Murski Črnci : Sramotno zavožena gramozna jama

|

Kot po navadi je prišel prijatelj po mene ,da se odpraviva s kolesi proti naši  reki  Muri .Pot naju vodi  čez  idilično vasico Murski Črnci ,med polja proti čistilni napravi kjer je  ob le tej še do nedavnega bila gramozna jama in ob kateri sem marsikdaj postal in se s kakšnim ribičem kaj pogovoril.Ko sva prispela do  čistilne sem mislil da nisem na pravem kraju saj gramozne jame z predvidevam tudi naravno vretino NI VEČ.
Odločil sem se ,da povprašam vaščane kaj se je zgodilo z gramozno jamo kjer so bile ribe ,žabe ,zelenje (tudi avtohtone in zaščitene vrste pripadnikov flore in faune),IN KONECKONCEV BILO JE ZADNJE NAPAJALIŠČE gozdnim živalim vse do nasipa pred reko Muro .Torej posledično se morajo zdaj živali umikati v globino gozda proti reki Muri.
Vaščani so mi odgovorili ,da so jo verjetno oz. skoraj sigurno zavozili z odpadnim materijalom gramoza in asfalta kajti v vasi se je delala  do nedavnega nova cesta .
SPRAŠUJEM SE:
1. Kdo in s katerim "žegnom" je zasipal gramozno jamo v kateri je bilo življenje?

2.Kdo ima pravico tako brutalno "posiliti" naravo in zakopati  še  živa bitja ,ki so imela svoj življenski prostor prav v tej gramozni jami?

3.Je resnično takemu človeku več do par m2 prostora kot pa življenja ?! živalskega in rastlinskega ,ki jim je bila voda predpogoj za preživetje?

Kdo mi lahko da odgovor ....morda župan Občine Tišina ?-kršitelj/i naj odgovarjajo tako moralno kot kazensko!

SRAMOTA brez primere!

Še do nedavnega je bila tukaj(levo) gramozna jama.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
roxio

Kot po navadi je prišel prijatelj po mene ,da se odpraviva s kolesi proti naši  reki  Muri .Pot naju vodi  čez  idilično vasico Murski Črnci ,med polja proti čistilni napravi kjer je  ob le tej še do nedavnega bila gramozna jama in ob kateri sem marsikdaj postal in se s kakšnim ribičem kaj pogovoril.Ko sva prispela do  čistilne sem mislil da nisem na pravem kraju saj gramozne jame z predvidevam tudi naravno vretino NI VEČ.
Odločil sem se ,da povprašam vaščane kaj se je zgodilo z gramozno jamo kjer so bile ribe ,žabe ,zelenje (tudi avtohtone in zaščitene vrste pripadnikov flore in faune),IN KONECKONCEV BILO JE ZADNJE NAPAJALIŠČE gozdnim živalim vse do nasipa pred reko Muro .Torej posledično se morajo zdaj živali umikati v globino gozda proti reki Muri.
Vaščani so mi odgovorili ,da so jo verjetno oz. skoraj sigurno zavozili z odpadnim materijalom gramoza in asfalta kajti v vasi se je delala  do nedavnega nova cesta .
SPRAŠUJEM SE:
1. Kdo in s katerim "žegnom" je zasipal gramozno jamo v kateri je bilo življenje?

2.Kdo ima pravico tako brutalno "posiliti" naravo in zakopati  še  živa bitja ,ki so imela svoj življenski prostor prav v tej gramozni jami?

3.Je resnično takemu človeku več do par m2 prostora kot pa življenja ?! živalskega in rastlinskega ,ki jim je bila voda predpogoj za preživetje?

Kdo mi lahko da odgovor ....morda župan Občine Tišina ?-kršitelj/i naj odgovarjajo tako moralno kot kazensko!

SRAMOTA brez primere!

Še do nedavnega je bila tukaj(levo) gramozna jama.

hydrant

si prepričan, da gramozna jama ni bila črna gradnja, mogoče so z odločbo inšpekcije morali zemljišče vzpostaviti v prvotno stanje, župan ti bo lahko natrosil še, pa še odgovorov (moje razmišlanje)

gocila

Sem ribič in tam rib ni bilo nikoli, saj je bila dokaj ena đungla ka tero je bilo bolše zasipat, saj se uredite ni smela ker je bila jama na črno iskopana, pa še brez ograje,,,,.DRAGI ROXIO-vidim dab si ti eden izmed tisih ki bodo najverjetneje kandidirali za župana, pa iščeš vse brezvezne finte ki bi očrnile župana,....že se imel probleme z novim sfalton pa ograjame da se bodo porušle ob prvem dežju, pa s tovornjaki ki so unićili vašo cesto z padcem vode v potoku,...in še in še samo nakladaš nakladaš in nakladaš pa daj si najde nek hobi pa ne mešaj nekega dreka skup  če pojma nimaš
ĆE BI BILA MOJA OBČINA TAKO UREJAN KOT JE VAŠA BI VRISKALI VSI OD VESELJA IN ŽUPANU DALE MANDAT ZA 100 LET
PA KOLESARIT PA POJDI NOTER PO VASI PUŠČA pa tam probaj urejate zemljišča pa črne gradnje bomo takrat vidle kolko jajc maš med nogami,,,...

L3viatan

Ge dvomin ka je bila črna gradnja ,tudi ge se kak dejte spomnim te grabe ,ki je čisto ob cesti.Sicer pa mislin ka četudi je bila črna gradnja notri so bile ribe  se pravi bi jih mogli prej odstraniti zgleda pa ka so tou na houruk zasipali

gocila

Roxio da nisi ti slučajno tam kake konople sadil pa so ti jo zasipali-hehehehe

hec pa mora bit

gocila

Bile so tan ribe jaaa,,....hehehe kakše?? ove zlate ka te trij želje spunijo,.....

roxio

gocila
1. mislim da si ti ribič na papiru samo ali pa v kakšni igri na medmrežju .Cela vas ve da so bile notri ribe samo ti ne
2.za kandidaturo župana sem prepameten - zato se ne boj glede tega
3.Glede ceste kako je bila napravljena, pojdi in poglej (že novi asfalt trgajo ker voda stoji na cesti)
4.nakladam ker vem kaj nakladam za razliko od tebe
5.pušča se ve kam spada (verjetno si od tam) in mi ni v interesu hoditi po njihovi vasici
...naj se še vrnem k črni gradnji ...to je ozemlje občine ...torej so tudi oni črnograditelji a ne ?( da ti malo osvežim spomin ta graba je stara cca 60 let)

L3viatan

gocila :  ne čifkaj bedarij v toj jami so bile stalno ribe pa niti mala je nej geli?
    Skoleraj se malo pa skrbi za svojo občino  človek ma pravico povedati ka ga mouti.
Po zakoni je nebi smeli zasipati če je v njoj življenje (moje laično razmišljanje ) če pa že ,bi pa mogli pridobiti marsištero dovolenje pristojnih služb.

Majkel Đekson

malo menje poptvja nebi škodilo

L3viatan

Pa še tou  pitanje je s čem vse so zavažđali ,če je samo gramoz kaj če je res polek asfalt  ali še kakši drugi odpad ? to verjetno ide v podtalnico ali?  na zdravje

Damjan Bohar

samo tu notri ziher nej bilo rib,ta voda je bila povezana nekaj s čistilno!!!je pa rejsan tu ene 100-200 m fkraj ena gramoznica,ki je pa zagrajena in zapuščena!!!

roxio

Bile bile so ribe  brez skrbi ,pa tudi če nebi bile  je sigurno  vretina nekje spodaj, drugače voda nebi bila tu 50-60 let .Dvomim da je notri nasipan samo gramoz  je velika možnost da je notri marsikateri kamion asfalta ,betona ..če še ne česa drugega.S čistilno ta jama ni povezana ker je bila tu dosti pred čistilno in tudi nevem zakaj bi bila povezana ,je pa zagotovo povezana z podtalnico.
Sicer pa najboljše bodo to vedeli na uradu za okolje in prostor .
Ironija je da občina dela "zelene pasove "  na zemljiščih kjer je namen graditi in tako gradnjo preprečijo sami pa zavozijo  bogve s čem gramozno jamo v kateri je vretina  in uničijo pa četudi malo preostalega življenja  kar še ga je notri bilo in morda celo onesnaži podtalnico.

Damjan Bohar

samo roxio rejsan tak znaš fajn pisate ka dvomin ka ti je kaj mar za tao grabo!!!!Bole mi rejsan smrdi na te volilne pizdarije!!!Na začetki kak je šao malo kolesarit in slučajno tao vido,eti zaj dale ka občina dela zelene pasove itd. Bole me tao spominja na ironijo!!dejansko me zanima če se resno tak ozaveščeni ali samo politično bluziš???

roxio

Politično sem nevtralen niti me politika ne zanima in tudi stika z njo nisem nikoli imel .Zanima me življenski prostor in kaj se z njim dogaja .Ja kolesarim in to dosti  skoraj po celi občini in sem seveda tudi občan te občine .Že tako je vse uničeno zakaj moramo brezglavo uničiti še to .Vode že davno iz pipe ne pijem več saj je vsake toliko časa prepoved .
Volitve :  nikoli nisem bil na volitvah in mislim da nebom

>

skoda, ka so nej ohranili ali pa celo zavarovali biotop za vodne in obvodne zivali. Probaj pitati krajevno skupnost, tan do verjetno znali, ka se je dogajalo. Mozna pa bi bila tudi verjetnost, da je bilo v jamo kaj izlito in so zaradi varovanja vse skup raje zasipali...

repinclin

Bile so tan ribe jaaa,,....hehehe kakše?? ove zlate ka te trij želje spunijo,.....
:D:D:D Ta je zmagala:D
Roxio zanima tebej življenski prostor ja:D rajši povej ka ti župan na živce ide!:)
ĆE BI BILA MOJA OBČINA TAKO UREJAN KOT JE VAŠA BI VRISKALI VSI OD VESELJA IN ŽUPANU DALE MANDAT ZA 100 LET
Se čista strinjan,ali pač vedno se najde kakši pametnjakovič ka komplicera za sakšo stvar. Tak je negda bilo in de skoz tak!:D

roxio

repinclin
Negre meni nišče na živce lahko bi pa ohranili biotop tako kot je predhodnica napisala  ne pa zasipali .
Da vidiš takšno stvar ni potrebno da si pametnjakovič samo okrog sebe pogledaš.Če se pa slučajno najde kdo iz tega območja na tem portalu pa lahko z gotovostjo potrdi ,da je bilo življenje v tej jami.
Koneckoncev ljudje tam živijo že generacije dolgo in  za svojo okolico vedo  kaj je bilo in kako je bilo.
Vseeno mi je kdo je župan pa četudi je to božiček  samo naj delo opravlja korektno in pošteno.
Drugje umetno delajo biotope in skrbijo ,da se življenje ohrani ,pri nas jih zasipavamo.

Vesna Dolšak

Ma ja, najboljše vse zasipat, pa potegnit asfalt, drevje posekat in tudi tam potegnit asfalt.
A zdaj že vsak, ki pove svoje mnenje o tem, kaj ga moti, kandidira za župana? To bo pa velika gužva tam pri županskih volitvah.

roxio

Na podlagi 60. člena zakona o vodah (Uradni list SRS, št. 38/81), 3. in 5. člena zakona o prekrških (Uradni list SRS, št. 25/83) in zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o prekrških (Uradni list RS, št. 66/93 in 73/98) ter 16. člena Statuta Občine Tišina (Uradni list RS, št. 23/99) je Občinski svet občine Tišina na 11. redni seji dne 22. 10. 1999 sprejel

O D L O K
o zaščiti vodnih virov na območju Občine Tišina
Link:
www.uradni-list.si/1/content

Še posebej poglejte  ŠIRŠI VODOVARSTVENI PAS  člen 7, točka 8  ,da ne govorim kako VNETO oglašujejo na internem kabelskem kanalu kako je prepovedano odlaganje vsakršnih odpadkov v gramozne jame ,jarke itd ...učijo druge  sami pa kršijo vrednote in cilje katere so si zastavili ,jih sprejeli z odlokom ,in prav zanimivo bo videti kaj se skriva v tej jami !!!

ÄŒrnčan

Ka je nej bilou ? rib v toj jami ? Ne se**te še pred parimi dnejvami smo rijbili in tou lejpe ščuke.
Bilou je tudi drugoga živeža notri kak pravi avtor prispefka tudi rastlinja .Zasipali ste žijve ribe nesramneži če pa črnčan pela malo cigla fstare travnike ka si zavozi cesto pa že of iz opčine skače s fotoaparaton pa slika pa kopa po smeteh ge de kaj najšo ka te zajebe .
GOCILA ka ti mijsliš ka smo v severni koreji ka bi mogli voditela meti 100 leit? vsi so zamenljivi tej pa še posebaj.
Prijaviti jih otkopati jamo pa naj se vijdi ka je notre ka so notri zvozili pa što te pa jih kazniti ka do numre kozlali.

repinclin

Ma kakše ribe? Če pa je pau črnčarov  vozilo svoj drek pa scalino v to grabo!ne serte zaj!

ÄŒrnčan

prelejpo ime maš in s ten žališ plemenito rastlino . tij bi mogo bijti REPA dmnevan ka te je doubo prepih ali pa maš poškodbo možganof (če jih maš).
Tij boš gučo  ka je blou notre pa ka nej ? Pitaj naše črnske pojbe kak so notri rijbili .ti moreš biti strašen veleum poulek čistilne de što kaj notri vozo  ja sevejda ka ga leže dobijo.
Me praf zanima kama maš ti spelani drek pa scalino   kre*ten  primitivni

Profile picture for user brndžek brndžek

godzila pa šalataš  če sta slabiva rijbiča še ne pomejne ka v toj mlake nej bilo rib

repinclin

Črnčar vupan ka si tej ribe džo pa ka ti kakša velka bradavica ger na nouse  zraste:D

roxio

@repinclin
Tudi če ribe niso za jesti - bile so notri to vsi dobro vemo ,da bi se notri kaj vozilo močno dvomim saj je vedno kdo od vzdrževalcev v objektu čistilne naprave .Če bi občina bila kot dober gospodar bi ta biotop zaščitila - morda tudi sanirala nikakor pa ne zavozila bogve s čem.
Po tvojih postih vidim da nisi prav preveč razgledan (že po defaultu) ,kajšele da bi vedel kaj se dogaja .
Prihrani svoje nebulozne izjave za kakšno drugo temo tu pa pusti razpravljati drugim.

Damjan Bohar

tao točno zaj san se spaomno je bilo notri ene par rib ka je smrdelo po dreki ka so  ga notri vozile,še bole pa po ovon s čistilne naprave!!!

roxio

@dbohar
vidim da si tudi ti na istem nivoju kot tvoj predhodnik repinclin(če nisi celo eden in isti) tako ,da tudi zate velja : prihrani nebuloze za kakšno drugo temo ....morda o kanalizaciji ?- očitno bo ti tema ugajala!

Damjan Bohar

ah čuj ge san ti s sosednje vasi kanalizacija je rejsan v kurce,samo mi nej jasno ka bv bluziš ka tak fajno vas mate ka rejdko šteri!!!zaj pa če so te cesto nej do kuče povlekli san ti pa nej ge kriv!!!

roxio

@dbohar
Ne bluzi prosim te o nobeni cesti tu ni govora ,če se še od včeraj dobro spomnim je tema zasipana graba .

ÄŒrnčan

DBOHAR  nema veze skec si problematiko naše vejsi poznamo mi najbole ker tu živejmo pa ne fantazejraj če si pa tak blijzi pa prijdi FURSTI na teraso pa tan tou povej boš vido kak hitro boš iz Črnec odišo.
Če se po gradišči pa tropofcaj lidge dajo voditi kak ofce nas sigurno nebojo.Ker že omenjate župana mo van povedo kak je časten človik. Pri eni stranki jih je napelo za podporo ko je bil pa izvoljeni pa je prestopo fčasi v drugo stranko prvo pa povrgo štera ga je na položaj porinoula -ne serte mi samo z županom  ka je najmenje dober še menje časten pa pošten.Ka nemo gučo o zaposlenih na opčini vsaki  slejdnji je notri preko veze od Jureša pa do Knausove žene - iščite pri vsakon zaposlenon povezave pa de van hitro jasno kak so prišli do služb.
O cesti se niti ne splača debatejrati rejsan je nouva napravlena je pa tak površno in nelogično ka marsiger v šteri državi trečoga sveta neje tak.
Prvo fse naopak napravijo na kunci pa še zasiplejo grabo  ,če si pa človek šče zasipati kakšo jamo na ceste ka de na njivo lejko se pelo okapat te je pa že halo?.
Pa tijsti šteri nejste iz vejsi prosin ka se prvle prepričate ka gučijte .
Cesta je napravlena z sredstvi EU vse vredi pa praf  ,tisti šteri omenjate kak mamo vejs zrihtano se prepričajte kak je zrihtana .Polovica vaščanof ma cesto nouvo polovica pa nej .Kar pogledni tan od FURSTA naprej pa proti brejgi .Zenin bi lejko porihtali mouste boukše rečeno SKAKALNICO PROUTI oštariji FURSTOVI  pa so nej ka mamo v vejsi trečerazredne krajane ?plačuvlejo oni tudi prispefke ?  sevejda plačuvlejo eni plačuvlejo pa še asfalta sploj nemajo (par kuč prouti čistilnoj).Vse je plačo kak ge dovoza asfaltnoga pa mu ne napravijo zaj ka so že tu .Probaj tan živeti pa boš vido lejko si samo nabaviš pa zaposliš čistilko ka de ti ribala oukna fsakši drugi den.
Ostanimo pri grabi in pri legendarni izjavi enega od krajanof ,ki pravi tak: "Lani je doubo župan iz naše vejsi 7 glasof ,letos de jih doubo samo 6" tijsti šteri kapejrate znate za koj se ide .

repinclin

volitve volitve ha?:D:Dkak ste očitni:D pa smešni:D:D

gocila

Župan je lane doubo 7 zaj de  samo 6-prišli smo do bistav, nepaše van župan ka je nej z vaše vese,,......
Ka smo nej stej občine naj ne pišemo-mislen vij pa ka ste z tej občine TIŠINE pa ite na občino pa se tan pozanimajte, pa ne delajte medijskega trušča za brezveze dokec nevete resnice, ker delam na sgp-je in je bilau dano ven ka je graba na črno iskopana pa jo trbej zasipate pa pika.
Zakoj se je pa veške odbor že prej nej pobrigo pa dal vlogo na občino pa bi prijavele kak ribnek pa ga uredile, pa tak dale pa van je nebi nišče zasipo,...bedaki
PA ŠE TAU,...DA SAN S TOVORNJAKON NOTRE SIPAVO so ven skakale 150 kg some pa so po gozdu prek peški šli doj prote mure, še eden je na nauvon asfalte spadno da je prečko, ka se njeme je pospelalo ka je nauve pa gladek-tak ka san priča ka se je rib nej uničilo od straja so tak prlej vujšle.....
hec pa mora bit

gocila

PA ŠE TO-
Da te tau ven kopale, paste ka smo van notre nalekle jedrske odpadke,vojaške granate stare asfalt, srat papere,gnile bilice, trde orehe, vroče mleko,pa ges osebno san vrgo dva čika notre,....
Če t e pa fejst globoko kopale pa paste ka ger pridete do lave pa vulkan izbruhne--ge te se pa te zbicikliname vozile????    prosim za odgovor

roxio

"PA ŠE TAU,...DA SAN S TOVORNJAKON NOTRE SIPAVO so ven skakale 150 kg some pa so po gozdu prek peški šli doj prote mure, še eden je na nauvon asfalte spadno da je prečko, ka se njeme je pospelalo ka je nauve pa gladek-tak ka san priča ka se je rib nej uničilo od straja so tak prlej vujšle....."

Sorry  ta izjava je na  ravni 6 letnega otroka dvomim ,da voziš tovornjaka!

roxio

"PA ŠE TO-

Da te tau ven kopale, paste ka smo van notre nalekle jedrske odpadke,vojaške granate stare asfalt, srat papere,gnile bilice, trde orehe, vroče mleko,pa ges osebno san vrgo dva čika notre,....
Če t e pa fejst globoko kopale pa paste ka ger pridete do lave pa vulkan izbruhne--ge te se pa te zbicikliname vozile????    prosim za odgovor "

Ta izjava je pa na ravni primitivizma ,nerazgledanosti in lokalnega idiotizma hehe faca si resno ...pojavi se mi vprašanje :  imaš sploh končano osnovno šolo? ...ali pa imaš končanih samo 6 razredov osnovne šole? :)

Na zdravje prijatelj, pridi na špricar

BuLsHiT

roxio prle se ti obnasas kak nesce ka odi v 6ti razred :D  

roxio

@BuLsHiT

Logično, se ti ne zdi ?   .....nisem na "ganđi"  za razliko od prenekaterega modela na tem portalu!

ÄŒrnčan

BuLsHiT  &  GOCILA    ka vuva sta pripadnika roda nevretenčarjev? po vajinih izjavah sklepan ka je tak
preštita malo ka pijšeta  
OMFG    "svašta majka rodi samo ne pare i traktor"

BuLsHiT

haha daj kda sto napise ka s ken se ne strinjas zacas zaliti :D uposteva svoj nasvet pa prvo presti san ka pises 

ÄŒrnčan

BULSHIT 
Pa nemremo mi tebe žaliti :P hahahah ti žališ že san sebe zadosti s tvojimi bedastimi ,protislovnimi ,betežnimi primitivnimi ....izjavami .

Lejpo te prosin naloži kamenje na luknjo tvoje votline  pa dokec ne minej to se ne oglašaj.

Damjan Bohar

Kak so eni kda ma človek drugačno mnenje je tao avtomatsko primitivno!!!Hehehe!!Sta vi2 že čula ka trbej sprejemate različna mnenja,drugo je pa če se strinjaš z njim!!!

repinclin

d bohar te sta falila v šole da so se to včili:D

roxio

@dbohar
Citiram:
"PA ŠE TO-
Če t e pa fejst globoko kopale pa paste ka ger pridete do lave pa vulkan izbruhne--ge te se pa te zbicikliname vozile????"

Daj mi razlago za ta citat !! to lahko izjavi samo neinteligentni osebek  z zmanjšano prištevnostjo (nikakor ne žalim in ni mi namen žaliti bolnih ljudi) ,ki piše na pamet  in ni dalje prišel kot do brskalnika Google in Murske Sobote .

BuLsHiT

ajh tij srmacek, ka ce bi si presto ge razlago sarkazma?? no vis de lezej za se nas. uzivaj se dale 

roxio

@BuLsHiT "bullshit"
...bom užival še dalje za razliko od tebe ....v pametnih izjavah in izjavah ki imajo vrednost ....opozoril bi še te na eno stvar  :  izgleda da si imel v šoli nemški jezik ne angleški namreč v tvojem imenu manjka ena črka  pozovi admine ,da ti spremenijo ime v pravilno oz. obstajajo tudi tečaji angleškega jezika !

Lep dan ;)

Pablo Escobar

hahahaha, roxio praf maš tij si nej na ganđi, tij si na LSD-ji !!! 

BuLsHiT

haha majkemi ka se obnasas kak ce bi v 6ti razred odo :D nacik san pa meu v osnovni soli anglescino, v srednji soli anglescino pa tuj na faxi man dale anglescino :D tak ka za mojo anglescino se ti nej trbe sekerati 

roxio

Še dobro ka si nej pravo ka na LDS-i  hehe

roxio

@BuLsHiT

Vidin kak maš angleščino po tvojem imenu  ....kak te prideš skozi ?  ka prfoksi zelđe nosiš?

BuLsHiT

pa ka te zaj moj nick tak sekera? :D naj ti dan celo razlago zakoj man BuLsHiT? :D zato ka BuLlShIt malo noro v vidi :D evo si srecen? estestki razlog. zadovolen? 

roxio

hahaha  zmagal si  "bikov drekec"  priznam poraz - častno ...samo še vedno ostajaš "bikov drekec " in to z zelo slabo angleščino ! 

repinclin

Roxio pa Črnčar (verjetno ena in ista oseba) či ščeta dol posrati župana g. Poredoša s svojimi bednimi temami na tun forumi vama oz. ti  nede uspelo. Septembra de tak un dale dobo mandat. Taka lejko ti slikaš pa dokumenteraš ka koli:D

roxio

Komot jaz mu privoščim še 1  mandat  hura ....to je najkrajša pot za njega do psihiatrične bolnišnice !

...on nikoli ni bil gospod  pa nikoli nebo za besedo oz. naziv gospod moraš imeti osebnost ,pamet ,inteligenco ter sposobnost kompromisnega dialoga !

roxio

Za Črnčana pa nevem kdo je in to iskreno ...zahvaljujem se pa mu za podporo .

veverca

Pa te boš ti nas prepričavo, ka se ti j**e za mesto župana! Sarkazem rejsan ne obvladaš, ali licemerstvo ti pa dobro ide.

roxio

hehe veverca vzemi orešček pa se pomiri ....NIKOLI NISEM BIL V POLITIKI IN NIKOLI NEBOM - SEM NEVTRALEN -niti hodim na volitve niti bom hodil na volitve ,da bi pomislil na županovanje mi ne pade na misel .Živim kot pošten občan s vsemi plačanimi dajatvami in drugimi obveznostmi .Moti me  župan kot človek recimo ,NE KOT PRIPADNIK POLITIČNE OPCIJE .Naj bo fer pošten do nas "malih" (čeprav so mu ljudje na cesti pokazali da je prav ta mali on) in naj posluša ter sprejema ali vsaj poskusi sprejeti kompromise ,ki mu ljudje ponujajo....koneckoncev PLAČO MU DELIMO MI OBČANI.!

Repinclin: ge se tude strinjan z tebof ka sta roxio pa Črnčar ena in ista oseba, edino če v Črncaj vsi naopak pišejo pike pa vejice :)

roxio

@Srečko
Seveda sva ista ......-v  hlačah!

Ukov

Ge neven ka se spravlate na forume pijsat o takših stvareh.Zato so pristojne službe za takše zadeve,pa ite pa tan jamrajt.

P.S
Upan ka se temu pride do kraja,ker to je pa višek kaj počnejo ti ludje da gredo zavažat z smetmi in ostali odpadnim materjalom.

roxio

@ukov
Najprej kaj je sploh forum?
Internet forum ali message board je sistem, ki ponuja komunikacijo v obliki diskusijske liste. Iz tehnološkega vidika pa je forum spletna aplikacija, ki upravlja z uporabnikovo vsebino. Gre za izmenjavo mnenj večih uporabnikov.
Forumi se uporabljajo za medsebojno spletno komunikacijo o določeni temi. Združuje ljudi, ki se zanimajo za to isto področje oz. tematiko.

No če to ne drži mi ti povej čemu so namenjeni forumi?

Ukov

Samo to NE SOLI MI PAMETI

Če ti ide tak v nos ka so jo zasipali pozovi inšpekcijo pa naj oni rešijo.

roxio

Verjetno ti lahko  saj neveš kaj je vsebina za forum in čemu je namenjen mar ne ?
...za to se ne sekiraj .... je pa prav forum namenjen razpravi o tem kaj si kdo misli ;)

Ukov

Zaradi mene piši na forum samo tu tak nič neboš rejšo.

Lp

roxio

Absolutno da ne to imaš prav se že rešuje drugje  forum pa je ,da se izmenjajo mnenja kaj pač ljudje mislijo o tem.

Lp tudi tebi

gocila

roxio-crcan-ge se rešuje ka se rešuje, nič se ne rešuje pa nič se rešite nemre, ker je zakonsko bila graba na črno pa je zaj sanerana zasipana, urejena na zunaj,....
Ka se neka preseravleta, ita kopat z lopatof , pa se drugeč na občine pozanimajta, drugo nemre tau bite kak predvolilna bitka ,zatau ka be se oprlej pozanimo kak pa delaš nekše medijski rompompon-še tauže te leko župan ka se norčuješ iz njega in blatiš njegvo ime, da be te bar.
Zaj pa ita trkom kopat ka san se spomno ka smo še notre dale, sledeče-*kosminje, pa tisteva vajneva dva ka se se valo ka sta oba isteva v lačaj, vse skup smo zalile z obilo urina, ter z demperjem poravnale

roxio

@gocila
sanirana? je s teboj vse ok? "urejena" na zunaj navidezno torej splanirana kaj pa je v jami ? notri je bilo življenje kaj pa to? nisem slišal da bi napravili izlov žab ,rib ...itd
Sanirana bi bila če bi pustili biotop ,ga počistili ,ogradili in pustili dostop do napajališču divjim živalim ...ja takrat bi pa bila sanirana in rade volje bi tudi vaščani z delom pomagali
Nobena predvolilna bitka ni ker me POLITIKA PA TUDI ŽUPANOVANJE IN NITI OBČINA NE ZANIMAJO.Šel bom pa na referendum za priključitev naše občine k soboški to pa ja .
Kje sem napisal njegovo ime ?- pokaži mi ...živim v demokraciji kjer je svoboda pisanja in izražanja mnenj .Je pa res da vladajo še smernice prejšnjega režima na naši občini zato je pa tako kot je .
Odebeljenega texta nebom komentiral ker primitivnih izjav ne komentiram ,po vsej verjetnosti si še najstnik ,ki še ni okusil življenja ter tako mlad ,da ko se obrneš v postelji pomisliš še na mamino dojko .

Lp

veverca

Roxio in Črnčan, fajn ka sta opozorila na (domnevno) nepravilnost.
Narod vama je v odgovoraj več ali menje kulturno ali pa s sarkazmnon probo dopovedati, ka mogouče obstoja še kakši argument, zakoj so napravili, ka so pač napravili. Tou bi lejko tüdi malo preverila prlej kak sta šla v napad.
In vidva, oz. ti, roxio, po svojoj navadi včasik začaš talati raznorazne vzdevke od lokalnih idiotov do primitivnih kretenov – na "ganđi" s(m)o pa za tebe itak vsi, keri se s tebof ne strinja-jo/mo.
Te nan pa še ti, keri poznaš samo enosmerni dialog, ideš razlagat, ka je forum.
Dbohar vama je lipou napiso "ka trbej sprejemate različna mnenja,drugo je pa če se strinjaš z njim!!!"
"živim v demokraciji kjer je svoboda pisanja in izražanja mnenj" – roxio, lipou si tou napiso, zaj se toga moreš samo še držati.
Že parkrat san napisala ali mo še inouk: naša svoboda izražanja mnenj je v 18. poglavji Kazenskoga zakonika (Kazniva dejanja zoper čast in dobro ime) malo omejena. Ne bi bilo slabo, ka si tüdi tej del zakonodaje pogledneš. Rejsan si nigi nej nikoga z imenon žalo, se pa lejko nedvoumno razberej, koga si mel v glavej.
Pa nej trbej, ka se tebi lüšta županof stolec. Mogouče se komi drügomi, ti njemi pa, kak dober pajdaš, malo pomagaš.
Nej san z vaše, niti sousidnje vesi, župana van poznan samo z medijof. Na volitve pa redno odin, zato ka najbole neman rada takših, ka se nigdar za nikoj ne opredelijo, šinfajo pa večno in vsepovprejk. Tak je najležej, geli – "vej ga san ga nej volo, vi ste ga, zaj pa mate…"
Joj, kama smo prišli – pa z grabof se je začalo.
Uživajte dan in naj van sunce na naškoudi – Veverca ide z oreščki v senco…

roxio

@veverca
Malo poglej ostale poste in boš videl/A  kako enostranski dialogi so...ja dbohar je povedal torej  kje piše da se moram z odgovorom strinjati? NIKOGAR NISEM ŽALIL  niti mi to ni namen  -namen je ljudem povedati kako se dela nezakonito ...naj jaz tebi naštejem  prekrške ki so bili narejeni z zasipom te grabe ? Ljudje moji vsi vaščani vedo  ,da je bilo življenje v tej grabi ,torej NI prekršek če živo bitje ŽIVO zakoplješ? - ne lomite ga.
Ne pomagam nikomur in če bi hotel škodovati županu bi odprl spletno stran kjer bi objavil VSE  nečednosti in napake   in vsako posneto besedo ,ki jo je kdajkoli izrekel pa ne samo on tudi drugi tam zaposleni ,zato prosim ne klati neumnosti da nekomu pomagam.
Ne maram pa da me vodi "nekdo" ,ki je aroganten ,ki ne posluša želja krajanov in ki ni sposoben vspostaviti in najti kompromisa .Ljudje živijo tu generacije  in tega se ne upošteva .....izdajo ODLOK  o strogo prepovedanem odlaganju vsakršnih odpadkov  v gramozne jame ,jarke ...itd ...sami pa gramozno jamo zavozijo in potisnejo notri vse kar ne spada s tem odvzamejo divjadi napajališče  ,katere so se prisiljene umakniti proti reki Muri ...seveda ...zato da ko bodo poplave ,da bo jih še manj  in da jim uniči še ta košček domovanja ,ki ga je ostalo.

Če tebi in drugim ne pomeni okolje in okolica nič meni pomeni veliko saj tu živim za menoj bodo živeli naši otroci in večina komentarjev seveda negativnih je prav od ljudi ,ki domujejo v urbanih naseljih (blokih ali strnjenih naseljih) z mogoče 10 m2  zelenja okoli sebe ali še to ne - te seveda razumem DA TEGA NE RAZUMEJO ampak potem tudi naj ne stresajo nebuloz.

veverca

roxio, zemi ti tüj kakši orešček - pomaga.
Ge san se sploj nej spüščala v komentare o grabi, zatou ka man premalo informacij, ka bi lejko kakšokoli sodbo dala.
Menej mouti tvoj način komuniciranja na forumi. Nej samo pri toj temi. Dobro, takšen pač si, tüdi tou različnost moremo sprejeti. Samo te nesmiš biti užaljeni, či ti što na isti način vrne.
O mojon odnosi do narave pa ti rejsan nemreš souditi, ka me ne poznaš. Či gli ka san varaška dekla, san v svojon dugon žitki bila z naravo fejst povezana. Gli zatou ka san najlepča lejta preživejla v njoj, jo še posebej čuvan - tak kak so jo moji stariške, pa vüpan, ka do jo tüdi moja deca. Na začetki tvoje debate san cilou bijla fejst vesela, ka se še što vozi okouli z odprejtimi očami.
Fajn boj, pa ne pregori.

mickyy

hehe roxio, nej ka bi ti prišlo zaradi 20 rib:)

repinclin

Vekšoga modrijaša pa preseratora kak si ti roxio san še lekar nej spozno verjetno ga niti nemo:D

roxio

@repinclin

...... in niti si me ne želi spoznati drugače kot virtualno!

čriček

nekaterim bi ta mačka pomagala  s svojim trepljanjem po glavi, kje vam je pamet?

deca moja draga...čriček ma zdaj lekaj prav :))

roxio

@repinclin

lepi priimek ni kaj - paše ti

odiseus

roxio,odprta vrata imaš tako pri županu kot izvajalcu del in ti vse lepo objasnijo in pokažejo samo ti za kaj takega nimaš muda!

roxio

@odiseus

...če bi bilo kot praviš ti  te rasprave na tem forumu nebi bilo...pa še to  ,da neboš pameten:

vaščanki so grozili s policijo ko je prišla po odgovore k županu ,in ji zapirali vrata ,ko je hotela vprašati oziroma objasniti svoje stališče ....toliko o dostopnosti do župana !
Muda?(verjetno si mislil testisi) - velika - brez skrbi bodi!

gocila

Hvala bauge ka se ta selite,.....končno doj z foruma idete,....juhuuuhuuuu

roxio

Misliš gocila?
Kaj pa če sem se hecal ?

čriček

roxio--ka to stran   ,  .murski -crnci, mata z Mičojom rezerverano za volitve in za njegovo promocijo?

roxio

@čriček

Kaj ti nas imaš za tako nesposobne ? promocija se ne dela z stranjo ampak se linka in lajka po celem spletu - če rabiš kakšno promocijo povej -porihtamo

čriček

Imate ali še lepše imaš, lepo urejeno stran  samo me vseeno zanima koliko prstov ima zraven Mičo, ker vseeno mislim da so volitve blizu.

roxio

Ponosni smo na našo vas zato se tudi trgamo za njo  ...motiš se - g. Mičo ne rabi biti župan (ali karkolio povezanega s tem)niti bi hotel biti ,če bi pa že  bi ga pa vsekakor jaz osebno in tudi marsikdo drugi podprl .

...hvala za pohvalo urejenosti strani .

čriček

Mičo  kandidira v Mudski Soboti in to za župana, toliko do znanja ,sicer pa imate na vaši strani kup pomanjkljivosti , tudi Angleščina je prisotna .Nekater stvari ne gre odpreti  ne moreš se pridružiti debati v forumu ,  sicer je vizualno stran zelo lepo urejena ,te pomanjklivosti pa kar odpravite, se vam kmalu pridružim.

roxio

hehhee  faca si ....gre odpret vse  tudi forum ,ker je nastavljen brez registracije  katere so pa še druge pomanjkljivosti ?....da nebova o tem tukaj  mi pošlji sporočilo .....

gocila

ROXIO----vej pa sede se na bicikl, se pelaj z krampon pa lopatof ta pa začaj kopate,......ge neven ka maš žule pod pazđon, pa samo duge gezek , ka vsa politika v slovenije, glavno ka se štukate za nazaj , nej ka be gledale za naprej ka te delale eden drugoga za nazaj vrit pišete-vsi ste ista banda, tij pa mičo,pa vsi ostale se samp k kopanje vlečete ge te pejneze gele-banda lopovska

gocila

gocila                         roxio

dupont

meni se zdij smešno ka se samo primitiven folk iz takšnih krajof oglaša. zakoj do zdaj nej bilo nobene teme o črncaj, zaj pa samo naenouk dvej? zato ker sta črnčar pa roxio dobila internet.

roxio

dupont
Ko sem jaz imel internet  si ti še plaval v očetovih  mošnjičkih ....ni folk primitiven primitiven si ti ki tako razmišljaš ...za nas ,ki nam praviš da smo primitivni smo pa tisti ,ki upajo povedati in ki so politično ter eksistenčno neodvisni od občine za razliko od prenekaterega občana.
Kako "racionalna" je občina z trošenjem denarja lahko vidiš takoj zdaj ,če greš pogledat  v Gradišče kjer zakopavajo "krater" sredi ceste ,ker jim je stisnilo cev za odplake in je začetek Gradišča plaval v fekalijah.
Manjši bager ,ki dvigne z žlico 0.50 kubika zakopava jamo ,večji bager ,ki ima žlico z 5x večjo kapaciteto pa stoji in opazuje - in da nebo pomote URNO POSTAVKO IMATA OBA ISTO!
ZELO RACIONALNO trošenje občinskega denarja - vsaka čast !

repinclin

Manjši bager ,ki dvigne z žlico 0.50 kubika zakopava jamo ,večji bager ,ki ima žlico z 5x večjo kapaciteto pa stoji in opazuje - in da nebo pomote URNO POSTAVKO IMATA OBA ISTO!
pa tebi nega pomoči ej

roxio

repinclin
aja? možno ....no pa mi ti objasni tvoje cenjeno razmišljanje ,če se jaz motim !
Večji bager bi to opravil 5x hitreje  ...torej tudi ceneje ...in tudi večji bager  ima večji vzvod  torej bi lahko iz druge strani "vlačil" celo pod sebe  sploh mu nebi bilo potrebno nakapati in zasipavati (če seveda veš kaj mislim)...no drugače pa pojdi v peskovnik verjetno imaš kje tam kakšnega plastičnega in poskusi zagrebati z tistim ,ki ima malo žlico in tistim ,ki ima veliko žlico ....seveda ne pozabi meriti časa ...ali pa celo pokliči  kakšnega tvojega prijatelja in tekmujta ....ker predvidevam ,da še nisi končal osnovne šole ...če pa si potem pa  si imel fiziko in matematiko zelo konstantno dvojko.

čriček

Roxio-ta njihova politika je kolega dragi, malo načišna kak tvoja zato ka velki leko počiva pa se ne troši , skaserajo tak za velkoga mali pa jih pride frtal cene toga, ka bi velki delo, torej   je to dobro sprakserana firma štera zna z malim , obrnoti na velki hasek .. no seveda nej v vaš ampak svoj.Pa še čebelice jim lečejo nad glavami ......

roxio

čriček

nebo držalo ....Občina ima nadzornega ,polek tega oba bagera sta privatna ....ne od izvajalca del  ....torej nekdo od občine je izdal ukaz da dela mali bager ,ker dela počasneje in s tem potegne več denarja od občine ....ali pa je izdal nalog nekdo z žegnom občine .Razumel bi če bi bageri bili od izvajalca  ampak niso ....je pa možna druga stvar in sicer da so privatni bageri podizvajalci izvajalca, ki pretkano nabijajo strojne ure s tem da mali dela ,veliki pa stoji ,ker bi velik opravil delo 5x hitreje ,ampak tu se spet vidi  marljivost občinskih veljakov(kako pogosto so na terenu) in  nadzornih  ,ki jih nisem videl že 10 dni na terenu.
Urna postavka (plačilo ) bagerov  ...vsaj teh dveh je pa identična ...ista ....kar lahko potrdim iz prve roke .

Damjan Bohar

In nekdo z občine je izdal nalog,da lahko na tem področju dela le oseba,ki lahko dvigne max. 20 kg, tisti ki pa dvignejo več pa lahko delajo izključno v drugih občinah in ne v Tišinski!!! JOOOOJ,potem pa se eni imajo za politično neopredljene,HAHAHA!!! :)))))))))))

Damjan Bohar

ja otem ka v vaši občini lejko dela oseba ka maximalno zdigne 20 kg pa ma isto urno postavko kak oseba ka zdigne 50 kg,samo v vaši občine nesmi delate ka bi ger bilao prehitro gotovo!!! :))))))))))hahaha Politično neopredeljeni!!!

roxio

dbohar

Nebi te rad žalil ampak se mi zdiš nekako bumbasti ....prečitaj še enkrat o čem sem pisal in ne filozofiraj .
Še 1x zate ker verjetno ne razumeš mislim pa da nočeš razumeti kar dokazuješ z bednim filozofiranjem in primerjavo ki nima nič z tem:
Večji stroj z veliko žlico opravi delo prej kot mali z malo žlico ...urna postavka strojev je ista ,torej posledično je opravljeno delo cenejše ,posledično ostane občini denar ,posledično lahko občina ta denar vloži drugam ,posledično .....boš zdaj mogoče razumel o čem govorim ...če ne ,ne odgovarjaj več ker prepiram se lahko samo z pametnimi.

Damjan Bohar

No ne vem meni se nej treba prepirat,ge lejko govorim oz.razpravljam s pametnim,malo manj pametnimi itd.Meni se nej trbej prepirate,zakoj bi se prepiral,če lejko razpravljam!!:)))očitno se je tebi cilj prepirate,v posti si pa priznal ka kaj extra pameten nisi,vsaj v delu prepiram se lahko s pametnimi san tak razbral...no ne ven se mogoče motin,samo posti kažejo drugače!!!

roxio

že spet filozofiraš?  daj sklanjaj besedo pameten  in prišel boš do zaključka da nisi pameten ....tudi jaz lahko rapravljam z manj pametnimi ne pa z takšnimi ,ki dajejo primitivne primere in primere ki nimajo ne repa ne glave .

Damjan Bohar

malo se nadihaj lufta na veselice pa stopi do mene pa ti špricer plačan,ok?Pa je tude kaj pametnejšoga na svejti in lepšoga kak se pa s politiko cejli čas jebate!!!

roxio

Seveda stopim samo povej kje si ...brez problema pridem .....mislim pa da v mojih postih ni politike niti je neboš videl.

Damjan Bohar

kak te ge naj poven ge mo na veselice 15.8 se gijbo? Verjetno mo za šankon ali pod šotoron ali pa gor v bare,lejko mo pa tude koma pijen ger ležo-hehehe

čriček

Natirajte jih z vesi pa de mer, sicer pa je v vaši vasi ena sama zbrka, da ne z enim te z drugim, vsaka vam čast.

gocila

Bager, župan afalt ,potok, kanalizacija,zasipan ribnek z 100 toname rib, glasove za župana6-7, mičo,samo iskanje nekših lukenj v zakone-----ROXIO,pomojen si tij najbole nezrele človek v tej črncaj, kere be rad neka dosegno pa nemre ka nemaa podpore, pa saj nemreš-nemaš šans, z ten svojen otrošken obnašanjen, ka enin deco talaš, pa ka naj mlejko cecajo doma, pa tij se zakon tij se car ti si kral ti si niko i ništa,...

gocila

P a še enkrat te poven:
tak urejene občine kak je tišina vključno z Murskimi črncami je zelo zelo malo v prekmurje
takšneh bedakof kak se pa tij tedelaš je pa še menje
bojte hvaležne ka vse mate, nej ka se pederišete-oziroma se tij roxio, pa še 2 coj, mislen ka be pa rade še mele vse mate
Prinas v vese 4 hiše od 89 naseljenih nemajo pitne vodej že 20 let 11 hišše nema asfalta, ka ne gučin od vikendof,...ka be pa te tij rad roxio,....kanalizacije nega, rasvetljave uličn e nega, .......vij pa mate vse -zavidam van, ampak takšeh primitivcof pa ne podperan,....

roxio

gocila
niko i nista besede ne razumem ker je ni v mojem besednjaku pa tudi v slovarju SKJ ga ni...tako da mi prevedi .....

....če so vsi vaščani kot ti in razmišljajo kot ti - nikdar niti neboste imeli tega

gocila

Niko i ništa-tau se je tisto ka ges vgojno na wc-je ven spistin , z vodof splaknen pa spaperon za njin zbrišen, tistome se prave niko i ništa

roxio

gocila   
celo kotličke že imate na  wc-jih?- napredujete če boste pridni dobite še  do 2020  greznice!

aleksn

roxio: kelko san ges informejrani so pristopili k postopnemu zasipavanju jame od sanacije kanalizacije (ja .. nej je še čisto zasipana) v bližini tejbe zaradi boljšega utrjevanja po celotni globini. Ali je pač nej možno ka je tak ?

roxio

postopno?  če je postopno zasipavanje  ko zasipleš grabo v 2 dneh potem imas prav v nasprotnem primeru pa ne -.

aleksn

roxio ... ok, ok ... zmago si .
Vupan ka te počastijo ob priligi z dobrin špriceron ali pač z čistin ? Kak ti paše ?

roxio

Za vse tiste ,ki trdite ,da rib v zasipani gramozni jami ni bilo :
Naši vaški  fantje  z ulovom iz zasipane gramozne jame pri čistilni napravi v Murskih Črncih

foto: (anonimno )

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet