Modra lista Antona Štihca zmagovalka volitev!!!

|

vir:
volitve.gov.si/lv2010/rezultati/obcina_murska_sobota.html

1931 glasov - Modra lista Antona Štihca (4 svetniki)
1698 glasov - LDS (6 svetnikov)
1337 glasov - SDS (4 svetniki)
1233 glasov - SD (4 svetniki)
ostale stranke so dobile manj glasov... (se mi ne da seštevati z a njih)
Zaradi sistema izračuna svetnikov pa Modri listi kljub največjemu številu glasov ni prinesel največ svetnikov. Imajo jih toliko kot recimo SD, ki je dobila 700 glasov manj!!!
Čuden sistem...

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Franc Tratnjek

vir:
volitve.gov.si/lv2010/rezultati/obcina_murska_sobota.html

1931 glasov - Modra lista Antona Štihca (4 svetniki)
1698 glasov - LDS (6 svetnikov)
1337 glasov - SDS (4 svetniki)
1233 glasov - SD (4 svetniki)
ostale stranke so dobile manj glasov... (se mi ne da seštevati z a njih)
Zaradi sistema izračuna svetnikov pa Modri listi kljub največjemu številu glasov ni prinesel največ svetnikov. Imajo jih toliko kot recimo SD, ki je dobila 700 glasov manj!!!
Čuden sistem...

xerox

Po kakšni logik te LDS ma 6 mandatov če ma 300 ljudi menje od Modre liste? 
Pa SDS 600 glasov menje in enako število mandatov 
Pa SD 700 glasov menje in enako število mandatov 

- -

Sistem gor ali dol, takšen je, kakršen je...
Po mojem mnenju je Štihec dosegel le pirovo zmago... Zaradi sistema ima samo štiri svetnike in ne vem še, koliko njemu naklonjenih.
Med temi bodo/ne bodo novoizvoljeni svetniki SDS-a? Njihova politika je doprinesla, da se je neka vizija, vsaj zame, podrla. Celecova zaletavost je doprinesla, da je dobil toliko glasov, da bo zanj najbolje, da preneha s političnim delovanjem. On NIKOLI kot tak ne bo župan. Njegovo in podtikanje še drugih člavnov SDS je iskristaliziralo rezultat, kakršnega so dosegli: 4 svetniki, pa še tile bodo po mojem vlekli malo tja, malo sem. Nimajo hrbtenice.
Žal sedaj imajo, kar imajo oboji: po 4 svetnike, župana in NIČ DRUGEGA! Ne vem, če ima vodstvo stranke SDS kakšen vpliv na sestavo in politiko mestnih odborov, kajti tole, kar delajo tile gospodje v SDS-u ni v redu. Se vidi po rezultatu na volitvah. Če ima vodstvo možnost, jih mora sedaj res zbrcati v rit in odstraniti. Za štiri leta so Celec & Co. uspeli popolnoma razbiti tako SDS, kakor tudi demokratično politiko v Soboti. LDS-u se lahko kar smeji, Slavinec itak ni imel možnosti...
Čeprav velik volilec SDS-a (na teh seveda za Modro listo - zahrbtnosti ne podpiram, tako politiko pa je izvajal mestni svet SDS-a!), se nagibam k temu, da na državnozborskih volitvah volim Nacionalno stranko. Seveda, če se v SDS-u ne naradi red in se ljudje, ki so bili notri, pa so morali ven ali so jih kar vrgli ven, vrnejo!

lokal patriot

Po mandatih res pirova, po številkah glasov pa velika zmaga za Modro listo, ki je nastala pred komaj mesecem dni.

Vse ostalo, kar si napisal o soboški SDS, pa popolnoma drži.

Frenk

xerox zmagovalko gor ali dol težko de njin kak bole nej. LDS+SD+ZARES majo 10 mandatov. Ne misli si pa ko do z plavimi SDS vlekli. Te do njin še izdak sive lase delali.

čriček

Modra lista bo občutno vplivala na ves potek mandata Antona Štihca , seveda v njegovo korist, ista situacija je v Ljublani z Jankovičevo listo, kaj torej lahko pričakujemo , po mojem edino to da se bo tako občutno zmanjšal vpliv političnih strank pri odločanju oz. glasovanju kjer bojo župani hoteli uveljaviti svoj prav, ali interes.

lokal patriot

@frenk

kdaj pa je Štihecu bilo lahko? Saj ima ves čas županovanja v mestnem svetu izdatno večino LDS+SD+romski LDS...
SDS bo itak kolaboriral s svojimi največjimi političnimi nasprotniki (LDS+SD) samo da bo jebal Štiheca. Če bo Martinuzzi v ospredju. Če bo vodilno vlogo prevzel Mešič, bo verjetno drža bolj konstruktivna. Odvisno od tega, kaj bodo v soboškem SDS naredili ob volilni sramoti.

Zdaj so se karte glede mandatov vseeno malo bolj pomešale...

- -

Lokalpatriot ima prav, Štihec v mestnem svetu ni imel večine, pa je tudi sedaj ne bo imel. SDS sploh ni uganka, v tej sestavi bodo delali vse, samo da župana diskreditirajo, ne glede na to, da v načelu škodijo občanom in seveda tudi sebi. Oni so sposobni "označiti, diskreditirati, odstraniti..." posameznika brez dokazov, brez neke logike, brez nekega poštenega namena - lahko bi napisal svoj primer, pa bom vsaj za sedaj tiho. Čakam priliko, da kateremu od teh "genijev" to prvo povem v obraz!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet