Ne vladinim dekretom

|

Vlada ve, da je državljani ne bi podprli niti toliko, kaliko kažejo podatki, kajti če bi bili pozorni na gospodarske, pravne in socialne dejavnike bi bilo vsakomur jasno kaj se dogaja. Torej je bilo potrebno pozornost ljudi preusmeriti vedno drugam, s temi dejanji so dosegli samo razmišljanje o velikanskim problemi. Delitev na bolj in manj pomembne zadeve so pripeljale do delitev Slovenskega naroda. Če je to cilj te vlade, nehajmo se sprenevedati, začnimo ukrepati ne samo govorjenjem in pisanjem, ker veste to ne vodi nikamor. Demokracija ni nastala s bla,bla in bla tam več z ukrepom upora.
Takšno delovanje vlade, počasi umiramo, umiramo ker izgubljamo lasno sigurnost, umiramo ker smo iztrebili vse vrednote, jih poteptali in se im odrekli. To je zelo grda smrt naše države Slovenije in Slovenskega naroda. 
Torej na delu te vlade postaja čisto licemerje. Načelo, ki ga podpira, je tole: kar delamo mi, je vselej smiselno, racionalno in pravilno, kar delajo drugi je problematično, neracionalno in napačno
V resnici pa nas nihče zares ne potrebuje – ne potrebujejo nas dragi ljudje, ne vlada, ne delodajalci, nihče nas ne potrebuje smo pač jeb…. stranke ki se mora na silo smehljati navidezni življenjski harmoniji, sočasno pa počasi uničuje naš imunski sistem in naše zmožnosti za upor- protest.
Slovenskim sedanjim politikom bo treba povedat bolj odločno kod doslej, in pokažimo kako se branijo Slovenske človekove pravice in kako se vzpostavlja demokracija s pritiski ljudi a ne vladinimi dekreti i sporazumi.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Bonifacij Rumpelstilski

Ajde goni se nekan prizadetek.... drüjgo ne delaš kak si zmišlavleš nekše svoje scenarije pa širiš laži. Direktiva je prišla iz EU.... tak ka si je nej tou zmislila vlada... v EU so nas pa pripelali tvoji desničari, če se prav spoumnin. Jebale te tej populistične izjave pa šalabajzerije... što de plačo? Niti tij niti ges niti nišče drüjgi.... pojma nemaš kak tej stvari delujejo zatou pa živiš v nekšon svojon filmi.
Govedo blesavo neizobraženo poupismeno..... od zdaj naprej mo te v sakši tvoji temi na pune žalo pa podjebavo.... ka vüpan ka do vse tvoje teme v kerih se delaš norca iz države Slovenije pa nas državljanov, po hitron postopki zaklenoli ali zbrisali.

denis novak

DAJ DEXTER NE BLODE KA TIJ TUDE SAMO LAPAŠ SKAUZ NEKA... PORINI SE PAHORA NEKAN...TE PA ŠE KRESALKO;)...GONI SE I TIJ NEKAN U 3 PM!!!!pa se ne meče v ...

Vesna Dolšak

Moja Slovenija, kak ti to misliš, da nas nihče ne rabi? Od kod pa bodo dobili denar za svoje barabije? Molzejo folk, kjer se da, molzejo podjetja, dokler se da, dokler ne gre vse v maloro. Prav lepo nas rabijo, dokler je od nas kakšna korist, ta cajt, ko ti bodo morali penzijo dat, boš pa tak krepnil, ker boš moral delat do 70-tega leta. :)

Vesna Dolšak

Res je, da že malo slabše vidim, te črke, Moja Slovenija, bi pa videla tudi brez očal z razdalje 10 metrov. :)

incognito incognito1

Domobranec Moja ... na ŽALOST ti na vsako tvojo SRANJE nasede par psihičov, ovačik bi bil že davno aut ... R.I.P.

Profile picture for user BB Branko Boldižar

Naj enostavno prepolovijo plače v javnon sektore pa do hitro peneze notri dobili za grčijo :)
Nadale pa nede trbelo tak dosta penez sakši mesec za birokracijo pa do zlahka gospodarstvi pomagali ka zaživi - kak bi se tüdi šikalo  :))) Država bi naj pomagala v primeri krize, nej pa ka žmiče tistih zadnjih par keri še realno delajo :/

Navalite...

Sobochanec

@incignito
Tou so ventijli. Na takši budalaj se malo spucamo.
Nej si valda mislo, ka ma što namen delovanje lobanjskoga vakuma Moje *** spremeniti?

Obstaja pa velka pa zanesljiva možnost, ka de tomi günci glava implodirala. Na ramaj de njemi ostalo samo za prgijšče blata za analizo DNK-ja ali pa za v formalin na kakšnon inštituti.

Na ton patološkon modeli de bar kakši patolog lejko nekšno dizertacijo napravo.

Sobochanec

Naslov (dizertacije) san pozabo:
"Empirična analiza miselnih vzorcev Moje *** v zrelih letih in Zlate ribice v adolescentni dobi".

(Prvih osemintrideset stranij je od zlate ribice, devetintrideseta je pa v celoti posvečena Moji ***.)

Borut Bencak

...kak ponavadi ... samo osebno obračunavanje ... tudi na forumaj, tudi v politiki, zatou pa nikan ne prijdemo. dva slovenčka več lekar ne bi najšo ka bi fkup stopila.

Sobochanec

@BorutB
Napijši (ali bar probaj napijsati) konstruktiven komentar na kerikoli flancasti post od Moja ***, pa te predlagan za Nobelovo nagrado.

Methos Methoss

Meni ni jasno zakaj se zdaj nekaj bunite ?
Smo hoteli v EU ali nismo ?   SMO!!!

Ko smo vstopali v EU smo zadovoljili nase frustracije in se posmehovali drugim drzavam iz EX YU, da smo mi sposobna, pametna, bogata, napredna in ne vem kaksna drzava vredna clanstva v EU.

E jebiga, clanstvo v EU stane.
Ce treba bomo nosili gate na palci za EU 
Kak bi rekli po domace, "mi bi je*** ali da nam ne uđe", to pa je "no go"

Sobochanec

Uspešni podjetnik Moja ***
Tij pa tvoji marginalni prototipi glij ne katapultejrate predlogov za poboukšanje situacije.

Za tou ka pa delate izven teh somarečih flancanj je pa tak seeno, če te delali trestipejt, štirdeset ali štirdesetpejt lejt. Pa seeno je kelko si v žepko denete, če minimalac ali maksimalac.

Moja Slovenija

Kaj nevidita kaj dela ta vlada,deli zastonj naše ozemlje, daje denar izbrisanim, Grkom in drugim (mafiji in tajkunom)spreminja zdra.in pokojn zakon na našo škodo, vse kaj naredi naredi dobro vsem drugim, samo Slovenskem državljanu (delavcu, kmetu, upokojencu in študentu)pa figo. Kako lahko še nekdo podpira tako vlado

Methos Methoss

Moja Slovenija, kaj ima to veze s to vlado ?
Pa da je tvoj Sisko predsednik vlade, clan si evropske unije in euro obmocja, vse pogodbe si podpisal in jih moras spostovati. To sploh nima veze kaksna je vlada, ker dejansko oni samo spostujejo podpisano.

Moja Slovenija

daj ne bluzi, kam gredo naši davki, prispevki, kdo se zadolžuje, kdo nam zateguje pas če pa bi bilo po tvoji logiki Grčijo nebi doletela ta usoda, EU bi ih stisnula, samo naša sedanja vlada preveč lez v ....  in vedi vsaka vlada sama pošlja finančno stanje svoje države, in na osnovi tega EU naredi obračun

Sobochanec

Hahahahahahahaaaaaaa

Zmago si Moja ****. Tij si fenomen. Od mejnoga stručkoja si se zdaj dopuno še v fiskalnoj politiki EU-ja in nega ti več dorasloga na ton svejti. Kak ti je kaj Saldo?

