PIKAPOLONICE

|

Kako se znebiti nadležnih pikapolnic,po fasadi sedijo celi roji,in so zelo vsiljive.Kaj storiti.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
mees1

Kako se znebiti nadležnih pikapolnic,po fasadi sedijo celi roji,in so zelo vsiljive.Kaj storiti.

Martina Horvat

Mi smo bili včeraj na obisku na Goričkem in je bilo res precej pikapolonic. Izgleda, da je spet invazija teh azijskih pikapolonic. Mene niso motile, čeprav so bile vsepovsod. Verjamem pa, da zna biti nadležno, ko ti lezejo v notranjost hiše in podobno, predvsem zato, ker so njihovi izločki precej alergeni.
Sem pa na internetu prebrala, da se jih baje ne da rešiti. Edini način je s sesalcem.

Spy

Vsako žival pa tudi nej trbej bujti. Do pač odišle, tak kak so prišle. Mi jih tudi mamo ogromno na fasadi. Pa ka zaj?

dupont

saj ta tema je nej tu mišljena, ka bi se v njej oglašali greenpissovci pa ekofašisti. torej, če maš srčno rad tej pikapolonice, stfu!
lejko je jako problematična zadejva, rad bi vido kak bi eni reagejrali kda bi jin pozimi notri lejtale pa srale po stejni.

ali jih sporadično zatiraš ali pa se zasiguraš tak, ka vsako malo špranjo na oknaj, vrataj pa roletaj doj zadelaš. une ščejo prezimiti negi ge je okrog 10 stopinj, tou je lejko v štoki od dver ali oken ali pa v roletaj

dupont

harlekinske polonice so tou. prišle so pa k nan z biokmetovanjon in so z njimi regulejrali uši v toplij gredaj namesto s škropili.

naj še dugo živi moderni, neuki "važnodajeEKOaliBIO" idiotizem!

Profile picture for user čevapčič na ražnje Chevapcic Himself

.. ja pa nej, ka te pikapolonice klali? Si naujre, kak smo človeštvo razvajene gratali .. zmejšalo se je vsen? Naj lejčejo, kelko ščejo .. meni jih gor na zavesti plejzi te dni po 5 komadov etc., in naj kar .. 

zoe zoe

da jih maš 5 je resno nei problem, kda jih pa maš par tisoč te pa ne zgleda več tak lepou in oh!  Pips za ose in grejo vstran ,...

Če gre za te polonice kak navaja dupont, kere so v bistve invazivne, ker spodrivajo avtohtone polonice je tvoja DOLŽNOST ka jo uničeš, isto kak je DOLŽNOST vseh odstranjevanje ambrozije !  Čez čas mo dobili kitajske sršene in te eni še vedno pravi ka jih je škoda a ? 

Direktna Direktna

Problem je v ton, ka se nede ločilo kera je pa kera je nej avtohtona pikapolnica in de se klalo vse po vrsti.

dupont

direktna, mislin ka je v vsakem dobrem nekaj slaboga. domača polonica na srečo nikdar ne hibernejra v našij kučaj, slaba stran je pa tou, ka harlekinske plenijo domače in gračuvlejo ogrožene iz toga razloga.

z zatiranjon harlekink okrog kuč nete škode napravili, vrvlite mi. škodo so napravili tisti, ka so jih prinesli v evropo. definitivno bi mel drugačno mnenje, če harlekinske ne bi bile tak invazivne. samo zatirajte, s ten podukšuvlete cikel domačoj bubi.
mislin ka majo v usa celo probleme s ten ka se naselijo v vinski grozd in je vino za ta vrčti zaradi te kemikalije ka je sprožajo.

Zima Bela

Dobrohoten nasvet:
- vzemi sesalec (lahko tisti robustni za pepel) in sesaj, sesaj, sesaj, dokler kibla ni polna.
Stoletje nazaj so morali na Goričkem zaradi bolezni posekati vse vinograde, v tem stoletju bodo pa vino dol po bregu zlivali - zakaj -  glej Dupont-ov  post!

jozefa Katančič

Kelko pa je nas avtohtonih ???
čevapčič na ražnje ... dober komentar bravo pa še enkrat bravo!

.. prosim za link, ki potrjuje, da imamo v Pomurju trenutno probleme z pikapolonicami? Je kmetijsko gospodarstvo na lokalni in državni ravni že kaj izdalo ali samo tirate teorijo brezveze neka? 

Spy

dupont, me je označo za ekofašista zato ka neščen zaklati vsako žival, kera se mi znajde na poti. Pravi si, neman kaj.

zoe zoe

Kaki link ? Kaj ti živiš virtualno in se ravnaš samo po tem kaj nekdo napiše ali greš tude kaj vo ?
http://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnologija/nadlezne-pikapolonice-zased…
http://www.val202.si/2011/11/pikapolonica-invazija-nesrece/
Se pravi ka moremo obvestiti ministra za kmetijstvo in okolje ka do izdali uredbo o zatiranju harlekinskih polonic in te boš spremejno mišlenje in zatiro svojih pet polonic ? Te boš ravnal napak, ker tvojih pet polonic na zavesi ne predstavlja nevarnosti. Tej napadi so nova stvar (prvi je opaženi leta 2008 kak navaja zgornji link in vsaj jes san jih še nej dožijvo do takšne mere kak letos) in so različni od kraja do kraja. Na posameznih mikro območjih so močnejši (lehko sklepaš ka tej keri se bunijo majo kar močen napad in kda ti po fasadi lejče par jezero polonic na površine par kvadratnih metrov te vijdeš ka boš mogel nekaj ukrepati).  Kda ti grejo skozi okno v stanovanje  bo potrebno nekaj napravite,... Ali ? 
Kaj pa bi kmetijsko gospodarstvo naj izdalo na lokalni ravni ? Kmetijsko gospodarstvo je drug izraz za kmetijo,.... in kaj bi naj kmetija izdala ? 

.. mijslen, ka je KGZS Murska Sobota (če glejdamo lokalno) z nekšnim uradnim zaznamkom najbolj kompetentna, ka definijera problem pikapolonic in predstavi, kakšen problem naj bi predstavljale in kakšne ukrepe trbej sprejeti - predvsem če gre že za problemtično invazijo ali ne .. 

.. marbit mate vse prav, ale vseeno bi rad vido uradni zaznamek .. ne ven, ka naj praven na tau, ka de te zdaj vsaki samo tak začo iztrebljate vse po vrsti kot Bog Vsemogočni .. 

Dokeč do pika polonice nebo bolezni v vinogradih in na polščinah zavedajte se kako so korisne ..

mees1

Pikapolonica, invazija (ne)sreče
Nadležne so predvsem zaradi izločka, za katerega obstajajo domneve, da lahko povzroča alergične reakcije. “V Ameriki je to že velik problem, ker se te polonice skrijejo v grozdje. Ko to grozdje oberejo in stisnejo, seveda spustijo to tekočino, vino pa dobi nek trpek okus in je praktično neuporabno. Tega za zdaj pri nas še nismo opazili, je pa velika verjetnost, da bo do tega prišlo, ker je vrsta že zelo pogosta in številčna.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet