POROČNI PRSTAN, ga radi nosimo tudi po poroki?
Poroka predstavlja neki mejnik v našem življenju. Po sklenitvi zakonske zveze na matičnem uradu , nekateri še v cerkvenih ustanovah, je izmenjava prstanov na roke partnerja zadnje dejanje za potrditev zakonske zveze. Koliko zakoncev se pozneje ko so že nekaj časa v zakonu odloči da bo snela poročni prstan ter ga ne bo nosila, je še vedno rahla neznanka,čeprav se za to da ga ne nosijo raje odločijo moški,Ženske ga nosijo kot del nakita polek ostallih delov ki so ga nosile že prej , predvsem prstane različnih oblik.Torej smo pripravljeni priznati kaj moti predvsem nas moške da kaj hitro po poroki snamemo prstan zaobljube ter ga imamo pospravljenega kot neuporaben del nakita.
Komentarji
Kriza no .. :S
čriček kak se ti da
Definicije zakona
Cerkvena definicija: Zakon je religijsko dejanje, pri katerem dobimo enega križanega več in eno devico manj.
Pravna definicija: Zakon je doživljenska ječa, v kateri je obsojeni lahko osvobojen le zaradi slabega obnašanja.
Življenska definicija: Nobena žena ne dobi tistega, kar je pričakovala in nobedem mož ne pričakuje tistega kar dobi.
Matematična definicija: vsota gnjavaže, odštevanje svobode, množenje odgovornosti, deljenje danarja.
Realna definicija: Najhitrejši način, da se zrediš.
Vojna definicija: Edina vojna, v kateri spimo s sovražnikom.
Filozofska definicija: Zakon je situacija, v kateri se vzajemno delijo in rešujejo problemi, ki jih sploh ne bi imeli, če bi ne bili poročeni
Boljše biti dobro obešen, kak slabo poročen :P
S poroko si pokvariš ljubezen, prstan pa te le spominja na srečen začetek, simbolizira pa trpljenje, bolečino- za večno.
Trikrat premisli preden se enkrat poročiš!!!!!!!!!!!
V izogib nepotrebnin stroškon - či ste se že odloučili za ta korak - prstan neje obvezni del poročnoga obreda. Vela za civilni del, za cerkvenoga ne ven. Matičar pač preskoči tisti stavek, gda mladoporočenca pozove, naj si v znak sklenitve zakonske zveze izmenjata poročna prstana. Podpis je tisto, ka vala.
kakor kdo
Ges san meo prstan na rouki cejle pou vöre.... po tiston gda so pred matičnin riž na mejne sipali san ga lepou pospravo nazaj v tisto škatlico in je še zdaj tan.... od te san ga več nigdar nej dao na prst... pa mojomi zakoni nika ne falij zaradi toga. Tüdi moja žena ga več ne nosi nonstop... tak ka je za mejne pa ženo bila ta izmenjava prstanov pri matičari bole simboličnoga pomena v tiston trenutki, nej pa nekša obveza ka zdaj ka sva oženjeniva moreva tou sen kazati z nošenjon poročnih prstanov. Pa čriček, ne mouti sakšoga moškoga prstan.... eni jih prav vesejlo nosijo cejli život.... meni je pa tiste pou vöre biu prav motejči element na rouki.... pač san nej navajani.... in ne najden drüjgoga vzroka kak tou ka mi je nej pasalo tej rinek meti na prsti. Mogouče bi se navado, če bi ga duže noso.... ali jebi ga.... te mi je pač nej bilou pa je tak ostalo.
Ne prstan in prav tako ne neki papir, ki ga podpišeš nekje, kjerkoli že, v cerkvi ali na matičnem, ti ne more dat razumevanja in sreče v zakonu, če si tega ne moreš in ne znaš ustvariti sam, oziroma si ne znata tega ustvariti dva, ki živita skupaj ali pa sta poročena.
Jaz sem prstan nosila še nekaj let po tem, ko sem se ločila, pa ne zaradi nostalgije, pač pa za odganjanje nekaterih motečih /moških/ elementov, ker sem ugotovila, da ene prstan moti/odžene, ko sem pa imela eno alergijo in so mi prsti precej otekli, sem ga pa kar se da hitro snela, ker sicer bi ga lahko pozneje le še s kleščami. Pol ga nisem dala več gor, ker se mi ni zdelo potrebno. Sem ugotovila, da je dexter oženjen in je blo brezveze ... no, to zadnje je hec, vse ostalo pa resnica.
Prstan ni nujen in obvezen, vsaj za moje pojme ne. Moj bivši mož ga je nosil, pa ni to nič pomagalo. Če ga ne bi, ga pač ne bi. Vsak naredi tako, kot se mu zdi prav in primerno.
*
najpopularen prstan je gospodar prstanov,
toga bi fsakši noso, celou če bi pejneze pa srečo prineso.
ovačik pa se za fsakšin prstanon nabira zamajzanca in golazen, če...
pa tudi skriti karakter šteri nosi prstan je za nošnjo dvosmiselna
*
no, šteri doj dejvlete prstan pazte ka ga ne zgibijte!!!
*life=music*
Gospodar prstanov je eden najbolj debilnih prstanov, kar jih poznam.
*
debilni prstan san še nej vido?????????
moguče debeli?????????
drgači povejdano: prstan v gospodar prstanov je najbolj glejdani-reklamejrani-kopejrani prstan na svejti...
tak ka ženili do se itak dale z njin.....
*life=music*
Poroka predstavlja neki mejnik v našem življenju. Po sklenitvi zakonske zveze na matičnem uradu , nekateri še v cerkvenih ustanovah, je izmenjava prstanov na roke partnerja zadnje dejanje za potrditev zakonske zveze. Koliko zakoncev se pozneje ko so že nekaj časa v zakonu odloči da bo snela poročni prstan ter ga ne bo nosila, je še vedno rahla neznanka,čeprav se za to da ga ne nosijo raje odločijo moški,Ženske ga nosijo kot del nakita polek ostallih delov ki so ga nosile že prej , predvsem prstane različnih oblik.Torej smo pripravljeni priznati kaj moti predvsem nas moške da kaj hitro po poroki snamemo prstan zaobljube ter ga imamo pospravljenega kot neuporaben del nakita.