Poziv k demonstracijam kar v Vestniki!

|

V zagnjoj številki Vestnika si je novinar Andrej Bedek privouščo objaviti nedvoumni pozijv na proutivladne demonstracije. Pa tou kar na prvoj strani, potrdo ga je pa ešče na zgnjoj strani z kao reportažof iz lokalne međimurske instant demonstracije, ge se kao njegov sogovornik pijta, ka pa te mij Slovenci ešče čakamo.
 Razmin, či tou delajo nezadovolneži v pijsmaj bralcof, či tou nešče objavi v blogi ali pa na fejsbuklni, ali, ka si kaj takšnoga lejko privoušči profesionalni novinar, pa tou na "core" stranaj, pa makar nekšoga zakotnoga ruralnoga glasila, tüdi, či je vse vkuper nespretno skrito v kao nekšon komentari, tou je po moje najmenje skrejgano s poklicnof etikof,  verjetno pa že vsebüvle tüdi elemente kazijvoga dejanja hujskaštva ipd. Tü je seveda zatajo ešče najmenje odgovorni urednijk (urednijca).
 Politične usmerjenosti dotičnoga novinara me ne zanijma, niti je tü nej važna moja. Či je že on lejko izrazo svoje čista osebno prepričanje, mo ga tüdi ges:  kak šteč smo z "bračof" Hrvatami z isoga balkanskoga lonca priplavali, mijslin, ka je primerjava med nami pa njimi najmenje neresna, realno gledana pa nerealna. Rejsan je tüdi prinas ogromno korupcije, ali hrvaška bi se komout lejko zvala namesto Croatia tüdi Coruptia.  Živlenski stroški so na Orvačkon višiši kak prinas, plače pa realno za pou menše. Trijfrtale državnoga vodstva je vmejšano v gospodarski kriminal pa v vojne zločijne. Tiste ešče razmin, zakoj demonstrejrajo, či glij ka je povod za demonstracije najprle bil čista nindri indri - v nezadovolstvi vojnih veteranov.
Prinas je stanje slabo, ali nej katastrofalno v primerjavi z ostalimi evropskimi državami. Problem prinas je, ka ščejo eni prikazati naše stanje kak brezupno, hujskajo narod pa ga zovejo na vilice, vse samo z enin namenon - zrüjšiti legalno in od večine izvoljeno vlado in jo nadomestiti z njuvimi političnimi nasprotniki. Kak se lejko eden novinar na prvoj strani nevtralnoga pa apolitičnoga  cajtinga postavi v vlogo "narodnoga buditelja" pa pri ton odkrito podpera "revolucionarne" težnje prevratnikov?
 Pa šče tou: revolucija je že po svojoj definiciji nasilna zadeva. Fejsbuk generacije, šteroj svalivavle adrenalijna pri plejstejšn, iksboks etc. streljačinaj, je nej žmetno nahujskati k pohodi na vilice. Ali, nišče se ne zaveda, ka revolucije nemreš doj vgasnoti, kda se navoliš gejmanja. Si štoj od vas želej razsula v državi? Razmere v Libiji, Egipti &Co kažejo, ka je kunec romantike, zdaj se izstavla račun za fejsbuk usluge. Tüdi Hrvati do ga prle ali sledi doubili...

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Wizeman

V zagnjoj številki Vestnika si je novinar Andrej Bedek privouščo objaviti nedvoumni pozijv na proutivladne demonstracije. Pa tou kar na prvoj strani, potrdo ga je pa ešče na zgnjoj strani z kao reportažof iz lokalne međimurske instant demonstracije, ge se kao njegov sogovornik pijta, ka pa te mij Slovenci ešče čakamo.
 Razmin, či tou delajo nezadovolneži v pijsmaj bralcof, či tou nešče objavi v blogi ali pa na fejsbuklni, ali, ka si kaj takšnoga lejko privoušči profesionalni novinar, pa tou na "core" stranaj, pa makar nekšoga zakotnoga ruralnoga glasila, tüdi, či je vse vkuper nespretno skrito v kao nekšon komentari, tou je po moje najmenje skrejgano s poklicnof etikof,  verjetno pa že vsebüvle tüdi elemente kazijvoga dejanja hujskaštva ipd. Tü je seveda zatajo ešče najmenje odgovorni urednijk (urednijca).
 Politične usmerjenosti dotičnoga novinara me ne zanijma, niti je tü nej važna moja. Či je že on lejko izrazo svoje čista osebno prepričanje, mo ga tüdi ges:  kak šteč smo z "bračof" Hrvatami z isoga balkanskoga lonca priplavali, mijslin, ka je primerjava med nami pa njimi najmenje neresna, realno gledana pa nerealna. Rejsan je tüdi prinas ogromno korupcije, ali hrvaška bi se komout lejko zvala namesto Croatia tüdi Coruptia.  Živlenski stroški so na Orvačkon višiši kak prinas, plače pa realno za pou menše. Trijfrtale državnoga vodstva je vmejšano v gospodarski kriminal pa v vojne zločijne. Tiste ešče razmin, zakoj demonstrejrajo, či glij ka je povod za demonstracije najprle bil čista nindri indri - v nezadovolstvi vojnih veteranov.
Prinas je stanje slabo, ali nej katastrofalno v primerjavi z ostalimi evropskimi državami. Problem prinas je, ka ščejo eni prikazati naše stanje kak brezupno, hujskajo narod pa ga zovejo na vilice, vse samo z enin namenon - zrüjšiti legalno in od večine izvoljeno vlado in jo nadomestiti z njuvimi političnimi nasprotniki. Kak se lejko eden novinar na prvoj strani nevtralnoga pa apolitičnoga  cajtinga postavi v vlogo "narodnoga buditelja" pa pri ton odkrito podpera "revolucionarne" težnje prevratnikov?
 Pa šče tou: revolucija je že po svojoj definiciji nasilna zadeva. Fejsbuk generacije, šteroj svalivavle adrenalijna pri plejstejšn, iksboks etc. streljačinaj, je nej žmetno nahujskati k pohodi na vilice. Ali, nišče se ne zaveda, ka revolucije nemreš doj vgasnoti, kda se navoliš gejmanja. Si štoj od vas želej razsula v državi? Razmere v Libiji, Egipti &Co kažejo, ka je kunec romantike, zdaj se izstavla račun za fejsbuk usluge. Tüdi Hrvati do ga prle ali sledi doubili...

droptovič

wizeman, ti živejš v švici ali sejšelih, ali v oblakaj- s visokin standardon in se ti jebe za vse.
za nick name ti paše bole DEPTHMAN :)

Wizeman

Ha, ešče eden, ka je prepričani, ka de njemi po demonstracijaj standard skočo v oblake...    Nikak man očüjtek, ka se bole jebe tistin, šteri sijlijo v totalen krah.

lokal patriot

Kelko ges znan je omenjeni novinar že bil obsojen na častnem novinarskem razsodišču, taka ka je njegov način pisanja znan. Črna kronika, afere in tračarski naslovi

droptovič

ešče eden ka ma zimsko spanje
ja vajcman pripravi se : meu boš libijski kaos v živo :)
pa naj se narod malo prošeta po ulicaj-rekreacija je koristna-
(revolucijska) pomlad se bliža!!!! :)

Jože JOžič

Mogoče bi bilo dobro narediti krog okrog Trga zmage, pa I. OŠ, po poti nekdanjih krosov pa ustavljanje v par gostilnah, to ni slab scenarij.

igor benkič

wizeman ka ti pa te naj na dugo razlagan pa ti neka tupin brezveze ka tak neboš mnenja spremejno, tak ka  ti tej "ne bluzi" mijslin ka  čista folga

aladar kovac

@wizeman: pohvale, da bereš "zakotno ruralno glasilo"...redko što čita takše medije, tak ka kapo doj. sicer pa, kakorkoli se trüjdin, ne najden hujskanja v komentari A.B..

Franc Tratnjek

Te cajtung čitajo samo stare babice (predvsem osmrtnice), njih pa težko spraviš na proteste :)

In težko tem avtorjem praviš novinar (bar ne po izobrazbi).

Landini

Wizeman se popolnoma strinjam s tabo. Dejstvo je, da nam še njde tak slabo, de nam pa šlo če nedo spreete reforme.
Francc se popolnoma sttrinjam s tabo.

Landini

Poleg tega me prav zanijma, kak mo živeli pod janševov vladavinov. Prejšnjič, smo živeli v blaginji (no, vsaj Janša je), pa smo živele slabo.

Wizeman

Ivek, najležej je fse fkuper sputrejti. Samo ne vijdin, na kakši način lejko tou kumi na ton božon svejti hasni. Razen tistin, šteri do "revolucionarne" množice izkoristili za svoj pohod na oblast. Mij smo svojo revolucijo meli že pred 70 lejtami. Zapoumli si, pojep, z niti enof revolucijof je nej prišla blaginja pa demokracija. Tou obouje lejko prijde samo z evolucijof - človik more prijti do takše stopnje zrelosti, ka nede nüco 50 autojof pa deset kuč, čo lejko naidnouk samo eno nüca. Tou pa nede še bar gezero lejt. Človik je najvekše govedo na zemli. Zatou bojte zadovolni s ten, ka mate, pa fejst vüpajte, ka nede še dosta slabše. Bojna je nej nika tak fesjt zanimijvoga, tou človik že par gezero lejt sigdar znouva gor odi, ali je šče itak nej dokončno gor prišo....
 Landini, se čistak strinjan s tebof.

afsdgsd hdfh

či ščete prijte pa sodelovati na takšeh protestaj, te se prosin pridrujžite na fbje grupi VSTANI SLOVENIJA. tan je toga puno

Wizeman

Nej, neščemo. Mamo kaj čednejšoga za delati, kak pomagati državni prevrat realizejrati.

droptovič

koji glupan! guči v gadafijovon stili. pa kakši prevrat!? omejeni do....

artur

Ka pa, če bi eno igrico napravili na to temo? Tan bi vsi bili neustrašni pa bi se "lajalo" do nezavesti. Te de pa lejko forum redno na to temo šibo kao: "ej 320 san jih strejlo, 8x samo Janšo pa njemi li nova glava zrasla": 
Mi malo starejši ( čitaj zrelejši) pa idemo rajše k Zvezdi ali pa v Diano na pivo, pa tan kakšo na to temo vdarimo. Da mo že malo v dozi mo itak pri politiki pa kurvaj enjali.
Prekmurje republika!

droptovič

bravo artur :) bar eden ka ma bujno domišlijo. prekmurje monarhija

Wizeman

Ha ha ha, što meni glupane tala. Ka pa te tij ščenje znaš od svita? Vej pa ne vejš do pet prešteti, brez ka bi s prstami švinglo. Pa takši do te meni riktali nouvo oblast. Cilou krala, po možnosti sebe..... rejsan de mogo biti kunec svejta

Matjaž Gomboc

Wizeman, znaš što je pisjo prispevek, idi do njega pa njemi to ka misliš v oči povej! Ali njemi pa piši, riši, kaži,...
Glas se zdigavle za budalaštine, tan ge bi ga pa trbelo pa glavo doj. Dobro je Bora Čorba pravo ka smo Slovenci dunajski konjušari. :):):)

Wizeman

Bora Čorba je pravo tüdi, ka "za ideale ginu budale". Tisti, šteri si najbole želej tej demonstracij pa "disordera" v državi, te samo iz ozadja tü pa tan kakšo lansejra, budale se pa gor vužgejo, pa navalijo, brez ka bi štoj pomislo, ka tou fse za sebof potegne. Pojđe, kda se država rasijple, te najprle prijdejo mrhovinari na svoj raču, te pokoupiči, pa te dugo nišče, pa te se zača malo nazaj red delati. Ali tou za razliko od SIM CITYJA fejst dugo ide. Ne ven, zakoj se ćlovik iz zgodovine nika nemre nafčiti. Sigdar znouva se z macolof po koleni kuče, pa krčij :"au, tou bolij..." Revolucija je primitivni način zamenjave svetovne ureditve.

prekmurjerepublika

@Wizeman
Zakoj ti misleš, ka lejko gučijš v imene večijne? Več kak 75% slovenskoga naroda je nezadovolno z gnešnjof politiko. Gvušen san, ka bi teh 75% z veseljon prišlo demonstrejrat. Či si tij med tistih 10% keri se Pahore pa drujgen v rit vličejo pa majo zato pejneze, šče ne pomejni ka nan je fsen tak lejko v živote.
Je pa tüj istina, ka mo mij Prekmurce šče dosta bole bauge od Slovencof, šteri nas        91 lejt samo izkoriščajo, ka je njin ležej.

afsdgsd hdfh

nikši slovenci smo mi nej. Mi smo prekmurci. mi mamo svoj jezik pa svojo kulturo! Od 18.st dale smo pisale knige v našon gezike. mamo jih prek 300, takša zbirka ka so nan jo slovenci ljubosumne. zaj pa nas posiljavlejo z trdo slovenščino po radijaj, časopisaj, še po radije 'prekmurske' voditle govorijo. jeben ti ge takšo državo.
sakše zaveden prekmurec senja o samostojni države in to de enga dneva! najkesnej ob 100letnice!

¤MsMsUnderground

Spy

''nikši slovenci smo mi nej. Mi smo prekmurci.''

Človek brez zamere, samo tebi se kisajo možgani. S takšimi idiotskimi izjavami več ne uletavli. Prekmurci smo nej narod! Ge san Prekmurec, po narodnosti pa SLOVENEC!!! In san ponosen na obej tejvi dejstvi.
Ti si pa leko naprej delaš utvar ka smo Prekmurci drugi narod od Slovencov. Nej, nej smo!!

Wizeman

@prekmurjerepublika

Ge tij vijdiš, ka ges gučin v imeni večijne? Ges se samo zgražan, kak lejko eden novinar v novinarskon članki na prvoj strani cajtinga pozijva lidij k demonstracijan. Se kumi tou vijdi normalno? Sploj je nej pomembno, če san ges za ali prouti tomi, tak tou nejde, pa pika. Novinar ima ka objektivno porouča o dogodkaj, pa jih komentejra.  Nemre pa un zlorabljati svojga priviligejranoga položaja za širjenje lastnoga prepričanja pa za hujskaštvo. nej je članek isto kak pijsma bralcof. Pri pijsmaj bralcof cajtingi po navadi napijšejo, ka komentari ne odražajo prepričanja pa usmeritve cajtinga, za enoga plačanoga novinara pa tou nemrejo napijsati.
 Najbole me je pa še straj toga, ka bi eni z veseljon prišli demonstrejrat. demonstracije so nej nikši veseli dogodek ali party. 90% zagretežof za demonstracije bi radi samo adrenalin. Tak pa tou nede šlo. Na moj račun nej. Šteri se šče zabavati, naj ide v Gardaland.

prekmurjerepublika

Wizeman pogledne svoj komentar:
"Nej, neščemo. Mamo kaj čednejšoga za delati, kak pomagati državni prevrat realizejrati."

kelko ge dobro viden pijše neščemo pa mamo, nej pa neščen...

z Spy-on se pa nikak nebi strinjo. či maš probleme se ne izživlaj nad zavednime prekmurcami

Wizeman

@prekmurjerepublika

Odgouvor se nanaša na prejšnji post : ponudba : "ščete?", odgouvor :" neščemo". Nej san napijso "neščete".  Pač si nej zgrabo dikcije. Sorry.
Pouleg sega pa mijslin, ka tij guči v imeni nekše namišlene večine. Po moje je tou ešče daleč od večine, bole malo večja skupina posameznikov. Na srečo ešče večina itak trejzno premišlavle.

Spy

prekmurjerepublika, tvoja posta ne razmin. Ge si zasledil kakše probleme in izživljanje?

Matjaž Gomboc

Revolucija je na žalost edini način če ščemo mi v ton življenji kaj od toga meti.
Wizeman, če znaš za kakšen boukši način, nas razsvetli. Ges osebno man pun kurac sistema in kvazi demokracije, ge se 90% prebivalstva sikdar ukloni preostalin 10%. Razdeli zdaj teh 10% lidi na pol in dobiš dvej opciji, kerivi se konstantno borita za prevlado in med kerimi na volitvaj mi zbiramo kandidate, njihove seveda.
Kak san že negi pravo ednouk: na volitvaj ne izbiramo med ten če mo jebani v rit ali pa nej. Nego nan na izbiro dajo samo to, z kerin materialon do nas jebali. Na takšno demokracijo se ges poščin in poserjem! E moj dragi Wizeman, tüdi če mo meli brezvladje in kaos, se za večino nas nede nič spremenilo in nemo kaj dosta zgübili. Kvečjemu mo se počütili svobodneje. Tistin 10% bi se pa slabo pisalo...
PEACE!!! ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Il6nx1Cy6_s :):):)

Wizeman

@PrividSlepih
Ja tak je tou na ton svejti. Ešče slabše pa je, či nejdeš na volijtve, pa drüjgo odlouča o ton, s ken do te jebali...
 Ges san te tvoj post prešteu, tij si pa mojoga nej, ge san napijso, ka smo mij svojo revolucijo že meli pred 70 lejtami. Vsi znamo, kak se je izšlo. rejsan, ka nan je te boukše bilou kak zdaj, ali nebi ge ešče idnouk fse od začetka......  Splošno znano dejstvo je, ka revolucija pripela na oblast tiranijo. Dvomin, ka si štoj toga tak fejst želej. Naša demokracija je ešče v puberteti (po domače, zdaj njoj najbole brnij), indri so tou že stare guspe.
 Ka tij znaš o brezvladji pa kaosi? Čistak nikaj, zatou niti san sebi ne vörvleš, ka nemaš kaj zgibiti. Gvüšno 90% popuilacije na zemli živej v slabši razmeraj, kak mij, ali smo še izda nej zadovolni. prejk nouče boukše nemre gratati, lejko pa prejk nouči grata dosta slabše. Takšne svobode si ne želejš, vörvli mi.
 Nika mi povej: Ajda, revolucija, zrušitev vlade in gospodarstva! Kak pa te naprej? Nekak že? Hja, zdaj mamo jasne cilje, pa ne vejmo kak bi jih sprovedli, ka bi jih stihijsko izboukšali..... tou je pravlica za malo deco. Zatou pa - revolucija je izlet v neznano ali po domače z glavouf skouz zijd. Malo premisli o ton, mogouče boš tüdi san prišo do podobni zaklüčkof.   Porüjšiš lejko v sekundi, zijdati pa moreš dugo dugo....!

Matjaž Gomboc

Ges ne poznan države na svejti, kera bi mejla demokracijo. Par skandinavskih se tomi približa, vse ostale pa so daleč fkraj od toga.
Ti pa poven, ka rajši porüšin zid in poglednen ka je na drügi strani, kak pa ka cejli život stojin pred njin, gledan v njega in vüpan ka ga ednouk več nede.
Tak mogoče celo gor pridemo, ka zida ne nücamo! Ges san prepričani, ka več kak 80 % državne uprave in politike lejko komot zamenjamo z računalnikon.
Pa nihče ne podpejra revolucije kak takšne. Samo če boš nekoga vljudno proso, ka naj zapisti udoben fotelj toga nede napravo. Saj pa vidiš v drügih državaj, ge na miljone lidi prosi enoga tipa ka naj odide, pa toga ne napravi.
Peace! ;)

dani04

se strinjam s tebov PrividSlepih
če vsaki malo pogledne zgodovino nazaj pa si razdeli časovna obdobja, te de vido ka je vsakega telko časa prišlo do revolucij,vojn,spopadov....in samo tak se zgodijo spremembe.
je pa tak komi ide dobro toga je straj ka de zgubo vse te dobrine in de ogroženi, bokše začati na novo kak pa nekaj zdraviti, ka nede nikdar ozdravljivo.

Wizeman

@dani04
Pojđe, pravo san, najprle malo premislite (v vse stranij, nej samo v eno), pa te gučte. Rejsan, ka so fse revolucije prinesle spremembe. Zdaj mi pa povej, štera je prinesla spremembo na boukše? Seksualna? Tehnološka? Ove pa vse vglavnon na slabše.
Dokeč je človik pokvarđeni, nede svejt nika dosta boukši. Sikdar de se najšo nišče, šteri de mel željo pa sredstva, ka de nad drüjgimi, brez, ka bi se zavedau, kda njemi je zadosta. Toga niti ena revolucija ne odpravi. Revolucija samo zamenja vladajoučo garnituro. Pa sjebe cejli sistem. Vse pozitivne spremembe se odvijajo same od sebe (evolucija). Či zmejs nebi bilou revolucij, štere pahnejo človeštvo nazaja na prejšnjo stopnjo, bi bilij že daleč

zoe zoe

Kakšno evolucijo konkretno slovenske politike imaš v mislih ? Pahor, golobič, kresal, erjavec, janša, jelinčič in žerjav od teh je radovan še najbližje neki evoluciji v slovenski politiki, nekaj malega smo ga videli delovati za večjo oceno pa rabi čas,.... medtem ko so ostali v slovenski politiki 20 let eni več drugi manj in zdaj te jaz vprašam kdaj se bo izmed omenjenih nebodijih treba več kaj dobrega razvilo ? po mojem mnenju nikoli  in zaradi tega je potrebno rečti koaliciji in opoziciji NE !!!  

Z protesti, ker na volitvah jih nemoremo vreči, zaradi volilnega sistema, katerega imamo ! isto se dogaja na občinski ravni,  ni mi jasno niti mi nikoli nebo zakaj se volijo stranke in ne ljudje, zmagal pa bi tisti ki dobi največ glasov. Je to DEMOKRACIJA ? kot se je že zgoraj nekdo spraševal ? če pa imamo delegirano listo, kjer je izvoljen prvo napisani lokalni veljak ali šefe določene stranke! 

Wizeman

@spss
Ja, saj maš po svoje praf, samo je štous, ka se po revoluciji po navadi zavihtijo na prestol tisti, šteri si lastijo največ zaslug pri toj revoluciji. Tou so pa po navadi takši, šteeri, narod na volitvaj nikdar nebi izvolo, ka so ali preveč militantni, preveč skrajni ali pa preprousto najbole nevarni (gledano po kriminalnoj plati). Tistih, šteri se sami ne odloučijo iti v politiko pa itak nemreš izvoliti. Ostane nan samo, ka od vsej slabi opcij izberemo najmenje slabo. Ali po navadi izberemo tisto, štera je v kampanji najbole agresivna. So tüdi vmesne variante, štere pa po navadi kar spreglednemo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet