Nojevo meso

|

Zna mogoče keri či tü prinas (Prekmurje) odavle nojevo meso in po čem. Zaj ga küpin lejko edijno v Graci v Metroji po 38,20 € za 2,10 kg pakejranih zmrznjenih zrezkov.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Profile picture for user spidi55 R L

Zna mogoče keri či tü prinas (Prekmurje) odavle nojevo meso in po čem. Zaj ga küpin lejko edijno v Graci v Metroji po 38,20 € za 2,10 kg pakejranih zmrznjenih zrezkov.

Roman Hozjan

Par let nazaj sem videl, mislim, da v Genterovcih te ptiče pri eni hiši. Zakaj in za koga pa so se tam pasli pa ne vem.
Mogoče še jih imajo.

Martina Horvat

Tudi v eni vasi med Cankovo in Fikšinci sem jih pred časom videla pri eni hiši, ampak tudi jaz ne vem, če prodajajo nojevo meso. Verjetno samo jajca. Kakšno pa je to nojevo meso? Ga nisem še nikoli poskusila, pa bi ga mogoče, če bi se mi zdelo vredno dati toliko denarja zanj.

hydrant

goji jih tudi eden med Lokavci in Cezanjevci ob cesti jih vijdiš pa opijtaj , ali pa v Ivanjševskon vrhi samo tej je avstrijec

Martina Horvat

Samo jahati, mesa pa še nisem. So mi razložili, da bi naj po nekih hebrejskih - židovskih pravilih in izročilih bilo prepovedano jesti kamelje meso. Sem pa vseeno videla, da ga ponekod nudijo kot specialiteto.

Roman Hozjan

Kamela je nej košer - nečisto živinče. Ali v sili so jih ziher papali, pa kako vodico srknili iz grbe. To ne vem kak so po svojih verskih kodeksih zaobšli...

Profile picture for user brndžek brndžek

Več nimajo dosti nojev v Vadarcih lahko pa ti dam številko pa jih pokličeš.

nn nn

Poznan enoga ka jih ma, te napišen na ZS!

Nojevo meso je po barvi podobno govejemu. Je pa skoraj brez holesterola in mehko.
Energijska vrednost 100 g surovega nojevega mesa je 123 kcal/515 kJ, vsebuje 22 % proteinov in 3 % maščob. Je odličen vir selena, železa, fosforja, cinka in bakra. Vsebuje veliko vitamina B12, B6, niacina, pantotenske kisline in riboflavin ter tamin. Značilna rdeča barva mesa je znak visoke vsebnosti železa.Vsebuje manj holesterola, natrija in energije kot ostale vrste mesa in je primerno za vse vrste diet.
Vitamini B kompleksa, ki ga nojevo meso vsebuje v večjih količinah, imajo zaščitno vlogo srčno-žilnega sistema, še posebej sta za to zaslužna vitamina B12 in B6. Tudi spreminjajoči se rizični faktor homocistein spreminja v nenevarno obliko. Zadnje raziskave kažejo, da je homocistein rizični faktor tudi za osteoporozo. Ženske, ki imajo v telesu optimalno količino vitamina B12, so manj nagnjene k nastanku osteoporoze.
Zaradi odlične kombinacije selena, cinka in vitamina B12, konzumiranje nojevega mesa ugodno vpliva na preprečevanje pojava raka na debelem črevesju.

Martina Horvat

Sem našla zdaj še na internetu nekaj o tem:
The eating of a camel is strictly prohibited by the Torah in Deuteronomy 14:6-7. Although the camel is a cud-chewer, the Torah still considered it "unclean". While the foot of a camel is split into two toe-like structures, this passage explicitly states that the camel does not meet the cloven hoof criterion.
The eating of camel is allowed in Islam.

Markic Kris

ka zdaj ma veze koran z ten či lejko gejš kamelje meso?

hydrant

@spidi- dobro si opijso kvalitete nojevega mesa, ogouče že kakši vegi-ji naskrivaj žnjavijo

sanja kropec

Ampak boš moral ubit 70kg težkega noja za dva zrezka mesa :) Noj nima več mesa kot en piščanec.

Tadej žižek

@LInkIca recimo ka znaš ka gučiš ... samo ka te ma če nej meso? če tak malo pogledneš, piščanec ma recimo eno količino mesa... puran je že večji in ma več mesa... noj je še (dosta) večji in iz tega bi po vsej logiki sledilo ka ma tudi več mesa ... 
moje mišlenje no :D

Luana L. Luk

noj ma precek več mesa kak za dva zrezka....san gledala nekšo kuharsko odajo ka so noja sprobavali pa so ta povabili 100 lidij ka so ga te lejko pojeli.... 

@Linkica  tou je za tebe piščanec? Poprečna teža odraslega noja je 150 kg in zraste do 2,5m višine.

Profile picture for user brndžek brndžek

Ja samo z noja se ne dobij telko mesa kak eni tu mijslite. Največ mesa je na bedraj ostalo je pa vse bole za župo. 

Luana L. Luk

no znan ka san gledala.....sama se glede teh stvari tak v ne razmin ;)) ale to je takša batina ka ziher nejsta samo 2 zrezka...

artur

Dosta modrüvanja pa nikše čedne informacije. Probaj v Vigrosi v Püconcaj. Če majo krokodila, pa 6 mejscov odležane argentinske stejke(njama) majo noja valjda tüdi.

Roki

Eti si poglente na sliki kelko mesa vö dobiš s toga ptiča....

Vačik pa san najšo oglas na internete za nojovo meso - www.kmetijskioglasnik.si
Odavlejo ga tüj ete samo ne ven kelko košta - www.hrib.si

Ajda Jeseničnik

...za gurmane in izbrane okuse ogromno mesa. Meso je kvalitetno, cena tomi primerna, je pa nej za sakši okus. So pa tudi jajca zanimiva, prav tako niso za vsak okus, glede na to, da se približuje Velika noč, je v zadnjem času zaslediti veliko poslikanih nojevih jajc...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet