Paypal in Kitajska (Honk Kong)
Zanimajo me izkušnje iz naslova razvidno.
Do zdaj sem posloval samo z Veliko Britanijo, Avstralija , Nemčijo in Italijo.
Rabil pa bi par izdelkov iz Made in China, kar mi je zelo ugodno.
Do zdaj nisem imel nobenih problemov pa tudi sem se izogibal poštnine kolikor se je dalo, vsepovsod seveda ne.
Komentarji
Ge man z Alibaba tüj dobre izkušnje. Vse prišlo v dogovorjenon roki.
Nad dostavo s Kitajske nisem ravno navdušena. Traja ZELO dolgo, tudi če piše drugače. Enkrat je paket na njihovi pošti ležal CEL MESEC preden so ga dali na avion za sem... Ti pa pošljejo povezavo, da lahko slediš, kje se nahaja. To se mi pa zdi kar fajn. Potem so tu še carinska pošta in davki itn... Včasih brez zveze komplicirajo, ko je vse, kar bi morali poslat, obvestilo o tem, koliko davka moraš plačat. Zahtevajo neke papirje in podatke, ki jih itak že imajo, ker si moral izpolnit cel kup papirancije, ko je paket prispel..
Najvarnejša varjanta ti je seveda ebay. V kolikor se pojavijo kakši problemi, enostavno vložiš pritožbo, pa kak zagriziš ka boš podal negativno oceno, se vse rejši tebi v prid. San recimo mel problem, ka so nej dadali carinskih papirov cuj k paketi, pa san mogo plačati 20€ catinskih stroškov, kda san pa paket odpro, je bil notri ovitek iz umetnoga usnja, prodajalec pa ga je odavo kak pravo usnje. Nakonci san prek ebay buyers protection dobo povrnjeno kupnino + stroške carine (ker so oni zajebali z paperami) plus izdelke san zadržo. Neje vse skoz ideal o, se pa da zelo hitro zgucati za vračilo pa nišče nič ne komplicejra. Je pa rejsan ka večinoma naročan tan do vrednosti 50€ na en paket, tak ka mega nekših problemov z carino.
Predvsem je pametno poglednoti ebay, kda kipuvleš ksj z kuponkoja ter ostalih "ugodnih" strani. Vse je kitajska roba, z nafudnjemo ceno, pa velkin popuston, na ebayi pa se vedno vsaj 40-50% cenej najdes.
Fingerling, pa ostala dva. kosa anonimneža .......hvala za odgovor....
Zdaj mi je ravno šlo skoz preko Ebay....vse OK ....
Bomo videli kako in kaj .....Samo še ženi naročim uro klasik brez baterij pa sem za danes končal. Uro mislim tisto na avtomatik navijanje. Te baterije ure mamo že prek glave.
Kak de se izišlo pa vam napišem gda dobim..znate kak dugo je tou če škrtlašiš z poštnino -:)
Alibabab je tuj dober link poleg e-bay ....za ure pa imam poseben link in odgovarjam samo na ZS na tej strani.
Hvala in lep vikend vam želim prijatelji kateri ste mi odgovorili.
No pa sem dobil robo danes domov ....Kitajčki so zelo ažurni sploh nisem vedel , da ima firmo v Berlinu in mi je od tam poslal in se opravičil za 1.dan poznejše dostave....Napovedal je prihod do mene 30. ta mesec, roba je res prišla v Slovenijo 30.tm samo šele naslednji dan je poštaš raznašal to je pa danes 31.7....
Redno naročam prek ebaya stvari iz hong konga, do zdaj še vedno vse ok. Če kaj slučajno ne pride, dobiš povrnjeno. Maš vedno dve varovali, torej ebay buyers protection (40 dni od nakupa) in pa pay pal. Kar se tiče ostalih stvari, ala dx.com aliexpres.com... Dx.com vedno vse ok, z aliexpress san naročo samo enkrat, traja sicer zelo dugo ka paket pride, (60dni) ampak je štimalo vse. Vse vedno plačujem prek paypala, razen na aliexpress moreš direkt z kartico.