Povožene muce - poziv k pazljivosti
Zadnje čase opažam čedalje več povoženih muc po prekmurskih cestah in čedalje več objestnih voznikov, ki stopijo po plinu, ko vidijo kakšno muco ( ježka, kužka itd. ) na cesti.
Ljudje zavedajte se, da so to hišni ljubljenčki, ki nekomu prinašajo veliko veselja ter ljubezni in je izguba lahko zelo boleča.
Če se v naselju upošteva omejitev 50 je zelo težko povoziti žival.
Komentarji
Pa mislim, da nihče tega ne počne iz objestnosti, ampak se ti enostavno pač zgodi. Meni se je zadnjič tudi ena mačka pognala točno pred avto, pa sem vozil še kakšen kilometer pod omejitvijo. Tako da to, da je zelo težko povoziti žival, če voziš po omejitvi, je nakladanje.
Po moje je bolj verjetno to, da se mački gonijo ali kaj podobnega v tem času, pa zato bolj brezglavo letajo po cesti.
Lastniki naj poskrbijo za svoje domače živali, in se ne bo to dogajalo. Ne vem zakaj so skos vse krivi vozniki.... Kaj pa lastniki?
lendavcan
mačka naj man 24vr na den cejlo leto not zaprejtoga?
Dosta je povoženih ježkov, keri so počasni in ti nemre skočiti pred avto in če pelaš po omejitvah lejko staviš.
tako je fico123. Ježke v 99% primeraj povozijo namerno in tisti, keri povozijo ježke namerno povozijo tude mačke namerno. Je možno, da ti maček skoči od strani pod avto in te maček te obleži na bankini. Ka pa tisti mački, keri so povoženi na sredi ceste? So sposobni preskočiti pol ceste in tak presenetiti šofera? malo dvomim... @lendavcan enostavno si je prafte kda mačko povozeš " ja vejpa lastnik je krif, ka nej mel mačko not" boli mene kurac. Če se ti pa ostali s ten tolažite tuj vredi. Ale zeli ste življenje in toga dejstva nika ne spremeni.
Glejte vsi gospodje in gospe. Če maš žival, zanjo skrbi in ji uredi primerno bivališče da ne bo ogrožala sebe ali drugih. Enako velja za pse. Čim je žival izven tvojega dvorišča in se nekaj potepa okoli je to potepuška mačka in jo imajo pravico prevzeti pristojne institucije. Vem za primere ko nekateri prijatelji inn sorodniki nimajo zgolj 1 mačko ampak več... po 5, 6, pa so vse lepo navajene da se gibljejo po svojem dvorišču... Stvar ukvarjanja :)
torej če žival nema po tvojon mnenji primernoga lastnika, keri dobro ne poskrbi za njo se jo lejko povozi? što pa naj pazi na ježke? če nišče ne pazi na njih, se jih pač lejko kole. Nej enkrat je bila na cesti povožena mama z dvema, trejmi mladički... to je čista objestnost. sicer pa keri človek nema telko v glavi in v srci, ka brez problema podera vse ka je živoga na cesti more meti fejst žalostno življenje...
Branko Boldižar
Na žalost se živalice predvsem v paritvenom obdobji onašajo čudno/nevsakdanje...
Zaradi ježeka san si že avto kar fajn zrikto, zaradi drügih pa na žalost tüdi. Tej mujceki ka jih tak branite, gda se bagzivajo ne čüjejo nika -lejko pejpko v nejga vržeš pa nika, se pač kakši vmejs...
Sicer pa če se što za svojoga domačega kosmatinca briga de ga v "kritičnon" obdobji malo na krajše privejzo, ali? ;)
LP, BB
lendavcan gda bos otroka povozo de ti tude fseeno? boš se tolažo ka so starši krijvi. na ceste moreš biti odgovoren. ne praven ka se ne zgodij, samo s takšimi argumentame se direkt smejšen. se gda meu kakšo mačko ale psa? lekar nej!!!
Enostavno, naj se vsak paze na svojo žival tudi jaz imam žival in jo pazim če pa je na cesti pa se lahko zgodi marsikaj in so si ljudje čisto sami krivi. Zapri jo notre ale jo pa paze če je zunaj najbole ka do živale več vrejdne od človeka halllo pa ka je z vame je samo mače
Jaz osebno mislim, da noben ne povozi živali zato, da bi to hotel narediti.Če se pa zgodi, pa se pač zgodi. Nihče ne uživa v tem početju.
Meni se je že zgodilo, da se je maček pognal, ko je videl avto, potem se pa vmes obrnil in probal pobegniti v drugo stran. Seveda točno pod kolesa avtoja.
Nesreče se dogajajo, to nišče ne prave ka se nej. Samo zakoj pa te je telko povoženih ježkov? Keri so niti slučajno nej tak hitri kak mačke?! Nekaj tednov nazaj je bil povoženi ježek pri 3 OŠ v MS med ležečimi policiaji ge je cona 30km/h... Ste resno mnenja ka narod to ne dela namerno?
pizdun neje "samo mače" je živo bitje s karakteron in ljudje, keri majo mačke jih majo radi kak družinske člane. Lejko se zgodi, ka ma narod mačke skos not in mačka enostavno v vudje in hopla na cesto. Mačk se neda strenerati niti nadzerati tak ka nemreš nika razen toga ka jo zapreš v kletko - kar je mučenje živali.
daj ne bluze te pa naj pri tebe spi pa z tvojga krožnika gej,.... ja sebo ga pelaj kama ideš pa je problem rešene kupe se povodec pa ga voze za sebo, pa seveda ka je živo bitje ale je samo mače innnnnnn, betežne lidje ka lejko drugo povejš na mojo parcelo naj ne pride ka se nebe dobro končalo ka be me po dvaure srau
Ne razmin kak lejko što ježka ali kerokoli žival povozi namerno?? Dejansko obstaja takšen folk?? Živali so pač nepredvidljive, ampak pazljivost na cesti je vseeno nej odveč (san dostikrat bremzala in ohranila marsikero mačje, pasje ali ježkovo življenje...)
Nova tragedija na prekmurskih cestah. Včeraj zgodaj zjutraj, okrog 5. ure, je voznica osebnega vozila Renault Clio, ki je vozila izven naselja Bakovci v smeri Murske Sobota, iz do zdaj še neznanega vzroka nenadoma zavila na nasprotni vozni pas, po katerem je v istem trenutku pravilno pripeljalo vozilo Opel Astra, v katerem je bila 4-članska družina. Voznik Opel Astre je močno zaviral, a čelnega trčenja mu ni uspelo preprečiti. Trije potniki v vozilu Opel Astra so umrli na kraju dogodka, ena osebna pa je huje poškodovana in se še vedno bori za življenje v murskosoboški bolnišnici. Voznica Renault Clio jo je odnesla le z lažjimi poškodbami. Gmotne škode je za okrog 15.000€. Cesta Murska Sobota - Bakovci je bila za 3 ure zaprta za ves promet.
Sorry, samo niti ena mačketina ali ježek je nej vreden mojga življenja ali kogarkoli drugoga. Tak da ne dramatizirajte tu z nekšnimi ježeki pa ne ven ka. Normalno je, ka če je možno zbremzaš, se ogneš, probaš preprečiti najhuje, če se le da in če to seveda čas pa razmere na cesti dopuščajo. V nasprotnon pa pač zgaziš. Maček je lejko podobno "butasta" žival kak srna. Čaka, čaka, pa ne vej ali bi leto prek ali ne bi, pa si na pol poti premisli ali pa zadnji čas skoči ipd. Nej ka bi što od vas animal loverov se gda izogibo ježeka pa zaradi toga skočo z avtojon v kakšno drevo ali pa v nasproti vozeče vozilo pa se znajšo v zgoraj izmišljeni novici.
p.s. prlej kak de me što obtožo ka sovražin živali...smo lastniki enoga psa in dveh mačk, v celon življenji in vsej kilometrini ka san jo napravo, san od vseh žvali zaenkrat povozo samo enoga ježeka (pa hkrati verjetno rejšo kakšno človeško življenje).
Ravno za vikend enega podvozil v temi. Preko ceste sta se pognala dva mačka a kaj ko sem videl najprej le prvega in se ga ogibal. Za izogib drugemu (potreben mačkon?) pa na cesti več nisem imel maneverskih možnosti (tema, rahla megla, promet). Jeb** .... Kot prejšnji komentar - življenje bilo katere osebe v avtu je vredno pač več od življenja mačke.
Pa ge je što napiso ka trbej avtoje treti pa klati lidi ka se reši mačje življenje? Bil je poziv k pazljivosti tistin ka vozijo kak norci. Nej pozabiti ka nepazljivi ne kolejo samo živali na cestaj. Na cestaj v kmici so tude pešči pa kolesari in nej malokrat se zgodi ka se zaradi nepazljivosti lidi spokole.
vsi ka se skantajo zaradi mačke ali ježa so si sami krivi. vsi ka majo živali se morejo zavedati ka je riziko tak ali ovak. vsi ka pa mislite ka nej trbej reagejrati in je kao vaše življenje bole pomembno...me zanima kak bi blo pri 90 pred srnov, kera je divja žival s par desetimi kilami in njihovih lastnikov nemrete prevzgajati.
Glede na to kako eni ravnajo s psmi in mačkami doma ali pa celo s tujimi, spomnimo se tistih obešenih mačk v gozdu, me ne preseneča, da nekateri tudi na cesti namenoma to počnejo. Sem pa prepričana, da večina živali, ki umrejo na cesti, umre zaradi tega, ker so se znašle ob nepravem trenutku na nepravem mestu. Tudi jaz sem že povozila nekaj živali, seveda nenamenoma. Dostikrat žal ne moreš storiti ničesar, ker se ti mačkon pred avto zapodi v zadnjem trenutku.
pineaplle..se strinjam, jaz imam 10 let vozniških izkušenj, pa nisem še nobene živali povozil..težave je v objesnosti ljudi, v maloumju in v sovraštvu, ter nedisciplini na cesti. Dejansko pa je veliko psihotov na cesti, ki namenom povozijo živali, iz užitka. Strašansko nizek kulturni in duhovni nivo.
Dobro, se zgodi ka povoziš mačko nenamerno, pač skoči pred avto, ampak te či že skoči, kelko vas je pa takših ka se stavite pa poglednete či je mačka slučajno preživela pa či se njoj da pomagati?
S punco sva na pomlad peljala mimo srne, ki je nepremično ležala ob cesti in sva se odločila, da jo greva pogledat. Ni kaj dosti reagirala, avti so se peljali mimo ona je pa še kar ležala. kličeva center za pomoč, lokalna dežurna vet. postaja ni prevzela primera, nakar nam pošljejo lovca, ki je rahlo pod gasom, hitro ugotovil, da je srna za odstrel. Pa ga vprašam, po čem to sklepa, glede na to, da ni niti kaplje krvi nikjer, ne izpuljene dlake in sklepam, da je avto ni zbil..pa reče oni, da ima ziher jetra hin, čeprav je med vsemi nami štirimi samo on deloval, kot da ima jetra hin..no, nakar ga prepričava, da je ne more kar tako ustrelit in se je odpravil čez cesto k srni, nakar s eje ta dvignila in urno smuknila naprej..nauk te zgodbe? Nimaš živega hurca za poklicat, d abi živalim prišel pomagat na cesto, edino, če bi žival peljal na vet. postajo in še tam potem tebe udarijo po žepu. sramota.
Meni se je letos med kolesarjenjem zgodilo, da sta dve mački naenkrat prileteli na cesto. Ko sta bili na približno polovici druge polovice ceste (torej na 3/4 poti čez cesto), sta me opazili in se kar naenkrat v paniki obrnili nazaj od koder sta prišli. Manjkalo je verjetno kakšnih 10 cm, da ne bi druge povozil.... Moja hitrost je bila cca 30 km/h in že pri tak mali hitrosti v tako kratkem času težko karkoli rešiš. Pri 50 km/h je to še težje....govoriti o obsedenosti, maloumju, sovraštvu in nedisciplini je zato totalno zgrešeno.
Kiri..očitno bistevno več kolesariš, kot pa voziš avto..voziti kolo je eno , sploh, ko imaš 30 km /h v nogah, je to pri avto denimo kakšne 3 toliko..in tako se zavorna pot pri tebi, ali pri prehitrem avtomobilistu, bistveno podaljša..če bi vozil s kolesom 15 na uro, kar je neko normalno povprečje, bi ne bi imel težav z zaviranjem ;)
Verjemi mi, ljudje počno veliko bolnih reči z živalmi, vsak dan sem na cesti in vidim marsi kaj..svak je na isti cesti, po kateri se sam vozim, lani zbil 3 srne v 9 mesecih, jaz v 15 mesecih nobene..danes sem bral , de je en tip pri nas, psičku odrezal jezik sredi gostilne, in ga nato še večkrat zabodel..žal..maloumje, brez obzirnost, konec koncev bolne glave.
jebe see meni še zaj za mačke. narod strada pa mera na ulicaj vi pa đoučete o mački ka krepne zatou ka je zaletejna pa je lidge nejso navadile ka je naj na dvoure.
prej ''če bi tebi povozile diteta''.. mislen ka betežni ste rejsan? ka je tou za argumenta? betek je tou.
v 9 od 10 primeraj je žival povožena nenamerno (povrpečje je še verjetno daleč nad 9). vsak človik rad išče krivce ka lejko na njih pokaže pa zača žalite in izražati svojo zagrenjenost. takšni lidge - močni v anonimnosti, osamljeni v javnosti - so za mene.. no njihovo mnenje za mene en drek vala.
ka je što v zvezi s ten napravo? e nika. tisti keri je tou kak pravite delo, de še dale delo (??), tisti keri pa nej pa nede, verjetno pa de v 20 lejtaj sakše naleto na kakšo mačko, gejža ali pa srno. pa nej te skous iskate krivca in žalite pa bruhate svoje frustracije, zatou ka;
shit happens.
Če voziš po predpidih, bi bistveno manj živali poginilo na cestah..kaj misliš, da ko ljudje umirajo na cesti so pa nesreče namerno povzročene? Malo razmisli, neukost in prav izživljanje frustracij na cestah, ki jo ti drugim očitaš, sta povod do prometnih nesreč. Mislim, takšni, kot si ti ziher divjajo, pa pomisli, da bo lahko namesto živali kdaj na cesti otrok, ti bo vseeno? Sicer pa ja shit happens, ja, bo, ko ti bo ona z avatarja enega poštenega spustila pod nos ;)
takšni kot ti so pijanci.
ge ne ven zakoj nekše predpostavke davleš? lejpi nivo, nemaš kaj. no in vidiš ka je nej namerno povzročeno, takka ne ven KA ŠČEŠ povedate?? ka san meu prav, samo neščeš priznate zatou ka čuteš potrejbo po nasprotovanje in malo premečeš besejde pa misliš ka izpadneš pameten?? tha *žaljiva vsebina je bila odstranjena*?! če bi po predpisih.. SAJ vozijo po predpisih pa zleti mačka. bistveno manj je pavšalno povejdano, ker se mačka pa srna zažene če ideš 30 ali 50, če ide tovornjak ali motor.
za deteta san že pravo - bolani argumenti, bolanega človeka (v glavi).
ajde zaj še pa inouk pokaže na nekoga drugoga in strouse gnojnico pa pokaže ka vse znaš o vsakšome in o vsen.
no zadnje stavek pa pokaže vso tvojo zrelost pa 'pamet'.
Te morem raočarat, alkohola tudi ne pijem ;)
Vsak daje predpostavke, jaz jih dajem utemeljeno, zdaj, če tebi tvoja kratka gorička pamet ne sega dlje od njive in traktorja, ti jaz tu ne morem pomagat..sem ti lepo napisal, svak je lani povozil tri srne, na isti relaciji, kot jo delam jaz vsak dan..jaz nisem povozil nobene..ti zaupam v čem je razlika? Jaz vozim na tistem odseku 50, on vozi 80 - 100..tudi otroka ima v avtu pa vozi enako..kultura, brezbrižnost, maloumje..pa , če se na glavo postaviš..10 let imam vozniški izpit pa nisem povozil nobene živali..seveda se lahko zgodi, da bom kdaj kakšno povozil, absolutno se lahko to zgodi, pravim pa, da, če jih na leto zbiješ 5 - 10, ti nekaj ne štima v glavi, ti si praktičen primerek, tega, brezčutnega človeka in verjemi mi, če ti je vseeno za žival, ti bo vseeno tudi za otroka..podobni kmetavzarski egoti s predelanimi Clioti,Golfi niste samo sebi nevarni ampak širši okolici..naj se gre za ljudi ali živali..kdo pa je kolikor zrel, pa pove tvoj avatar, asociacija na prdenje pa se nanaša še na tvoj nickname..ampak, kdo bi ti zameril, da ne razumeš, če si pa samo zaplankan gorički kmetavz ;)
Konec debate ;)
lp
theused sploj ne ven zakoj se ukvarjaš z fižolčekon. guči ti o "bolani glavi" "zrelosti" itd. Ampak pogledni izbiro njegovoga avatara :) Verjetno je nej star več kak 18 let, če pa je že, pa je na žalost osto v puberteti in ima motnje razvoja... pač hendikiperani človek
ka pa bi se zgodilo če malo dejte prileti za žogo na cesto? bi ga verjetno tudi povozili, ka bog ne daj ka bi bili skoncentrerani na cesto, pa ka se dogaja na cesti, ker ste srmačeki tak zatopleni v to ka te večer kujali ali kakšno torbico trbej nabaviti. na to že kažejo podreti prometni znaki, počujsane varnostne ograje...
man izpit že več let in prevozin še pa še kilometrov tudi po goričkon - pa se mi je še v življenje nej zgodilo, ka bi kakšna žival mrla zaradi mene. pa je bilo še in še in še in še situacij ge bi lejko bilo povoženih živali "ker so pač skočile na cesto" ampak zarade toga ka vozin po predpisaj pa spremljan ka se dogaja na in ob cesti te živali še naprej živejo.
theused, bounty
tipična čobana. neka predpostavlata, žalita, gučita o vson i vsakon, vse mata naštudejrano a samiva sta - propalice.
še inouk NE GUČIMO O MENI, gučimo o povoženih živalih.
in če vama kompleksi menjevrejdnosti pa pomankanje mentalne higiene ne pisti, ka nebi debato spiščavala na osebnio nivo, se rajše ne spravlajta na forum.
san pravo - se zgodi. najležje je s prston kazate na lidi pa jih žaliti - seveda v anonimnosti. ponavadi so tou takše, ka se za avto spravijo za vikend - do boute pa še tou nje. te pa so vsi prepametni o ton. za takše lidi je sakša nesreča zavolo piđanca, goričanca in primerjanje ponesrečeno povožene mačlke z povočenin deteton - pač bolani argumenti boanoga človeka.
no ajde zaj pa se še inouk spoteknita ob moj avatar in s ten argumentejrajta in utemlejita svoje žaljive predpostavke in bolane 'argumente' v iluziji pravilnoga mnenja. ge takšninj liden kak sta vuva zavidan. telko samozanikanja pa domišljavosti rejdkokeri premore, no ja, na interneti vsi.
Zadnje čase opažam čedalje več povoženih muc po prekmurskih cestah in čedalje več objestnih voznikov, ki stopijo po plinu, ko vidijo kakšno muco ( ježka, kužka itd. ) na cesti.
Ljudje zavedajte se, da so to hišni ljubljenčki, ki nekomu prinašajo veliko veselja ter ljubezni in je izguba lahko zelo boleča.
Če se v naselju upošteva omejitev 50 je zelo težko povoziti žival.