NUPO - IZKUŠNJE?

|

Zdravo dečki pa dečve....
Man eno pitanje in sicer ma što izkušnej s ten čudežnin NUPO in izdelki iz družin NUPO - tej tablice, šejki itd. Če resno kaj pomaga pri hujšanje? Sama neman problemov s težo (itm normalen pač malo gej tuj mišične mase - posledica športa)  samo ok nebi škodlo kak vsaka ženska pove zgibiti 2 - 3 kg...Pa san slučajno na neti zasledila tej izdelke in baje ka ful zgibiš kg v kratkon časi. Eni jih zgibijo v enon meseci tudi po 10 kg - ka pa je za moje pojme pretirano (če si dejansko fejst debeli se ti pojavi ti. viseča koža).....zanima me, če ma što izkušnje s ten. Pa tudik recimo kda nemaš časa geste ka si skup tej šejk narediš pa spigejš in je (ne mislen pa samo od toga živeti)  Ker kelko sama znan takši praški dugo ročno naredijo okvaro na ledvicah..
Torej mnenja...Kak vi gledate na to zadevo...Bi probali kda ali škoda pejnez itd..

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
rocknroll

Zdravo dečki pa dečve....
Man eno pitanje in sicer ma što izkušnej s ten čudežnin NUPO in izdelki iz družin NUPO - tej tablice, šejki itd. Če resno kaj pomaga pri hujšanje? Sama neman problemov s težo (itm normalen pač malo gej tuj mišične mase - posledica športa)  samo ok nebi škodlo kak vsaka ženska pove zgibiti 2 - 3 kg...Pa san slučajno na neti zasledila tej izdelke in baje ka ful zgibiš kg v kratkon časi. Eni jih zgibijo v enon meseci tudi po 10 kg - ka pa je za moje pojme pretirano (če si dejansko fejst debeli se ti pojavi ti. viseča koža).....zanima me, če ma što izkušnje s ten. Pa tudik recimo kda nemaš časa geste ka si skup tej šejk narediš pa spigejš in je (ne mislen pa samo od toga živeti)  Ker kelko sama znan takši praški dugo ročno naredijo okvaro na ledvicah..
Torej mnenja...Kak vi gledate na to zadevo...Bi probali kda ali škoda pejnez itd..

rocknroll

San ja. Saj pravin nikoli san niti nej gledala sestavin Nupo izdelkov ampak kda san vidla določene reklame me je začalo zanimati. Če je nej za vegane pa nič (nikoli san se nej ubadala s sestavinami Nupoja - če je mleko not ali ga nega itd....če je sirotka not ali je nega znaš ka mislen, nikoli san nej vzela v roke dejansko tej izdlek. Ampak me pač zanimle kak pa kaj je...)

Martina Horvat

Bedarija. Če želiš shujšati, najprej spremeni svoje prehranjevanje in začni malo več športati. Z malo truda lahko shujšaš brez težav in obdržiš svojo težo. Še nobena kemija ni nikoli dobro vplivala na telo, še manj pa je trajno in učinkovito delovala brez nekih stranskih posledic. To je samo izgovor za lenobe in nevztrajne.

ma neeee, ni ona veganka... danes... mogoče spet jutri :p
takšne so ti te modne muhe, ko se človek preveč ukvarja z svojo zunanjostjo :)
Punce, izogibajte se vsega umetnega! Noben NUPO, pa soja, pa nadomestki za mleko, vitamine, minerale... in kaj jaz vem kaj vse, ne more nadomestiti naravnega! Škoda pejnez za takšne strupe ;)
Takšno kak najdeš v naravi, si prinesi v kunjo, s toga neka dobruga pripravi pa nebreš zluftat. Od gibanja v naravi do tudi kile šle same od sebe, izboljšal se ti bo imunski sistem, pa še kakšno duševno rast in notranji mir lejko pridobiš, keri enim tukaj res zelo, zelo manjaka.

rocknroll

Honey82, ka je čudno lče je človek vegan zaradi empatije do živali? pač dejstvo je ka ene stavri povzročajo bolezni ampak pravin sama ne zagovarjan nej nas vegane, vegeterijance, nej presnojedce nej vseejedce ker smo si ljudje različni in vsak naj bole zna ka njeme paše da zača svoje potrebe poslušate. Vsako telo ti da signale ka nucaš. In enin paše to enin drujgo...vsi smo si različni. Ste čuel pregovor pet prstov mamo pa si nobeden neje enak, oziroma ka nobena snežinka neje ista - ka je vsaka unikat tak je prinas.
Honey82 če bi ges sledila modnin muhan bi mela tudi stil oblačenja primernin modnin muhan pa ga neman žal, niti vo ne viden tak kak da bi sledila modnin muhan. San čista sbojevrstni človek.
Ampak praven ka sama neman problemov s težo in mam miščice - ka je posledica športanja ampak zdaj neman cajta trenutno ka bi letala po fitnessah, itd. Moj šport pa je odišo na počitnice :) se vrača jeseni....
In  mi je želja samo 2 - 3 kg zgibiti pač ker se bojin ti. bolezni ki jo prinaša nenormalno kopičenje maščob. tudi če maš malo maščob se ti lejko pojavijo določene bolezni, dolgoročno pa lejko fasaš marsi kaj če se ti maščobe kopičijo in kopičijo, in nobena preventiva neje odveč ka maš svoje telo v normali - bogše preprečiti kak zdraviti. Meni je važno priznan ka moje telo zdravo vo videte in urejeno samo nej po zadnji modi pač pa po mojen okusi:)

Si ti rejsan čista sbojevrstni človek 
Pa v nekši umetni fitnes siliš :/ V naravo idi! bejžat, plavat, makar tak kak Bianca psa šetat ali ka te pač zanima. Pri takšoj silnoj empatiji do živali bi se lejko kaj več z njimi družila ;)
Drugo vprašanje man za tebe, ker si tak osveščena o teh zadevah, bi me rejsan zanimalo katere kozmetične znamke, pralne praške in čistila uporabljaš? 

rocknroll

Pralni praški in čistila večinoma iz trgovine Sončnica.
Za tušeranje in šampone Alverde ali ena znamka ka se v Špare v MAksimuse dobi (takša pisana mila so pa šampone - vanilija, karamela, figa vonj če se ne moten). Kelko znan tej firme v Interšpare nega, je samo v Maksimuse. Ker Špar pa Interšpar sta ločenivi firmi in pač tej izdelkde dobiš samo v Špare.
Šminka: Alverde pa še ena firma je v DM ka ma tudik naravno ne spomnin se imena zdaj kak je isto stvari pa dobiš v Sončnici....
Ne kopmliceranglih preveč je pa resno ka poglednen ka je notri - kemija pa recimo ka je nej testerani na živalih :)
Sicer pa keri ste nej strogi vegani, vegeterijanci te je Essence tudi ok...neje testerana na živalih ampak tu se mi pa poraja vprašanje kemije, ka je dejansko v teh šminkah notri...:)
Obleke pa večinoma ge nega vune notri, usnja, plastike, prešten kakšna je tuj možnost izpuščanja barve (ker predvidevan kda švicaš in če se iz cot spušča barva se ti to avtomatsko vnese skozi kožo)...Proban bole gledate ka je bombaž.....lan je sicer tuj ok zadeva...nakit pa tuj čim menje umetnoga...torbice= ka je nej usnje pa ka je nej plastika...neven to so mi antipatične zadeve...plastika itd.

mamuTi

debela veganka:D...aja, daj ne bluze

Alverde je Dm-ova znamka in jo dobiš samo v Dm-u! Šampon v milu pa se prinas dobi od Ma Provence (zelo priporočam) seposedi samo zna biti razlika v cejni.
Ge pa tu fejst zakomlicejran stvari. Samo tisto kar ni testirano na živalih pride v poštev, saj so muke teh živali neprimerljive z tistimi ki jih imamo za "pojest". 
Nej mi zaj tu baute naštevat, po znamkah te spitavlen!
Konkretno največa dilema so kvalitetni pralni praški. Pa mehčalec? Vložki, tamponi, robčki? Znaš tudi kakšne alternativne, čisto naravne rešitve za kere ne odštejem celo premoženje v Sončnici (naš, nejsmo si z zlato žlico v ustih na svejt prišli)?
Pa nej mi zaj guglat pa linke tu lepit! Če se tak vestno držiš svojih smernic, bi mogla odgovor sprve streliti. Naštej znamke. Ali pa vsaj imena izdelkov bi mogla znati če jih uporabljaš. 

rocknroll

ok. Recimo detergent za perilo Mana aktiv cena ti jenege 10 eu Mehčalec za perilo Mana cena tuj okoli 10 eur , tekoči detergent za ročno pomivanje posode Mana okoli 7 eur, te obstaja nekšo pralno sredstvo na bazi oreščkov imena firme ti neven povedate znan ke cena tuj nege 10 eur, fejst fajna firma za pucanje kuče ka ma vse v liniji not je Sodasan, je malo dražje recimo kak da ideš v Špar pa zemeš najceneje ka ti pride pod roke.tudi ena firma za čistila ti je Seventh Generation: vrečke za smeti, čistila za perilo, čistila za dom - so primerni tuj za alergike in astmatike (preverjeno...), pa tuj firma AlmaWin je vrede:)
Nej v Špare je direkt za vegane prav ena linija izdelkov (Cottage če se ne motin se zove)...notri nega kemikalij , po sestavi sodeč so tudi ok za alergike. San nej vrvala samo moreš si preštete ka je not. pa tuj njihova ročno delana mila - palme so gor, te nekši srčki nemreš zgrešiti da ideš proti blagajni v Maksimuse...sicer ne dišijo neven kak fejst ampak ka diši ka je naravno skoraj nič....najbole močne vonje majo itak kozmetična sredstva v kerih je not dosta kemikalij...

rocknroll

mamuTi...što je debeli:Dsan napisala ka neman problemov s težo...ampak je moj šport na počitnicah do jeseni in mi preostane samo fitnes - trenutno pa man pomanjkanje cajta in sočasno neščen ka bi se zredila...hjoj...sicer pa mi 2 - 3 kg tak nebi škodlo zgibiti...(to pa tak vsaka ženska prave :) Samo ok Nupo očitno nej za vegane in zato nič ;) ) ges spitavlen zato za Nupo ker me je zanimalo kakše so izkušnje....pa ok no tudi sestavine so me zanimale ker tej izdelek nejsan mela nikoli v roke ...

rija

pravi eko friki, ne kupujejo pregrešno dragega praška v sončnici...pač pa si ga sami naredijo za evro ali dva.
pravi eko friki ne uporabljajo mehčalca, ampak kis...
in nej, nupo je nej za vegane.
boš mogla med kakšnimi sojinimi, konopljinimi ali grahovimi beljakovinami izbirati..
pa še replika za vse, ki ste proti "kemikalijam" in "umetnim" pripravkom: so samo koncentrirane zadeve, ki jih pojeste tudi sicer. kontroliranega porekla (no, naj bi bili) in nič drugega.
in če bi vedele, na kak način pridelajo po vaše "naravno+zdravo" prehrano, ki jo veselo kuhate doma vsak dan, bi se je več ne dotaknile...ali si res želite meso, polno antibiotikov in rastnega hormona (da se žival spita v enem tednu)....resnično želite solato iz Lidla, ki zemlje ni videla in je bila samo kemično pošpricana, da jo boste ve izbrale med vsemi "vitamini" :)
ne, da jaz tega ne jem....jbga....v naših trgovinah skorajda ni eko mesa in zelenjave....in sem pač čez zimo primorana kupiti umetno solato....in sadje...
in sploh sem nehala pičkariti, da mi otrok ne poje dovolj sadja in zelenjave, kupljene seveda, ker bom meda morala biti kaj kmalu vesela, da je temu tako....da ne bo dobil pol kemične industrije v telo....
pa ne zagovarjam nobene skrajnosti, jem vse....ampak samo toliko v razmislek o "zdravi" prehrani...

rocknroll

Rija, zelenjavo in sadje si lejko pridelaš san na vrte in pa v sadovnjake pa znaš ka gejš....easy.....če pa kupuvleš sadje in zelenjavo je dobro poglednoti certifikat eko pridelava..oziroma sodeluješ s kakšin kmeton ka ti domo vozi sadje pa zelenjavo - keri ma eko način pridelave....resno je dražje ampak je tudi kakovostnejše.Za zimo si pa lejko svoje pridelano sadje pa zelenjavo tudi shraniš.
glede cen: vse ka je dobro je dražje od povprečnoga žal tak je - glede hrane.
In ges san se mesi itd odpovedala glih zaradi antibiotikov in pa rastnega hormona - poleg toga ka so se mi živali smilile - in prav nič mi ne fali na krožniki...glej vse je v glavi pa v potrebi tejla,,,tak ges praven. In ne drži ka vegeterijancon in veganon fali vitamin B12 kak eni pravijo...oziroma ka nan falijo nasplošno vitamini skupine B.
Jap eni pač nevejmo narediti parška, mehčalca in nan je ležej ite v trgovine. Če bi znali kak se naredi bi ga z veseljon naredili doma - pa še prišparale bi. Si pa prvi primer ka čujen ka se to dejansko da narediti:)

rocknroll

Rija - si se pa kda spitavala kak je z oblekami pa z veganstvom?
Ker če si eko freak moreš tudi znati v koj se oblačiš, ka je dejansko v tvojih cotah notri, ka maš obuto, ka nosiš na rami, v  vuhah - tudi v uhanih so žal barvila, pa kemikalije. Si se kda spitavala kak potuvlejo oblačila iz mesta ge jih pridelajo recimo si kujpeš majčko vtrgovini XY...si prečitaš ka je made in Indonezia...si se kda pitala kak ta majčka pripotuje k tebi?kelko krat je špricana v ladji not (ena zadeva samo je proti moljen + druge kemikalije)? Si se kda pitala v kakših razmerah ta majčka pripotuje..ka to majčko skup šivlejo deca, kera bi se mogla šolati in meti lepšo prihodnjost nej pa ka jih pri 12 letih zaprejo za šivalni stroj in morejo šivati za minimalno plačo - 1 evro na voro recimo....to so samo ena pitanja kere si ges postavlan v glavi...Si se pitala kda, ka se znane firme bogatijo na račun revežov? keri pa majo komaj kaj pejnez ka preživijo?
Poleg toga si se kda pitala kak plastika škodi tvojome tejle sploj kda švicaš in lejko dobivaš razna glivična obolenja ? razne izpuščaje zaradi barvil ki jih majo tej cote...glej ti švicaš barva, strup v mački ide skozi tvojo kožo in ka ide skozi tvojo kožo vpliva v celoti na tvoj organski sistem.....
Pa še o kvaliteti: zakoj se nan majčka za kero smo dali kar neka pejnez raztegne, se nam barva vniči...glej če je majca iz orginalnega bomabaža se to nebi smelo dogajate...
Si se kda pitala, ka je v naših čevlah not, ka jih mamo obute?
No to so samo ena vprašanja kera se mi porajajo po glavi...

proteus

Nupo - predraga zadeva... za tej pejneze si nabaviš že kar nekaj obične zdrave prehrane.. sicer pa je Nupo mišljeni, ka tejli napraviš kalorijski deficit pa še tau mnogo prevelkoga... te kalorije ka z ten dobiš neje niti dovolj za normalno delovanje metabolizma, kaj šele drugo...tak ka rajše si kipuvle normalno hrano oz. zdravo, nepredelano...

rija

rnr: ges san nej eko frik :) ges san obična prekmurska ženska...gen vse po vrsti, obličen ka mi je lepo, peren s praškon, ja, posipan se s pepelon ;) ne kompliciran na vseh področjih, ker neman časa, volej in penezof. nekaj pojen z domačoga vrta, bilice itak domače....meso pa neman ge dobiti....tak ti je tou

torej ges san ti tan en povprečni potrošnik.  samo san ščela opozoriti na tou, ka je nej nujno vse "zdravo" in sveže resno zdravo in vse umetno škodljivo.

za izdelavo domačega praška pa pitaj strica GOOGLA ;i

Spy

Si se kda spitavala kak potuvlejo oblačila iz mesta ge jih pridelajo recimo si kujpeš majčko vtrgovini XY...si prečitaš ka je made in Indonezia...si se kda pitala kak ta majčka pripotuje k tebi?kelko krat je špricana v ladji not (ena zadeva samo je proti moljen + druge kemikalije)? Si se kda pitala v kakših razmerah ta majčka pripotuje..ka to majčko skup šivlejo deca, kera bi se mogla šolati in meti lepšo prihodnjost nej pa ka jih pri 12 letih zaprejo za šivalni stroj in morejo šivati za minimalno plačo - 1 evro na voro recimo....to so samo ena pitanja kere si ges postavlan v glavi...Si se pitala kda, ka se znane firme bogatijo na račun revežov?

NEJ, nej san se pijto! 

rocknroll

Spy: žalostno je ka se to nišče ne spitavle....lejko se pa začaš ozaveščati o teh zadevah če maš čas:)
Po moje bi se moral vsaki spitavati če je zdravo to ka da na sebe in v kakši meri je to dejansko zdravo....
Rija: ges san ti tuj prekmurka in mi je dokaj važno kak živen, oziroma ka nemo za stare dni jamrala po domače, cilj mi je čin več narediti iz sebe svoje telo držati pokonci in zdravo kak dugo se da, meti svoj stil oblačenja (s ten ne mislen slediti zadnji modi, pač pa tak ka kažeš svojo individualnost ka si to ka si..). Glede pejnezov: rajši neka več odstopin za zdrave produkte...pa jih man duže cajta in znan tej izdelke ceniti  kak pa ka kopičin izdelke in te samo čakaš ka dodatno kopičiš (tak za kozemziko, oblačila nasploh ,nakit, čistila,)....
In ja neglej na kratkoročno zadovoljstvo pač na gledaj dolgoročno...kak de tvoje telo, čez par lejt če furaš nekšo konstanto načina življenja...vse ma svoje posledice tak dobre kak slabe.

rocknroll

Aja še vprašanje se je keri kda spitavo kelko časa nucajo naše stvari, ka se na konci razgradijo in kelko cajta se nuca ka se iz njih narediti novi produkt:)?

rnr daj se navadi odgovarjat samo z enin postom, ka tej litanije se mi pa rejsan ne da vse šteti, kratko in jedernato se tudi da vse povedat ka ščeš povedat. Neven če so glih vsi našteti izdelki veganski ampak ok., z veganstvom se sama nikoli nisem obremenjevala, so pa na beli listi :)
no, ge neman zadosta ka bi 200 € na mejsec vrgla za vse te mejšance, pa še proizvajalcem ne zaupam, zato uporabljam kis in sodo bikarbono na 100 in 1 način 
deodoranta si nisem kupila že 5 let uporabljam samo sodo bikarbono in vam jo zelo priporočam (seveda mora biti brez aluminija), več pa najdete na : http://www.sodabikarbona.si/index.html
isto kot rija priporočan kis kot mehčalec, pa če bi mejla zadosta časa bi si tudi pralni prašek sama namejšala :/  ampak tega časa jaz nimam...vem ja, sami izgovori; bom zdaj enkrat res še to znamiksala in začela redno uporabljat če bom zadovoljna ;)
Pa nisem noben eko frik (vsaj mislim da nisem), ampak če najdem cenovno ugodnejšo, ljudem in živalim prijaznejšo varjanto...zakaj pa ne. 

rija

honey, kje kupiš sodo brez aluminija? jo iščem, pa je v trgovini nisem zasledila, sončnice pa mi ne omenjaj ;)

rocknroll

Rija si poskusila kdaj pobrskati po kakši spletni strani - za vegane? Ne mislim samo posode pač pa nasploh....kozmetika, čistila drugi izdelki...lahko da maš kaj ceneje kot v Sončnici (te razumem glede cen...)

rocknroll

Zakoj smo že smešni? Ker razglabljamo o veganstvu, katereizedlke vegani uporabljamo itd?kje se da dobiti okolju prijazne izdelke?Zaradi tega smo smešni:)?

rocknroll

Aja pozabla sem dodati, smešni smo mogoče zato, ker se nekateri borimo za boljši jutri?mogoče celo za boljši svet? ker želimo zaščiti slabše od sebe, izpodriniti izkoriščevanje, posmehovanje, pluvanje po drugih, nepravičnost, želimo dati v ospredje enakovrednost neglede na videz, na drugaćno razmišljanje...a smo smešni zato (leti na človeško populacijo)?smo smešni, ker imam svojo vizijo pravičnega življenja (ne glede na vegeterijantsvo) in hrepenimo po nečem boljšem, pravičnejšem?Je nas peščica ljudi smešnih zaradi tega, ker ne želimo ljudem povzročati notranje bolečine - ker so pač drugačni in jih preprosto sprejemamo....
Jap potem smo res smešni...

Spy

Ti se bori za svoj boljši jutri. Moj boljši jutri (pa od Jožeka, Franca, Micke, Trezike) pa prepusti meni. Fala.
Vsak je svoje sreče kovač. Zato se primarno brigaj za sebe in ne skrbi za druge, če te ne prosijo za pomoč.

BuLsHiT

torej nemas racunalnika made in china, iphona iz foxcona, cote iz vietnama pa tak dale rnr? 

rocknroll

noja se kaj najde iz made in china sploj elektronike....Iphone pa neuporablan ker mi je žal antipatičen in ne davlen nič na Iphone zadeve. Cote pa neman iz vietnama, no mogoče se kaj najde iz made in china ampak če se le lejko se ognen, pa kujpen kaj domačoga ali kaj ka je proizvedeno v evropi...če pa že made in china pa poglednen sestavine izdelka.so izdelke na trgi kerin se pa nemren ogniti lejko pa gledan ka je nej tak kaotično;)

rocknroll

Proteus, prosin če mi lejko na ZS pošleš sporočilo što si - če glih se mi malo jasni. Hvala!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet