak nacin izklopil prenos podatkov, pa ohranil MMS-je, bi se to najverjetneje dalo tak, da v nastavitvah za omrezje APN za mobilni internet vneses narobe (das eno crko recimo zraven), pri APN za MMS pa pustis pravilne podatke. Mobilni internet ti vec ne bi smel delati, MMSji pa bi morali se naprej.

saj pa pameten telefon dela tudi na wi-fi. se prave če san doma povezani na brezžično omrežje pa v službe, neven zakoj bi te plačeval za mobilni prenos podatkov.
probo mo ge zaj tou nastavitev če de šlo, sicer se pa zaj te telko prijaven na mobilni prenos podatkov, ka datoteko downloadan.

Methos Methoss

Meni nikoli ni bilo jasno, da si nekateri kupujejo drage smartphone, potem pa nimajo podatkovnega interneta zakuplljenega :)
Čar smartphonea je da vsepovsod imas dosegljiv internet, tudi v avtu med vožnjo :))) Wifi pa seveda uporabljaš doma, v službi, itd...

Kaja Kuhar

Wifi uporablan, ge man šanso, ge je pa nega pa je nega. Vače pa man zadosta prenosa podatkov 3gb + 201mb, samo pač pravin, ka je to en velki bullshit, kda mi piše ka man prenosa podatkov 19 mb, te pa zoven na Simobil pa pravijo ka man 1 gb pa še neka... In te pravin, naj neka naredijo, ka nedo zavajali pa pravi, ka sta nekšiva 2 števca, pa sakši svoje šte, ali krneki ka sploj nejsan razmila (pomoje niti ona sama) pa pač ka majo elektronskoga škrata. San pravla, ka je fora te informativne porabe, če dela napačno... Pa je pravla, ka ona nemre nika napraviti, naj sama seštevan prenose na računi ali pa jih skoz zoven... 

BuLsHiT

saj ce mas androida si neksen counter gor deni. watchdog ali kaj podobnoga pa ti sproti stej kelko nucas 

Kaja Kuhar

Saj to san si gli gnes inštalerala, druge nega. Fala vsen ;)

Profile picture for user BB Branko Boldižar

Saj pa do nedavnoga na mobiteli nejsi mogo poglednoti porabe prejk wifi-ja, samo prejk mobitel povezave...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet