Nk primorje : nk mura
zanimam me ce bo organiziran prevoz v ajdovščino
dajmo mura ole:......
Komentarji
ka bos pa v ajdovščini? gledal polomijo 5-0 ali pa 6-0? ne se hecat
Boš zvedo pravočasno.
bajkec, ti lejko gledaš doma na TV Bologna - Napoli na Š1 tej čas. Te boš mel pa še Cagliari - Catania pa Athletic - Valladolid. Na Š2 boš mel Real Madrid - Sevilla, Sampdoria - Lazio pa Inter - Genoa. Tak ka dugi čas ti nede. Ležej je pred tv sedeti pa žrejti kokice, kak pa podpirati svoj klub 300km daleč vkraj, pa če glij de pušo 6:0.
seblogger
bajkec, oh ti prerok.
Posveti se rajši napovedovanji zadev, kere ti ležijo, Muro mi pa njaj.
Sicer pa, dajmo dečkon priložnost ... !
Valjda ka nebon 300 km daleč šol nekšo antipropagando nogometa gledat iz preprostoga razloga ker san te fuzbal gledo že in to nej bilo podobno enoj vaškoj ligi kda igrajo prettner zlatar smolkovič pa podobni šminkeri. Rajši iden gledat Pertoča-Lucova bar vidiš borbo žar željo.Tu pa vidiš samo sprehajanje po igrišči
bajkec, #we.care
bajkec, tou so prave navijači, ka za klubon stojijo, pa lejko klube slabo ide. eni žmetno razmijo/razmite, ka si navijač nej samo te, gda se zmaguvle, ampak tude te, gda se gibij.
v dobron in slabon (pa naj se čuje še tak grozno cheesy).
Meteora neven kelko si star(a) samo ti pa vupan povedati ka je bajkec bil velki pa zvesti navijač mure duga leta.Dokeč je nej vido kakši drek se v ton klubi meša pa kak ga eni majo za izpunjevanje lasti interesov pa punjenje lastih žepov in od te dale nikdar več hvala.
Či te zanima bajkec je odo na tekme kak 12 in 13- letnik od sezone 1994 naprej kda so igrali Gliha Jermaniš Bakula Slavic Ilič Adamo Baranja in še bi lahko našteval..in se je precej dober fuzbal špilal tisto sezono smo bili v prvenstvi drugi za Olimpijo v pokali pa zgubili finale z Mariboron.tude naslednje sezone sezone se je špilal dober nogomet,tudi ko se je izgubila tekma nas je redko katera ekipa nadigrala.
Spominjam se sezone 1997/98 ko je Koblencer dal priložnost mladi generaciji nogometašev na čelu z Fabijem Cipotom. Spominjam se da je Maribor padel v pokalu 5-o in da smo postali jesenski prvaki z velikimi 8 točkami naskoka pred primorjem in 9-imi pred Mariborom. Takrat se je vodstvo kluba katerega je zanimal samo denar pod mizo odločilo prodati najboljšega igralca steber obrambe Harisa Alihodžiča. Spomlad je bila pod pričakovanji poznala se je odsotnost stebra obrambe in končali smo na drugem mestu čeprav smo igrali najlepši nogomet. Sezono kasneje se je pokasiralo pod mizo pri prestopu Fabijana Cipota v Maribor, Dejana Nemca v Brugge in tako naprej. Seveda so vodilni možje videli kam pluje klub in so ga elegantno čez čas predali Georgu Subanu velikemu rešitelju ki je seveda imel čisto druge namene z Nk mura.
V klub je pripeljal koprske "zvezde" ki jih je potem lažje imel pod kontrolo pri lažiranju tekem in pranju denarja pri športnih stavah.
Spominjam se tekme Mura-ljubljana ko je Mura rabila zmago za Playoff in kvota na stavnicah je bila temu primerna. Ne bi mi bilo nič sumljivo če nebi v petek zvečer pri vračanju iz Maribora na enem od petrolov srečal ženo Ermina Rakoviča ki je vplačevala stave na veliko in sicer Mura -Ljubljana tip 2 je fiksirala na vseh listkih za kvoto 9. Vplačala je po moji oceni vsaj enih miljon tolarjev na njo pa smo postali pozorni zaradi neskončne gneče ki je nastala...
Ker jo navidez poznam sem takoj posumil da tu nekaj "smrdi" in še sam vplačal okrog 50 takratnih tisočakov na zmago Ljubljane. In glej ga zlomka v nedeljo sem videl bledo neprepoznavno Muro in napadalno Ljubljano ki ji tekma ni igrala nobene vloge. !0 minut do konca hiter protinapad Ljubljane smešna reakcija naše obrambe in točke so odšle v Lj..da ne govorim o igri Rakoviča na tisti tekmi...seveda se mi je po tekmi smejalo zaradi dobitka na stavah ampak od takrat nikoli več nogometa ne spremljam z takšnim navdušenjem kot sem ga.
Tudi v drugi ligi sem nekajkrat spremljal Muro ampak da sem iskren-podpiral nebom glumcev tipa Prettner ki je omejen na krog na sredini igrišča in raznoraznih atijev in stricev ki bi radi da njihovi sineki igrajo čeprav ne pokažejo nič niti žara niti borbe.
Dokler de mura 05 poligon raznoraznin intereson posameznikov župana Štiheca(smrad) do te ne mislin iti poglednot tekmo.
Fala
Nejsi se slučajno zmejšo pa mislo to napisati v ovo temo - "kak je negda fajn bilo" ... ?
Či te zanima bajkec je odo na tekme kak 12 in 13- letnik od sezone 1994 naprej kda so igrali Gliha Jermaniš Bakula Slavic Ilič Adamo Baranja in še bi lahko našteval..in se je precej dober fuzbal špilal tisto sezono smo bili v prvenstvi drugi za Olimpijo v pokali pa zgubili finale z Mariboron.tude naslednje sezone sezone se je špilal dober nogomet,tudi ko se je izgubila tekma nas je redko katera ekipa nadigrala.
Spominjam se sezone 1997/98 ko je Koblencer dal priložnost mladi generaciji nogometašev na čelu z Fabijem Cipotom. Spominjam se da je Maribor padel v pokalu 5-o in da smo postali jesenski prvaki z velikimi 8 točkami naskoka pred primorjem in 9-imi pred Mariborom.
neven resno ka si ščeu pravti... lepa zgodovina, vsi se radi spominjamo teh časof. ali ka ma to veze z današnjo muro? slabi so pa gotovo, obstali do v ligi te pa vupajmo ka se neka na bokše obrnej, vupajmo ka do realni plani za prvo ligo. ges pa še štoj drugi de šau navijat za soboto,muro,gringose. to ka si pa ti napiso je pa zgodovina kere se vsi fest radi spominjamo, ge smo bilij poleg (čegli si tak poudaro ka si TIJ poleg bil, bili smo drugi tudi, vrvli) ampak kera je na žalost samo ena - zgodovina.
Okoli gnešnje Mure so seveda mnenja nej kaj dobra, zasluženo. Ekipa je mlada, neuveljavljeni igralci. Dajmo jin šanso. Upravo pa paziti ka nedo ponovili starih grešk. Moje mnenje.
ej bajkec, lepou ka zgodovino obujaš. vsi znamo, ka je mura negda fejst dobra bijla. proti tomi nišče nikaj ne guči. pa san si zaj pravo, ka si bil zvesti navijač. če si več nej, te njaj ove, keri še navijajo. samo to je bil poudarek mojoga posta.
moja poanta je v ton ka tej nogomet nejden gledat dokler de klub poligon za osebne interese enih idiotov kak je župan Štihec pa podobni..dokler nede reda
če ti nejdeš gledat še nej tribej drugin gučati naj nejdejo oziroma jih prepričevati v to z postami kot so :
ka bos pa v ajdovščini? gledal polomijo 5-0 ali pa 6-0? ne se hecat
komaj čakam tekmo doma.....ajdovščina mi je predaleč....neman časa......mmh sever....gol .....mrzlo pivo......žuti špricer
Bajkec vse tou ka praviš je res samo si pozabo povedati ka klub velikim nakupom( ilič,gutalj,bakula,gliha,jermaniš,galič, poznič............................................) mura razen pokala nikoli ni osvojila naslova državnega prvaka in te je vseeno če si 4,5ali9. Dajmo priložnost mladim in domačim igralcem. Denar ki bi ga porabili za velike nakupe rajši investirajmo v domače in perspektivne igralce. V teh časih se je pač treba prilagoditi razmeram in iz tega izvleči čimveč. Ajmo mura!
bajkec-praviš ANTIPROPAGANDA nogometa.Včerajšna tekma po TV OLI-NAFTA,tou pa je bila prava nogometna tekma,a nej.Na Murino tekmo ti nejtrbe prijti bou en godrnjač menje.
R-5 od tega ka si povedo sta bila mogoče 2 nakupa " velka" in ne pozabi ka je te Mura v prvi ligi špilala dober nogomet zdaj de se pa v 2. ligi borila za obstanek. Z tem ka po mojem mnenji med prvo in drugo ligo obstaja velika kakovostna razlika..Sploj pa koga ti maš za perspektivnoga igrlaca? Prettnera? daj ne se hecati tip je zaljubljeni v krog na sredini igrišča, več borbe pa žara vidiš v goričkoj ligi maloga nogometa pa ka nebi kdo mislo ka jo podcenjujen ampak v 2 ligi igralec more grizti garati in še enok garati nej pa šminkera špilati...
Ti sploj nevejš, ka bi rad. Dejstvo je, ka ne odiš zato, ka kluba nemaš zadosti rad (ka o kakši pripadnosti niti ne zgublan besed), ka bi ga lejko spodbujo v nižji ligi. Pa ka lapaš proti domačin igralcon? Vejpa te igralci so nas prvo sezono spravili ekspresno v 2.ligo in te isti igralci (v bistvi so nej niti približno isti; po mojen je zdaj polek več mladih talentov) zaj tudi gladko zmaguvlejo te tvoje veške klube, s kerimi ti Muro tudi primerjaš. Muro si podpero te, kda se keš še najbole kradno, in to zato, ker jin je te pač šlo, zaj za dale pa si napiso ka ne odiš zaradi Štihca, Prettnera pa Zlatara. WTF. Štihec je mogo s strani občine, zato, ka je sam klub to nej bil sposoben, riktati finance par let zapored in guess what ... što jih in de jih opet zrikto? Zaenkrat Petrijan, keri je opet s strani občine. Ali glavno ka ti sereš po vsen pofprek, pa čigli de ti nešče črno ne bejlo vse skalkulejro pa dokazo, ali ti velka starina, the legenda bajkec ... ti znaš več. Prettner pa Zlatar pa sicer dvomin, ka ta špilala v 1.postavi. Či ta, in se neta izkazala, je to nedvomno napaka, ali ka že v naprej delaš nekše svoje neomajne računice ... patetično. Te, kda si ti bil edini največji huligan v Soboti, se je v bistvi daaaaleč najbole kradnilo (no, saj še ti san si to koristo in probo na račun takši igric zaslujžiti). Zdaj pa ne navijaš zaradi toga, ka ti prevladajo politična prepričanja (si pač proti Štihci, keri si očitno po tvoje lasti vsaj funkcije kakšoga predsednika, či nej še več, lol) in ker špilata kao 2 igralca, keriva nemreš viditi. Bluz gor, bluz dol - ne navijaš zaradi toga, ka NEJSMO V 1.LIGI in ka si po dujši nej pravi Muraš. Zaradi takših razmišljanj, večnih špotanj, navoščenja, maščevanj ipd. lastnosti glih skos pristanemo tan, kak smo. Takše navijače kak si ti Mura niti ne nuca. Mi gledamo Muro zato, ka SMO SPOSOBNI OCEJNITI momentalno SITUACIJO in KVALITETO moštva oz. kluba nasploh, ter na PODLAGI TOGA te podati nekšo ocejno aka. npr. popolnoma logično je, ka je kvaliteta v 2.ligi slabša ... pa ka zaj. Zaradi toga neboš šau na tekmo? Ti moreš razmiti, ka PRIORITETNO navijaš za klub zato, ka je TVOJ, isto kak je lejko tvoja diklina/sin, štokoli že, in ka ga boš spremljo v dobron in slabon. Tvoj prispevek moštvi je vzpodbuda moštva, kera se pa najbole nuca te, kda ide vse naraube, ker vači, či bi dal gor eno zvezdniško zasedbo vrejdno več 100 jurjof, bi lejko le-ta z lahkoto mrdnila sakšoga v toj ligi ... in v ton primeri TEBI PODOBNIH (DERBI NAVIJAČOV) moštvo ne bi nucalo.
Največja fora je, ka smo drujgi tudi odili v tistih '92-'98 navijat, doživeli skup vse največje uspehe (pokalni prvaki, drugo mesto, tretje mesto, sodelovanje v eufi, pokali pokalnih zmagovalcev, intertotoji, blablabla), ali podperamo MURO tudi zaj - v 2010, torej! Sedanjik pa to ...
Pa ne napiši mi, ka te stvari ne valajo za tebe, ker si samo gledalec, nej navijač, ker točno znaš o kon se ide. Ide se o ultras mentaliteti, kero ti lejko tupin naprej še v 100 podobnih spisaj, ali je najverjetneje enostavno neboš sposoben razmiti ... ker ti je pač nej dano.
Še to. Štokoli tu je sposoben vsaj približno podobnega razmišljanja mojomi in ma rad Muro, rad popejvle, bi šau na sakšo mogočo tekmo, itd. ... pa je komot vabljen med BG! Lejko mi pišete na OS, če vas kaj zanima, bi radi prispevali, ste kda ščeli v grupo pa to zaradi kojkoli nejste napravili ... zdaj mate šanso. No, lejko pa pitate tudi tu, ka to de takša bole komercialna tema gratala.
To vidiš tak se gúči
jebo vas vse internet navijače...idete se nekše manchesterove,arsenalove, chelsejove navijače...vse tekme gledate, vse igralce znate na pamet...nikdar ste pa nej vidle svojoga kluba v živo...ma doj me visijte vsi takše ka rajše v nedelo pred tv gledate cele den evropske tekme...za svoj klub se ide tude 1000km daleč na tekmo pa če de pušo 10:0...samo bv van tau tupete...
Tako, tako. Veseli san, ka vidin ka še obstaja narod, keri razmi stvar.
bajkec-ne sekeraj se,še malo pa boš lejko gledo mali nogomet.............
saško 1000.....zajebali so nas,1 teden se prvenstvo preloži...............
lepo napisano. se podpišem pod zadnjih 5 izjav! :)
Perspektiva NK Mure nastavljena z nouvimi vizionari je zdrava, pa malo menje svetla. Svetlost de prišla za par lejt (vüpan, ka prlej) zatou, ka se brez pejnez pa plačanih dodatkov k ekipi pač nemre na horuk iti po lestvici gor, do konca.
Zdravi temelji, keri se postavlajo do z zdravini pa pametnimi odločitvami lejko zdržali bremena pritiskov nezdravih zunanjih sodelavcov, keri do se po prvi malo vejkši uspehaj začali pojavlati. Trbelo de dostakrat praviti "nej fala", probali mo po svoje, brez "strokovne" pomočij pa brez dodatkov (ala vegeta) za telko pa telko evrov.
Fanatizem kak stranski učinek je do neke mere za razmiti. Pretiravanje pa fanatiziranje okolice, totalna diskreditacija na videzni nepripadnikov je pa odraz intelektualne zrelosti pa izobrazbene ravni fanatikov, kera tudi v najbogatejši evropski legendaj dosega prag pismenosti ali pa ga (muličko) presega.
Lejko je tudi odraz otroške razigranosti.
Tou zadnje de moglo biti rejsan! Z nikin se moreš špilati...
Na koj si cilo s ten drujgin odstavkon? Kakše diskreditacije to?
Sobochanec...strinjan se, ka so nekateri klubski fanatike neizobraženi oz. njihova intelektualna zrelost ne presega praga pismenosti. Je pa sigurno tou, ka so vodstvene strukture teh fanatikov v večini primeraj na zelo visokem intelektualnen nivoju. Mogoče se tou komi, keri je o teh stareh nej tak seznanjeni, zdi vse vkup kak nekšo nakladanje.. Če samo pogledneš Torcido ali pa Grobare. Sakramensko težko je uskladiti 200 lidi, zaj si pa predstavlaj kakša organizacija more stati odzadaj, ka sploj lejko napravijo spektakel in ob enom pripravijo 10 000 lidi ka navijajo v en glas. Ge si tou sploj nemren predstavlate, kelko lidi, živcov pa truda je vloženo v eno samo tekmo. Te pa še pridejo tu cuj razna gostovanja....in nešče ka je pol pismeni, je sigurno nej sposoben npr. zriktate avtobusa. Ka so pa navijači prikazane kak so, so pa izključno krivi novinari.
@mile
Niti san nej posploševau, niti san nej mislo posploševati. Če (sinhronizejrano) vsi v en glas povejo Eno, nej mus, ka bi tou pomejnilo, ka so vsi Eno, pa ka so vsi enaki ... v keronkoli pogledi že zemeš ali glejdaš. Uskladiti tou množico je pa veščina vodje.
Takši so tuj (bilij ali pa so še) vodje navijačov NK Mura, keri so znali potejgnoti cejli stadion, ka je pomago küjkli Gringosov, gda je tou bilou najbole potrejbno.
Za obvladovanje množic ali mase (tudi več desejttisoč) je pa potrejben vodja, keri je avtoriteta. Avtoriteta! Tej so fejst rejdki (med navijačami, v biznisi, politiki pa nasploj na svejti).
Zadnji stavek ti pa tak na pou priznan. Izključno je preveč ekstremni pojem.
Ešče za katastrofo na Haitiji je nej izključno krijva narava!
bajkec-praviš ANTIPROPAGANDA nogometa.Včerajšna tekma po TV OLI-NAFTA,tou pa je bila prava nogometna tekma,a nej.Na Murino tekmo ti nejtrbe prijti bou en godrnjač menje.
nemre se špilati fuzbal če špilajo v bazeni
jebeš muro....
ge pa tebe
Vsak ima pravico navijati za svoj klub, zato ne pišite neumnosti, kot so j. muro
v šalovce idemo vupan ka zmagajo_
ka zaj? ide što v šalovce?
zanimam me ce bo organiziran prevoz v ajdovščino
dajmo mura ole:......