Sangria

|

Torej, rabim en dober recept sangrie; najboljše iz kakih preverjenih virov, prakse :) na netu imaš vse in svašta + vsaki je drugačen. Torej, rabim eno hudo!;)

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
talicc

Torej, rabim en dober recept sangrie; najboljše iz kakih preverjenih virov, prakse :) na netu imaš vse in svašta + vsaki je drugačen. Torej, rabim eno hudo!;)

Mihy

Lahko ti dam recept iz moje prakse, a ne vem če boš zadovoljen:
greš v trgovino: leva, desna, leva, desna... in kupiš flašo (polno) na kateri piše sangria. Daš v hladilnik za dan, dva, potem zmerno konzumiraš v prijetni družbi.
Tako, pa si poleg "sve in svašta" dobil še moj recept.

talicc

Sory, ampak tu ni glih špasa:) in sprašujem za recept. Ampak, hvala na odgovoru.

Mihy

Saj se mi je zdelo, da ne boš zadovoljen. :)

Petra Verzel

Tako delam jaz sangrio:
narežem eno limono, eno pomarančo in eno limeto (prej olupi!!!). To posipam z žlico rjavega sladkorja in prelijem z mini flaško brandyja. Nato pustim nekaj časa, da se marinira. Vsaj 2 urci, če mora it hitro :)
Potem marinirane koščke prelijem s pol litra refoška ali merlota ter pol litra vode. Not zmečem še narezane nektarine in belo (kupljeno) grozdje. Sladkam po okusu. Najbolje je, če stvar en dan v hladilniku stoji. Da se okusi malo pomešajo.
Če rabiš več, pač povečaš količine, razmerja pa pusti ista.

To je meni najljubša sangria, upam da bo tudi tebi všeč ;)

marko markič

Prava španska sangria iz Andaluzije (preizkušeno v Andaluziji):
-rdeče vino, suho ali polsuho, se pravi pri nas na voljo refošk ali merlot
-narezane pomaranče, kar dosti jih lahko daš, če hošeš da je bolj sladka
pomaranče daš v vino, steptaš oz. premešaš s kuhalnico da spustijo sok, če hočeš bolj močno dodaš kak beli rum.
To je to. Preprosto in najboljše. V pravi sangriji ni nobenega drugega sadja.

talicc

Glih je padla odločitev! Smo kupili domači refošk, dodamo pomaranče in grozdje, sladkorček, pa še kaki rumček..te pa mo vidli kak bo:) Malo mo eksperimentirali!
Hvala vsem in lep pozdrav

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet