Pregnan iz občinskega poslopja občine Tišina

|

Dne 03.o9 2010 sem poklical po telefonu direktorico uprave občina Tišina s prošnjo da mi izroči zahtevane dokumente ,katerega zahtevek sem poslal priporočeno po pošti in odgovora nisem dobil.Odgovor direktorice je bil  da jih nemorem dobiti ter seveda že privzeti aroganten odgovor " z vami se nimam kaj pogovarjati" ter seveda  prekinjena telefonska zveza.Odločil sem se da grem na občino po pojasnilo in morebitne dokumente kjer pa sem doživel šok in hladen tuš.
Dokumentov mi niso hoteli izročiti in so se sklicevali (Klavdija Šadel Jug) da so mi že vse poslali.

Dokumenti se nanašajo na izgradnjo moje ograje ,ki mi je bila odstranjena ob rekonstrukciji ceste (brez kakršnegakoli pisnega dovoljenja ali pregleda predhodnega stanja), in mi jo je  občina dolžna  postaviti nazaj oziroma izgraditi drugo ali postaviti v prvotno stanje.
Podrobnoasti tega nebom pisal ker je dolga zgodba nanaša se pa na sestanek o katerem sem bil obveščen , ne pa tudi vabljen.Zahteval sem samo zapisnik sestanka ter specifikacijo stroškov del in materiala moje ograje ( več bo objavljeno v medijih).

Ker sem vztrajal pri svojem da hočem dokumente do katerih sem upravičen in da nebom šel brez njih domov je 2-3 krat  Klavdija šadel - Jug zagrozila s policijo če se ne odstranim iz prostorov občine.(njen odnos je bil po moji oceni kot da sem na zasebnem zemljišču)
Po mojih večkratnih prošnjah sem  dobil le odgovor "neboste jih dobili" Zaprosil sem naj mi da pismeni odgovor zakaj nemorem dobiti in tudi tu je bil odgovor "neboste ga dobili".Zakaj ne - nevem.
Nikogar nisem ogrožal,grozil niti vpil kot ste vi name Klavdija Šadel - Jug , Prišel sem samo po tisto za kar sem vas prosil.
No že po nekaj trenutkih je bilo naročeno zaposlenemu Jureš Drago  da pokliče policijo ,kar je tudi storil in podal celo napačni opis češ da razgrajam.
Ob vsem tem lahko pripomnim še to da je moje prošnje spremljal župan občine ,ki je v enem trenutku hotel poseči v pogovor vendar sem mu naznanil da govorim z direktorico saj sem se z njo pogovarjal tudi o vseh ostalih stvareh.
Zapisnik se sicer ne ujema z dogajanjem  NISEM NE RAZGRAJAL IN NISEM VSTOPIL V PISARNO omenjene osebe .
Policist me je obiskal tudi na domu kjer mi je izročil zapisnik ter plačilni nalog za 41,73€ oziroma 20,86€, pri postopku z menoj na mestu samem in doma je bil korekten in profesionalen.
Sprašujem se ali sem smet te občine ? Ali lahko kar tako kdor se jim ne dopade ali zahteva svoje pokličejo policijo?

Spoštovana gospoda!

V protest ,ker po človeškem in zdravem razumu nemorem do svojih dokumentov in ker ste me pregnali iz poslopja občine Tišina sem pripravljen tudi na gladovno stavko katere datum bom objavil v parih dneh dokler se mi NE VRNE OGRAJA ki je bila moja last .

JUREŠ DRAGO :
Kaj je za vas beseda razgrajanje ?  Če človek pride po dokumente ,ki mu pripadajo, in za njih prosi vi pa pokličete policijo ker vam to reče gospa direktorica?

KLAVDIJA ŠADL-JUG :
Kako lahko brez slabe vesti rečete ,da sem bil v vaši pisarni v katero nisem vstopil- (že iz razloga ,da me še česa ne obtožite)namreč bil sem na hodniku kar so prisotni tudi videli.Zaloputnila ste mi vrata pred nosom , nato sem kulturno potrkal na vrata in prosil za dokumente.
Se vam ne zdi da bi moral jaz biti tisti ,ki bi poklical policijo zaradi vašega kričanja name ?

Franci Vidovič
Murski Črnci 16

Prepis policijskega zapisnika :

Dne 03.o9 2010  ob 08:15 uri je VIDOVIČ FRANC v prostorih občine Tišina kršil določila 3. odstavka , 22 člena ZRJM-1 stem:

-da se je brez razloga zadrževal v prostorih samoupravne lokalne skupnosti in jih na opozorilo pristojnih oseb ni zapustil.

Dne o3.09 2010 ob 08:23 je po telefonu poklical JUREŠ DRAGO iz občine Tišina kateri je naznanil , da je v prostore občine Tišina prišla oseba  katera razgraja in se kljub opozorilu noče odstraniti.Takoj zatem smo odšli na kraj kjer je bilo ugotovljeno naslednje :

Dne 03.09 2010 okrog 08:15 ure je prišel v prostore občine Tišina VIDOVIČ FRANC z namenom , da dvigne zapisnik iz sestanka investitorja ,nadzornega in izvajalca del glede izgradnje ograje ob njegovi parceliv M.Črncih.S stranidirektorice uprave občina Tišina mu je bilo pojasnjeno da mu je bila že vsa dokumentacija kakor tudi izjava poslana po pošti na dom vendar do današnjega dne ni vrnil podpisane izjavein tako omenjene dokumentacije nebo dobil.VIDOVIČ je vseeno vztrajal in vstopil v pisarno direktorice in se kljub njenemu opozorilu ni odstranil.Ker se VIDOVIČ kljub opozorilu ni odstranil je bilo s strani tamkaj zaposlenega JUREŠA poklicano na policijo.V tem času je VIDOVIČ prostore pisarne zapustil in počakal na prihod policije na hodniku občine Tišina.
Vrazgovoru je VIDOVIČ povedal, da zahteva zgoraj navedeno dokumentacijo ,vendar pa mu je le ta noče izročiti.

Priča Klavdija Šadl-Jug občinska direktorica uprave občina Tišina

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Franci V

Dne 03.o9 2010 sem poklical po telefonu direktorico uprave občina Tišina s prošnjo da mi izroči zahtevane dokumente ,katerega zahtevek sem poslal priporočeno po pošti in odgovora nisem dobil.Odgovor direktorice je bil  da jih nemorem dobiti ter seveda že privzeti aroganten odgovor " z vami se nimam kaj pogovarjati" ter seveda  prekinjena telefonska zveza.Odločil sem se da grem na občino po pojasnilo in morebitne dokumente kjer pa sem doživel šok in hladen tuš.
Dokumentov mi niso hoteli izročiti in so se sklicevali (Klavdija Šadel Jug) da so mi že vse poslali.

Dokumenti se nanašajo na izgradnjo moje ograje ,ki mi je bila odstranjena ob rekonstrukciji ceste (brez kakršnegakoli pisnega dovoljenja ali pregleda predhodnega stanja), in mi jo je  občina dolžna  postaviti nazaj oziroma izgraditi drugo ali postaviti v prvotno stanje.
Podrobnoasti tega nebom pisal ker je dolga zgodba nanaša se pa na sestanek o katerem sem bil obveščen , ne pa tudi vabljen.Zahteval sem samo zapisnik sestanka ter specifikacijo stroškov del in materiala moje ograje ( več bo objavljeno v medijih).

Ker sem vztrajal pri svojem da hočem dokumente do katerih sem upravičen in da nebom šel brez njih domov je 2-3 krat  Klavdija šadel - Jug zagrozila s policijo če se ne odstranim iz prostorov občine.(njen odnos je bil po moji oceni kot da sem na zasebnem zemljišču)
Po mojih večkratnih prošnjah sem  dobil le odgovor "neboste jih dobili" Zaprosil sem naj mi da pismeni odgovor zakaj nemorem dobiti in tudi tu je bil odgovor "neboste ga dobili".Zakaj ne - nevem.
Nikogar nisem ogrožal,grozil niti vpil kot ste vi name Klavdija Šadel - Jug , Prišel sem samo po tisto za kar sem vas prosil.
No že po nekaj trenutkih je bilo naročeno zaposlenemu Jureš Drago  da pokliče policijo ,kar je tudi storil in podal celo napačni opis češ da razgrajam.
Ob vsem tem lahko pripomnim še to da je moje prošnje spremljal župan občine ,ki je v enem trenutku hotel poseči v pogovor vendar sem mu naznanil da govorim z direktorico saj sem se z njo pogovarjal tudi o vseh ostalih stvareh.
Zapisnik se sicer ne ujema z dogajanjem  NISEM NE RAZGRAJAL IN NISEM VSTOPIL V PISARNO omenjene osebe .
Policist me je obiskal tudi na domu kjer mi je izročil zapisnik ter plačilni nalog za 41,73€ oziroma 20,86€, pri postopku z menoj na mestu samem in doma je bil korekten in profesionalen.
Sprašujem se ali sem smet te občine ? Ali lahko kar tako kdor se jim ne dopade ali zahteva svoje pokličejo policijo?

Spoštovana gospoda!

V protest ,ker po človeškem in zdravem razumu nemorem do svojih dokumentov in ker ste me pregnali iz poslopja občine Tišina sem pripravljen tudi na gladovno stavko katere datum bom objavil v parih dneh dokler se mi NE VRNE OGRAJA ki je bila moja last .

JUREŠ DRAGO :
Kaj je za vas beseda razgrajanje ?  Če človek pride po dokumente ,ki mu pripadajo, in za njih prosi vi pa pokličete policijo ker vam to reče gospa direktorica?

KLAVDIJA ŠADL-JUG :
Kako lahko brez slabe vesti rečete ,da sem bil v vaši pisarni v katero nisem vstopil- (že iz razloga ,da me še česa ne obtožite)namreč bil sem na hodniku kar so prisotni tudi videli.Zaloputnila ste mi vrata pred nosom , nato sem kulturno potrkal na vrata in prosil za dokumente.
Se vam ne zdi da bi moral jaz biti tisti ,ki bi poklical policijo zaradi vašega kričanja name ?

Franci Vidovič
Murski Črnci 16

Prepis policijskega zapisnika :

Dne 03.o9 2010  ob 08:15 uri je VIDOVIČ FRANC v prostorih občine Tišina kršil določila 3. odstavka , 22 člena ZRJM-1 stem:

-da se je brez razloga zadrževal v prostorih samoupravne lokalne skupnosti in jih na opozorilo pristojnih oseb ni zapustil.

Dne o3.09 2010 ob 08:23 je po telefonu poklical JUREŠ DRAGO iz občine Tišina kateri je naznanil , da je v prostore občine Tišina prišla oseba  katera razgraja in se kljub opozorilu noče odstraniti.Takoj zatem smo odšli na kraj kjer je bilo ugotovljeno naslednje :

Dne 03.09 2010 okrog 08:15 ure je prišel v prostore občine Tišina VIDOVIČ FRANC z namenom , da dvigne zapisnik iz sestanka investitorja ,nadzornega in izvajalca del glede izgradnje ograje ob njegovi parceliv M.Črncih.S stranidirektorice uprave občina Tišina mu je bilo pojasnjeno da mu je bila že vsa dokumentacija kakor tudi izjava poslana po pošti na dom vendar do današnjega dne ni vrnil podpisane izjavein tako omenjene dokumentacije nebo dobil.VIDOVIČ je vseeno vztrajal in vstopil v pisarno direktorice in se kljub njenemu opozorilu ni odstranil.Ker se VIDOVIČ kljub opozorilu ni odstranil je bilo s strani tamkaj zaposlenega JUREŠA poklicano na policijo.V tem času je VIDOVIČ prostore pisarne zapustil in počakal na prihod policije na hodniku občine Tišina.
Vrazgovoru je VIDOVIČ povedal, da zahteva zgoraj navedeno dokumentacijo ,vendar pa mu je le ta noče izročiti.

Priča Klavdija Šadl-Jug občinska direktorica uprave občina Tišina

lendavcan

V tej Tišini so sami problemi :S Na tvojem mestu bi lepo sprožil pravni postopek zoper občino, pa vsakega tega po vrsti vključno z občino stožil, ob enem pa stožil zaradi porušene ograje, brez opozorila in papirjev. Po tem bi obnovil ograjo in nanjo napisal: "Z vašim denarjem sem postavil ograjo" ;)

Upam da uspešno rešiš :) Poročaj ;)

pajo

Zanimiva, pa tudi boleča zadeva.
Torej si dobil neke papirje v podpis. Ker si zahteval (predvidevam) neka dodatna pojasnila so te odslovili najprej po telefonu, nato pa še osebno.
Verjetno obstajajo neki postopki, pravila, kako se ljudje na takšnih položajih obnašajo do stranke. No če vsaj kaj drugega ne, vsaj bonton.
Kolikor sem uspel razbrati iz tvojega pisanja, torej nisi deležen, oziroma ne moreš dobiti niti zapisnika sestanka, ki se je odvijal brez tvoje prisotnosti. Če se je odvijal sestanek okoli tvoje ograje, mislim ka maš tudi pravico do zapisnika. Isto tak mislin, ka maš pravico izvedeti za vrednost nadomestne ograje. Ali pa delajo na pamet in nemajo zahtevane dokumentacije.
Po drugi strani, pa so ti "nastavili nož na vrat". Če ne boš podpisal tistega papirja, je zgodba za njih končana.
Vrag je, ka si dobo plačilni nalog ti.

Vesna Dolšak

V tej občini očitno delajo več ali manj "prosto po Prešernu". Že par krat sem zasledila zanimive stvari o njihovem delu. Po moje bi moral dobit tiste papirje in morali bi ti ograjo postaviti nazaj ali pa izplačati odškodnino za podrto ograjo.
Kot pravi že predhodni komentator, bontona očitno ne poznajo. Tudi ostalih kodeksov o obnašanju javnih uslužbencev ne. Če bi krave s pašnika spustili v občinsko stavbo, bi se mogoče obnašale lepše kot tale gospa in gospod, ki ju omenjaš v svojem pisanju.
Vsak ima nekoga nad sabo. Tudi občinski organi. Svetujem ti, da se nad delom občinskih uslužbencev pritožiš lepo po vrsti, kakor je treba. Čeprav sem prepričana, da ne bo nič kaj dosti zaleglo. Imel boš pa papirje za naprej. Vse zahtevaj pisno v bodoče. Vsaj to.
Moje mnenje je, da bi to občino morali pošteno "prerešetati" in podrobno pregledati njihovo delo, poleg tega pa zamenjati vse ljudi, ki niso sposobni delati z ljudmi. Ironija pa je, da bo tisti, ki je najbolj "zaslužen" za stanje, kakršno je, ponovno zasedel svoj stolček. Za to se zahvali "vestnim" občanom, ki ga bodo tja postavili - če ga bodo - najbrž.
Kar se tiče prijave na policijo, da razgrajaš in ne želiš zapustiti občinskih prostorov pa le to: po moje bi se moral policist prepričat, ali je prijava resnična. Konec koncev je bila dokaz le beseda  onih dveh "občinarjev" proti tvoji, dokazov pa ni bilo. Če bi razgrajal, potem  bi morale ostati kakšne sledi: kričanje, ki se ga sliši na cesto, razbiti stoli, razmetani in raztrgani papirji ... najmanj to. To je za mene razgrajanje. Če nihče spodaj na cesti ni slišal tvojega kričanja, loputanja vrat, lomljenja inventarja ... potem si le zahteval svoje papirje in če je to po novem razgrajanje - hvala lepa za take organe upravljana.

Franci V

Nočem prati umazanega perila preko medijev ampak ti ljudje te enostavno v to prisilijo s svojim obnašanjem ,pristopom in sprenevedanjem do občanov.Dejstvo je da če bi imeli tisto kar sem zahteval bi mi dali ker ni razloga zakaj mi nebi mogli dati.
Nisem prvi primer ,ki mu je bilo zagroženo s policijo sam vem za še vsaj en primer .
Tudi to kar piše v zapisniku da sem bil v občinski upravi brez razloga je kratkomalo smešno .Po ZUP- u sem šel po pojasnila ker mi je direktorica odložila slušalko in ni hotela govoriti z menoj se pravi sem šel z razlogom v občinsko stavbo.
Res hvala vam na občini za takšno obnašanje do človeka oziroma svojega občana.
Mislil sem da sem  naredil dobro s tem ko sem ponudil del svoje zasebne lastnine v zamenjavo za to da bi se otroci ,starejši in tudi mi ostali vozili varno po kolesarski stezi (ali hodili po pešpoti)za katero sem tudi odstopil zemljišče v zamenjavo.
To mi je v poduk da nesmeš biti dober oziroma s temi ljudmi moraš delati vse na papirju  še boljša in najboljša varianta pa je ne imeti posla z njimi.No tudi to verjetno ne pomaga saj tudi priporočena pošiljka ne zaleže za dvig dokumentov ki te zanimajo.
Redko pišem ampak to sem napisal z namenom da še kdo ne nasede na lepe besede teh ljudi in predno stopite po kakšne papirje vprašajte če imajo namen poklicati policijo  da tudi vi ne dobite plačilnega naloga zaradi "razgrajanja"  in vstopa  v pisarno (čeprav nisem na hodniku opazil objekta ki bi bil pisarni podoben).

S spoštovanjem  F.V

seblogger

Ne zavedajo se, ka so oni samo servis občanon in da so oni tam zaradi občanov in ne obratno. Na srečo je servis zamenljivi na 4 leta. Če je seveda vse to res in če majo ti ljudje zaupanje, de se pokazalo na volitvah. Vem pa osebno za en podoben primer arogantnega obnašanja na tej isti občini. Šlo je za mojega kolega, ki je v tej občini nameraval graditi hišo. Seveda se je zapletlo z občino in dokumentacijo, kako se je končalo pa ne vem.

Franci V

Pozabil sem dodati še nekaj:  na mojem dvorišču ste vedno dobrodošli in ne bojte se nebom klical policije če boste zahtevali kakršnakoli pojasnila !

mae123

Spoštovani g. Franci V!
Ko zadnje čase prebiam portal sobotainfo, si postavljam res veliko vprašanj! Tudi sam sem bil velikokrat tarča javnega zasmehovanja in žalitev od ljudi, ki so od mene starejši, pametnejši in mogoče tudi "lepši"!
("hey dečko", "ti nemaš pojma od pojmof", "tak si kak čaren peter",...)
Skrb vzbujajoče je dejstvo, da je tudi občinska upava prišla na takšen nivo komuniciranja z občani!Nekdo ne zaveda ali pa se ne želi zavedati, da je občinska uprava javni servis občanov  in da občinska uprava ni sama sebi v namen.
Domnevam, da se je potem zadnje čase močno povečalo število obiskov organov pregona v naši občinski stavbi. Za takšno stanje, pa bi se nekdo moral vprašati, kaj je narobe?! Kajti dobivam občutek, da sploh več ne bo mogoče prestopiti praga občinske stavbe, brez plačilnega naloga za kršenja JRM (kaj šele, da bi potrkal na vrata občinskih veljakov).
Žalostna zgodba... tudi sam sem imel veliko tako žalostnih zgodb - mogoče še bolj žalostne!
zakon o lokali samoupravi (celotnega si lahko ogledate:
 http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2005100&stevilka=4347,
izpostavljam pa bistvene dele
ORGANI OBČINE
28. člen

Organi občine so občinski svet, župan in nadzorni odbor.

29. člen
Občinski svet je najvišji organ odločanja o vseh zadevah v okviru pravic in dolžnosti občine.
33. člen
Župan predstavlja in zastopa občino.
Župan predstavlja občinski svet, ga sklicuje in vodi seje občinskega sveta, nima pa pravice glasovanja
32. člen
Nadzorni odbor je najvišji organ nadzora javne porabe v občini. V okviru svoje pristojnosti nadzorni odbor
33.a člen
Občina ima najmanj enega podžupana. Podžupana imenuje izmed članov občinskega sveta župan, ki ga lahko tudi razreši
Podžupan pomaga županu pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz pristojnosti župana, za katere ga župan pooblasti.
OBČINSKA UPRAVA:
49. člen
Občinska uprava opravlja upravne, strokovne, pospeševalne in razvojne naloge ter naloge v zvezi z zagotavljanjem javnih služb iz občinske pristojnosti...

Ja žalostno je , še vreme joče!
Sklep št.:       14 ZA   1 PROTI      
SKLEP SPREJET
Marko Kofjač
Da ne pozabim: Čestitke ob prazniku Občine Tišina

čriček

Želeli ste svojo občino, in jo tudi imate čeprav vam je nebi trebalo, imate župana ki ste ga legitimno izvolili čeprav ste imeli več možnosti, postavlja se vprašanje ,ALI STE DOLŽNI TRPETI ŽUPANA in njegovo občinsko upravo čeprav z njegovim delom niste zadovoljni? ali ste pomislili na to možnost da župana lahko tudi odstavite?Smatran da se nekateri ne zavedate da imate tudi svoje pravice, in ne samo svoje dolžnosti, tudi samo gibanje po prostorih občine je do neke mere omejeno , vendar če te prepovedi niso jasno določene , v katerih prostorih, vam gibanja ne morejo omejiti , seveda če ste na občini z namenom urejanja določenih zadev.Kaj vam je storiti, odstavite župana in bo mir.

Vesna Dolšak

Franci V, tudi jaz poznam en tak - podoben primer, ampak njega ni blo treba s policijo odstranit iz občinske stavbe, je ubral drugačno taktiko. Zato je pa županov ljubljenček - beri: njegova nočna mora in tudi dnevna. Hahaha.
Kar pravi čriček, točno tak je. Če tisti, ki ste jih vi tja postavili, ne delajo tako, kot bi morali in tisto, za kar so plačani, potem jih je treba odstaviti. Ampak očitno imajo nekateri imenovani v tej temi, še vedno precej svojih simpatizerjev in priliznjencev v svoji občini, zato se še držijo tam teh svojih stolčkov in strah me je, da bodo ponovno potrjeni, ker ljudje smo pač taki strahopetci, da si ne upamo ukrepat, kadar je treba. Nekateri, da ne bo pomote. Še vedno, žal, večina. Vsi ostali pa glave dol in raje vsak svoj piskrček pristavi, kot bi pa "barabine" začopatil in jih vrgel ven. Kamor spadajo.
Župan in ostala "fickova banda" tam gor na občini, vsi ti so "servis" za občane, čeprav se tega ne zavedajo. Kot pravi čriček, ste jih izvolili sami, postavili tja, da vas zdaj maltretirajo in delajo v svoj prid, namesto v prid obične in občanov. Kako dolgo jih boste še gledali? Koliko ima vaša občina takih strahopetcev, ki raje sklonijo glavo in "trpijo"???
Čriček, to. da so hoteli svojo občino, še ne pomeni, da lahko zdaj tisti, od naroda izvoljeni "občinarji" pometajo s folkom.

mae123

Glede na to, da je govora o odstopu župana, bi podal samo en člen zakona o lokalni samoupravi, da bomo vedeli,kako in kdaj župan sploh odstopi!!
In pesneto težko je kaj takšnega izvesti, ker lovke so dolge...Vprašaj koga, ki se je z tako zadevo mogoče že soočal.
Postopki se zavlečejo v neskončnost, poleg tega pa ima skoraj vsak župan svojega plačanega pravnika...Na prste ene roke ne vem, če bi naštel, da je župan odstopil. Ampak to je sistem RS…
Bodo pa volitve, in občani bodo povedali svoje, kar je lepša pot...
37.a člen
Članu občinskega sveta, županu in podžupanu preneha mandat:
– če izgubi volilno pravico,
– če postane trajno nezmožen za opravljanje funkcije,
– če je s pravnomočno sodbo obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šest mesecev,
– če v treh mesecih po potrditvi mandata ne preneha opravljati dejavnosti, ki ni združljiva s funkcijo člana občinskega sveta, župana in podžupana, (Opomba: glej odločbo Ustavnega sodišča RS, št. U-I-39/95 – Uradni list RS, št. 68/98.)
– če nastopi funkcijo ali začne opravljati dejavnost, ki ni združljiva s funkcijo člana občinskega sveta, župana in podžupana,
– če nastopi funkcijo ali začne opravljati delo oziroma če v enem mesecu po potrditvi mandata ne preneha opravljati funkcije ali dela v občinski, oziroma državni upravi, ki na podlagi določb 37.b člena tega zakona ni združljiva, oziroma ni združljivo s funkcijo člana občinskega sveta, župana in podžupana,
– če odstopi.
Članu občinskega sveta, županu in podžupanu preneha mandat z dnem, ko občinski svet ugotovi, da so nastali razlogi za prenehanje mandata iz prejšnjega odstavka. Zoper ugotovitev občinskega sveta lahko član občinskega sveta, župan in podžupan, ki mu je prenehal mandat, v osmih dneh od prejema sklepa vloži tožbo na upravno sodišče, ki o njej odloči v 30 dneh. O morebitni pritožbi odloči vrhovno sodišče v 30 dneh.Postopki za nadomestitev člana občinskega sveta, izvolitev novega župana ali imenovanje podžupana se lahko začno po preteku roka za vložitev tožbe, če tožba ni bila vložena, po preteku roka za vložitev pritožbe zoper odločitev upravnega sodišča, če pritožba ni bila vložena, oziroma po pravnomočni odločitvi sodišča.
Sklep št.:2       14 ZA   1 PROTI      
SKLEP SPREJET
Marko Kofjač

čriček

AnaLiza@---Pravilno ,vse kar si navedla, pravilno.Tudi to da ne smejo pometati z njimi, ja pa saj vendar se dajo zato ker so strahopetci in neuki, seveda ne vsi, ampak župan je takšen tip človeka ki mu ni para daleč okrog, vse kar on zakomandira tako mora biti in tako je. Občani so Občina , župan je samo izvršna zakonodajna oblast ki mora delati v prid OBČANOM  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vi občani Tišine se morate pobuntati mu zapredi županski urad in ga skinoti z položaja.Ne da bi koga napeljeval ampak občani Tišine so tisti kateri predstavljajo občino , župan je sitna riba ker je samo eden in proti večini je nemočen , torej občani ga morate vrčti z županskega stolčka , on sam ne bo odšel.

čriček

, župan je samo izvršna oblast ki mora delati v prid OBČANOM ---Popravek.

mae123

Občinski svet – zakonodajna veja oblasti                                                     
Župan – izvršilna veja oblasti

Občinski SVET
 ( pove, kaj mora župan izvšiti) – sprejme se sklep

Župan
(mora sklep izvršiti) – ali pa tudi ne

Nadzorni odbor
Nadzoruje delo župana in OS

Ja, včasih še tega ne razume niti župan niti podžupan, kaj šele občinski svet
 velikokrat se zgodi

Župan
Sam sebi pove, kaj mora izvršiti z »svojimi« sklepi

Občinski SVET
Dvigne roke 1. PROTI 14 ZA

Nadzorni odbor
Nadzoruje delo OS

Sklep št.: 3      14 ZA   1 PROTI      
SKLEP SPREJET
Marko Kofjač

Profile picture for user BB Branko Boldižar

Gede kazni oz. ovadbe:

Čisto enostavno pozoveš policijo pa prijaviš ka so te ozmerjali z grdimi besedami - lahko za isti dogodek pa morejo oni dobiti položnico mislin ka 125/250€. Na njihovem listeku boš pa samo ti kot priča...

Vesna Dolšak

Krajani imajo takega župana, kot si ga zaslužijo. Tudi mi ga imamo. Ampak jaz ga nisem volila. :)
Čriček, tak je to, če župan pogrunta, da ima take ljudi v svetu in odboru, da jih lahko mota, kakor se njemu zdi.
Kdo je že rekel, da smo en narod hlapcev?

roxio

Iskreno povedano ----> nimam besed---- sram me je ,da živim v moji deželi ob Muri med takšnimi ljudmi  ,sram me je ,ker nemorem prijateljem povedati pri nas je vse vredu, sram me je ko pomislim , da je majhen človek brez osnovne pravice ,sram me je  brati in gledati ko mora človek svoje grenke izkušnje opisovati tako  , da jih vidijo še drugi , sram me je , da srečujem takšne ljudi v svojem vsakdanjem življenju.

fuj in fej bi rekel ciciban

BuLsHiT

te pa spizdi ze ednok stec ce ti tak slabo ide tu... 

Damjan Bohar

Zakon bilao včera na čukaj!!!Dobro fešto napravijo, pizdo dobro tao ta občina zriktala!!! :D :D :D

PipMaster

Malo san preleto forum pa vidin ka se dosta lidij pritožuje čez občino Tišina. Vejpa so pred nami volitve pa mate vse možnosti ka Poredoša vržete z funkcije. Mislin ka mate polek njega še dva kandidata. Če ste ga prenašali skoraj 8 let te te še tej mesec pa malo zdržali.
Kak drugo bi pa povedo, ka tudi svetnike zbirajte bole previdno. G. K. če se ne motim ste vi med njimi.  Vrvlen pa van ka je na takšnoj maloj občini težko kaj narediti če trijftale lujde ne vej za koj se ide pa njin je glavno ka dobijo sejnine. Vuplen ka te se na naslednjih volitvah odločili bolje in do se stvari na občini Tišina uredile.
Drugače pa jaz pravin.

"POLITIKI SO KAK PLENICE, MENJUJTE JIH POGOSTO, SAJ SO VEDNO POLNI DREKA"

LP PipMaster,
zdaj se pa iden naprej ukvarjat z pipi, pa pistin politiko

pajo

@PipMaster
G.K. med občinskimi svetniki ne obstaja

PipMaster

G. je bil z veliko ker je bil na začetku stavka, mišljen pa je kot gospod Kof...

Mofo!

Brez G. Kofjača bi bil ta OS zelo siromašen.
On je med ono prvo četrtino, ki ve zakaj gre, zato pa se ga potihem želijo znebiti ... . Poleg tega, da je lep in mlad, zna tudi kaj povedati. In pozna Zakon o lokalni samoupravi, ...

Sparta

Mofo ti gučiš komedije redne:D:D:D:D To ka si napiso je vic dneva:Doz. kakšoga dneva, vic leta 2010

pajo

@Sparta
Pa nej na pamet. Če se nej z naše občine, bole teško znaš. Predstavljaj si, ka bi izklopo zvok kda gučita župan, podžupan, direktorca pa če mogoče kakši gost. Se bojim, ka bi prišlo do 90% nemega filma.

mae123

Seveda Sparta, sem za konstruktivne debate in sprejemam tudi tvoje komedije…
»En te pljuva, drug te hvali, vsepovsod je tako!«
 Sklep št.4: »en te pljuva, drug te hvali« //Prosim z dvigom rok potrdite sklep če velja?//
ZA 1 PROTI 14
Marko Kofjač

BlackAdler

eni do se poklali še pred volitvami... Očitno so volitve filter šteri omogoča sproščanje najnižjih strasti, ki jih inače folk vseeno ne bi javno kazo 

mae123

Sem bil tača najnižjih sproščanja najnižjih strasti   In stojim za svojim imenom, ker me ni strah samega sebe, kajšele drugih...

Mofo!

@sparta:
pa mi povej, kdo je po tvoje najboljši svetnik iztekajočega se mandata. Kot kaže si zelo poučen, drugače ne bi mogel za moj post izjaviti, da je vic leta.
Prosim torej za tvoje mnenje.

muffin

čudno, ka se komaj zdaj o ton kak van slabo ide oglašate pred volitvami. volilna kampanja se je že začala, a? samo vupan, ka se zadnji keden pred volitvami ne spokolete :D

jana

Gospod Franci V. iz Murskih Črnec!
Sprijazniti se boste morali s tem, da na občinski upravi Občine Tišina radi grozijo z državno postavo v uniformah. In to zaradi preusmeritve pozornosti iz lastnih napak drugam. Tudi sam sem imel podobne izkušnje.     Najprej so mi pogodbo, ki sem jo podpisal za drugo osebo, tako kot to zahteva zakon o obligacijskih razmerjih zavrnili. S prevaro ali zaradi nepoznavanja zakonov, so dosegli, da sem podpisal drugo osebo,  - kar je kaznivo dejanje! Ko mi je naslovnik pogodbe povedal, da tako podpisane pogodbe ne bo priznal, sem pogodbo vrnil na Občinsko upravo. Povedal sem jim, da je tak podpis pogodbe nezakonit, da naslovnik pogodbe ne bo priznal in jim predlagal odpravo nezakonitosti in rešitev problema. Ta možnost je bila, kot prednostna napisana v členu, ki določa reševanje sporov.  Župan je to možnost odprave nezakonitosti in rešitev problema, ki ga je sam zakuhal, z največjo mero arogance zavrnil- problem naj rešiva med sebojno sama, z naslovnikom pogodbe, meni je pa dodatno zagrozil z kazensko ovadbo. Naslovniku tako ni preostalo druge možnosti, kot da pogodbo razveljavi in jo razglasi za neveljavno (nično). Oba, naslovnik pogodbe in jaz, zdaj že več kot leto in pol čakava. Naslovnik, na odgovor glede na ničnost pogodbe, jaz pa na obisk državne postave v uniformah.

Franci V

Pozdravljeni

Lepo naprošam ljudi ali človeka  kateri  širi ali širijo neresnično informacijo da so me odpeljali s policijskim vozilom izpred poslopja občine Tišina  naj informacije ne širi ali širijo ker to NE DRŽI.  (mislim da se da to tudi preveriti)

Po opravljenem postopku opisa dogodka s policistom  je le tega povabila v notranjost prostorov poslopja občine Tišina gospa direktorica  JAZ SEM PA  PEŠ  in SAM zapustil preddverje občinskega poslopja .

Hvala
Franci Vidovič

čriček

Uradne ure so samo v SREDO, edino takrat se lahko razumejo stari in mladi med sabo  ...

pajo

@jana
Kar se podpisa pogodb s Tišinsko občino tiče, nisi edini ki je nasankal. Res je da so odvetniki dragi, ampak glede na to, da sedaj čakaš pregon in razdor pogodbe, je odvetnik v primerjavi s tem zelo poceni varijanta. Koliko materialne škode, koliko živcev, kolikšna izguba časa,...
Ne poznam zgodbe, niti vsebine pogodbe. Če pogodba kaj velja, mogoče ni slabo da je še notarsko overjena. In notar na takšne "malenkosti",kot je podpis pogodbe v drugem imenu,  skoraj mora opozoriti. Ali?
Glede na zgoraj opisani primer s strani F.V., pa kot kaže bodo morali občani občine Tišina, ko bodo vstopili v občinske prostore, imeti s sabo svojega odvetnika, varnostnika, mogoče pričo,...
ZATO LJUDJE PREVIDNO!!!!

Vesna Dolšak

@pajo
Ne odvetnika, varnostnik in pričo, kij in mesarico najbolje, da maš zraven. :)

gocila

Ka delatee pa sicer sem naštel  zgolj 4 ljudi oziroma pristaše tega, pa še ti so samo z murskih ćrnec,..tak ka se vide ka be tej gospod rad ka mjeme občina naprave zlato ograjo zaj ka njeme takša nej vrede kak je vsen ostale,...vedno se najde negdo ,....vedno,..
pa san zasledil ka de šau gladovno štrajkat,...naj samo ide pa čimprlej javi datum,pa upan ka de pred občino štrajko ka njeme ponoče v šator miše pistimo,...

...vaček pa mamomo v tišene zelo dobrega župana, pa teh par egoističnih veljakof  misle ka do one zaj nekoga očrnile, bolij jih pa tau ka one nemrejo prite za župana ka nemajo podpore,....
naj rajše pošteno dajo svojega kandidata pa pa naj on povej ka de napravo, nej ka se samo pred volitvame glasijo zgolj 3-4 mesece, ovak pa smo sploj nej čule za nje,...
...eni so se bedaki skotile, bedake so, in bedaki ostanejo,...

gocila

Ja pa verjamen ka de dosedanje župan že v prvon kroge dobo gladko večino,....saj tak je nejavna anketa pokazala,...

pajo

@AnaLiza
Mah ti bi bijla idealna. Be belou zanimivo na kupe videte tebe in direktorco.

pucko

tej Poredoš je rejsan pravi samo poštenja pri njem nega

cigel

včeraj  san se pelo skozi  m, črnce pa san vido ka v m.črncaj obstajajo 3 razredni občani. prvi majo novo cesto,drugi staro ka se komaj pelaš po njoj ka je vse zakrpano, tretji, ka je pa najbole žalostno,šteri so plačali velke prispevke občini pa sploj nemajo asfalta.zatau se njin na nove barvne fasade lipau kadij. zdaj njin je naš dober župan dau navoziti, odpadni asfalt,ka je tudi rakotvorno.zatau bi vse črnčare pa druge občane pozvo naj se zamislijo pred volitvami koga do volili,posebej še za svetnike,ka nede tak kak je zdaj v mandati, ka ma župan dvigovalce rok,z izjemo nekaterih posameznikov,ka se njemi vupajo nasproti postaviti.

gocila

Včeraj se se skos pelo,..tij srmak,..zaj komaj se se po dugon čase po 100 lejtaj skos pelo-heheheheheh, mislen ka se rojene za novinara,.....vej do pa volitve pa se odločte kak se ščete, nišče vas ne sile ka volte staroga župana, kak pa vsi vemo se vodne samo murske črnce problom , ka tan pač živej deset kuč drugače mislečih, ka njin še lasten drek smrdij,...pardon na izraze...
Ste gda šli gor po goričkon pobrejgaj kakkše so ceste pa vasij pa vaške zgradbe,....razruvane ,neurejene,zapuščene,....vij pa ka mate nauve asfalt pa dom urejene se bunete bedake,....ge je te tu enakopravnost, što je te tu drugorazredne slovenecc, vij črnčare ka živete v ene najbole urejene občine, dobele ste nauve asfalt pa be lekar rade ka van ga po lufte napravele,ka se pa nekak za ograjo bune ka be rad mel nekše super moderen plaut, na stroške občine, praf je tak ka so ga z občine ven vrgle ge ga sploj notre nebe pusto,....VUPAN KA DE ZAČO GLADOVNO ŠTRAJKATE KA MO SE  MALO SMEJALE Z NJEGA,..

peach

Marsikaj bi se dalo samo če bi lidge volile ta pravo vodstvo....meni se zdi Franc Horvat dober kandidat. Mlade je še, pun elana, pa še za domače kraj be rad marsikaj napravo. Poleg toga pa je že tak dugo v občinskon svejte ka marsikaj zna ka se dogaja, pa ka se je dogajalo. Mogoče je čas ka se en mlajše dokaže na županskon stolčke.

moje mnenje....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet