Radarska slika in čas prikaza, ter zamik .

|

Na tej sliki je lepo prikazan čas ogleda slike in čas UTC.@buldog pa prosim za tvojo razlago koliko je potem ob 16 ,20  min zamika?

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
čriček

Na tej sliki je lepo prikazan čas ogleda slike in čas UTC.@buldog pa prosim za tvojo razlago koliko je potem ob 16 ,20  min zamika?

Marko Kepe

K časi UTC moreš v SLO prišteti v poletnon časi +2h, v zimskon pa +1, da dobiš local time (LT)..
Na zgornji sliki pa imaš napisano tak LT kak tudi UTC, tak ka nega zamika, oz. je načeloma 8 minut, kakor se dajejo tudi radarske slike online.

Profile picture for user buldog Drago Balajc

No čriček, maš pa kratek spomin, pogledni si malo nazaj V živo ka si napijso. Ka se ne bi preveč mantro san ti skopejro:
RADARSKA je z 2 urnim zamikon- 2010-08-03 16:36:01

Šlo je zato, da so bili z napačno trditvijo nekateri zavedeni (miic, m4licka...), ki so rejsan mislili ka gledajo radarsko sliko z dveurnim zamikom. Lp

Aha in še odgovor apchiju (šele zdaj san vido, ka me nika sprašuje). Na tej radarski sliki (zgleda ka je tou z meteo.si) je vse jasno. Nekateri gledamo to sliko na arsojevi strani, tam pa je naveden le univerzalni čas -  UTC in moraš prištevati 2 uri. Kar pomeni: radarske slike niso z dveurnim zamikom!

čriček

Če je datum pogleda na sliko ob 16, 20 min, in je zadnji rezultat ob14,20 min , je to zamik nazaj ali plus?

Bravo čriček, končno si skapejro. Lepo, ka si dal mojo trditev z velikimi črkami. Tako je prav, trditev je popolnoma pravilna. Zdaj pa prešti tou, če se ti ljubi:
Mi imamo srednjeevropski čas (CET), ki je eno uro pred UTC (torej UTC+1ura). Ker pa imamo poletni čas (še dodatna + ura); do konca oktobra dodajamo k UTC dve uri (UTC+2). Radarske slike na svetu so v UTC času, ker je tako mogoča primerjava slik in se točno ve, kdaj je bila določena slika posneta. Si predstavljaš, da dobiš na mizo npr. 20 radarskih slik na katerih so navedeni le lokalni časi, ti pa moraš narediti analizo vremenskega dogajanja ob določeni uri?
In še: UTC je v osnovi zahodnoevropski čas, ker se pač naslanja na grinviški poldnevnik (nulti poldnevnik). Vendar mu tudi npr. Angleži morajo zdaj dodajati eno uro, zaradi poletnega računanja časa.
Zato vsem, ki gledate radarske slike: ni dveurnih zamikov.

roxio

buldog ima prav ,čriček mogoče nisi razumel  drugače pa obema hvala ...jaz imam na namizju programček ki odlično deluje imenuje se VREMENKO ...prikaže vse od temperature do radarske slike v živo tako da mi ni potrebno listati po spletu ....vremenka lahko prenesete  TUKAJ  vremenko.veverica.si/download.asp

I OWN YOUR MOM

Ge kda san na začetki gledo animacijo, mi je tuj čudno deloval te čas, samo kda san 2x premislo, san hitro skapčo ka kak koli že mogoče zgleda ka je mogoče nej ažurno, to pri glavni meteorološki službi pač nejje mogoče in je vra pri takši agenciji in ob leti 2010 ziher prava, takka ... zdrav razum tudi mogoče že zadostuje. 

Abbey Dawn

Dodal bi še, da je na spletni strani lepo napisano to okoli UTC časa. Če idete pod radarska slika padavin, je spodaj napisano tou:

Vremenski radar na Lisci pri Sevnici sproti meri padavine nad Slovenijo in njeno bližnjo okolico. Slika prikazuje razporeditev in jakost padavin, izmerjenih vsakih 10 minut. Čas meritve je podan v univerzalnem koordiniranem času UTC; ustrezni uradni čas v Sloveniji je za eno uro (pozimi) oziroma za dve uri (poleti) večji. Jakost padavin je predstavljena s štirimi razredi: šibka (LOW), zmerna (MED), močna (HGH) in ekstremna (EXT) z možno točo.

Te pa lejko kliknete na animacija, tan pa na žalost nič ne piše spodaj. In ja slike so ažurne in majo tan do 10 minut zamika maksimalno.

čriček

Se opravičujem, ker sem trdil drugače, seveda sem bil tudi sam zaveden  tako da so mi vsa pojasnila z vaše strani, dragi uporabniki, dobrodošla, ostalim pa se vljudno opravičujem.

Ma, nejde se zato što ma praf, pa što nej. Glavno ka smo razrešili nesporazume okoli časa. Lp

Andreja

Eh no Čriček
Zaj je bar vsem jasno, ka dejansko pomenijo te UTC.ji, UXY ... (kakorkoli že). Še Buldog je verjetno kaj novoga izvedel (je tak nej? Jee ).

Seveda; všeč pa mi je tudi gornja čričkova animacija. Ge jih samo pobira?

čriček

Čebelice, čebelice, -- vse se najde če se šče.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet