Popravilo mobitela, ki je padel v vodo
Zanima me, če je v MS serviser, ki zna popravit telefon, ki se je kopal v vodi? Vem, da jih kar nekaj popravlja - ampak me bolj zanima, če je komu že to uspelo rešit na servisu. Telefon se enostavno ne prižge. Gre za HTC one X, kateremu se ne da ostranit baterije kar tako.
Komentarji
Cim prej daj telefon v vrečko riže, ka vpije vlago (pustis 48 ur telefon not, vgasnjeni seveda). Prej ga das v riz, vec sans mas ka de ok, oz ka de ga serviser lejko rejso. Ponavadi se sam popravi , kda se posiši. Z rižo pa ne šparaj...
man ga že druge den v riže :)
san se tou nafčo že lani, ker san mel isto nevolo.
Samo lani je telefon delo, ker san njeme včasek baterijo odstrano in ga sišil - sčasoma je grato OK.
Letos je pa naček - ker baterija je še vedno prikapčena. In glih tu mislen ka je problem, ker če ga šaltan v polnilec zasveti lučka za punjenje in zvibrejra ter za nekja sekund lučka vgasne in spet se vužge in zvibrejra in vgasne..... samo tou se ponavla. Nekšen kratki stik je mogo bite.
Sledov vlage pa več ni.
pa če što zna, kak priti do podatkov s telefona - če ga prikapčen na računalnik, ga ne zazna. mrtvo
Uf, či ti spadne telefon v vodou je vsekakor prva pa najvažnejša pomouč, ka daš baterijo čim prle vö. Kak je idnouk kuršlus na šteron od fejst občutlijvi kontaktof mikrokomponent, tak je vége. Kuršlus seveda lejko grata tüdi zavolo kristalof razni meneralof v voudi, kda se voda posišij. Okvara je lejko začasna (dokeč se te kuršlus ne odpravi) ali pa trajna, či je kakši kontakt zavolo toga že zašvaso....
Utripajoče kapacitivne tipke pomenijo, ka je baterija popolnoma prazna in moreš telefon pistiti vklopleni na omrežje 20-30 minut. Probaj najprej tou, ker san skoraj ziher ka si baterijo sprazno pod dovoljeni nivo.
Daj ga na süjo
100% se je baterija popolnoma spraznila, kot je napisal @žaže.
Ko telefon pade v vodo, ga ne smeš priklapljat/vklapljat dokler ga popolnoma ne posušiš, ker ga takrat največkrat uničiš, ne pa od same vode.
Najbolj pomaga, če ga popolnoma razstaviš, ker garancije zaradi obarvanih indikatorjev vlage tako ali tako več nimaš, daš v riž in pustiš vsaj en dan.
Nekdo mi je enkrat rekel, da ga lahko daš tudi v pečico na 50°, ampak tega nisem probal :)
Zanima me, če je v MS serviser, ki zna popravit telefon, ki se je kopal v vodi? Vem, da jih kar nekaj popravlja - ampak me bolj zanima, če je komu že to uspelo rešit na servisu. Telefon se enostavno ne prižge. Gre za HTC one X, kateremu se ne da ostranit baterije kar tako.