Niti se obesiti več nemreš, če pa nega nika pa nikoga nad tebof. Hahahahaaaa

čriček

Moja Slovenija-Gle ,smo v evropskem denarnem in plačilnem sistemu in zato moramo prispevati 0,48 % od te določene pomoči .Sem pa proti temu da se jim ta denar da ,ker so v to brezno tonili že dolgo časa ,od korupcij do neplačevanja davkov in td.

Moja Slovenija

To drži, besede g. Severa pa nemoreš zanikati: "Pomagati nekomu, ki je sam z zapravljanjem nakopal težave sebi in vsem drugim, na račun tistih, ki so ravnali bolj skromno in premišljeno, enostavno ni etično."
Jani Sever o evropski finančni pomoči Grčiji, vest.si, 4.5.2010

čriček

Tak mislim ka de to ta vrženi denar ,bojim se samo ka nede še več takših držav kot je Grčija ,ki si niti ne želi sprememb ,vidimo po teh demonstracijah ,danes se je govorilo še o eni državi  kateri bi se naj pomagalo ,potem pa bo kar bo .

Moja Slovenija

Slovenski državljani MORAMO ZAVRNITI sporazum o arbitraži med Slovenijo in Hrvaško!

Zakaj?
1. ker je vsak dogovor ali sporazum brez, da bi upoštevali načelo pravičnosti izgubljena bitka! Če bo arbitraža upoštevala le skopo mednarodno pravo bo meja določena na sredini Piranskega zaliva, ker so zaradi pišmeuhovske politike od leta 1991, slovenski politiki vseh političnih opcij, levih in desnih, dopustili Hrvatom, da si neupravičeno prilaščajo polovico Piranskega zaliva (ozemlje na levem bregu Dragonje in Mure...) in te zahteve sedaj želijo legalizirati. Meja na sredini Piranskega zaliva avtomatično pomeni izgubo povezave slovenskih voda z mednarodnimi
2. posledično bo Slovenija izgubila še, že proglašene gospodarske pasove, ki se od slovenskih voda rastezajo v mednarodne vode in katere imamo pravico gospodarsko izkoriščati (ribištvo, črpanje rudnih bogastev na dnu morja)
3. če sprejmemo sporazum o arbitraži ne le, da izgubimo južno ozemlje in morje ampak s tem ohrabrimo tudi Italijane, da čez nekaj časa oni postavijo pod vprašaj Osimsko mejo in si prilastijo
del Primorske. Zakaj si Italijani to nebi privoščili, če si to lahko veliko slabotnejši in ekonomsko podhrajeni Hrvati
4. ko bomo državljani Slovenije na referendumu ZAVRNILI sporazum o arbitraži bomo s tem poslali sporočilo vsem, »da ni računa brez krčmarja(slovenskega naroda)« neglede na izdajo slovenskih politikov, kar bo vzelo pogum tistim, ki imajo apetite po slovenski zemlji in morju
5. z izgubo povezave z mednarodnimi vodami lahko utrpi luka Koper in posledično cela Slovenija veliko gospodarsko škodo, saj bodo morale ladje pluti čez hrvaške ali italijanske vode. Italijani in Hrvati lahko z nagajanjem odvzemejo luki Koper primat največje vzhodnojadranske luke, državljani Slovenije tako izgubimo ogromno denarja in delovnih mest v celotni logistiki od Kopra do Lendave
6. z izgubo povezave z mednarodnimi vodami Slovenija izgubi status pomorske države in postane enaka evropskim državam, ki so brez morja, Češka, Slovaška, Madžarska... zato bodo vse te države preusmerile svoj tovor v italijanske ali hrvaške luke
7. veliko izgubi tudi turizem, predvsem navtični saj se bo potrebno prijaviti za prehod preko hrvaških voda na njihovih luških kapetanijah. To pomeni, da bo vsak navtik, ki bo hotel odpluti v mednarodne vode najprej moral npr. iz portoroške ali izolske marine odpluti v Umag in tam opraviti carinsko proceduro, da bo lahko preko hrvaških voda odpul na odprto morje
8. v primeri izgube celovitosti Piranskega zaliva, lahko Hrvati z intenzivno marikulturo (gojenje tun in drugih vrst rib) onesnažijo portoroško in piransko plažo ter tako nepovratno uničijo slovenski turizem ob morju. Namreč, pri intenzivnem hranjenju velikega števila rib s sardinami in briketi kostne moke skupaj z ribjimi izločkih, se nabira mastna rjava svinjarija, ki jo morje podobno razliti nafti naplavi na obalo, nastanejo smrdljive obloge na plažah
...

Zagovorniki sporazuma o arbitraži lažejo, da kritiki, ki ne podpiramo sporazum o arbitraži, nimamo alternative! Vsaka alternativa je boljša od nepovratne izgube ozemlja in morja! Tudi sedanje nerešeno stanje. Pa venda obstajata najmanj dve alternativi.

Alternativi po kateri se bo reševal mejni problem je:
1. zavrnitev Sporazuma o arbitaži med Slovenijo in Hrvaško
2. umik Hrvatov iz zasedenega ozemlja in morja Piranske in Ljutomerske občine
3. vzpostava ponovnega policijskega nadzora nad celotnim Piranskim zalivom in na levem bregu Dragonje in Mure.
4. (1. alternativa) poziv Hrvaški k novim pogajanjem in upoštevanju načela pravičnosti
5. (2. alternativa) dogovor z EU in bivšimi republikami SFRJ o organizaciji mednarodne konference o Jugoslaviji, kjer bi se uredilo vse zadeve v zvezi z nasledstvom glede mej in drugih pravnih ter imovinskih stanj, tudi Ljubljanske banke, kar bo prineslo dokončen mir na Balkanu.

Državljani Slovenije ne nasedajte sladkim besedam ali puhlim grožnjam Boruta Pahorja in njegovi vladajoči koaliciji, ki hoče spraviti Slovenijo v podrejen položaj napram Hrvaški. Razmislite ali lahko tem politikom zaupamo? Ali so izpolnili svoje obljube, predvsem pa ali so glede na katastrofalno gospodarsko, finančno, pravosodno, zdravstveno, socialno, mednarodno, izobraževalno, obrambno... politiko res kredibilni in sposobni pripraviti dober sporazum o arbitraži!?

Moja Slovenija

ODPRTO PISMO – OPOZORILO ODGOVORNIM IN PROTEST
ZARADI NAČRTOV OZ. OBLJUB POLITIKOV RS, DA NAJ BI SLOVENIJA GRČIJI V 3 LETIH DODELILA CCA. 400 MILIJON. € KREDITA ZA SANACIJO ZGREŠENE GRŠKE POLITIKE IN KORUPCIJE

1. Iz jutranjih poročil ob 7.00 na Radiu Slovenija smo slišali, da je minister za finance g. Franc Križanič sodeloval na sestanku finančnih ministrov EU, kjer je bil sprejet sklep, da bo tudi RS, kot ena od članic Evro območja dodelila Grčiji cca. 400 milijonov € kreditov za »nujen izhod iz krize«, cca. 150 milijonov € pa naj bi RS dodelila Grčiji že letos oz. zelo hitro-morda že v maju.
2. Odločno zavračamo takšne neodgovorne obljube in namere v današnjem času, ko domača politika narod že pelje v vsak dan večjo materialno in socialno krizo oz. katastrofo, ko je vse manj denarja za plače delavcev, za zaslužene pokojnine upokojencev, za pravice brezposelnih, za delavske, zdravstvene, socialne pravice, za študente, za dijake, za socialno ogrožene družine, za šolstvo, za znanost, za kulturo, za sanacijo nerešenih ekoloških problemov po Sloveniji itd., ko RS niti sama ne more normalno vračati svojih že najetih posojil, ko RS ne dobi več novih posojil, ko zaradi tega oblastniki vse bolj kratijo pravice delavcev do odpravnin, krajšajo odpovedne roke, pospešujejo odpovedi delavcem, podaljšujejo delovno dobo do iznemoglosti, preprečujejo normalno rast plač in pokojnin itd.
3. Če bi na takšno tragično in pogubno kreditiranje Grčije v RS pristali, bi hitro Evropska komisija enake zahteve naslovila na RS še za kreditiranje Španije, Portugalske, Italije, ki so po izjavah najvišjih v mednarodnih finančnih inštitucijah že v skoraj enako globoki krizi kot Grčija. Le da bi zahteve za kredite tem državam do Slovenije bile bistveno večje, kajti zgrešene politike takšnih oblastnikov so jama brez dna za narodov denar. Vsaka država naj sama popravlja svoje napake, vsak narod naj zahteva odgovornost od svojih politikov, ki jih je izvolil.
4. Ne pristajamo torej na to, da bi naši oblastniki še bolj pogubno zadolževali in siromašili domače državljane (delavce, upokojence, brezposelne, študente, dijake, otroke itd.) še zaradi napak in grehov tujih politikov in pri tem finančno bremenili poleg naših otrok že naše vnuke in pravnuke. Dolg in proračunski primanjkljaj RS sta zelo prevelika že brez obljubljenih in stran vrženih morebitnih kreditov Grčiji ali še drugim državam, saj jih nikoli ne bodo mogle vrniti, to je vsakemu vsaj malo razumnemu človeku jasno že danes.
5. Enako odločno zavračamo še bolj poguben načrt domačih oblastnikov, da bi v resnici ekonomsko zelo siromašno RS zapeljali (tudi z lažnim prikazovanjem materialne »bogatosti« naše države) v članstvo v OECD, torej med 30 najbolj bogatih držav na svetu. Te države na veliko denarno in drugače »pomagajo« revnejšim državam in pri tem podpirajo veliko nečistih politik. Kdo je pri nas tako zelo materialno bogat, razen oblastnikov, politikov in njihovih bližnjih – tajkunov ? Narod – velika večina - zagotovo ni tako bogata. Na koncu pa vse plača narod, če ne že prej.
6. Zahtevamo torej, da politiki organizirajo in omogočijo široko javno razpravo in dialog z državljani oz. z zainteresirano Civilno družbo (CD) o tem ali naj RS s še večjim siromašenjem lastnih državljanov bogato kreditira propadajoče zgrešene politike v naštetih propadajočih državah in ali naj RS vstopi v OECD. Pri tem pa še poudarjamo, da celo Grki sami protestirajo proti tujim kreditom in ukrepom in trdijo, da bodo tudi nov denar – kredite v velikem delu pokradli domači politiki in tajkuni, kot so doslej.
7. Gre torej za vprašanja usodnega pomena za mnoge generacije v RS, zato takšnih škodljivih in pogubnih odločitev za narod ne more sprejeti nihče v ožjem krogu, nikakor ne samo 90 (89) poslancev.

Koordinacijski odbor za eko-socialno družbo

Poslano tudi:
- medijem
- Mreži za ohranitev socialne družbe
- Zvezi društev upokojencev Slovenije – ZDUS
- Varuhinji človekovih pravic RS

Moja Slovenija

Ali je to resnica?
Novica dneva Pahorjeva vlada bo dobila nagrado in priznanje od EU parlamenta za uspešno vodenje Slovenije v bankrot, izguba pravne in socialne države in za humano dejanje darovanje lastnega ozemlja Hrvaški.

LajčiMajster

Človik tij si tak smejšen... Verjetno je tvoj glaven namen na tun forumi nekak lidij prepričati ka do na naslednjih volijtvaj volili tau vašo stranko gelibar? Mogoče san jes slejpi ali mijslin ka s tvojin kopejranjon besedil z drujgij stranij in nakladanjon si vbistve samo dosegno glij kontra učinek in če je že što gda vsaj pomislo na tau vašo stranko je zdaj ziher nigdar nede kraužo zatau ka si nan tij s tvojo "propagando" pokazal ka si _____. (vstavi poljubno žaljivko) :)

LajčiMajster

Zaj si skopejrau link do toga ka je itak vsen jasno bilau ka de na tau pravila Kosorjeva... Ka si tij mislo ka de una domačin politikon pritrdijla ka je una Pahori obečala stik Slovenije z maurjon? 

In če lidje nedo volili strank kere so zaj v parlamenti do rajši duma ostali kak pa to tvojo volile :D

Moja Slovenija

Odstop drugega moža britanskega finančnega ministrstva, odstop nemškega predsednika... politična kultura, ki je lahko za zgled predvsem slovenskim levim politikom, kateri se svojega stolčka držijo ko pijan plota.Evo kako se išče odgovornost politikov. Za našega samovšečnega Turka, Kresalove,Golubiča, Križaniča kaj takega še sanjati ne moreš... Balkan je balkan kje vodi enopartiski sistem
www.dnevnik.si/novice/svet/1042363487

Moja Slovenija

Zmaga 67 tožečih Mariborčanov
Za nepravilno zaračunavanje čiščenja odpadnih voda bo mariborska občina plačala še 41.700 evrov s pomočjo SSN
www.vecer.si/

Moja Slovenija

Dodajam :

Približno 20 občanov Maribora se je v soboto dopoldan sestalo v košaški gostilni in zaploskalo svoji uspešni tožbi. 67 Mariborčanov, združenih v civilni iniciativi za nadzor nad javnimi podjetji, je na pobudo Stranke slovenskega naroda pred dvema letoma vložilo tožbo proti mestni občini Maribor zaradi preveč zaračunane pristojbine za odvajanje in čiščenje voda na centralni čistilni napravi, čeprav mnogi sploh niso (bili) priključeni na kanalizacijsko omrežje in storitve niso uporabljali.

"Boj za nepravilno zaračunano kanalščino smo dobili. Občina Maribor bo morala plačati 41.700 evrov v 14 dneh," je povedal Zdenko Vinkov, poleg Branka Fluherja in Mirka Vučine najbolj aktivni član v civilni iniciativi, sicer pa znan predstavnik Stranke slovenskega naroda. V povprečju naj bi gospodinjstvo dobilo čez 600 evrov. Zmagovalci kalkulirajo, da bodo dobili okoli 250 odstotkov več, kot je preostalim približno 2500 oškodovancem v poravnavi ponudila mariborska občina. "Poleg tega bomo znesek dobili nakazan v celoti, preostali Mariborčani - mimogrede, po mojem jih je več kot 4000, a to ostaja občinska skrivnost - pa obročno v treh letih. Zapomnite si, ne splača se biti hlapček," je poudaril Vinkov in svetoval, da nadaljnja tožba v tej smeri ni smiselna. "Kdor misli drugače, naj gre v individualno tožbo."

Izpostavil je novo problematiko, dimnikarstvo. Da je zaračunavanje prevoznih stroškov na dimnikarsko storitev velik trn v peti, so soglašali tudi drugi zbrani. "Ministrstvo za okolje in prostor meni, da prevoz ne sodi v strošek storitve," je poročal Vinkov. Pri tem je napovedal: "Podali bomo ovadbo zoper dimnikarstvo Vehovar."

Potem ko je bilo nekaj kritičnih besed izrečenih še o mariborskih projektih Evropska prestolnica kulture 2012 in Univerzijada 2013, opazke pa so letele tudi na nezadostno spodbujanje podjetništva in angažiranje mladih, so se občani strinjali, da civilno iniciativo, znotraj katere je že pred časom nastal razkol, ponovno registrirajo in dejavnost nadzorovanja javnih podjetij razširijo na zavode. 

NINA AMBROŽ

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet