NAKUP ZLATA

|

kje v soboti bi se dalo kupit zlato
in ostale plemenite kovine ?

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
jokohama

kje v soboti bi se dalo kupit zlato
in ostale plemenite kovine ?

lendavcan

V Zlatarni? :D

Pojdi tja in povprašaj če imajo kakšne informacije o tem

Aleš Vlaj

Baker se ti najbole splača, mađari cejli čas lejčejo okoli pa ga poberajo gekoli kaj vidijo, sigurno je neka na ton.

jokohama

znan znan ( baker te pride za eno tono  2200€ ( negi tak ))

Profile picture for user čevapčič na ražnje Chevapcic Himself

.. ge ga trenutno kipüjen preko Kitajske borze in te v EU kar dobro profitejran na (eno) unčo .. pa ge se sploj ne hecan ..

.. no, drugače pa .. legalno ali ilegalno ščejš küjpete?

Profile picture for user brndžek brndžek

Ges san zadnjič razmeto en stari aparat za švasanje ka mi je zgoro pa san dobo za 12 kg bakra 50 eur tak je verjetno malo več kak 2200 ena tona. :)

jokohama

ja to prek kitajske borze san že čul, ka bi se naj kupuvalo ?
zna što kaj povedati o ton ?

kak bi se te naj ilegalno zlatau kupilo :D ???

Profile picture for user čevapčič na ražnje Chevapcic Himself

kak bi se te naj ilegalno zlatau kupilo :D ???

.. tau je btw. kaznivo dejanje ..

.. no, kovine se da normalno kupovati na borzi ali pak investirati v temu podobne sklade, tak ka če maš zadosta pejanz, se samo malo pozanimaj .. use google, je dosta o ton napisanoga inu keri so pogoji etc. .. i guess .. malo googlaj ..

.. klasično obliko pa verjetno dobiš v zlatarnaj etc. .. jap .. pa lejko tude ideš v zlatarno pa povej, ka bi rad meu 200g ali kelko pač neobdelanoga etc. zlata pa ti nabavijo, i guess ..  

.. ne ven točno, samo domnevam ..

Direktna Direktna

@jokohama

Pri nakupe zlate moreš previden v ton, ka kujpeš investicijsko zlato čistine 99,9%, s statusom "good delivery". Taka trbej preveriti če ma kovnica te status. Zakoj? Takšo zlato boš brez problema lejko oddal, ker se zna ka je "čisto", ka ma status dobroga zlata. Taka priporočan previdnost pri nakupu.

Ka se zlatarn tijče, se pri nas z nabavo investicijsko zlata (=naložbeno zlato) ukvarja Zlatarna Celje (mogoče je še kera, samo nej ka bi znala), maš pa seveda tudi takša podjetja ka se samo s ten bavijo (naložbe v zlato in ostale plemenite kovine). Ena izmed takšij je recimo tude Elementum (klikni me) (maš tuj brezplačnoga svetovalca na voljo), pa zgoraj ti je  že nešče dal link za Moro. Tej trije so pri nas glavni (kelko mi je znano).

Pri trgovanje moreš razmislite, ge boš kovino skladiščo. So varjante seveda, ka ti jo skladiščijo kovnice in tij dobiš paper, ka si pač tij lastnik toga ampak meni osebno to ne dišij. Zakoj? Če pride do kakšoga "cirkusa" meni tiste paper, ka san lastnik zlata, kero se nahaja nindre v Švici (recimo), nede glij kaj pretirano koristo. Trezori so nej dragi, lejko pa mojoj mami daš, ka ti zakopa nindre, pa te tak pozabi ge je, pa nekoga ka de krumple okapal fejst razveseliš :D (hecam se).

Ka se skladov tijče. Če tij vlagaš v sklad, keri vlaga v zlato recimo, si tij seveda nej lastnik fizičnoga zlata ampak samo recimo delnic rudnika (ali nekoga ka prekupčuvle z zlaton). Neščen te podcenjuvati ali žalite, to telko pravin, ka to eni radi zamenjavlejo malo. Taka razmisli ka tij sploj ščeš, meti fizično zlato (ali drugo plemenito kovino, pri drugej je predvsem problem v skladiščenje, pri srebri še nej, pri ostalij pa nucas velke količine, če ščeš meti kakši hasek sploj) ali pa samo vlagati v sklade ali pa kujpite recimo delnice rudnika. Pri tej rudnikaj redno dobro pridejo skoz tiste, ka investerajo v nahajališče ge de rudnik, lejko pa se seveda tudi grdo naškalijo, saj je včasih pač nej mogoče začnoti z izkopavanjom tak zlejka (Zemlja pač ne da svojij dragocenosti kar na pladnji :) ).
Skratka, po pameti.

PipMaster

Hi, zlato je sicer nej moje področje ge bi trgoval, lejko pa poven ka je gnes zlato doseglo all time high. Raste de se še verjetno nadaljevala???
Ampak tu bi se ge malo zamislo, saj je zlato pribežalošče za kapital,da je vse drugo ...... Kak vsaki balon poči de tude tej počo. Zakoj,  zatou ka je pač balon. To pravin zatou, ka tisti, keri so iz drugih trgov prvi bežali v zlato, ga zdaj še malo pumpajo, ka do se lejko na visokon nivoji iz njega umaknili in investerali v tisto zadevo, ki je ali de poceni in tan čakali na ponovni vzpon.
Te zadeve se odvijajo že cca 200 let ka se naložb tiče.

Mateja

PipMaster za zlato je napovedano, ka de cena rasla še nadaljnih 6 let. Sicer pa, ge če bi mela keš trenutno bi tude en del vložila v plemenite kovine. Ker pejnez lejko vrednost hitro zgibi, isto je z kakšnimi delnicame. Zlato pa de skoz nekšo ceno melo in nede tak hitro razvrednoteno. 

Povdarek je na en del, itak če smo mlade pa vlagamo na duge rok, se tude z delnicame lejko zajebavmo. Če si pa starejše - beri par let pred penzijo pa moreš razmišlajte o bole varnih naložbaj, ker bi te izguba precej bole bolela kak pa če  bi mel do penzije recimo 20 let.

Tadej žižek

Spomladi se moren spomniti ka van napišen ka san za 10.000,00 € zlata v našon ogračeki zakopo ... bar mi nede trbelo prekopavati :D

PipMaster

Evo še dnevni graf za nekaj dni nazaj in včerajšnji ALL TIME HIGH, ki se je končal kot PIN BAR. Ravno včerajšnja svečka nakazuje da bo verjetno prišlo do pull backa.
To pa je lahko dobra priložnost za LONG vstop če misliš da bo tečaj zlata še naprej rasel. Lahko pa iz tega nastane DOUBLE TOP, kar bi lahko obrnilo smer gibanja tečaja.
Tako da če misliš vlagati počakaj še dan ali dva verjetno bo bolj ugoden nakup po tem rahlem pull backu. Če ga pa ne bo bo pa prebit zadnji vrh, kar mu bo dalo tako ali tako nov zagon in ti bo še dalo še večjo potrditev za rast zlata.
http://www.shrani.si/f/E/MR/2LYuP06a/golsspotday.png
Drugače pa lahko spremljaš razvoj vrednosti zlata na tej strani
www.netdania.com

jokohama

PipMaster

po čem sklepaš, da pride do padca, pa kolikšen naj bi bil ?

in kako bi si lahko to razlagal, odkrijejo nov rudnik zlata in zato cena poskoči gor kot je videno 7.6.2010( in do zdaj sploj nej preveč spadnolo )  čez čas pa ugotovijo da tam ni veliko zlata  ( res me zanima )?

PipMaster

jokohama ge trgujen v glavnem forex ampak sem malo poškilil tudi na gold spot graf in vido ka se je predvčeraj oblikovala dnevna svečka v obliki pin bar. S ten se je tečaj odbil skoraj od iste višine kak prejšnjič med 14 in 17 majon da je naredo pull back z 1,249 do 1,167. To pomeni ka je bil tečaj dvakrat zavrnejen na nekšnon nivoji. Zato san predvidevo ka lejko pride do maloga pull backa.
Ne ven na kakšen način boš ti investero v zlato ampak meni je ne vseeno če ga kujpen za 1,251 ali 1,170.

http://www.shrani.si/f/f/CI/1rCjGOMZ/zlato.png

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet