Nk MURA 05 nk nafta nk potrošnik
v namen častitljive, 60 letne, tradicije beltinskega nogometa prirejamo srečanje nogometašev, ki so v preteklosti igrali za Nogometne klube Beltinci, Nafta in Mura.
v soboto, 13. Junija 2009, od 17. ure naprej.
Komentarji
stadion nd beltinci:)
Pošteno :) To se pa splača vidite
ka de te to kakša tekma ali ka igralci samo skup pridejo ali kak mate to mišleno? malo več napijši...
Novica
Vabilo
Spoštovani ljubitelji nogometa!
Bilo je leta 1949, ko je bil v Beltincih ustanovljen prvi nogometni klub, Nogometni klub Mladost Beltinci. Na žalost njegova usoda ni bila prav rožnata in kaj kmalu, to je leta 1954, so ustanovili nov klub - Nogometni klub Beltinci. Naslednjo prelomnico je beltinski nogomet doživel leta 1973, ko se je klub preimenoval v Nogometni klub Beltinka. Kot največji uspeh beltinskega nogometa pa štejemo uvrstitev Nogometnega kluba Potrošnik Beltinci v prvo državno nogometno ligo leta 1991.
Leta 2006 pa je »ugledalo luč sveta« novo društvo - Nogometno društvo Beltinci, ki želi ohraniti in poudariti pomen nogometa v Beltincih.
Zato v namen te častitljive, 60 letne, tradicije beltinskega nogometa prirejamo srečanje nogometašev, ki so v preteklosti igrali za Nogometne klube Beltinci, Nafta in Mura. Po končanih tekmah, kjer bodo igrale prej omenjene tri ekipe, pa bo sledila zabava na 1. ŽÜTO PLAVI noči ob živi glasbi skupine Prva generacija in gosta večera Vilija Resnika.
Vabljeni torej v Športni park Beltinci,
Lep športni pozdrav
povzeto iz strani ND Beltinci
Po moje ka do se tri ekipe med sebov pomerile:) Predstavila se bo domača navijaška skupina:D Vupan ka do pa pravi spektakel:)
in ostalive dvej navijaske skupine no vupan ka zaleagersega(GARGONJAK) nede :D
OKI pardoname
žuto plava nauč:):)
Obilinovič pa Rakovič tuj prideta? :D
@ skriti:
Ne vabi un! Un samo kopejra pač novico na sobotainfo ker vsi verjetno ne spremlajo strani od beltincov (če jo sploj) :D
KA ČE NAFTA MA SPLOJ KAKŠNO ZGODOVINO
EJ SKRITE TI SAMO PRIDE, OZ PRITE KA PO PIČKE DOBITE.
AJA POZABO, ŽE SAMO IME POVE VSE ,,SKRITE,, SKRIVLETE SE SKRIVLETE
idemo na tekmoooooooo...naj kar pridejo...trdogovoreči slovenci:D;)
tjas7greg: Začetki nogometa v Lendavi segajo v leto 1903...
hja to mogoče že, ampak ta zgodovina ni omembe vredna.
začetki nogometa v pekmurju so v vsaki vesi z leta 1800.
beltinci in mura pa res imajo 1 ligaško zgodovino in vsi se dobro spominjamo teh derbijov in mislim da tukaj nafta ne sega do kolen enemu in drugemu klubu.
kateri pa sploh so igralci, ki so v preteklosti igrali za nafto..heheheh če pa vas ni blo...
SAMO NAŠA MURA IZ MURSKE
Ka serete brezveze...gda se je začala SNL leta 1991 so v prvi ligi špilali MURA. BELTINCI in NAFTA! Tak ka tisti tvoj spomin na 1.ligaško zgodovino nebi glij na velko omenjo tjas7greg!:)
hehe brez zgodovine :) samo najpomembnejše
1903 - najstarejši klub v Sloveniji
1946 - prvaki Slovenije
1946 - uvrstitev v 1 zvezno Jugoslovansko ligo
1991/92 - 1 liga
1992/93 - 1 liga in izpad
No samo telko malo za tiste malo mlajše ka se nede nešče brezveze forsejro z bedarijami. Pa neščen primerjati nej z Muro nej z Beltinci, ker saka čast obema kar se tiče tradicije itd...
pa boli me k.... za nafto, mi pač nejso pri srce ka naj poven. PA TE SO ZAJ TO BEDARIJE
KA PREKMUREC, ČE SAN PRAVO KA SO NEJ ŠPILALE V 1 LIGE?
JE PA LEPO OD TEBE KA MLADINO MALO POUČIŠ.
je.... vašo tradicijo...kelko ge znan je edino MURA osvojila lovoriko v samostojne slovenije pa je špilala v evrope...ka mađare nikole nedo dosegle...telko od mene pa bole me če je nafta nastala 2000 p.n.št. ...
ma boli me k.. tak san nej napiso zavolo tebe pač dejstva, saka čast za lovoriko vupan ka de še kda prišla. itak smo vsi madžari čiglij eni ene rejči nevejmo madžarski, šlo se je za zgodovino pač ... zanimivo mi je samo ka te boli za nafto pa lendavo a v vsaki temi povezani z Lendavo samo mržnja, tou mi nede jasno nikdar. nema lendava veze s ten ka je Mura v 2 ligi, če pa je komi fajn madžare talati pa kar ...
1903 - je to klub Madžarov ali Madžarov in Slovencev? Ne mislim provocirati, ampak to vprašanje me je vedno zanimalo.
prekmurje: "... itak smo vsi madžari..."
Što tou vsi???
vsi ka živijo v Lendavi je mišljeno saj so itak samo tu :), pa neglede ka je po narodnosti, brezveze neda se mi štukati pač saki ma svoje poglede na tou.
jap vsi :D MS nej je madzarska oki :) in saj van je ze cime svoje povedo:D
Soboto se ob 17.00 uri začnejo tekme med veterani NK Beltinci, NK Mura in NK Nafta. Ekipe bodo igrale vsaka z vsako, vsaka tekma traja 30min.
Vabljeni!
neven ka se eni štukate glede madžarov pa neven ka...Keri mate volou prijte rajsi poglenit v soboto stare legende, ka se obudijo stari časi gda je bilo 5000 folka na tekmi mura beltinci...
pezde nekdi san pred nekaj časa zasledo podatek ka rekord slovenske lige držijo beltince z 15000 ljudmi :) seveda derbi mura beltince in žalostno je ka so ljudje v upravaj napravli z obema kluboma :((
tako je. rekord obiskanosti je büu na tekmi Maribor - Beltinci v sezoni 1997
baje je bilo 14.000 lidij
Baje, rekord. Drugače pa sta rekorde v 60. lejtah postavala Maribor pa Olimpija med 15.000 pa 25.000 gledalci. samo te so še bila večinoma stojišča.
skriti, če so bilij pod mađarsko še ne pomejni ka so mađari! Po ton takšon si te tij še itak Jugoslovan...ali pa si mogouče še premladi! :)
legende
sasa1000
8. 6. 2009
in ostalive dvej navijaske skupine no vupan ka zaleagersega(GARGONJAK) nede :D
Ti samo "vupaj", medtem ko ti sloveščina gre slabše. Po vsem tem še upaš takšne bedarije govoriti (raje se slovenščine - MATERINŠČINE uči).
tjas7greg ti pa ne s takimi o zgodovini.. malo si preberi o zgodovini če že navajaš. Pa ne z vaškimi začetki nogometa :-)
prekmurcem nasploh gre slovenščina "malo slabše"
rajše povejte šo de kaj špilo
Prekmurščina je bijla prlej knjižni jezik kak pa slovenščina...lepou prosin! :)
Za kere de Škaper? :)
Pa njegovo srce ja na žalost rumeno. Opcija je še pola-pola.
VEJPA NAJ EN POVE VSE KA DO ŠPILALI
Naj ma mura škapejra,ka nas je itak izdau!
Vupan ka prijde Milan Osterc,ka kakšni gol muri pikne.
SAMO NAŠI BELTINCI IZ BELTINEC
ja..v glavnon ka de vse v redi pa ka de fešta :D
LP z Beltinec!
pa ka rresno nišče nevej što de špilo ali ka lol. vseposedi samo piše pa se oglašuvle al nigi igralcov
v namen častitljive, 60 letne, tradicije beltinskega nogometa prirejamo srečanje nogometašev, ki so v preteklosti igrali za Nogometne klube Beltinci, Nafta in Mura.