Nupo & hujšanje
Hei.
dostim ste že kaj svetovali in pomagali,pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje z izdelki Nupo. Gre za prehranske izdelke, ki ti pomagajo pri hujšanju..
Pred poletjem sem se odločila narediti nekaj za svojo postavco pa ne vem ali se mi splača vložiti toliko denarja za nekaj takega kot je Nupo. Pravijo, da bi naj bilo super, saj zraven tega potem ne ješ druge hrane, po drugi strani pa je zadeva precej draga..
http://www.moja-lekarna.com/p-10190-nupo-klasicni-shake-z-okusom-kakava…
Komentarji
ne nasedaj marketinškim foram.. malo truda vloži v sestavo jedilnika (vse maš na internete) pa ti nede trbelo metate drage peneze v prazen nič.
Prava prehrana + TO = skoraj najbokša in najbole poceni varianta... vsak ma nekši svoj smoter, ampak meni se zdi že zgrešeno gledati na te stvari skozi tak ozek vizualni ("postava") in časovni ("pred poletjem") vidik. Rešitev = vsak dan in to za telo + duha.
Ka povzamem špeja: menje žretja pa več gibanja :) Meni tudi ne bi škoudilo :)
@nikki: kakršna koli kratkoročna shujševalna dieta je samo začasna rešitev, ka kile dobiš takoj nazaj, pa še pitanje je, kakšne posledice pusti organizmi. O poletni kondiciji trebej razmišljati na jesen ;)
Meni pri ton izdelke tudi matematika ne štima oziroma se mi zdi grozna. Cena enga paketa je 18 evrov, notre maš 12 porcij. Dnevno naj bi, če nika drugo ne gejš, zaužil 6 porcij. Se pravi te saki den to lejko košta tudi do 9 evrov. Te tudi piše, ka ma ena porcija 112 kalorij, se pravi 6 porcij ma 672 kalorij in to je tak čez palec niti polovica kalorij nej, kelko dnevno potrebuješ (tudi, če hujšaš!). Piše še to: "Dietetično živilo za posebne zdravstvene namene, za dietetsko uravnavanje srednje resne in resne debelosti." Tak ka dvomim, ka je okej za namene menših korektur. Ka rajše sploj ne razmišljamo, ka te prašek pomejni za tvoje telo in zdravje...
Chevapcic Himself
.. ge van poven eno najbaujkšo shujševalno dieto .. gda živejš v srmaštve kak jes, te itaq nemaš kaj v izobilje za gesti in si enostavni suhi .. evo .. voila ..
.. aja, pa poslušajte zdaj čevapčiča za en življenjski nasvet: .. vse temu podobne shujševalne diete so placebo larifari .. tau je že dugo dugo znanstveno dokazano, ale razmen, ka se nešče more s ten bavite, bussines naj živej, tudi, če je fejk bussines ..
.. ženske? .. je pa znanstveno dokazano, ka če malo več masturbirate, gda ste same, se tako pri eni masturbaciji ogromno kalorij potroši pa tudi za dobro prekrvavitev po cejlon tejli dobro poskrbite ..
.. pa ge se sploj ne hecan ..
.. jao, jao, čevapčič, če like si samo resnico napijso, prosim, če ne provocejraš tak ..
Tu si malo poglej cisto normalno hrano. S pametno sestavo (tukaj so konkretni recepti) in primernimi kolicinami *in* seveda miganjem bo rezultat OK.
www.lifestylenatural.com/objave.php
@ nikki
Prvič čujem za to zadevo, za katero si dala link in malo san prečekiral tou zadevo, pa ti priporočam, ka pistiš tej razne napitke oz. shujševalne napitke, ker NITI EDEN NEMA SHUJŠEVALNEGA EFEKTA. Zdaj če misliš na poletje kaj shujšate, ti poven, ka boš shujšala, če boš se trudila, vendar je tou nej zdravo hujšanje, k večjemu si samo zajebeš želodec in ostale stvari, pa izgubljenje kilograme dobiš hitro in duplo nazaj. Edino ka ti priporočan, ka paziš na prehrano, ješ 5x na dan, in kolesariš, tečeš vsaj pol ure oz. več, ker telo začne hujšati tan po 30-tih minutah, pa seveda lejko kombineraš z fitneson. Uporabnik crt je dal zelo uporaben link, tak ka se ga drže, pa seveda ne pozabi na trening
Malo off topic... fitness? Mogoče pride praf za kakšne resno specifične cilje (npr. vračanje po poškodbe, ipd.). Ovače pa je po mojon mnenje ta prava stvar Crossfit. Kda enkrat probaš, vidiš, kak je fitness siromašen in nejdeš nikdar več nazaj. Pa našoj Nikki, če že šče hujšati, bi tudi mogoče bole praf prišo te način vadbe.
Saj to je en oblika kao fitnesa, resno delaš svega i svašta, saj špej, pridi nas enkrat poglednit na fitnes, pa boš vido, kakšne treninge mi mamo ;)
;) Sem kar vesela za podporo ;) No.. tudi če mi odsvetujete te napitke ;)
Fora je v tem, da želim shujšati samo kakih (max) 5kg in se mi to zdi glede na moj dnevni ritem ko težko najdem čas za pravo hrano (jem ponavadi na hitro in ob nepravih urah, zato so se kg nakopičili) tak način s praški precej enostaven.
Naj omenim, da nisem kaj prida športno aktivna oseba ;)
Saj san pa prlej že napiso, paziti trbej na prehrano, ješ 5x dnevno, kolesarjenje, tek, te pa malo še kombineraš z fitneson, pa te pride naprimer na vrsto tej Crossfit, nucaš moč pa kondicijo za takšen stvari špej, nej je ta stvar samo tak.
Prej sem ti dal link na lepe recepte, zdaj bi ti pa omenil se, kaj so po moje osnovni faktorji - glede na to, da sem imel trikrat v zivljenju (star sem 42) 105+ kg (sicer na 197 cm, ampak vseeno je prevec) in vsakic prisel nazaj na normalne cifre, cim se je povrnila moznost se lotiti stvari tako, kot je prav.
- Ne jej pozno, po 19h najraje nic vec. Zadnji obrok beljakovinski, ne hidratni.
- Veliko pij. Ampak res veliko. Recimo liter dnevno za vsakih 30 kg teze. Tu ne mislim na alkohol :) in tudi ne na gazirane pijace in se celo ne na sadne sokove. Pazi tudi na "vode z okusom", ker so mnoge od njih tako kaloricno nabite kot sportni napitki. Torej kaj ti ostane - zlasti voda, mineralna voda, pa caj, ce ni hudo sladkan. Toliko popit ne mores sama od sebe, ker tolko zejna ne bos; moras prav misliti na to, drugace ne bo.
- Izloci tiste vrste hrane, ki so najbolj koncentrirane. recimo slascice, pastete, sir, suhomesni izdelki, tudi suho sadje, prav tako pazi na kolicino pri raznih oreskih.
- Gibaj se. Goli minimum je 30-45 min dnevno neke enostavne aktivnosti tolko, da se zadihas. To ze nekaj je, ceprav morda zgleda kot nic. karkoli pa lahko naredis vec od tega, super. vendar spet ne recimo intenzivne vaje za moc, ker bo sicer telo ratalo zelo lacno (z razlogom) in bo tezko. Daljsa zmerna aktivnost je boljsa od kratke super intenzivne. rednost je pomembna.
- Dovolj spi. Ce ti vsak dan zmanjka ena ura ... je to velika ovira pri tem, da isces neko novo ravnotezje za telo. spanje je zelo pomembno.
- Ker pravis, da imas malo casa: v taki situaciji zelo hitro pride do tega, da tezko namenis veliko pozornosti drzanju pravil, povrhu si pa hitro reces "celi dan ze garam, zdaj si pa vsaj privoscim tole ____ ". tega se najbolj enostavno znebis tako, da preprosto nimas v hisi take hrane, za katero ves, da bi bila problem. Ker nimas casa in si zmatrana in se ti nic vec ne da, tudi v trgovino ekstra zanjo ne bos sla in to je to :)
Ce se lahko kolkor tolko drzis vsega napisanega, bos po moje tezko mocno zgresila. Tu niti ni treba, da gre za enkratno akcijo, ampak se lahko tega drzis (ali 75% drzis) za vedno, kot nacin zivljenja, brez razmisljanja "zdaj sem na dieti, to je izredno stanje".
Ti sicer zelis shujsati hitro, prakticno v enem mesecu. V enem mesecu se da preverjeno shujsati veliko, vsekakor tudi brez praskov (recimo dieta brez hidratov - atkinsova dieta). Vendar je to gotovo izredna stiuacija za telo in hitro se lahko zgodi, da ti potem, ko ti uspe, nihalo zaniha spet v drugo smer (tudi atkins zahteva neko zelo postopno obdobje prehoda nazaj na celovito hrano). Tako da ti vsekakor tega NE bi kar tako na pamet priporocal. Za tiste prej nastete stvari pa lahko vsakomur z mirno vestjo recem, da je koristno.
Nisem zdravnik ali prehrambeni strokovnjak, sem racunalnicar; je pa hrana (cela prehrambena veriga in potem se to, kako hrano telo uporablja) moje priljubljeno podrocje in kot receno imam nekaj konkretnih izkusenj, pa ti zato vseeno vse tole napisem.
... In ne bodi v paniki, ce se zgodi, da pri kaki stvari malo falis... Normalno, da se tudi to zgodi. Ne sekiraj se glede tega. Glavno je, da ostajas v glavnem znotraj teh napisanih vodil. Pa ce bos naredila 4,5 namesto 5,0 kg minusa in te kdo zaradi tega ne bo maral, mu povej, da ga kurc gleda :)
zakoj pa nebi smela geste po 19h vre? se sicer strinjan ka more zadnji obrok bite beljakovine + maščobe, brez hidratov.. Zadnji obrok mej 15min. pred spanjon! ge kda san biu na strogi dieti san se večer še gor budo ka san šau gejst..
Ce do vecera se ni bilo kaj dosti porabljeno od dnevnega cilja kolicine hrane (energije), potem naceloma ni problem ... Ampak ponavadi je clovek do vecera ze dalec z vsem, kar se dogaja tekom dneva, tudi s hrano, in je to obcutljiv cas za prestope crte.
Ni pa to stvar zivljenja in smrti. Vse zapisano so stvari, ki vsaka na svoj nacin prispevajo k temu, da bi slo lazje. Kolkor vec in kolkor bolj tocno se jih da drzati, tolko boljse, nic pa ni crno belo.
,,, Tudi psiholosko je tako, da ti na koncu dneva rado vse "dol pade", vkljucno s samodisciplino. To je se en razlog, zakaj je ravno vecerni cas pred odhodom spat najbolj rizicen za kaksne take poteze, da se potem sekiras, kaj ti je bilo tega treba. In to vodilo, da pac sploh ne jej od neke ure dalje, je najbolj cist nacin, kako vnaprej odpraviti take variante, da ne bi sploh prisle v postev. Ce takrat sploh ne jes, potem tudi tezko "slabo" (prevelika kolicina, slaba sestava) jes.
@črt
Tij si malo betežen ali pa obsedeni s svojov kilažof in niti malo te naj ne poslüjša deklijčka, štera bi rada kraj ličijla 5kg. Tij skoron dvometraš pri normalni lejtaj bi mogo normalno vagati bar stotko. Če te je zabolelo pejt kil vijška pri uber fircik lejtaj je tou samo lejko problem u glavi.
Slabi desejt centi menši od tejbe, fuzbaler Drogba vaga 91kg, pa letij kak husar.
Glede na tvoje komentare se mi vijdi, ka si tij tudi fuzbaler (ali bi pa lejko grato).
@Nikki,
tij pa odpiči betežne imer shujševalce, pa malo poslujšaj čevapčiča, pa deni se fküper na potenco, pa boš lejko gejla fajn reš pečeno slanino, hamburgere pa za konec ešče kakši kremšnit na način 9 1/2 Weeks.
No, ker ti sigurno mene bolj poznas kot jaz, potem bo pa ze res, sama sreca, da si prisel :)
Tolko lahko povem, komur se zdi kaj uporabno, lepo, komur ne, tudi prav. Kregat se mi ne da.
saj ma crt prav.. či šče što zdrav lifestyle živeti oz. shujašti, zrediti more slej ko prej si sestaviti jedilnik, spremeniti določene navade itd. samo ne pretiravajte, ker se hitro vse vkup spremeni v obsesijo.. preverjeno! :)
Malo za pomoč nikki, si ogledne
http://zadovoljna.si/iskanje/%C5%A1pela
Hvala vsem za nasvete!! Razen čevapcicu, ga bolj kot moje takšneindrugačne aktivnosti naj skrbi za svoje... Mislim da ste me prepričali in bom vseeno poizkusila z navadno hrano in zvečer jedla le sadje in zelenjavo. Čez dan pa morda vsega malo manj pa veliko več vode.
Spim pa res premalo, vendar ali je res od tega toliko odvisno??!
ne bodi lena pa ide migat-ka koli,glavno ka švicaš pa malo fudaš in je to to
Ljudje se ga radi dobesedno in po nepotrebnem napokamo s hrano - saj tu je celoten problem. Imamo občutek lakote, če glih nismo lačni. JAz recimo že dolgo ločujem hrano - ne jem vsega skupaj in naekrat. ali jem prilogo in solato, ali pa meso in solato. včasih kakšni polnozrnatni kruh zraven. Hrane si ne cvrem v olju, kvečjemu samo na žaru, al pa kuhano. Testenine in riž obvezno polnozrnatne, veliko zelenjave. Jem recimo zdaj tudi tisto zelenjavo, katero prej nikoli nisem - brokoli, čvetača, kuhano korenje,.. Pa ne da hujšam, ker mi to ni potebno, ampak enostavno se ne počutim dobro ko vse v sebe zmečem. Poleg tega še telovadba in voda. :) Nič kompliciranega! Lp
Enostaven nasvet od mene.
ker san buo na tereni celi čas san mel šanso jesti samo 2x na den in te san se napokal kak svinja.
Zaj ka san malo doma, vgojno iden okrog 8 bejžat malo kre mure cca 5km in te priden doma spijen sveže sprejšani sok iz sadja včasi tudi zelenjave. Te če se mi da še zdigavlen malo uteži in naredin okrog 200 trebušnjakov in približno 100 sklec.
Da vgojno neman časa iden večer na igrišče malo brsat pa bežin nekaj krogov ter če nega nikoga pametnoga na igrišče pa iden v fitnes pa tan 20min bežin na traki pa nekaj vaj naredin ka mi pač ov tan svetuvlke pa je rezultat v 3tednih lejpi :D
Ka se pa jestija tijče, vgojno da priden iz telovadbe včasi pijen sok ali pa pojen po 2 kujani jajci + skledo šalate. Če ne jen vgojno jen tan okrog 12ure. Kosilo mamo tan okoli 3-4vre (poješ malo + dosta zelenjave), in te še tan pred 6 če san fejst lačen kakši sendvič z zelenjavo in te še večer kakšo sadje in je den končani :D
Ja, ampak se je res prav fajn zvečer usest pred TV pa pojest celo vrečo čipsa. V tem primeru hujšanje sploh ne bi blo potrebno, če se ne bi zvečer nažrl s tem čipsom. Ampak taki smo ljudje, da se nažiramo, pol pa hujšamo in se mormo matrat s tekom.
Tablete za hujšanje - thermacuts.si
Kakšna tabletka je mogoče še resno učinkovita, ampak samo žrite tablete pa kao skoncentrirane preparate, na kratki rok te dosegli učinek, na dolgi rok pa de vas telo pitalo, zakoj je na_ebalo. Pustite te gensko spremenjene žitarice, kruje pa žemlice, testenine pa sojo pa vklopite malo rekreativnoga športa pa de se na hujšanji že opazo napredek. To de takšen zdrav napredek.
Hei.
dostim ste že kaj svetovali in pomagali,pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje z izdelki Nupo. Gre za prehranske izdelke, ki ti pomagajo pri hujšanju..
Pred poletjem sem se odločila narediti nekaj za svojo postavco pa ne vem ali se mi splača vložiti toliko denarja za nekaj takega kot je Nupo. Pravijo, da bi naj bilo super, saj zraven tega potem ne ješ druge hrane, po drugi strani pa je zadeva precej draga..
http://www.moja-lekarna.com/p-10190-nupo-klasicni-shake-z-okusom-kakava…