Nk mura05 se obetajo težki časi
Kot verjetno veste se našemu nogometnemu ponosu znova obeta samo životarjenje v 2.ligi pa še to mogoče ne, v primeru izpada bomo pač igrali lokalne derbije v nižjih ligah.
Denarja ni, seveda je za to kriv naš župan in pa peripetije z Polaničem in zmanjšanje sponzorskega denarja.
Mislim da bi krivci za takšno stanje v klubu morali prevzeti krivdo nase..tu mislim predvsem gospoda župana ki je poskrbel pred časom zato da Polanič več ne daje denarja v klub.
Prekmurska publika si zasluži prvoligaša ne pa životarjenja v nižjih ligah!!!!
Komentarji
zna se ka je tu poleg jebena politika...v ton klube so lidje ka o fuzbale pojma nemajo žalostno...edino ka je vrednoga so navijače ovo pa vse banda ...!
Glede na to, na kaki podpovprečni ravni je fuzbal v prvi ligi, kaj šele v drugi ligi se sprašujem, kako je še sploh što pripravljeni sponzorirati tako stvar.
Pač če nega pejnez se je brezzveze nekaj v prvo ligo pakivati, ker tak ali tak neboš preživel.
znan ka boli, samo lendava je nazadnje tudi bila v prekmurji, razen če so kaj v zadnjen časi geografske lege popravlali
davidp ka bi bolelo? Vejpa naftini navijači se zderajo: MI MAÄARI! zgleda ka so nej prekmurci! jebat ga... ija ija hungarija :D :D
Za Muro pa neman besed! ŠPOT pa SRAMOTA ka so nan zriktali!
bajkec: pristransko razmišljanje; za jebeno stanje Mure 05 sta kriva oba velika egocentrika. OBA sta zajebala, vprašanje je le, kdo malo bolj in kdo malo manj.
Vsi se moremo zavedati, da je šel Polanič iz osebnih ineteresov v Mura 05; glede župana, pa si jaz osebno ne-bi šel javno kritizirat, ker je vseeno on pripeljal Polanič-a v klub. Ni kriv župan za to, da lokalni gospodarstveniki ne vidijo interesa v Muri ampak vodstvo, ki ne zna pripeljati gospodarstvenike v klub, ki jim v Muri nebi bil v ospredju osebni interes.
obstajata 2 problema (oziroma več):
1. Problem - da se pred organizmom, kot je Mura 05 (mislim tudi občinstvo) postavlja osebni interesi.
2. Problem - se postavi spet na igrišču in posredno v opravi, ki ne ve obvaldovati ta problem! Igralci ne pustijo svojega srca na igrišču, ampak nekje drugje. "Tuji" igralci, bi glede na plačilo morali pokazati več in ne isto oz. manj. Pripeljane igralce bi lahko za polovico manj nadomestili iz nižjih lig oz. iz lastnega domačega kadra.
Za takšne nekvalitetne okrepitve bi moral nekdo odgovarjati.
Ljubim Muro nisem kriv...
TmicoH jbg očitno te boli!
S temi Mađari pa si oz. ste že tečni..to je bila pač provokacija .
Po narodnostni strukturi je Občina Lendava narodnostno mešana občina, v kateri živijo poleg Slovencev (5653), pripadniki madžarske narodne skupnosti (3917), Romi (86) ter pripadniki drugih skupnosti. Torej so madzari in nobedin jih ne provocira.
Sobočanec strinjan se z tebo samo deloma...marsikaj je kriv župan...polanič bi z njin ali brez njega prišo v klub..zaradi njega pa je odišo.
Kak vsi znamo je bil 5 letni plan vrnitev v prvo ligo..in po kakšnih 3 letih se je ugotovilo da to z obstoječim kadrom in igralci tipa Prettner &Co ( modeli soboškega nočnega življenja) ne bo šlo zato so odgovorni ugotovili da so potrebne okrepitve...tu pa se je zataknilo pri denarju ko je glavni mecen Polanič priprl pipo zaradi konflikta z županom.
In tu se upanje na prvo ligo konča..še posebej ker naš gospod župan ni uspel priskrbeti nadomestila v finančnem smislu za izgubljena sponzorska sredstva.
Vse drugo, še posebej obljube o dobrem nogometu ali pa "stabilnosti na dolgi rok" je samo sezono za sezono metanje peska v oči navijačem in pa ljudem ki imajo radi ta klub. Žalostno vendar resnično.
Tako bi bilo vsaj higienično da bi gospod župan v imenu ljudi ki imajo radi klub in teh ni malo odstopil.
Prettner sploj nej tak slab vcasek je celau preseneto ge nwm ka ste vsi tak prote njeme za mene je pa vogrincic nula!!!!!!!!!!
Preseneti ja v količini popitega alkohola po soboških kafanah. On pa eno par so pravi modeli kafan. Či bi tisti čas pridno treniro nekde ka ga po kafanah preživi bi mogoče bil igralec za kakšne Bratonce:)
no vsak ma svoje mišlenje :) mura je dobra, samo ne razmen vsi ti ploskajo da si dober ?te pa serejo da je malo kriza praven na občinstov iz glavne tribune .Mene osebno je največ živcov pojo vogrinčič.
Valerij Vučko
Ka pa maš ti bajkec proti Bratoncan??
Nič neman proti Bratoncan.Pa brez zamere.
lep pozdrav. Na splošno žalost se vse začne in konča pri denarju. Še bolj žalostno je to, da se v Pomurju ne moremo zediniti glede sodelovanja, vsak sedi na svojem bregu Mure, bi lahko rekli. Kako bi se šele zmenili z Ljubljano. To je prava KATASTROFA. Prosimo lepo, gospod ŽUPAN IN gospod POLANIČ, zakopljita že enkrat to bojno sekiro. Sedanjost in bližnja prihodnost še zdaleč ni svetla, zato je potrebno stopiti skupaj. Si vsi pomurci ne zaslužimo končno dobrega, zdravega nogometnega koletkiva!!! Muro hodim gledat več kot 25 let in bojim se da ne bomo nikoli prvaki, niti v 2 ligi. PETLETNI PLAN
PETLETNI PLAN vrnitve v prvo ligo, to pozdravljam. Ampak koliko DOMAČIH MLADIH NOVIH igralcev je nosilcev igre pri MURI 05!! Pametne glave, vodilni ljudje, prenehajte že enkrat z otročarijami in dajte tudi preprostim ljudem kruha in iger, ampak DOBRIH IN POŠTENIH IGER.
lp. matej.
sasa1000, po tvojih navedbah sodeč, kdo prevladuje potem v Lendavi ?
"v kateri živijo poleg Slovencev (5653), pripadniki madžarske narodne skupnosti (3917), Romi (86) ter pripadniki drugih skupnosti."
ja lopove v uprave do se pa smijale z nas...hahahah....
Skriti
Vsak ma pravico ka izraze svoje mnenje .GE SE NE TRGAN ZA LENDAVO :D ka tebe tau tak mote ???:D
Ja dejansko, to da bi naj bli mi lendavčani kao "madžari".... To, spoštovani uporabnik sasa1000, ni res. Ne moreš vsega metati v enak koš. Recimo poglejmo nekaj primerov. Kot vidim, govoriš prekmurščino. Prekmurščina, natančneje, skoraj vsaka 5 beseda ima madžarske lastnosti, se pravi, madžarski naglas in zelo madžarsko izgovorljive črke - samo poslušaj se ko govoriš, koliko črtic in pikic dajemo prekmurci na svoje črke med pogovorom;) Moreš vedeti tudi to, da je nekoč celo prekmurje bilo pod madžarsko, se pravi, ne samo Lendava. Tako lahko iz tega sklepaš, da v bistvu zaničuješ svoje daljne sorodnike ;).
-------------------------
Po narodnostni strukturi je Občina Lendava narodnostno mešana občina, v kateri živijo poleg Slovencev (5653), pripadniki madžarske narodne skupnosti (3917), Romi (86) ter pripadniki drugih skupnosti.
---------------------------
Točno tako. To so podatki po popisu prebivalstva leta 2002. Če se še spomniš kaj iz zgodovine, verjetno veš zakaj je tukaj toliko madžarov. Če ne, stric Google ve!
To, da je tukaj toliko madžarov, daje Lendavi eno prednost, kateri zavida večina slovenije. Imamo človeka v parlamentu in tako uspešno, poleg odličnega župana, črpamo evropska sredstva. Kam so ta sredstva šla se lahko prepričaš skoraj vsak mesec, ko se v Lendavi odpre nekaj novega obnovljenega. Pa, da se razumemo - ne gre se o tisoč evrih, ampak milijonih. Poglej turizem, pestro kulturno dogajanje, novi objekti, cestne povezave, da ne govorimo kaj se bo razvilo v prihodnjih letih v Petišovcih, ipd...
Tvoje rasistično obnašanje na forumu ne bo spodbudilo nič dobrega, saj je vsak tvoj prispevek po mojem pregledu vedno hujši,- seveda proti Lendavčanom (po tvoje maÄarom, kot praviš sam). Tukaj smo uspeli zaživeti z madžari v sožitju, kot vidim iz tvojega obnašanja tebi to nebi uspelo.
Pa prosim brez zamere!
Lep večer vsem še naprej!
"lendavčan" - malo si zgrejšo temo, ka tou ka si povedal nema nikše veze z temo kere je naslov.. Sicer pa nema veze..
1. Rada bi ti povejdala samo nekaj.. Ne ven odket ti tou, ka prekmurščina izvira iz madžarskij besed, ampak že v OŠ učitelji včijo, ka so prekmurske besede večijna vzete iz nemščine (če se moutin, so nas pač naroube včilij in se opravičuvlen prizadetin)..
2. Madžari so samo v lendavskoj občini (žal tudi Hotiza spada pod tou občino, ge niti eden vaščan nema pojma o madžarščini, razen tistih priseljenih, pa še tisti tak dobro gučijo prekmursko, ka niti ne opaziš, ka so nej pravi prekmurci).. Če ideš recimo v Dobrovnik ali Kobilje ali Motvarjevce ali Prosenjakovce ali .. tiste vasij, ge se tudi v šouli včijo madžarski, pa se nobeden ne pogučavle madžarski, razen, če sogovornik pač tak šče.. V Lendavi pa je drugače.. Tan si nej nikaj vrejden, če povejš ka ne vejš madžarski oz. te presoudijo že po guči oz. morejo s teuf gučati prekmurski, čiglij vaša govorica vleče bole na slovenščino..
3. V Lendavi se rejsan odpre vsaki mejsec nekaj nouvoga ali ka da so tou samo trgovine.. Što de pa hodo v telko trgovin, če ma večijna telko, ka vsaki mejsec plača vse čeke, pa jemi ostane telko, ka ide 1x na mejsec na malo vekši nakup (pa še tou v MS, ge je vekša ponudba, pa dobij na enem mesti vse..).. Daj tou razloži? Tiste milijoune kere vlagate v tou vse, bi rajši pametno ponucali za tiste, keri so rejsan bougi, nej pa za nekaj, ka se te za par mejscov itak zapre, ka nega prometa..
Lendavčan, ne talaj drujgin rasiste.. Najprle pometi svoj prag.. Nišče ne gučij prouti lendavčanom, ampak samo resnico.. Žal je tak, ka resnica bolij, še najbole pa tiste, keri ne vejo z njouf živeti..
Če si se prijavo na forum samo zaradi toga prispejfka.. Žalostno..
lp
lendavčan....ka ti te še ges dan par faktov. Kak ti je simona povedala ima prekmurščina fejst malo besed kere bi bilej povejzane z mađarščino....ma pa mađarščina 1000 besed v svojon jeziki kere izvirajo iz slovanščine. Večina jih zmotno misli ka Prekmurci uporabljamo mađarske besede, v resnici pa mađari uporabljajo izpeljanke slovanskih in germanskih besed. Če poglejdneš malo v zgodovino boš vido ka so slovani negda živeli do Blatnoga jezera in od tü vpliv in mejšanje jezikov! Rejsan je ka je v Prekmurščini neprimerljivo več izpeljank germanskih besed kak pa mađarskih. Jebe nas edijno naglas in izgovorjava...zatou nepoznavalci in ignoranti iz ostale Slovenije povezujejo Prekmurščino z mađarščino.
No ja, ocitno vas nekatere pac to jebe ker ne morete z koše, ker ste pac proti mađarom... pa niti ne veste zakaj. :) Se kar utapljajte dalje jaz pa grem z madžarom na eno pivo, papa!
Ges san nej prouti mađaron...napijso san ti samo kak je z jezikon glede na tou ka si tij omejno ka vsaka 5 prekmurska beseda izvira iz mađarščine ka je ena navadna debela laž! Pa uživaj ob pijvi!
na keroj si itak nej biu
ali pa
Moderatorji, nekšo selekcijo bi lejko delali, nej mus ka vse kar se napiše se pisti objavleno...ker to ka je zadnjih par postof napisano, nema popolnoma nikakršne zveze z muro05!
pa lp
simonam28 če ne veš odkod to, potem ti lahko mi povemo...
en lep primerček : varaš(mesto) po vaše - madžarski : város (mesto)
xzft4 predvidevan ka si ti iz lendave ali????
markore ima pa zveze z provokacijami, ki so nastale zaradi mure05...
lp tudi tebi...
város oj ma nemoj:) saj vsak ma svoje mislenje samo zdaj si pa malo mimo pluvno:D
_cebelica_ sem! In moram priznati, da postaja že kar moteče, ko vidim na temo mura05 "mađare" med sporočili. Verjetno boš rekla "kaj iščeš med muro05?".. pa vprašam jaz: zakaj je potrebno komentirati vsaki članek v zvezi z Lendavo, večinoma Nafto.... V 21. stoletju bi lahko bili nekateri bolj kulturni in izobraženi, ne pa da provocirajo( preko interneta!).
sasa1000: očitno resnica boli.... Madžarska je blizu, izrazi pa tudi ... Pa ne skrbi, nimam nič proti Muri05... Mam pa proti takšnim, ki vsakši članek o Lendavi komentirajo negativno. Nevem smisel tega, očitno smo v času INTERNET POWER-a.
DAJ EI ZDAJ TE PA GE NEKA RAZLOZEN :OKI!!!!
KA SO SE DRLE V SOBOTE NA TEKME HM,,,, IN TE KAK VAS NAJ NEKSE SPOSTUVLE .PA ŠE Z OVO ZASTAVO :)
JOJ
AJA PA STRAN SE IMENUJE SOBOTA INFO
PRIVAS TUDE NA LENDVA NET NE PISETE O MURE ALE :) TAK PITAJ V UREDNISTVO:D
To imaš prav... Zakaj se pol objavljajo novice o Lendavi, če je soboški portal? Pa ni lendva.net, lahko pa bo ;) Opažam, da imaš hude komplekse z Lendavo... zaradi koga pa ???
Xzft4 ge znan ka tebe to moti......samo kelko znan je na tekmaj naftinih tak ka se navijači derejo mi mađari pa nwm ka vse nej.......zato verjetno tuj ide na ta račun kak ti tome praviš provociranje. Pa naftini navijači se recimo derejo na naše mura iz pušče....ka to je te nej provoceranje???
oprosti ampak brez zamere....vsakoga lendavčana pa lendavčanko ka poznan,so se do zdaj vsi z njega smijali. pa resno še 1x brez zamere.
Kak lahko primerjaš tekmo, pa portal? Res je, da je na tekmi bilo "vroče" iz obeh strani. Ampak to ne moreš povezovati z vsakdanjim življenjem, ali te je mogoče prizadelo?
am zaradi tisega da ste nas primerjali z nwm cem oki? nimam proti lendavi kot mestu AMPAK osebam ki pridejo na tekmo da bi pokazali kaj si mislijo :)
Ja ka bi pa mene naj prizadelo????
sasa1000: to se opravi na tekmi na ves glas, ali? :) Ne pa na vsaki novički o Lendavi tukaj...
jap je me ker mi mura dosti pomeni!!!! In z katere strani je bilau vorce brez besed rajse mo tiho:D
ti sasa1000 ka zaj se tu trudiš pisati slovenščino.zaj si na soboškon portale pa po naše piši
_cebelica_ očitno izjave navijačev... kaj pa
sasa1000: lepo, da ceniš svoj klub. Samo ni razlog zakaj treba drugo mesto blatiti...
Eh ka bi mene to bolelo ka za sebe kričijo ka so mađari?phaaa niti maloge san ti ščela samo povedate kak je.mene pa to ja nika ne boli.
SAMO ENKRAT MURA VEDNO MURA
IN NEJ NA VES GLAS .VEC NE PISE KA ME TAK NE ZANIMLE KA SI TI MISLES .
LENDVA ZA MENE NEJ JE V SLOVENIJE IN NIKOLE NEDE !!! TAU JE MOJE MNENJE
Pa je v Sloveniji! :)
Veš kaj je zanimivo ? Napis v MB: B.G. (prečrtano) pa napisano zraven... "mrš vun iz slo pičke madžarske" nekaj takega. Toliko o tem, kaj si misli Slovenija o vas...
ME NE ZANIMA:D v soboto je pa derbi mura : nafta
Mura:NaftaOni mađari mi pa puščatak pravijo navijači.....ahhh jaooooooooooooooo bog moj bog moj
xzft4 to ka si napiso tan zgoraj......vepa mariborčani sploj ne vejo ge sobota leži...oni mislijo ka smo mi mađari oz.tan z vaših koncov lendavskih.....če bi pa tan živela te bi se pa boki bogme dol strelila raje s posrano meklo
sasa1000 v soboto je tekma mura : nafta?
ja samo ove veterane vides ka pridejo pa v beltince kulturnike iz lendave:D
Kot verjetno veste se našemu nogometnemu ponosu znova obeta samo životarjenje v 2.ligi pa še to mogoče ne, v primeru izpada bomo pač igrali lokalne derbije v nižjih ligah.
Denarja ni, seveda je za to kriv naš župan in pa peripetije z Polaničem in zmanjšanje sponzorskega denarja.
Mislim da bi krivci za takšno stanje v klubu morali prevzeti krivdo nase..tu mislim predvsem gospoda župana ki je poskrbel pred časom zato da Polanič več ne daje denarja v klub.
Prekmurska publika si zasluži prvoligaša ne pa životarjenja v nižjih ligah!!!!